torstaina, maaliskuuta 03, 2022

Kaikissa sodissa kärsivät aina eniten siviilit!

[337295]


Kuva ei kaipaa selittelyjä - saattoi olla erään aikakauden kuuluisin sotakuva - Vietnamista


***

..

PROLOGI

"Siviilit kärsivät aina sodissa - kaikkien sodissa. Nyt oma kotimainen media haluaa, että suomalaisetkin kärsivät - henkisestä pelosta! Pelottelu lähestyy jo infernaalisuutta. Miksi tämä lietsontauutisointi? Keuliiko natomopo ja uhoaako Venäjän viha? Mihin jäi paasikivimäinen viisaus tosiasioiden tunnustamisena?


..

Pahin, totaalisin ja verisin kuin tappavin siviilikärsimys koettiin Japanissa Yhdysvaltojen pudottaen osin testausmielessä kaksi eri tyyppistä atomipommia Hiroshimaan ja Nagasakiin |1 - lähinnä siviilien sekaan - höyrystäen satoja naisia ja lapsia taivaan tuuliin infernaalisessa myrskyssä minkä tulihelvetti aikaansai ..

Emme voi myöskään unohtaa Saksan kolmenteen valtakuntaan kohdistuneita massa- ja mattopommituksia myös palopommein, jotka osin jopa veivät tulimyrskyissä hengitettävän hapen saksalaisilta siviileiltä - näin ja räjähdyksin kuin sortumin tapettuja saksalaissiviilejä kuoli osapuilleen samat määrät - ehkä enemmänkin - kuin Japaniin pudotettujen atomipommien seurauksena. Pommittajina Saksan kaupunkeihin toimivat RAF Iso-Britanniasta - öisin ja Yhdysvaltojen ilmavoimat - päivisin.|2 .. -Tässä kohdin jätämme (juuri)syiden tarkastelun toisaalle - olihan Saksa se, joka aloitti Euroopassa II Maailmansodan.

Kolmas raskas siviilien kärsimys syntyi Vietnamiin, jonne lähinnä USAF Yhdysvalloista pudotti pienelle pinta-alalle enemmän pommeja kuin koko II Maailmansodassa Euroopan rintamilla - Napalm |3 oli tulihelvettiä siviileille - eikä ympäristömyrkky Sergeant Orange |4 ollut armelias paljastaessaan kasvuston seasta niin sotivat sissit kuin siviilit. Syy US-Vietnamin sotaan oli kommunismin leviamisen pelko - mccarthyismi |5. [Tiede - 1]

.

PS. Entä nyt - pelätäänkö Kiinan ja Venäjän mahdollista kauppaliittoa -linkin alta HS-juttu SP/BOFIT - Iikka Korhonen (BRICS -laajentumisineen?) ellei jopa kahden maailman suurimman sotilaallista lähentymistä .. ~  https://www.tiede.fi/keskustelu/92898/kiina-ja-venaja-suurempi-voimakkaampi-kuin-usa-ja-eu? -, otsikoituna näin: 

"

Kiina ja Venäjä on suurempi - voimakkaampi kuin USA ja EU (?)*

"

..

Pitkä johdattelu siviilien kärsimyksiin, jotka jatkuvat nyt Euroopan Ukrainassa -

[ ... edellisen kerran Euroopassa oli ulkoisen toimijan US-sekaantuminen - Serbian Kosovoon, jossa USAF-pommitukset ottivat yli 500 serbisiviilin hengen - kun väkisin revittiin Kosovoa itsenäisyyden tielle ~  https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000003871510.html - ] 

 .. syynä raskas erimielisyys Minskin sopimuksesta |6, jota ei "koskaan" saatu täytäntöön - molempien osapuolien vastahangan vuoksi - vaikka neuvotteluissa oli EU-maita kummeina, ei sopimus toiminut. Aika loppui, se kuitenkin tässä ilmaisten, että TP Sauli Niinistö hoksasi lähellä "veljessodan" syttymistä Venäjän presidentti Vladimir Putinin tuoneen esille ratkaisuna |7 juuri tuon Minskin sopimuksen .. Tosiaan aika loppui ja alkoi Venäjän kielenkäytöllä erikoissotilasoperaatio - ei täysin sotilaallisin voimin |8.

.

|7 "

Presidentti Niinistö: Minskin sopimus saattaisi olla ratkaisun avain Ukrainan tilanteeseen

"

.

Tilanteen voi päättä paljon puhuttu Minsk 3, joka ajaisi rauhan asiaa - uusin ehdoin, tavoittein ja päämäärin - nyt Venäjä tietää mitä se haluaa |9 - vahvemmin kuin koskaan; ehkä Kiinan tuli takanaan |10 -lataamme tähän tietoisen kysymysmerkin - ?


Entä itse ydinaihe juuri nyt ja Suomessa?

Tänään polkee meidän laatumediaksi itseään kutsuvalta informaatiotorvelta huikean rankka jopa infernaalinen mediapaatos, manipulaatio ja sotapropaganda juuri meidän omiin siviileihin, lukijoihin ja katsojiin - liki täydellisen vastakkain asettelevan yksipuolisuuden vallassa - juuri suomalaisia lukijoita ja katsojia kohtaan. Miksi näin?


Miksi media käy kovaa taistelua liittyäksemme Natoon - lännen sotakoneeseen, 

 .. täällä idän ja lännen vedenjakajalla, jossa kansakuntamme on yli 20 vuotta oivaltanut, että meidän rauhansävel on sotilaspoliittinen liittoutumattomuus (MTS 11/2021) eikä Natoon liittyminen. Syykin on selvä - 

 .. kansalaisemme tuntevat historiansa ja haluavat, ettei tänään tehdä 1939- ja 1941 virheitä - raskain uhrauksin. emme halua olla Naton taistelualusta itään ja tuohon nähden eduskunnalta salassa allekirjoitettu Nato - Isäntämaa pöytäkirja ei rauhan säveliä tahdittanut - vain pahensi tilannetta, sillä Venäjä tietää tarkoin mikä on Nato/USA' n tahtotila - erityisesti Suomen Lapissa, jonne US tulee sotaharjoittelemaan, jo liki vuosittain - osin jopa itse itsensä kutsuen.

PS. YYA-aikana Neuvostoliiton armeija ei koskaan tullut sotaharjoituksiin Suomeen - emmekä me Neuvostoliittoon - kerran Kreml ehdotti, johon presidentti Urho Kekkonen: "Kiitos ei" -ja asia jäi siihen ilman nootteja tai kalabaliikkia. [Suomi24 - 1]

.

Entä nyt kun suomalainen media pelottelee, luo uhkaa ja vastakkainasettelua Suomeen, joka on saanut elää täyttä rauhan aikaa jo vuodesta 1946 .. Miksi tämä informaatio yksipuolisuus Ukrainan tilanteen vuoksi? Miksi - ja syyksi ei kelpaa se uhka, jossa jopa arvellaan Venäjän valloittavan Suomen, tuovan sotajännitteet Itämerelle kuin selitteet, joissa tilannetta vertaillaan historiaan https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008641361.html -, otsikoituna näin: 

"

Kommentti: Onko Suomikin Putinille vain ”Leninin virhe” – ja itäraja liian lähellä Viipurin piirin uusia strategisia energia­kohteita?

" -IS-toimittajana Arja Paananen |EKSTRA 3 

.

PS. Media instituutiona ja kansanluottamus instituutioihin ~ https://www.hs.fi/lehdistonvapaus/art-2000005004337.html - oteeltaan näin: 

"

Tutkimus: Alle kolmasosa suomalaisista pitää mediaa luotettavana instituutiona

"

..

Lapset kyselevät kotona -miksi Putin on hirviö, kun ovat kuulleet jopa lukien tuon tyyppisiä väitteitä https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/64bf8385-b451-4c8a-bdbb-8efe1f2c74e8 -, otsikoituna näin: 

"

Kolumni: Suomi seisoo hirviön edessä yksin

" -vapaana toimittajana Sanna Ukkola

.

Lapset jopa pelkäävät, kun televisio painaa päälle - erikoisuutisin, mitä kaikkea Ukrainassa tapahtuu - lainaten kiovalaisten omia uutisia, joiden asiantuntijapiireissä tiedetään olevan osin sotapropagandaa- esimerkiksi uhriluvut, kun Kiova ilmoittaa 300-400, puolueettomampi YK kertoo todennetun noin 170. 

Miksi liioitellaan (Venäjän sotilaskolonnakin on jopa 65 kilometriä pitkä -luottaen amerikkalaiseen tietolähteeseen), jotenkin sen ymmärrän sotapropagandana - niin kiovalaisten kuin venäläisten ilmoittamana .. 


Miksi media nyt yksinkertaisesti kiusaa osin vääristellyillä uutisilla kansalaisiamme?

Pitääkö media lukijoitaan niin yksinkertaisina, että kaikki pajunköysi sinne uppoaa. Tuo luulo on väärä - ja sen vastareaktiot ovat nopeasti esille tulevia, kun yllättäen Ukrainaan saadaan rauha, tai ainakin aselepo ja Minsk 3 lähtee tosissaan käyntiin, sillä kumpikaan slaavikansa yhteisellä historialla ei kaipaa sotaa - varsinkaan siviileinä. 

.

Lopuksi on kysyttävä miksi tämä eskaloitu kriisi oli puhtaan valtapolitiikan tulos - miksi vaaleilla laillisesti valittu |KUVA 2 presidentti Viktor Janukovyts syrjäytettiin väkivaltaisten mellakoiden siivittämänä, mellakoiden joiden takana oli kiistattomasti ulkomaalaisia toimijoita.


Nyt se aikuisten oikeasti kysymys medialle: "Miksi Te journalisteina olette tässä tapauksessa unohtaneet hyvät ja pyhät journalismin säännöt, ja olette lähteneet kansalaistemme  - siviilien pelottelijoiksi - uutisilla, joiden tiedetään monin osin olevan jopa väärää informaatiota, luuloa, väitteitä - nimettömyyksiä kuin otaksumia "asiantuntijoilta", jotka ovat aina lainattuina sieltä "samalta puolelta". 


PS. Eikä vain media, vaan poliitikotkin ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008653555.html -, otsikointuna näin: "

Halla-aho sanoi, että lännen olisi tehtävä väliin­tulo Ukrainaan ennemmin kuin myöhemmin – Puhemies Vanhanen varoittaa synnyttämästä väärin­käsityksiä Suomen virallisesta linjasta

" -HS-toimittajina Saila Kiuttu ja Merja Könönen

Saisiko Suomen kansa Teiltä nykyjournalisteilta nyt rehdin vastauksen tähän monimaiseen vyyhtiin, jota jo kansalaistemme keskuudessa kutsutaan -

WEST media trolling manipulation! -ilmiöksi

https://www.tiede.fi/keskustelu/70673/west-trolling-east-trolling-nokittelua-vuorosuunnin?

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/01/hybridillista-informaatiosotaa-mista.html


***


.

EPILOGI

Jos nyt haluamme aikuisten oikeasti huomioida omaa kansakuntaa - suomalaisia, meidän lapsia ja nuoria - 

 .. otamme viestikapulan ja lähdemme hoitamaan meidän omia tärkeitä asioita ja jättämme muiden omat paljolti sisäiset (ukrainalainen korruptio ja valtapolitiikka - kuin kansalaistunteet) asiat heidän omikseen. Se ei tarkoita siviilien väheksymistä - 

 .. emmehän me toivottavasti väheksy kouluväkivaltaakaan kuin -kiusaamistakaan |EKSTRA 

Tartutaan nyt viestikapulaan, kuten Kesko teki, julisti kiusaamisvapaan vyöhykkeen - nyt media voi ottaa osaa ja ryhtyä puolueettomammaksi - journalismin hyvien periaatteiden mukaisesti. Emme sekaannu ja sotkeudu muiden asioihin - näin turvaamme oman rauhantilan, jota olemme saaneet nauttia tuon "hylkiövaltion" vieressä jo yli 70 vuotta! Näin päätetään kansalaistemme kiusaaminen liioitelluilla uutisoinneilla!

.

KUVA 2


Kartta ~ http://www.toimittaja.fi/?p=308 - - Ukrainan juurisyitä nykyiseen sotilaalliseen selkkaukseen - vaalitulos ennen Maidanin verimellakoita


..

EKSTRA

"

TP Niinistö & PM Marin - tulkaa mukaan: Seis koulukiusaamiselle ja -väkivallalle

"

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/02/tp-niinisto-pm-marin-tulkaa-mukaan-seis.html - ja jätetään aseet kotiin - näin emme ole Ukrainan sodan osapuoli |EKSTRA 2.

.

EKSTRA 2

414 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17300967/alustiko-tp-sauli-niinisto-raskaan-vahattelyvirheen-kremlin-kirjeesta - 1246

428 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17337900/tekiko-tp-niinisto-jo-toisen-virheen-emme-ole-sodan-osapuoli-ukrainassa! - 984

.

EKSTRA 3

Sähköposti toimittaja Arja Paanaselle ~  https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/01/sahkoposti-is-toimittaja-arja.html

.

TIETOISKU

HS-otsikko: "

Putin tuhosi eurooppalaisen turvallisuus­järjestelmän, sanoo ruotsalais­asiantuntija

"

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008650790.html  - 

IJL-kommentti HS-kirjoitukseen ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/72488/eurooppalainen-turvallisuusajattelu-jatkuu-uralille -, otsikoituna näin: 

"Eurooppalainen turvallisuusajattelu - jatkuu Uralille"


..

..

|  16  TIEDE  120  |  SUOMI24  |  SUOMI24 IJL PROFIILI  |  IJL BLOG  |  YMPÄRISTÖTEOLLISUUS  |  VU  |2 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
Lähettäjä: Ilkka Luoma/ YMP
Lähetetty: torstai 3. maaliskuuta 2022 20:48

Vastaanottaja: Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; sanna.marin@vnk.fi; pekka.haavisto@formin.fi; erkki.tuomioja@eduskunta.fi; Paavo Väyrynen

Kopio: annika.saarikko@vm.fi; li.andersson@minedu.fi; iiris.suomela@eduskunta.fi; petteri.orpo@eduskunta.fi; riikka.purra@eduskunta.fi; arja.paananen@is.fi; timo.haapala@is.fi; mika.aaltola@fiia.fi

Aihe: Kansalaiskirjoitus: Kaikissa sodissa kärsivät aina eniten siviilit!
.

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
Lähettäjä: Ilkka Luoma/ YMP
Lähetetty: perjantai 4. maaliskuuta 2022 8:50

Vastaanottaja: juha.sipila@eduskunta.fi; mauri.pekkarinen@europarl.europa.eu; heidi.hautala@europarl.europa.eu; SARVAMAA Petri

Kopio: elena.kurki@hs.fi; marikki.nykanen@iltalehti.fi; seppo.varjus@is.fi; Pekka Mykkänen; matti.kalliokoski@otava.fi; kari.huhta@hs.fi

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Kaikissa sodissa kärsivät aina eniten siviilit!

.