keskiviikkona, kesäkuuta 21, 2023

"Ja Koko Kansa oli Kulutusverolle pantava"

 |2546|413463|


Kuva: ~ https://vatt.fi/-/elinkaaripaastoihin-pohjautuva-kulutusverotus

"Hankkeen tavoitteena on arvioida elinkaaripäästöihin perustuvien kulutusverojen käyttöä ilmastopolitiikan ohjauskeinona vero-ohjauksen ja elinkaaripäästöjen arvioinnin näkökulmista."


***



- maksamaan ympäristövelkansa, jonka korkoa voimme vain arvailla --

.. on aika kantaa jo yksilötasolta vastuu ja osanotto korjausliikkeeseen, jolla palautetaan meitä kaikkia Elättävä luontoympäristö sellaiseen tilaan, jossa se ei ole "hengen hädässä" ja evoluution ihmiskunnalle kiperien pakkotoimien edessä!

__
Jo nykyinen tietotekniikka parvitekoälyineen ja monine sensoreineen ja tulevan 6G' n myötä on se kokonaisuutena kykenevä yksilötasoiseen ja reaaliaikaiseen mittaukseen miten me käsittelemme ostokäyttäytymisellämme luontoympäristöä sen kaikkine aiheuttamiemme haittatoimien osalta ---

Yle-ote: " .. Kuluttaja voinee pian vaikuttaa luontojalanjälkensä kokoon samalla tavalla kuin hiilijalanjälkeensä oman laskurin avulla. Jatkossa ilmasto- ja luontohaitat mitataan samalla laskurilla. .. "
-löytyy linkin ~ https://yle.fi/a/74-20030795 - alta, ja Yle-otsikoituna näin:
"Suomalaistutkijat kehittivät yhden maailman ensimmäisistä luontojalanjäljen mittareista yrityksille –"

__
Lainaus otteena vuodelta 2007:

"Perustoimeentulo on elintoiminnoille välttämätöntä - ravinnon hankintana ja perimänsä eteenpäin viennin evolutiivisen tarpeen toteuttamisena - suvun itsekkäänä jatkamisena.

Kaikki muu kuluttaminen on lisähöystettä ihmiskunnalla tuottamaan helppoutta ansaitessa työn kautta ravinnon ja asumisen lisäksi vapaa-aikaan sekä itsensä ja tavaroidensa siirtelyyn paikasta toiseen. Kun pitää saada enemmän, nopeammin ja suuremmissa erissä ---



Kulutus on suurin syy, miksi ympäristömme muuttuu ja nykyään jo hallitsemattomasti!


__
Kulutuksesta on maksettava siihen täsmällisesti kohdistuva juuri ympäristörasituksensa kokoinen kulutusvastuuvero - kertaa ~1, .. |1 .

__
Vallanpitäjä on oivaltanut jo kauan sitten kuinka verotuksella ylläpidetään valtaa, kykyä ja mahtia alamaisiin; luoden myös yhteistä turvallisuutta reviirirajojen vartioinnissa ja puolustuksessa, jopa hyökkäystoimin.

Moderni markkinatalousyhteiskunta on kehittänyt verotuksen huippuunsa monimutkaisuutena muun muassa sosiaalisesti pakollisen tulontasauksen ajamana:

"Rikkaat eivät saa vapaasti rikastua ja köyhät köyhtyä"
[Mukaelma toisesta samantyyppisestä sloganista, - pienellä kyynisyydellä].

__
Verotuksella säädetään tunnetusti mahdollisuuksia yhteisölle -

.. siis säädetään valtakoneiston tahtomalla tavalla "yhteiskuntarauhaa" -sodan uhallakin - tai päämääriä ylläpitääkseen tarpeita ja kansallista itsetuntoa.

Verot säätävät tasapuolisuutta - ainakin mahdollisuutena - saada riittävästi oppia ymmärtää huomisen ongelmia sekä ylläpitämään ja lisäämään saavutettua taloudellista elintasoa maapalloistuvassa kilpailussa - näinhän me julistamme kasvuhokemataloutemme pääteeseissä |e.

|e ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17744681/kasvuhokema-on-rikkonut-luonnon-monimuotoisuuden -
|e ~ https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ilkkaluoma/250179-naytto-ja-vertailutalous-mita-se-on/ -


__
Kulutus on globalisoitunut*
[Globalisaatio ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/10/reviiripuolustus-globalisaatio.html - ]

Kaikki haluavat muotivirtauksena aina vain suurempaa, kauniimpaa, arvokkaampaa, erinomaisempaa ja viihdykkeellisempää. Tämä kulutus on tuhoamassa ympäristöämme siitä luonnontilaisesta vakaudesta, mitä luonto kehityskaaressaan olisi omanaan itsellisesti ohjannut.

Ihmisen kulutusinto on noussut taloudellisten kasvupyrkimyksien myötä suuremmaksi kuin ympäröivän luonnon luontainen kyky olisi resursseiltaan sallinut. Näitä resursseja säästääksemme ihmiskunnan on säädettävä verotuksensa takaisin sinne yksinkertaisimpaan muotoonsa, joka säätääkin itse luonnonedellytysten valintaa, eikä pelkästään ihmiskunnan omia itsellisiä päämääriä.


|* Katso "Normal" ~ https://yle.fi/a/74-20028578 - otsikoituna näin:

 

Näin ovelasti Normal vikittelee nuoria ostoksille "



__
Ihmisen ei tarvitse maksaa tuloveroa, omaisuusveroa, liikevaihtoveroa eikä muitakaan veroja

Tilalle on säädettävä tavara-, palvelu- ja kulutuskohtainen kuluttamisen vero. Siinä jokaisella tuotteella ja palvelulla on oma "ympäristömerkki" säätämässä sen verovaikutusta kuluttajallensa.

Ympäristömerkki kertoo haitallisuusasteen, niin ko. tuotteen/palvelun tuotantoprosessista, käyttötilanteista kuin myös sen uudelleen kiertoon saattamisesta aikaan saadaan vaikeuttamaan ympäristömme harmoniaperimää .. .. "

Lainattu teksti jatkuu täältä - vuodelta 2007:
https://ilkkaluoma.blogspot.com/2007/01/ja-koko-kansa-oli-kulutusverolle.html -


__
PS.
Miltä tuntuisi, jos maksat (joudut vastuullisesti maksamaan) jokaisen kulutustapahtuman hetkellä ympäristövastuumaksun ja -veron välittömästi ja/tai välillisesti aiheuttamistasi luontohaittajäljistä reaaliajassa?

Ympäristövastuumaksun kertymää voidaan seurata julkisesti rekisteristä, jossa ovat kaikki mukana ..

.. kunhan ollaan ensin luotu jokaiselle oma valtiotaattu kansalaistiedosto sivustona suojattuun internettiin ja näin jokainen voi katsoa juuri Sinun ympäristöhaittajälkesi ja maksamasi vastuuveron, jonka myötä valveutuneimmille voidaan myöntää "helpotuksia" ..



-- johonkin, ja tämä jätetään yleisen kansalaistuotekehityksen piiriin nimikkeellä "miten ja milloin"!



__

|1  Kerroin 1,.. on kulutusveron päälle pantava ns. tulontasausosa, koska kuitenkin aina ja kaikkialla eivät yksilölliset edellytykset ole samalla tasolla kaikilla, muodostettaessa kohtuullista elämisentasoa. Ihmiskunta on inhimillinen ja toisistaan "huolehtiva" - kuitenkin, ja tämä kerroin 1,.. tarkoittaa XX% lisää koko kulutusverokertymästä. XX% pitää riittää tulontasaukseen ja liki yhteisten edellytysten ylläpitoon.



__
112937



|  35  SUOMI24  291  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  Twitter  |



__

INFO

pia.remes@vatt.fi 


__



Ei kommentteja: