torstaina, kesäkuuta 15, 2023

Elämän peli - II

 PE|2568|413034|LI


Kuva ja grafiikka.: ~ https://hidastaelamaa.fi/avainsanat/elaman-peli/

Ote: " .. Universumin ristikuulustelijat kohdistavat totuuden superkirkkaan valon suoraan silmiisi ja sydämeesi, kysyen tiukkaakin tiukempia kysymyksiä:

Oletko varmasti omassa voimassa! Elätkö varmasti omaa elämääsi! Toteutatko unelmiasi! .. 

***


Nykyaikaa - Elämän peli grafiikkakorteista!

PROLOGI - "Nvidia |1 tuli tunnetuksi pelikoneiden grafiikkakorteista, piti saada enemmän pikseleitä ruudulle - nopeammassa tahdissa! Kyse siis pelaamisesta. 



Entä Elämän peli, miten on sinun Elämän pelisi? "

|1 ~ https://www.hs.fi/talous/art-2000009618805.html - HS-otsikoituna näin:
"Tekoäly­buumi rakentuu Nvidian tuotteille, ja siksi se on yksi maailman arvokkaimmista pörssi­yrityksistä"
-HS-toimittajana Jaakko Närhi.



__
[20U13] -- Elämä on peli, joka syntyi kauan sitten – kun ensimmäinen molekyyliryhmä hoksasi jakaantua. Jakaantuminen oivalsi myöhemmin, että elämän peli voi olla ”ikuista” - niin kauan kun jakaantuminen saadaan elävästä käyntiin yhtymisen ansiosta – vieläpä onnistuneesti.

Elämän pelissä on jäänyt matkalle mittaamaton määrä biomassaa, joka on hyödyntänyt muiden jatkumiseksi uusille sukupolville. Voidaan sanoa, että tasan jokainen nyt elossa oleva organismi, laji ja ihmisyksilö on pelissä voittanut kaiken, koska elonketju on ollut katkeamaton sieltä ”haman alusta” alkaen.


Emme tiedä missä ”alku” on,

mutta kaukana ajallisesti; meille mittaamattoman kaukana – tai lähellä – onhan jokaisen takaisinkytkentä suorittanut elollisen perintöhypyn jokaisessa hedelmöityksen kohdassa. Olemme siis pelien pelin voittajia, vaikka on täysin mahdollista, että juuri Sinun tai minun kohdalla se päättyy – sammuneita sukuja on miljoonittain.


Maallisessa pelissä julkistettiin pelikauppa vailla vertaa

Nokia myi mobilensa vain viisi kertaa kalliimmalla kuin Supercell kävi kaupaksi japanilaisille – näin korkealle noteerataan bittipelit, jotka pelataan huomenna miltei täysin niillä esimerkiksi Nokian myymillä älykännyköillä.

__
Maallisuuden elämänpeli on ravinto,

tarve lisääntyä sekä kyky kasvattaa – tässä pelissä ei paljon bittipolitiikka vihellä. Bittipelit ovat arvottomia, kun tarkastelemme Maslowin tarvehierarkian ”alkeellisimpia tasoja” - Elämän pelin hengitys, vesi ja kiinteä ravinto valmistuvat biosfäärin oman pelilaitoksen tuotoksena – apuna käyttäen fotoni- yms. aaltoja auringostamme.

Biosfäärin pelissä biomassojen keskinäinen suhde on meille ihmisille tuntematon peliyhtälö – tuossa yhtälössä muhivat ne jotkin, joita tasapainoksi, evoluution sopeumaksi ja itsekurilliseksi suojeluvaistoksi kutsutaan.


Sanotaan muutoinkin, että ihminen elää pelissä –

jossain sellaisessa matriisissa, jonka sävellys juontuu universaalista käyttöjärjestelmästä, jolle jotkut ovat antaneet nimen Jumala, Allah, Jehova ja niin edelleen – uskottomat turvaavat tietämättömyytensä ymmärryksensä kasvuun mittoihin, joissa kaiken tieto on joskus hallussamme.


Luonto pelaa myös omaa peliä,

jossa mustapekka saattaa jäädä jakajan käteen – tuo jakaja, ihminen on biomassaltaan sangen pieni nokitus, mutta hallitsevana tekijänä uskomamme valttikortti – tai siksi me ihmiset sen luulemme. Olemmeko perustaneet valtin ilman kuningatarta – pelkkä kuninkuus ei jatka ”loputtoman elämän pelin” jatkumoa – vaan jokerin voima saattaa nokittaa meidät pelistä pois – hävinneenä.


Mitä peliä Sinä pelaat

pelaatko peliä lapsiesi tähden, oman etusi nähden vai näyttö- ja vertailutalouden vuoksi, jotta näyttäisit bluffissasi paremmalta kuin sisuksesi näyttäisivät. Onko meidän peli jo hävitty? Mikä on meidän rooli seuraavalla kierroksella, kun elämän valttikortteja jaetaan – jääkö meille vain tyhjä käsi – luonnon korjatessa täyden potin?



__
VÄLINÄYTÖS - Nyt maailmojen yhteys ja kohta sekin autonomisena parvitekoälyisenä on jo taskuissamme "lasikuutioina" - katsokaan lapsia, ja heidän lapsiaan! Kännyköiden käyttö on kasvussa kohden jatkuvuutta kohden atmosfäärejä, joka jo peräti saattaa orjuuttaa - ellemme tee jotain korjausliikettä, ja pian! |2

|2 ~ https://yle.fi/a/74-20033669 -
"Moni maa on tiukentanut koulujen kännykkärajoituksia
Selvitimme koulujen kännykkäsääntöjä Italiassa, Ruotsissa, Ranskassa ja Saksassa.
"
-toimittajina Katriina Töyrylä, Pirjo Auvinen, Jenna Vehviläinen ja Jari Mäkinen.



__
EPILOGI - Entä joskus miljoonien vuosien jälkeen "lasikuutioissamme"?
https://keskustelu.suomi24.fi/t/17878960/kutistamme-tahtomattamme-itseamme-quotlasikuutioihinquot -

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/06/tulevaisuutemme-lasikuutioissa.html - 


__
Miten lopulta meitä kaikkia ohjaava Elämän peli evoluutiona ohjaakaan vastavoimat ihmisen liian yksipuoliselle muita rasittavalle toimelle korjaussarjana?

Mikä onkaan tämä evoluution ohjelma-askellus luonnon omana universaalina "grafiikkapiirinä" ja todellisena parviälyisenä ohjelmana - jumaluutena, joka rakensi alun säikeiden sinfonioista Sinutkin - eläväksi konstruktioksi -

.. mikä onkaan lopulta se oleellisin tehtäväsi ja tehtävämme?



__

EXTRA
Pelaammeko tulevaisuuden sodat peleinä ja kauko-ohjatusti?


__
116007



..

|  56  SUOMI24  413 |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  Twitter  |




__


ILU-MEDIA

IJL-Productions



Kansalaiskirjoittaja

Ilkka Luoma

YMPÄRISTÖTEOLLISUUS

https://www.ymparistoteollisuus.com

Total Visits: 668113 Total Visitors: 106951  300523 

Total Visits: 651805 Total Visitors: 104446  160523 


https://www.jontikka.blogspot.com

IJL-kommentteja HS-artikkeleihin


__
e


Ei kommentteja: