perjantaina, helmikuuta 02, 2024

Unkari oivaltaa kokonaisvaltaisen eurooppalaisrauhan!

 HUN|2782|465826|GARY


Kuva: ~ https://www.suomenmaa.fi/uutiset/tutkija-unkari-panttaa-nato-ratifiointeja-koska-se-odottaa-venajan-lopulta-voittavan-sodan/

"Tutkija: Unkari panttaa Nato-ratifiointeja, koska se odottaa Venäjän lopulta voittavan sodan

Katalin Miklossyn mukaan jäsenyyskriteereillä ei ole väliä, sillä niiden perusteella Unkari ei kelpaisi Natoon itsekään"

-Suomenmaa toimittajana: Niilo Simojoki

****



YLÄKERTAhttps://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000010198843.html - 

HS-otsikointi: "Ruotsin ja Unkarin tapaaminen Brysselissä ei tuonut selvyyttä Nato-solmuun Unkarin äänestysaikatauluista tihkui ristiriitaisia tietoja.

-päivänä 01.02.2024



Unkarin demokratia panttaa Natoa Ruotsilta -aiheesta?

Vieläkin?
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000010143682.html -



HS-otsikointi: "Parlamentin puhe­mies: Unkarilla ei ole erityistä kiirettä Ruotsin Nato-jäsenyyden ratifioinnissa
Unkarin parlamentin puhemies ei näe Ruotsin Nato-jäsenyyden ratifiointia niin kiireellisenä, että parlamentti kutsuttaisiin ylimääräiseen istuntoon."

HS-ote: " .. UNKARIN parlamentti on istuntotauolla, jolta se palaa vasta helmikuussa. Ruotsin Nato-jäsenyys ei ole kuitenkaan mukana parlamentin kevätkauden jo julkaistulla asialistalla. Parlamentti voidaan tarvittaessa kutsua ylimääräiseen istuntoon. .. "

__ __  __ 
[20U23] [20U23].. kun pohditaan, ihmetellään - pyöritellään päätä ja jopa hiljalleen kitkerinä moitiskellaan Unkarin "autoritäärisyyttä", vaikka demokraattiset vaalit kansan tahdosta ovat nostaneet tämän värikkään pääministeri Viktor Orban' in valtaan, voimaan ja näkyvyyteen.

__ __ _
[03-2023 -- ~ https://yle.fi/a/74-20020271 -

YLE-otsikoituna näin:
"Tutkija: ”Jos Unkari ei ratifioi Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyksiä, se ajaa Naton kriisiin”"
-toimittajana Kai Jaskari]

__
Ja viime syksynä 09-2023 --

HS-linkki: ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009856068.html -
"Unkarin ulkoministeri arvosteli Ruotsin ulkoministerille osoitetussa kirjeessä maan Nato-toiveita
Ulkoministeri Péter Szijjártó kirjoitti virkaveljelleen Tobias Billströmille kirjeen, jossa paheksui ruotsalaisten moitteita Unkarin epädemokraattisuudesta."
-HS-toimittajana Matti Huuskonen.


-- -- -- -
Joukko- ja uhopsykoosit Suomessa liittyvät väkevästi illuusioon Naton tuomasta turvasta täällä idän ja lännen vedenjakajalla, jossa Suomi on kiinni Venäjässä ~1300 kilometrillä - ja erityisesti pohjoisessa Lapissamme, jonka lentokentiltä on vain noin 13 minuutin lentorynnäköintimatka Venäjän strategisten ydinsukellusveneiden tukikohtiin.


TIETOISKU - Nato - Isäntämaa pöytäkirja tuotti jo olotilan Suomelle, jossa olemme Yhdysvaltojen etupiiriä ..
https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html -

Niin Unkarissa kuin Turkissa tiedetään erinomaisen hyvin tämä Suomen hyvin sotilaspoliittisesti vaarallinen asema läntisesti ajattelevan Euroopan itärajalla -


.. vaikka itse Eurooppa jatkuu meistäkin itään ja kauas jatkuukin, aina Uralille saakka -


-eurooppalaisuuden käsite niin maantieteenä kuin erilaisten yhteiskuntamallien kokonaisuutena näyttää suomalaiselta toimittajakunnalta kuin tietämmättömiltä poliitikoiltakin unohtuneen -poliittisista syistä (?) eräät yrittävät muuntaa maantiedettä ja omivan Eurooppa-käsitteen vain  EU' n käyttöön.


__  __ 
HUOM! Euroopan suurimmaksi valtioksi tunnistetaan edelleen Venäjä, niin pinta-alana kuin asukaslukuna -- 

(tämän maantiedetosiasian niin (viemäri)media kuin osa poliitikoistakin näyttää unohtaneen kokonaan!)



-- -- -- -- -
Aikanaan 1941-uhossaan muinoin Suomelle silloinen "nato-kumppani" - autoritäärisen Adolf Hitlerin johtama Saksan kolmas valtakunta pyrki omassa himossaan - "Lebensraum im Ost" -mentaliteetilla päämäärään, joka oli ilmaistu jo julkisesti 1920-luvun lopulta asti (Mein Kampf I ja II -teoksissa).


__ __ _
Unkari ja Turkki tietävät erinomaisen hyvin miten tuossa Elintilan valtausyrityksessä kävi, niin Saksan, Suomen kuin Unkarinkin osalta

- Turkkihan onnistui itselleen dramaattisen I Maailmansodan jälkeen olemaan erossa siitä Toisesta. Unkarin läpi sen sijaan marssittiin mennen tullen - niin Saksan kuin Neuvostoliiton toimesta vuosina 1941-45.

--
Saksa hävisi vuonna 1941 aloittamansa Kremlille "yllättävän" |Y hyökkäyssodan 

- Operaatio Barbarossan myötä Neuvostoliitolle

Tuo venäläisittäin Suuri Isänmaallinen sota oli ja on tähän mennessä maailman sotahistorian verisin, raain kuin totaalisesti julmin yksittäissota - sotien kirjossa kautta ihmiskunnan historian.

Unkarillakin oli rooli tuossa Itärintaman sodassa ja Saksa operoi tavallansa Unkariakin, kun Neuvostoliiton Puna-armeija ajoi Saksan Wehrmacht' in - ja Waffen-SS divisioonat kauas läntiseen Eurooppaan - aina Itävallan Wieniin ja Saksan Berliiniin saakka.


Kaiken tuon Unkari tietää erinomaisen hyvin -

.. siis slaavivoiman, joka nyt taistelee tarkemmin sanottuna 'itä-slaavilaisena sisällissotana' Ukrainassa - tämän slaavilaisuuden Unkari tietää ja tuntee erinomaisen hyvin - eikä näin halua aseistaa Ukrainaa - Venäjää vastaan.




Kaiken tuon edellä olevan pohjalta Unkari tietää mitä merkitsee sota venäläisyyttä vastaan -

*****

141541


|     16  SUOMI24  173  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  X  |



__ __  _ _ __ 

TIIVISTETTY HISTORIAEKSTRA

- "idealla tunne eilinen, niin tänään saatat oivaltaa huomisen!"


Aloitetaan tästä:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Operaatio_Barbarossa


Suursodasta nykyisen idän ja lännen kiihtyvän vastakkainasettelun kautta eurooppalaiseen moniarvoisuuteen, jossa lipunkantajanana onkin yllättäen EU-Brysselistä väitetty unkarilainen vastahangoittelu  koko muuta EU' ta vastaan 


Unkarin väitetään olevan este eurooppalaiselle rauhalle!


-tämän ollessa, anteeksi nyt vain -puhdasta "bullshittiä", jossa ei ymmärretä mitä merkitsee moniarvoinen yhteiskuntajärjestelmien keskinäissopeutuminen -


pelastettaessa lopulta maailmaamme lapsillemme ja heidän jälkikasvulleen --- 


.. .. ..

Tarkennetaan tiivistystä vuodesta 1941 - tähän päivään ja huomiseenkin! -


- Tuohon eurooppalaisen sotahistorian yhteen verisimmistä, raaimmista kuin julmimmista erillissodista on kirjoitettu paljon; Saksan kolmannen  valtakunnan johtajan Adolf Hitlerin "Lebensraum im Osten"  -hankkeesta käydä kommunismin kimppuun -idässä hamuten lisää elintilaa Saksan "valtiasrodulle" 


Tuo venäläisen historiakirjoituksen - Suuri Isänmaallinen sota otti Neuvostoliiton johtajan Josif Stalinin sotimismentaliteetein omistankin jo miljoonien uhraukset käsiteltäessä hyökkääjät omin lopputavoittein, jotka Stalin lopulta sai, ja näin ollen oli se toinen kiistaton II Maailmansodan voittaja. 


Tuohon itään elintilaa sotaan Saksan rinnelle liityivät tänäänkin lueteltuna mielenkiinotiset valtiot: Italia, Romania, Suomi, Unkari, Slovakia .. entä tänään? 


Ymmärrämmekö nyt paremmin Unkaria ja ihmettelemme miksi juuri Romaniaan Suomen ilmavoimat haluaa |! aktiivioperaatioihin -nyt Natoon, lännen sotakoneeseen - liittyneenä "luokan parhaana oppilaana" -tiedostetuin lopputuloksin, joita joukko-ja sotapsykoosiin sopulimaisesti ajautuneet toimittajat kuin useat valtiojohdostakin  hokevat "Venäjän uhkana", sen kummemin todistamatta miten Venäjä ja Kreml ovat esimerkiksi  meitä suomalaisia sotilaallisesti uhanneet - 


 .. vaikkapa vuosina 2001-21, jolloin Yhdyvallat kävi omia hyökkäyssotiaan kaukana sen omilta rajoilta ja ilman mitään YK-mandaattia; pl. Libya 2011. 


|! https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010196467.html

"HS:n tietojen mukaan Suomi olisi halukas lähettämään hävittäjiään Naton ilmavalvontatehtäviin Romaniaan. Puolustusministeriö on kertomassa Suomen osallistumisesta niin sanottuihin rauhan ajan tehtäviin perjantaina"

-HS-toimittajana Elina Kervinen.


__ __

Mahtipontisesti ajauduimme tietoisesti hakeutuen tuohon historiaaikakauteen 1941-45, jolloin meillä Suomessa oli alussaan revanssihenkinen 1941-uho päällä; 


 -- onko se nytkin, kysyvät asioita todellisuudessa paremmin ja syvällisemmin tuntevat ja tietävät?

 

Onko US' n ja EU' n tarkoitus saada nytkin lisää elintilaa maailman suurimmalta varantovaltiolta, kun nyt näin ollen "liian vähillä on liian paljon" -tarkoittaen 140 miljoonan ollen niin vähäinen käytössä olevalle maapinta-alalle, joka kätkee valtavat tuotantotekijöiden alkuainekset sisääsnsä. 


On siis lopulta kyse valtakamppailusta ketkä ja mitkä saavat nykyiset näyttö- ja vertailutalousefektit lisääntyvästä kasvuhokeman vaadehuudosta


 .. eikä sitäkään lännestä siedetä, että Kiina saa valtaosan noista Venäjän luonnonrikkauksista omaan maailman suurimpaan tuotantokoneeseen, jota tarvitaan entistä enemmän huolehtimaan nyt alussaan  BRICS-valtioiden nousu maailman suurimmaksi liittokunnaksi, ja näin luoden moninapaisen ja -arvoisen maailnajärjestyksen, jossa hioudutaan lopulta yhdessä vähemmistöisen lännen kanssa korjaamaan yhteishengessä kaikki ihmiskunnan aiheuttamat luontotuhot. Koko Telluksen ylittävää korjausoperaatiota tarvitaan ehdottomasti, jotta meillä olisi lapsillemme ja heidän lapsilleen siedettävät elinolosuhteet elää ja jatkaa sukua


Näin uudessa moniarvoisessa maailmanjärjestyksessä ymmärretään miten luontobiologia hoitaa meitä, ainoana elementtinä, jotta pysymme hengissä ja tuottaen säällisesti jatkuvuutta Telluksen väestörakenteena ja lukumääräisenä ihmiskunnan kokona -suhteutettuna muuhun kierrossa olevaan eliökuntaan. Meillä on velvollisuus sopeutuvuuteen ja limittymiseen yhteisewn päämäärän toteutumiseksi.


Ymmärtääkö Unkari ja sen itsevaltaiseksi väitetty PM Viktor Orban kaiken tuon edellä esitetyn; jää nähtäväksi. Entä me suomalaiset, olemmeko jo heränneet viisauteen, jota edesauttaa tosiasioiden tunnustaminen?


_ __

PS 1

Presidenttiehdokas Alexander Stubb' lla (kok.) ei ole riittävää ymmärrystä!

 

-lainaus Helsingin Sanomista:

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010199056.html


HS-otsikointina näin: "Stubbilta ei ymmärrystä Unkarille ja Viktor Orbánille: ”Hän on diileri”

Stubbin mukaan Unkarille pitää aina laittaa kova kovaa vastaan. Haavisto ymmärsi Unkarin huolia unkarilaisen kielivähemmistön kohtelusta Ukrainassa.


HS-ote: " .. ”Tunnen Viktor Orbánin henkilökohtaisesti, istuimme monet Eurooppa-neuvostot yhdessä. Unkarin kanssa pitää aina panna kova kovaa vastaan, ja tällä kertaa käytettiin artikla 7:ää vipuvartena. Orbán on sellainen diileri, ettei hänen kanssaan kannata näyttää pehmeyttä, ja tässä tapahtui jälleen kerran ihan turha viive. Ihan samanlainen turha viive kuin Ruotsin Nato-jäsenyyden kanssa”, Stubb sanoi. .. " 


-HS-toimittajana Teija Sutinen.


-näin voimme nimikoida tämän HS-otteen pohjalta - "STUBB UHOA!"



IJL-kommentti: Sen sijaan presidenttiehdokas viherpelastaja  Pekka Haavisto ymmärsi unkarilaisen kielivähemmistön Ukrainassa. Tämä on erityisen tärkeä huomio, jopa oivallus, josta on suorat linjaukset Ukrainan itäslaavilaiseen sotaan, jossa Venäjä lähti hyökkäysretkelle yhdeltä osaltaan juuri huolehtimaan Ukrainan kielivähemmistöisyydessä olevasta monimiljoonaisesta kansallisuusryhmästä nimeltä - venäläismieliset ja -kieliset


Nyt näin Haavisto avasi äärimmäisen tärkeän osa-alueen, josta voisi olla yhteydet epäonnistuneiden Minsk-sopimuksein kolmanteen kierrokseen, onnistuen siinä ja näin saavuttaisimme rauhan - eurooppalaisen rauhan, kun vielä US' n presidentinvaaleista (ehkä) valiintuva Donald Trump päättää Yhdysvaltojen sotilaallisen tuen Ukrainalle  - tähän lienee jopa realistiset mahdollisuudet, sillä Trump on sanonut tulevansa hyvin toimeen Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa -- !


_

2


x


______

ILU-MEDIA

IJL-Productions




Kansalaiskirjoittaja

Ilkka Luoma

YMPÄRISTÖTEOLLISUUS

https://www.ymparistoteollisuus.com


3001224 -Total Visits: 1069055 Total Visitors: 155308

__ 

121223 -Total Visits: 1008903 Total Visitors: 145647  

051223 -Total Visits: 1001685 Total Visitors: 144453    

211123 -Total Visits:   977778 Total Visitors: 139688  

141123 -Total Visits:   967368 Total Visitors: 137833  

071123 -Total Visits:   959023 Total Visitors: 136707  

311023 -Total Visits:   951943 Total Visitors: 135561  

031023 -Total Visits:   916765 Total Visitors: 130470   


https://www.jontikka.blogspot.com

IJL-kommentteja HS-artikkeleihin

__
e

e

e

 

PORILAISTEN MARSSI


_

IJL-BLOG PHOTOS  from SHUTTERFLY 

1 Folder ~ https://photos.shutterfly.com/story_invite/5f17490d-78fc-4033-92de-1451606a447e -

2 Folder ~ https://photos.shutterfly.com/story_invite/a03e627a-84e7-4b50-aaf4-c25a6cb9447f - 

Ei kommentteja: