tiistaina, helmikuuta 20, 2024

Navalnyi ja Ukraina kuin myös Donald Trump kietoutuvat yhteen!

|2799|467392| M | III MS 


Piirros: ~ https://fi.quora.com/Kuinka-kolmas-maailmansota-tulee-alkamaan

"Kuinka kolmas maailmansota tulee alkamaan?"

"Kolmas maailmansota ei tule olemaan edellisten kaltainen. Yksikään maailman valtio ei kaipaa laajamittaista sotaa, sillä se on aivan liian kallista hyötyihinsä nähden. Sotaa käydään talouden muskeleilla, ja kehitysmaiden näyttämöillä. ... " 

-tässä eräs toivoa luova skenaario, jossa US-Trump tulee käymään kauppasotaa Kiinan kanssa ---? 

*****


YLÄNURKKA - ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/18270572/demokratian-kriisi---lahestymmeko-yksinvaltiutta - "Demokratian kriisi Suomessa -alkoi tietoisena kansakuntamme aliarviointina, ohituksena kuin pelkona, ettei kansa vastaa oikein, jos Natoon liittymisestä kysytään suorademokratiana suomalaisilta suoraan. emme saaneet kansanäänestystä Natosta; ei muuten ruotsalaisetkaan. Jää lähihistorian osalle saada tuon uhkarohkean kysymättömyyden todellinen hinta kansakunnallemme. Linkki [ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/05/miksi-suomalaisilta-estettiin-nato.html- ] analyysiin tuosta kansalta kysymättömyydestä -lopulta tämä asia on päätjien osalta vastuunkantokysymys. Kuka/ ketkä kantaa/ kantavat?

 

 

Kiinan tullessa apuun tavoitteella estää eurooppalainen sota; puhumattakaan III Maailmansodasta!


"Navalnyin kuolema repi ammottavan aukon Venäjän oppositioon, jonka vastareaktion rajuus on arvoitus" -- Venäjän tunnetuimman oppositiopoliitikon kuolinsyy ja ruumiin kohtalo ovat edelleen hämärän peitossa.



__ __ __
Yle-ote: " .. Alexander Stubb puhui Münchenin kansainvälisessä turvallisuuskonferenssissa tuoreeltaan Navalnyin kuolemasta ”poliittisena murhana”. Ylen aamussa vieraillut turvallisuustutkija Juha Pyykönen Security Analysis -yhtiöstä pitää sanavalintaa voimakkaana verrattuna moneen istuvaan valtiojohtajaan. .. "
-ja näin alkoi Stubb' in 1941-uho, jo ennen virkatuolia sekä erityisesti ennen tutkimustuloksia ja selvityksiä, mitä kaikkiaan Kremlillekin hyvinkin yllättäen (!) tapahtuikaan!
Kokemattomuudesta uhkarohkeaa ja diplomaattisesti ajattelematonta toimintaa Alexilta, jo tässä ensiesivaiheessa. Jäämme miettimään sitä hintaa, mitä vielä joudutaan maksamaan Suomen kansan kaikki kestävästä mielenterveydestä; näistä Alexin rinta rottingilla tyhmyyksistä - Stubb' in sokeasti luottaen Nato-US' n voimaan ja erityisesti kykyisyyteen ydinaseiden pelotteena, iskukykynä kuin luottamuksena että US antaa luvan niiden käyttöön |YA.

Aikanaan oli - lopulta perusteeton - luotto tuolloin 1941 -Adolf Hitlerin johtamaan Saksan kolmanteen valtakuntaan. Muistamme hyvin miten osallistuimme Saksan Waffen-SS -joukkoihin |SS taistelemaan venäläisiä vastaan Operaatio Barbarossan osana.

|YA IS-linkki: ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010238385.html - "Kommentti: Voisiko Euroopalla olla oma ydin­ase? Ehdotus on Natolle kiusallinen" -toimittajana Jouko Juonala. IS-otteeltaan näin: "Avauksen taustalla on Gabrielin huoli Venäjän voitosta Ukrainassa ja uudelleen Yhdysvaltain presidentiksi havitteleva Donald Trump." -- " .. Nato varaa strategiassaan itselleen mahdollisuuden ydin­aseiden ensi-iskuun äärimmäisessä tilanteessa, suursodan sattuessa. Se on erittäin vahva pelote. .. "

|SS ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomalainen_Waffen-SS-vapaaehtoispataljoona - "Pataljoona oli Suomen epävirallinen panos Saksan propagoimaan eurooppalaiseen ristiretkeen bolševismia vastaan. Taisteluun pyrittiin saamaan edes yksi yksikkö tai joukkoyksikkö jokaisesta maasta, myös Saksan miehittämistä maista. Pataljoona oli näin Suomen diplomaattinen ele Saksalle.[3] Suomen poliittisen johdon toive olisi ollut yksikön lähettäminen Saksan armeijan eli Wehrmachtin joukkoihin.[6] Kohteeksi kuitenkin tuli ideologisesti painottunut SS,"


__ __ _
Tänään Suomi on lähettämässä sotajoukkoja Naton nopean toiminnan joukkoihin ja F-18 Hornetteja Mustalle merelle; aseistettuina?! Tätä asiaa ei edes Yle-toimittaja kysynyt Aamu-TV' ssä 20.02.2024.

Olimme mukana jo ennen Natoa Afganistanin sotaoperaatioissa |AF ja näin jo tuon sodan osapuolena. Entä nyt, jos ja kun Hornettimme kohtaavat Venäjän ilmavoimat Mustalla merellä, ja näiden käydessä hyökkäykseen ukrainalaisia sotavoimia vastaan -miten Suomen Hornetit reagoivat?

_

Suomi on sodassa

15.03.2013"


"Valtiojohtomme pimitti todellisuuden Afganistanin taakse!"

__ __ __ __ __ __
Suuri kysymys - oli vielä muutamia vuosia sitten tällainenkin aikakausi!

IJL/US/P ~ https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ilkkaluoma/237616-yhteiseurooppalainen-puolustus-avaa-ehean-maanosan/ - "Yhteiseurooppalainen puolustus avaa eheän maanosan!"


__ __
Meille nuo niin "luottamuksen veriset vuodet" kohtaantuivat 1941-44 |0 + 1944-45 Lapin sotana |1

"Lapin sota"

__
EKSTRA!
"Yhdysvalloilta jäi toinen maailmansota kesken"
-BLOG | Pirkko Turpeinen-Saari


__ ____ _
Nyt media jo lietsoo kansalaisiamme valmistautumaan sotaan - aikanaan piti etelä-pohjalaisia sitoa puihin kiinni, etteivät karkaisi rintamille liian aikaisin -tuona kohtalon hyökkäysvuotenamme 1941 - puhutaan Jatkosodasta.

Yle-ote: " .. – Ampumataito on yksi perustaidoista. Valtakunnallisesti ja yhteiskunnallisesti pitää vastata huutoon, että ihmiset voivat opetella tuota taitoa ja pitää sitä yllä. .. "

Yle-otsikointi: "Hallitus haluaa ampumisharrastuksen kaikkien ulottuville: toiveissa yli 300 uutta rataa lähivuosina"
Ampumaratojen määrä on laskenut huippuvuosista murto-osaan. Nyt tavoite on saada harrastusmahdollisuus kaikkien kansalaisten ulottuville."

Yle-toimittajina: Sari Möller, Heidi-Maria Harju ja Mirva Ekman


__ __ __
Mietteitä Venäjältä -läntisen median ymmärryskyvyin kokea totuudeksi ja informaation arvoiseksi muutamien ihmisten haastattelu Suomesta, kuitenkin venäläisten määrän ollen kymmeniä tuhansia. Uskottavuus? [24-1] >>>

__ __
IS-ote: " .. Ionin uskoo Navalnyin kuoleman vaikuttavan ainakin jossakin määrin Venäjän presidentinvaaleihin. Tunnetun oppositiohahmon kuolema hänen arvionsa mukaan todennäköisesti motivoi Putinia vastustavia ihmisiä suuntaamaan uurnille ja äänestämään ketä tahansa muuta ehdolla olevaa ehdokasta, vaikka Putinin jatkoa vallassa sillä ei estettäisikään. .. "

IS--otsikkointi: "Mitä tavallinen venäläinen ajattelee Navalnyin kohtalosta? Kaksi suomen­venäläistä kommentoi
Suomenvenäläiset arvioivat, kuinka paljon Navalnyin kohtalo kiinnostaa venäläisiä, ja mitä he siitä ajattelevat."
IS-toimittaja Joona Laukkanen


__ __ __ __ __ __
Hurja meno jatkuu!

- maanpuolustustahto |MPT kaipaa nyt tiukimpien "Karjaja takaisin" innokkaisden myötä ampumataitoa vähintäänkin reserviläisiltä, mutta jo joukkoihin kaipaillaan siviilejäkin ja näin kansa huutaa aseita, ammuksia ja kohta varmaan "rautaa rajalle" (oliko vuonna 1941 näin? |2); kun tietävimmät kysyvät asiahengessä:

"Miten Venäjä on meitä sotilaallisesti uhannut ja uhkaillut?" -kuka kertoo, ainakaan vielä istuva Niinistö ei ole osannut kertoa muuta kuin "Venäjä on vastuullinen Navalnyin murhasta"
-Sauli, onko Suomen valtio kaikista vankilakuolemistamme vastuullinen; tavallaan, sillä Vankeihoitolaitos on valtion virasto ja näin ollen valtiomme virkamiehistö kantaa vastuuta; entä sitten valtiomme presidentti - olisiko hän vastuussa? Ei ole -kerrotaan yksiselitteisesti -ellei ole annettu käskyä suoraan Linnasta.

"Harjoittelemmeko Virossa itsemme Venäjän viholliskandidaatiksi?"
-IJL-BLOG



__ __ __ __ _
EKSTRA - UKRAINA

-joka mitä ilmeisimmin tullaan jakamaan venäläis- ja ukrainalaisosiin. On oletettavaa, että ehkä seuraava uus-vanha us-presidentti Donald Trump tullee estämään suuren eurooppalaisen sodan, lopettamalla kokonaan Ukrainan aseellisen tuen ja näin turha puolin ja toisin (siviilienkin) tappaminen päättyy -molempien eduksi.

Nyt jakolinjat ovat suunnilleen piirtymässä nykyisen Ukrainan kartoille

Näinköhän lopulta Trump kuittaa monille superyllätyksenä Nobelin rauhanpalkinnon. Ja mitä muuta; Trumpin US tarvitsee rinnalleen maailman suurimman Kiinan, jolla on oikeasti vaikutetta Moskovaan ja Kremliin. Näin tämäkin yllättäen lähentää Kiinan ja Yhdysvaltojen (vähintäänkin kaupallista -tässä muistamme Henry Kissingerin ohjaaman Rickhard Nixonin historiallisen matkan Mao Zedongin Kiinaan) suhdetta ja näin vältymme maailmanlaajuiselta kauppasodalta. Ja mikä vielä paljon tärkeämpää;

.. ehkä vältymme EU' n lietsoman vastakkainasettelun kokonaisvaltaisessa Euroopassa, joka jatkuu toimittajien ja poliitikkojen harmiksi kauas Venäjän Uralille.


Ei ole vain läntisesti määräiltyä maailmanjärjestystä, vaan ihmispopulaation ollessa valtaenemmistönä aivan muualla -tämä tuleekin vaatimaan moniarvoista maailmanjärjestystä, jonka takuuvaltioksi Kiina on jo ryhtynyt.

IS-otsikointi: "Pääkirjoitus: Putin on pysäytettävä Ukrainassa – Venäjän voitto olisi katastrofi myös Suomelle
Länsimaiden pitäisi lisätä tukeaan Ukrainalle, mutta Münchenin turvallisuusraportti herättää huolta tukihalujen hiipumisesta."

IS-ote: " .. USEISSA länsimaissa kansalaisten suurimmat huolet liittyvät talouteen, ympäristöön ja esimerkiksi maahanmuuttoon eivätkä enää Venäjän aggressiivisuuteen tai Ukrainan sotaan niin kuin vuotta aiemmin.
Tämä on huolestuttava merkki ensisijaisesti Ukrainalle, jolle länsimaiden sotilaallinen ja taloudellinen tuki on kohtalon kysymys – ja jolle läntisen mielenkiinnon hiipuminen merkitsee kasvavaa riskiä tukihalujenkin hiipumisesta. .."

IS-toimittajana: IS-pääkirjoitustoimisto

__ __
Saksa Euroopan talousveturina ja rohkaistuneena kiihdyttää nyt Eurooppasodan mahdollisuutta
- uhoamalla vanhan hävitettynä Kolmantena valtakuntana 1943-45, kun oli käynyt venälkäisten kimppuun Adolf hitlerin johdolla. Nyt tänään liittokansleri Olof Solz on rohkaistunut ajamaan vastakkainasettelua Ukrainan itäslaavilaissodan osalta - muistuttaako tilanne jo vuotta 1941 miinus x-vuotta, kun Yle-media kirjoittaa näin Yle-otteena:

"Ukrainalla jo olevilla ATACMS-ohjuksilla voidaan osua noin 170 kilometrin päähän. Pidemmän kantaman versioilla iskuetäisyys kasvaa noin 300 kilometriin. Jos Ukraina saa ohjusten uudempia versioita, voisi se iskeä Venäjän joukkojen selustoihin entistä tehokkaammin. Pitkän kantaman asejärjestelmät ovat olleet Ukrainan pyyntölistalla jo kuukausia" [24-2]

-juttu löytyy linkin ~ https://yle.fi/a/74-20075417 - alta ja otsikoituna näin:
"NBC: Bidenin hallinto haluaa lähettää pitkän kantaman ohjuksia Ukrainalle – EU:n Borrellin mukaan avun antamista epäröity liikaa
Ohjukset olisivat pidemmän kantaman versioita Ukrainalle jo lähetetyistä ATACMS-ohjuksista, niillä iskuetäisyys kasvaisi noin 300 kilometriin.".


__ __
Stubb laukoo sanallisia ohjuksia jo kohden Kremliä
-hänen ollen edes vielä tänään (20.02.2024) presidentti Suomelle!

(Stubb tuli jo aiemmin kuuluisaksi hätiköidystä heittelyistä, "mitä sylki sattuu suuhun tuomaan" -Alex jopa lupaili lukea kirjoituksiaan yön yli nukuttuaan, ettei hätäily tuottaisi pahaa jälkeä. Nythän tuo uuslukemisen taito olisi erityisen tarpeen, sillä sanalliset ohjukset täältä Venäjän vierusvaltiosta ~ 1300 kilometrin yhteisrajan takaa voi vielä koskea koko kansakuntaamme |KK; ja vieläpä pahasti!

Alex - nyt saisit ajatella kansakuntasi parhaaksi, sillä et ole siinä maineessa kuin aiemmat presidenttisuuruutemme, joilla oli taitoa Elää haasteidenkin vieressä. Sinulla ei ole sitä taitoa; ainakaan vielä.

Tästäkö alkoi tie kohden suuria halitsemattomia vaikeuksia, jopa sotaa?
-tuleeko mieliin 1941-uho, kun oli halu saada jotain? Onkohan viemärimedian is-russofobi Arja Paanen |APA oivaltanut jo jotain tässä muuttuneessa tilanteessa, jossa läntinen suuruus on muuttumassa itäiseksi päätösvaltaenemmistöisyydeksi, koskien juurikin vaadetta moniarvoisesta maailmanjärjestyksestä -

|APA -Arja, Sinulla oli eräs teksti, joka loi tunnustuksenasi toivoa kokonaisvaltaisen eurooppalaisymmärryksen kehittymisestä - tässä:
"IS vieraili Odessan palotalossa: "Vain fasistit voivat tehdä tämän"

-löytyy linkin ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000750772.html - alta.


IS-otsikointi: "Kommentti: Stubb kutsui Navalnyin kuolemaa murhaksi – ja se sana iski takuulla myös Putinin tajuntaan"

Alexander Stubb käytti Aleksei Navalnyin kuolemasta puhuessaan ilmaisua ”poliittinen murha”. Siihen tiivistyi kaikki se, mitä Vladimir Putinille täytyikin viestittää, Arja Paananen kirjoittaa.

IS-ote: " .. KUULINKO oikein, käyttikö Suomen tuleva tasavallan presidentti Alexander Stubb todella ilmaisua ”poliittinen murha” puhuessaan venäläisellä vankileirillä kuolleen oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin kohtalosta? .. "
..
IJL-kommentti: Libyan sodan aikana vuonna 2011 |ASBB, kun USAF hyökkäsi raskain pommituksin saattamaan valtio "henkiselle kivikaudelle" ja epäsuorasti tappaen Libyan järjestyksen ytimen - Muammar Gaddafi' n - nythän Libyassa raivoaa enemmän tai vähemmän sisällissota ja maan ollessa eräs merkittävä kaaoksessa oleva afrikkalaisten pakolaisten lähtömaa EU-Eurooppaan.

__
|ASBB - Mitä tuolloin ulkoministerinä toiminut Stubb laukoi Suomesta - Hornettiemme osalta?
"Nykypäivä: Stubb katuu jättäytymistä Libya-operaatiosta" [24-3]


__
YLLÄTYSEKSTRA

HS-otsikointi: "Kuolema voi vielä kostautua Kremlille – Tutkijat pitävät sen ajoitusta Putinille vaikeana
Navalnyin kuoleman ajoitus juuri ennen Venäjän presidentinvaaleja herättää kysymyksen siitä, oliko se jonkinlainen voimannäyte vai kenties vahinko."

HS-ote: " .. Navalnyin tukijat ja länsimaiden hallitukset reagoivat kuolemaan nopeasti syyttämällä siitä Venäjän presidentti Vladimir Putinia ja tämän hallintoa. Sen ajoitus herättää kysymyksen siitä, oliko Navalnyin kuolema juuri ennen Venäjän presidentinvaaleja jonkinlainen voimannäyte vai kenties vahinko. .. "
HS-toimittaja Saara Aholainen

IJL-kommentti ylläolevaan: "Koko teksti löytyy otsikoltaan "Kaikin tulokulmin Aleksei Navalnyin kuolemasta" täältä:


__ __ __ __ __ __
Sotaintoilusta rauhaan -tilanne itäslaavien sotarintamilla Ukrainan sisällissotamaisessa sodassa -mitä voimme nyt jo ennakoida; vai voimmeko?

HS-ote: " .. Stubb on ulko- ja turvallisuuspolitiikan analyysin ammattilainen, joka tottunut esittämään teräviä näkemyksiä maailmanpolitiikan kipukohdista. Nyt Stubb sovittelee puheisiinsa sordiinoa. .. "

-IJL-kommentti: Stubb-SS-Sordiino vai epäonnistui pahasti
- ei kannata uhota puolittaista sotaa, kun ainoa keino on rauha, joka on saavutettavissa, kun näyttäisi siltä tuon jakorajankin Ukrainassa hiljalleen kirkastuvan! Mutta nyt huudetaan jo EU-Euroopalle omia ydinaseita |EUY; joita on Euroopassa jo nyt aivan riittämiin:

Venäjällä, USA' lla, Ranskalla ja UK' lla.

"Kommentti: Voisiko Euroopalla olla oma ydin­ase? Ehdotus on Natolle kiusallinen"


__
HS-otsikointi: "Stubb teki Münchenissä muodon­muutosta professorista presidentiksi [II]"

Alexander Stubb sovittelee nyt sanomisiaan Suomen viralliseen linjaan. Presidenttinäkin häneltä voisi silti toivoa syvää ja avointa ulko- ja turvallisuuspolitiikan analyysiä,
 
kirjoittaa HS:n pääkirjoitustoimittaja Anna-Liina Kauhanen.

IJL-kommentti: Stubb väläytteli jo Libyan US-hyökkäyssodan aikana puoliuhoavia heittoja idän suuntaan; katuen muun muassa, ettei Suomi lähettänyt omia Hornetteja USAF' in rinnalle Libyan us-hyökkäykselliselle sotatantereelle.
Huudahduksissa muutoinkin kertautui pariin kertaan mystisesti eturivin poliitikoiltamme:

"Me pommitamme, me tuhoamme .."

-nyt Yle' n vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen voisi arkistoista kaivaa videoklipeistä (Vuosi 2011 - YLE- 20:30 Uutiset) esille kuka ja kuka toinen huudahtivat tuon rinulit rottingeilla rehvakkaan ulostulon -aiheesta on kysytty, mutta saatuina Yle-selittelyinä on ollut; ettei löydy, tai Yle ei niitä ilmaiseksi kansalaisille jaa -- ! Niin, aivan! Mistä Yle rahoitetaan ja mikä sitä valvoo?


__
Viitteen ote:

|* " .. Toinen esimerkki tehokkaasta infosodasta liittyy kesän 1941 suurhyökkäykseen. Asia on Mauno Jokipiin ja Tuomo Polvisen tutkimuksissa ajat sitten todettu ja nyt eversti Pekka Visurin kääntämissä saksalaiskenraali Erfurthin päiväkirjoissa vahvistuksen päälle vahvistettu.

Kyllä Suomen sotakone oli viimeisen päälle viritetty Saksan Barbarossan osaksi. Tavoitteena oli vallata, tuhota ja ryöstää idästä niin paljon kuin voimat sallivat. Erfurth-keskustelujen mukaan Mannerheimin ja Rytin suurin huoli oli, miten hyökkäys näyttäisi puolustukselta ja valloitukset vain revanssilta, jonka kansa hyväksyi.

Siinä onnistuttiin yli odotusten. Homma meni putkeen tavalla, jota maamme turvallisuuskomitean trolliarmeija muotoili Venäjän toimia ennakoidessaan viikko pari sitten: ”Informaatiovaikuttaminen voi olla pidempi kampanja, jolla pyritään muuttamaan mielialaa ja mielipiteitä. Se voi olla hyvin tehokasta, jos kansalaisten päähän saadaan ajettua joku tietty ajatus.” .. "

__
CIA - EKSTRA
"Informaatiosodasta ja valehtelusta CIA' n varjoista"
-US/P/IJL

__

_
143939
..
| 71 SUOMI24 317 | VU | FB | Vapaa sana | FB BLOG | X |

..

______

ILU-MEDIA

IJL-Productions




Kansalaiskirjoittaja

Ilkka Luoma

YMPÄRISTÖTEOLLISUUS

https://www.ymparistoteollisuus.com


200224 -Total Visits: 1112477 Total Visitors: 160557   

130224 -Total Visits: 1098229 Total Visitors: 158918  

060224 -Total Visits: 1081898 Total Visitors: 157423    

300124 -Total Visits: 1069055 Total Visitors: 155308

__ 

121223 -Total Visits: 1008903 Total Visitors: 145647  

051223 -Total Visits: 1001685 Total Visitors: 144453    

211123 -Total Visits:   977778 Total Visitors: 139688  

141123 -Total Visits:   967368 Total Visitors: 137833  

071123 -Total Visits:   959023 Total Visitors: 136707  

311023 -Total Visits:   951943 Total Visitors: 135561  

031023 -Total Visits:   916765 Total Visitors: 130470   


https://www.jontikka.blogspot.com

IJL-kommentteja HS-artikkeleihin

__
e

e

e

 

UPI-FIIA: NATOn  YDINASEPELOTE ja Suomi


PORILAISTEN MARSSI


_

IJL-BLOG PHOTOS  from SHUTTERFLY 


1 Folder ~ https://photos.shutterfly.com/story_invite/5f17490d-78fc-4033-92de-1451606a447e -

2 Folder ~ https://photos.shutterfly.com/story_invite/a03e627a-84e7-4b50-aaf4-c25a6cb9447f - 

3 Folder ~ https://link.shutterfly.com/UQ9xwlybzGb -

3 Folder ~ https://photos.shutterfly.com/album/1788777312715323 -

3 Folder ~ https://photos.shutterfly.com/story_invite/9fcd6b94-6de6-4ab8-accb-bd7e32f0834 -


Ei kommentteja: