torstaina, helmikuuta 01, 2024

Elämä vaikeasti ymmärrettävä yksinkertaisuus

 LI|2789|465748|FE



" .Hän oli Mahatma Gandhi (02.10.1869 - 30.01.1948) [ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/11/karismaattiset-johtajat-itsevaltiaita.html - ], joka oli vuotta aikaisemmin selättänyt brittiläisen imperiumin ja hankkinut Intialle itsenäisyyden. Arvokkain askelin hän [Gandhi]  käveli sorapolkua tervehtimään kannattajiaan. .. "

IJL: -murhattiinko näin myös uuden näkemyksellisyys kaikkeuden uskona ja rauhana koko ihmiskunnalle -ehkä ei, sillä evoluutio on toistaiseksi "hyväksynyt kilpailullisen olomuodon" Elollemme, ja se tuottaa lopulta aina sotaa, väkivaltaa ja sellaista oikeutta, jossa ei tunnustaudu ideaali-ihanne tasa-arvosta ihmisyytenä --

-IJL-mietelmä uskon ja tieteen yhdistelmänä!

***

" .Ihminen kaipaa perusarjessa selkeyttä ja yksinkertaisuutta. Yksinkertainen elämä ei ole mutkikasta vaan siitä on karsittu pois häiriötekijät ja liian pikkutarkat kuviot. Elämä ei aina ole helppoa, mutta sen voi itse tehdä paljon mutkikkaammaksi kuin voisi kuvitella.

Tiedämme, että monet maailmaamme muuttavat asiat saavat alkunsa Yhdysvalloista. Katsotaan siis tarkemmin vuoden 2022 lopussa Yhdysvalloissa julkaistua tulevaisuustutkimusta, minkä lopputuloksena oli kaipuu yksinkertaiseen elämään. .. "

https://secondopinion.fi/yksinkertainen-elama-on-helpompaa/ -

***** 



[ .. ajassa, jatkumohetkissä -tapahtumasarjana yksilöllisten toimintasyklien tahdissa * .. ]

__ __ __
Ihminen ajattelee elämän alkavan syntymisestä -silminnähtävänä tapahtumana

Se voi alkaa myös hedelmöittymisestä, vaikka hedelmöittävät osaset yhtenäistäjinä syntyvät kuitenkin jo "ajallisesti jatkumossa olevasta ohjeellistavan evoluution ohjeistuksena **"

Elämä - siittiöinä kuin munasoluina; ja nehän ovat lähtöisin jo elollisesta "koneistosta", jossa säveltä ja sinfoniaa johtaa meille paljolti tuntematon evoluutio |E -mystisine ohjeistamisineen.

|* Toimintasyklit voidaan nykyään ymmärtää myös kellotaajuutena, siis tapahtumaosasina määritetyssä ajankestossa.
|** Meidän on kuitenkin rajallisista aisteistamme johtuen hyväksyttävä elon rinnalle jatkuvuuden katkaiseva kuolema |1, sekin on vaikeasti käsitettävä, jopa ymmärrettävä olotilan hetki, joka luo biologian käskyttämänä uutta eloa -tähän palaamme vielä myöhemmin!

|1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/11/missa-kerroksessa-kuolema-astuu-elaman.html -
""Missä kerroksessa kuolema astuu elämän polulle?""


__ __ __ __ _
Silloin tällöin uteliaisuutemme |U löytää jotain -"kaiken tietoon" lähestymisenä, kuten nyt tässä:

[ MTV3-linkki: ~ https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tutkijat-loysivat-ihmisesta-taysin-uudenlaisen-elamanmuodon-tama-obeliskeista-tiedetaan/8867672#gs.4cm9ov - | MTV3-otsikoituna näin: "Tutkijat löysivät ihmisestä täysin uudenlaisen elämänmuodon – tämä "obeliskeista" tiedetään"
-MTV3-toimittajana: ~ jari.heikkila@mtv.fi - ]

MTV3-ote: " .. Tiedemiehet kiistelevät edelleen siitä, ovatko virukset elossa – ne eivät voi replikoitua isäntäsolun molekyyleistä riippumatta – mutta on olemassa vielä yksinkertaisempia "olentoja". 1900-luvun alussa kasvipatologit törmäsivät viroideihin, pohjimmiltaan tarttuvaan RNA-silmukkaan ilman viruksille tyypillistä proteiinikuorta. Viroidigenomit eivät ilmeisesti koodaa lainkaan proteiineja. Viroidit ovat herättäneet paljon kiinnostusta, koska ne ovat vuorovaikutuksessa kasvien genomien kanssa, toisinaan tuhoisilla tavoilla – ne aiheuttavat esimerkiksi perunoiden, krysanteemien ja muiden viljelykasvien ja kukkien kitumista ja muodonmuutoksia .. "


__ __ __ __ _

Elollisuuden nuotitus luotiin kauan sitten, jo varsinaisesti ennen nykytietämyksellistä käsitettä elosta ja sen merkityksien sisällöstä -meille vajavaisille

Alun hämäryyden syvyys ulottuu miljardien vuosien taakse -
- tuntemattomaan "alun pamaukseen", jossa olemattomasta putkahti tämä nykyinenkin kokonaisuus esille ..

- olemattoman pieninä täydellisesti samanlaisista hiukkasista koostuvana "puurona" (kierteellisistä energiasäikeistä - "säikeillä, näillä olematta käsitteellistä poikkipinta-alaa !?")

.. putkahdus oli heti alussaan yllättäen täydellisessä järjestyksessä - tänään puhutaankin BigBang -ilmiöstä |2 ja sen rinnalle kytketään ristiriitaisuutta herättävä teoreettinen "StringTheory" |3!

|2 - Alun täydellisyys oli puhdas nuotitus, josta mitään ei puuttunut, kunnes jokin meille täydellisen käsittämätön "virhe - jumaluudesta käsky" tuotti Elämälle arkkitehtuurin |A - kaavapiirroksen ohjeeksi hiljalleen muuntuvalle tulevaisuudelle.

__ __ __ __ __ _
Heti alkuhetken täydellisyydestä siunaantui eloksemme sitten myöhemmin "olemattoman kohdatessa mitättömän"

- ja syntyi vetovoima |V, joka alkoi rakentamaan ajassa ja sen kulussa tietä kohden ymmärtämäämme eloa -jumalallisena siunauksena?

Elojatkumo ja Elämä ovat siis olleet "aina" siitä lähtien, kun gravitaatio tuotti "virheen", ja nythän tutkijat alkavat metsästämään tuota virhettä "ajassa" ..
-hetkenä, jolloin uteliaisuutemme on voimallisesti heräämässä ja herkistymässä arkkitehtuuriin, joka vie takaisinkytkentätienä kohden tosiasiallista alkua. Ja siellähän se "kaiken tieto" asuu -vaikuttaen yhä - nyt ja huomenna!

|2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/10/alkurajahdys-herattaa-mielikuvituksen.html -
|V ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/02/gravitaation-synnysta-pariutumiseen.html -
|3 ~ https://www.youtube.com/watch?v=n7cOlBxtKSo -
"String Theory"
-Youtube
|3 ~ https://en.wikipedia.org/wiki/String_theory -


_  _  _ 
Eräitä näkemyksiä paljolti meille vielä tuntemattomasta evoluutiosta

|E ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/12/opetamme-konealya-vaikka-emme-edes.html -
"Opetamme koneälyä, vaikka emme edes ymmärrä evoluution jatkuvuutta"
|E ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/03/evoluutio-saie-universumin.html -
"Evoluutio - säie universumin käyttöjärjestelmästä"


__ __  __
ELÄMÄN EKSTRA
https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/01/elaman-synty.html -


|U ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2005/04/miksi-jotkut-ovat-uteliaampia-kuin.html - 

"Miksi jotkut ovat uteliaampia kuin toiset?"

|U ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2005/09/uteliaisuus-johtaa-kykyyn-ymmrt-enemmn.html - 

"Uteliaisuus johtaa kykyyn ymmärtää enemmän"


|Ahttps://ilkkaluoma.blogspot.com/2006/04/uskonto-on-valistunut.html - 

"Uskonto on valistunut yhteenkuuluvuuden luojaksi"



__
142169


|  74  SUOMI24  437  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  X  |


_



"Toisen elävän planeetan löytäminen on seuraava suuri askel eksoplaneettatutkimuksen saralla. Se tuo samalla mukanaan seuraavan paradigman muutoksen tarjoten jatkumon tieteen historian suurille ajattelun vallankumouksille. Kopernikaaninen mullistus asetti Auringon planeettakuntamme keskiöön tuoden mukanaan sen ajatuksen, että Maa ei olekaan niin erityinen, vaan vain yksi planeetta muiden joukossa Aurinkoa kiertävällä radalla. Samoin Charles Darwinin ja Alfred Russell Wallacen havainto siitä, että elävät organismit kokevat evoluutiota, osoitti ihmisen olevan vain yksi planeettamme lajeista jättäen puheet ihmisestä ”luomakunnan kruununa” vain tietämättömien dogmaatikkojen horinaksi. Olemme saaneet selville, että juuri mikään tuntemamme ja näkemämme ei ole erikoista, vaikka onkin meille erityistä. Aurinko on vain yksi tähti satojen miljardien kumppaniensa joukossa Linnunradaksi kutsutussa tähtien saarekkeessa, joka sekin on vain yksi monista samankaltaisista tähtien joukoista, galakseista, joita voimme arvioida olevan näkyvissä avaruudessa noin tuhat miljardia."

_
IJL-mietelmä - vahva usko löytymiselle?

 
"Four Seasons -Vivaldi

***


_

2




MTV3: "Tutkijat kertovat löytäneen uusia todisteita tukemaan teoriaa, jonka mukaan maailma, jossa elämme, onkin pelkkä illuusio.

Entä jos universumimme onkin vain valtava, monimutkainen hologrammi? Southamptonin yliopiston tutkijat sanovat väitteelle löytyneen nyt huomattavia todisteita. – Kuvittele, että kaikki näkemäsi, tuntemasi ja kuulemasi kolmiulotteisesti sekä lisäksi käsityksesi ajasta, heijastuisikin kaksiulotteisesta kentästä, sanoi professori Kostas Skenderis Mirrorille.

-Lähde: Mirror


***
_
YLE-EKSTRA! https://areena.yle.fi/1-66606587 - Lyhennelmä: "4/5. Sarjassa perehdytään maapallon evoluutioon ja historiaan. Avaruuskappaleiden törmäykset, ensimmäiset vesipisarat, äärimmäiset säävaihtelut, maanosien liikkeet ja lopulta myös ihmiskunnan synty ovat osa maapallon jo yli neljä miljardia vuotta kestänyttä kehitystä."
-ja juuri tämä osa käsittelee ilmakehän vaikutusta Elämän syntyyn ja syanobakteerien |SB voimalliseen merkitykseen Elon kierrolle -- 


"Maa ei ole aina ollut nykyelämälle suotuisa paikka. Miljardeja vuosia sitten ilmakehä oli koostumukseltaan tappavan myrkyllinen ja vasta noin 2,5 miljardia vuotta sitten hapesta tuli sen keskeinen osatekijä .. "

***

___

Tuo alun täydellisyys sisälsi jo arkkitehtuurin tulevaisuudelle, ja se on täysin ennustettavissa |**, jos vain osaisimme sen nuotituksen -

- ohjelman, jota voimme tässä reippaasti kutsua 'universaaliksi ohjelmaksi - käyttöjärjestelmäksi', jonka taakse Sinäkin saat sijoittaa jumaluuden, kuin minkä tahansa muun määritteen, jolla helpotamme eloamme ymmärryksen piinaavuudesta edelleen ratkaisemattomina kysymyksinä.
Emme kuitenkaan tiedä vielä käyttöjärjestelmää ja sen syvällisyyttä - siis Elomme moninaisuutta kuin sen kytkeytymisiä "kaikki vaikuttaa kaikkeen" -periaatteella.

|** Helpompi tarkastella ennustavuuden lähtökohtaa menneenä tapahtumasarjana -äärettömänä määränä tapahtumahetkiä -- (näin törmäämme käsitteeseen "kellotaajuus", mutta siitä myöhemmin, sen kytkeytymisenä myös itse elämään) -- miten katsomme "taaksepäin". Ajan virrassa tapahtumahetket seuraavat toinen toistaan, mutta mennen historiaan ajan kulkuna; tässä kohdin on vielä pakko hyväksyä ajankäsite nykyiseksi, vaikka aikaa ei todellisuuden harmonioissa saata enää ehkä ollakaan!

__ __ __
Takaisinkytkeytymisen autuus

-herkistymistä toivotaan nähdä aivojemme tai minkä tahansa solun sisälle, sillä niin aivosta, neuraaliverkostona kuin soluista -(autonomiana verkostovaikutteessa) - yhdestäkin - saamme tiedon täydellisen, jos vain "avaamme lippaan oikealla avaimella".


Avain luo mahdollisuuden takaisinkytkentään.

__  __
Mutta missä on oikea avain;

.. olemmeko kadottaneet sen kyvyttöminä, kun tilalle herkistymisen purjehti kaikkea maallisen elon tahmaa muun muassa aivollista toiminta-aikaa tuhlaavina 'näyttö- ja vertailutalouksina' |***.

Tuo 'yhdistelmäsanahirviö' sotki universaalin kirkkauden olla harmoninen osa jotain sellaista, jossa hiljaisuuden hallinta herkistää "kuulon" niihin lähes äänettömiin soittimiin, joiden sointua jäämme paitsi. Oloa siis ilman yhdistävää liimaa - kaiken tiedon hyvän tahdon puuhun |4 ja elollisuuden helpotuksen lähteeseen!

|4 Hyvän tahdon puu kasvaa jokaiselle, ja se on aina edessämme - juurevan ystävällisesti puhuen meille hiljaisesti:
"Etsi ja löydä minut", siten löydät kadonneen avaimet, ja saat auki sielullisen rauhan ja olon kaiken tiedossa.
Kaiken tieto on yksilöllisesti sovellettuna juuri Sinulle; tuottaen jotain sellaista, mikä tuo Onnen osallistumisestasi viitoitetulle polulle:
"Olet näin löytänyt etsimäsi, ja voit keskittyä valoon, mikä vie Sinut henkiseen yhteyteen ja päättää turhan vaelluksen rauhattomana etsimisenä".


__ __ __ _
 Jatketaan kulkua moninaisuuden tiellä, josta voidaan sen nykyisyydestä katsoa taakse aina alun hämäriin "pamauksiin asti" - ja tuohan kuulostaa hienolta, jos osaisimme herkistyä "takaisinkytkentänä - matkana menneisyyteen"

__
Tutkimukset vievät meitä yhä "pienempiin kuin suurempiinkin" ilmiöihin -kvarkeista |K galaksiryhmiin |G ---

.. lopulta hiljaisuus paljastaa yhden yllättävimmistä tapahtumasarjoista, kun pienuus kohtaa suuruuden ja adjektiivit vertailuna menettävät merkityksensä; turhina ilmaisumuotoina,

Mitään pienuutta yhä pienemmistä kuin suuruutta yhä suurempina kokonaisuuksista ei ole edes olemassa.

On vain kokonaisuus, jossa saumaton limittyvyys vei verrannollisuudet pois; jäljelle jääden harmonia, joka teki kaikesta kaiken - ilman mitään välimuotoja!

Kaikkeuden käsite ja siihen kiinnittymisen vaikeus vajavaisuudesta, kun meidän käymättömät elämisen kurssit ovat yhä kesken; jäimmekö jossain vaiheessa luokalle? --- !

Eheä järjestelmä kokonaisuutena rakentui jatkuvuudesta, jossa liima kaikkeuden osasiin loi rakenteen, jonka soivuus on täydellinen orkesteri ilman mitään erillisyyttä -"soittimien määrä on lähes ääretön, sillä jokaiselle soinnulle on omansa".

Kaikki on yhtä (puhutaan "sinfoniaallisuuden orkestroitumisesta") - nuotituksineen ..

__ __ __ __
TIETOISKU
-miten oli mahdollista, että kuuroksi mainittu Ludwig van Beethoven [ https://historianet.fi/kulttuuri/kulttuurihenkilot/beethoven-kuuroutunut-saveltajanero - ] osasi vielä säveltää -kuuronakin ..?

Ehkä se 'kaiken nuottiavain' oli Beethoven' lla hallinnassa ja soivuus toteutui ilman kuuloakin -
- oliko niin, että nuo kaikki nuotit olivat jo tallentuneet Ludwigin omaan univeraaliin, mutta yksilökohtaiseen käyttöjärjestelmään ja näin luontui mahdollisuus ilman kuuloakin muokata niitä erilaisiin äärettömän määrin |5 järjestyksiin?

| Beethovenhttps://www.youtube.com/watch?v=rOjHhS5MtvA -
"Beethoven 9 - Chicago Symphony Orchestra - Riccardo Muti"
-Youtube



|5 Esimerkkinä erilaisten palasten, kuten sointujen tai osuvasti atomien määrä niiden erilaisina kombinaatioina luo tilanteen, jonka emeritus professori Matti Pohjola hyvin kuvasi eräillä Helsingin yliopiston Tieteden päivillä: "Mikään keksintö atomistisena ilmiönä ja rakenteena ei ole mahdoton, sillä noita luonnossakin esiintyviä atomeja voidaan järjestellä niin moniin eri variaatioihin, että "kaikki on mahdollista!" 


-kunhan vain löytyy niin se universaali nuottiavain säveltäjälle kuin keksijälle idea, miten yhdistää atomeja, tai niiden molekyylejä .., idea, tieto, keksintö kuin oivallus "kelluu" aina edessämme, kunhan havaintokykymme on riittävän herkkä 

-IJL-kommenttina.
__ __



_

3


Aika nuotituksen ohjaamana ja 'kaikki on yhtä' (ajan käsite loi käsittämämme elon ja kuoleman! -tuon elon ja luolon väli on hyvin kiintoisa sen kaikkine "vaiheineen", joita voi olla tämän uuden ajatusmallin mukaan miljoonia, ellei "äärettömästi") pysähtyi siihen, jo alkuunsa, mutta meille tässä vaiheessa (synkronoitumavaiheena tämän hetken elollisharmoniaan) luotu kyky aistia on niin vajavainen |Y, ja näin sen eteen hämärtyivät esteet näkemisellemme johonkin liian pelottavaan -vielä tänään.



Tänään tuo arkkitehtuuri yhtenä kuvana kaikkeuden syvyyksistä loputtomiin rajattomuuksiin jää ymmärryskykymme ulkopuolelle -

.. rajallisuutena, koska sitä ei ole "meille haluttu vielä antaa" -mistä ja kuka/ mikä antaa? Tyhjyyttäkö kaikki tyynni? Tässä kohdin erillislinkki artikkeliin tihentymistä harventumiin ..

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/12/tihentymista-ja-harventumista-oppi.html -
"Tihentymistä ja harventumista – oppi nähdä jotain mahdotonta!"


|Y ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/02/mihin-universaali-ymmarryskykymme.html -
"Mihin universaali ymmärryskykymme päättyy?"


__ __

Onko sitten jossain jo sellainen elollisuus |6, joka elää tässä täydellisyydessä? 

-jäämme tätä miettimään - sitäkin ajassa

.. ehkä, mutta silloin havainto tulisi kyetä tekemään jostain sellaisen sisälläolosta, jossa näkyvyys ulottuu kaikkialle, ja tätähän meillä ei ole, onko joskus, jää universaalin mystisyyden taakse -toistaiseksi.


|6 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/03/olemmeko-yksin-universumissa.html - 

"Olemmeko yksin universumissa?"



YLLÄTYSEKSTRA!

~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17705694/maailmankaikkeutemme-raja-aidat-ja-aarettomyyden-kasitevaikeus

124 -"Maailmankaikkeutemme raja-aidat ja äärettömyyden käsitevaikeus" - 1120

-IJL-SUOMI24

__  __ 
Tähän loppuun liitän kuitenkin syvien kansarivien oivalluksen vailla vertaa -

-ehkä tuo universaali käyttöjärjestelmä hyväksyy savolaisen huumorin - niin totena ja niin hersyvästi herättävänä sanan partena!

"Hiljainen hullu on hulluista viisain"
https://en.wikipedia.org/wiki/Insanity -

..
Jotain Uutta! Kiitos :-)


_


Uskomisen riemu ja rauha!


Usko (monille tieto ja ohje) perustuu vahvaan tahtoon, kuten lintu, kun nousee siivilleen ja jaksaa lentää tuhansia kilometrejä jonkun ohjeellistumisen |R vuoksi, tuhansien vuosien ajan polvesta toiseen - tässä elo on määritetty sijainteihin, mutta kuitenkin aina tapahtumajatkumoihin, jotka tuottivat - tuottavat jatkumon - Elämän kiertokulun!

_
|R - RAAMATTU -oiva lakikirja, tähän perehdymme myöhemmin erillisenä kirjoituksena. Meillä kaikilla on Raamattumme; ohjeemme miten toimia tavoitteellisesti ja aina omassa käsitteellisessä oikewudenmukaisuudessa sallitulla itsekkyydellä -ristiriitoja vältellen .. (?)

_
e


______

ILU-MEDIA

IJL-Productions




Kansalaiskirjoittaja

Ilkka Luoma

YMPÄRISTÖTEOLLISUUS

https://www.ymparistoteollisuus.com


060224 -Total Visits: 1081898 Total Visitors: 157423    

300124 -Total Visits: 1069055 Total Visitors: 155308

__ 

121223 -Total Visits: 1008903 Total Visitors: 145647  

051223 -Total Visits: 1001685 Total Visitors: 144453    

211123 -Total Visits:   977778 Total Visitors: 139688  

141123 -Total Visits:   967368 Total Visitors: 137833  

071123 -Total Visits:   959023 Total Visitors: 136707  

311023 -Total Visits:   951943 Total Visitors: 135561  

031023 -Total Visits:   916765 Total Visitors: 130470   


https://www.jontikka.blogspot.com

IJL-kommentteja HS-artikkeleihin

__
e

e

e

 

UPI-FIIA: NATOn  YDINASEPELOTE ja Suomi


PORILAISTEN MARSSI


_

IJL-BLOG PHOTOS  from SHUTTERFLY 

1 Folder ~ https://photos.shutterfly.com/story_invite/5f17490d-78fc-4033-92de-1451606a447e -

2 Folder ~ https://photos.shutterfly.com/story_invite/a03e627a-84e7-4b50-aaf4-c25a6cb9447f - 


Ei kommentteja: