sunnuntaina, elokuuta 28, 2005

Lehtijutuista huolimatta Kimi Räikkönen tuo positiivista mainetta Suomelle


Se kuuluisa arvoituksellinen hymy ... Kuva: ~ https://www.iltalehti.fi/formulat/a/d7097455-b72b-49e6-afd4-dee2293c0421 - kuva lisätty 02092021, koska Kimi ilmoitti lopettavansa F-1 aktiivisen ajouransa.

***Suomi sai taas sunnuntaina mannaa Maamme-laulun muodossa Turkin ensimmäisestä Formula 1 kilpailusta. Vähän aikaisemmin Suomussalmen tuleva Formula 1 tähti Heikki Kovalainen herkisti maamiehiään ensimmäisellä sijallaan GP 2 sarjassa.
 


 Viime viikolla Suomen ykkösjuoruilija, "numerolehti" julkaisi alta lipan ei millekään torille kelpaavan jutun Kimin edesottamuksista. Sanoisin hyvin yksinkertaisesti hyvin yksinkertaiselle ja suomalaista lukijaa alentavalle jutulle: "Bullshit". 

Suomessa on mielipiderikas, joka lukijalle löytyvä medialähde, niin paperilla kuin sähköisenä. 

Kuinka on mahdollista, että huippulevikin omaava itseään tosin sisukkaasti juoruilun syväkurkkuna mainostava viikkolehti voi julkaista noin ala-arvoisen jutun?
 

Suomalaiset haluavat menestystä kilpailijoiltaan ja olemme hyvin innokkaina kansallislaulullemme 

Kimi onnistuu näissä tunneoperaatioissa hyvin, kunhan auto kestää alla. Kimi saa palkkaa ajamisesta sekä menestyksen tuomisesta McLaren-tallille, siis Saksan johtotähdelle. Samainen menestys kirvoittaa Suomen kansan syvät rivit vahvasti Kimin taakse, ja formulaa innokkaasti seuraavat tietävät, kuinka vaarallista ja raskasta huipulla ajaminen on. 


Suomi oli innokas formulamaa [jo] Mika Häkkisen aikana

Häkkisen manttelin on perimässä erinomaisesti Kimi Räikkönen. Olen täysin vakuuttunut, että suomalaisia katsojia kiinnostaa nimenomaan Kimin ajajanlahjat ja taistelutahto tuoda menestystä itselleen, tallilleen ja maalleen. 

Voisimmekin nyt jättää olemattoman negatiiviset asiat sikseen ja antaa Kimin rauhassa ajaa itselleen ja tallilleen mestaruutta. Yhtenä joukkona voisimme kannustaa häntä positiivisesti ja jättää omaan arvoonsa numerolehden "alta lipan" jutut. 

 Asiantunteva suomalainen katsoja antaa sympatiat taistelijalle, eikä juurikaan välitä jutuista, jotka sotkeutuvat yksityiselämään. Sitä paitsi meillä kaikilla on joskus hyvinkin railakkaasti hauskaa, niin että jotkut voivat olla hiukan eri mieltä juhlinnan vaikutuksista :-) 


Ilkka Luoma

1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

Kirja tulee olemaan Mega-BestSeller! Ensinnäkin henkeä salpaava ura - nollasta, jossa vanhemmat tekivät kaiken, niin pienestä, mutta yrittämisen ja osallistumisen suuruudesta. Toisekseen Kimi on tehnyt kaiken itse, vaikka välillä media riekkui mollaten, varsinkin vuonna 2005 (7-päivää lehti) ... Kimissä esiintyy kaikki se suomalaisuus, mistä jokainen meistä voisi olla ylpeä. Ensi vuonna Kimi ajaa toisen mestaruutensa, ja päättää uransa samaan kuin toinen suomalainen - Mika Häkkinen.
.
~ https://www.iltalehti.fi/formulat/201808162201136606_fo.shtml -

...
Niin. Isän ja pojan välit ovat usein jännitteelliset. Pystyn arvioimaan, ettei ole isää, joka ei omia lapsiaan rakastaisi. Lapset ovat evoluution luoma kuolemattomuuden jatkopala, jossa isien ja äitien niin hyvät kuin pahat teot siirtyvät aina hivenen jalostuen eteenpäin. Toisilla vahvistuen ja monille vähentyen - eräs asia on kuitenkin varmaa, perintötekijät ovat kaukaa "historian alusta", ja siihen liittyy rakkaus luoda uutta vanhasta!
.
~ https://www.iltalehti.fi/formulat/201808162201126939_fo.shtml -

...