perjantaina, heinäkuuta 21, 2006

Mitä Helsinki oikeasti haluaa Sipoosta?!

Julkaisen sipoolaisen Bambi Nybergin kirjoituksen koskien Sipoon ja Helsingin välisestä koko maata puhuttavasta taistelusta oikeudenmukaisuudesta, suuremman voimasta ja maaseutumaisuuden sekä kaupungistumisen näkökohdista (kirjoitus on julkaistu tekijän luvalla)

Helsinki haluaa kaapata Lounais-Sipoon itselleen. Puhutaan kauniita asioita pääkaupunkiseudun kehittämisen tärkeydestä koko maalle, ikään kuin koko maan kehitys olisi kiinni siitä onnistuuko Helsinki täysin vastoin lain kirjainta rosvoamaan itselleen jo 1960-luvulta asti havittelemaansa osaa Sipoosta. Tuskin Suomen kestävä kehitys vaatii sitä, että muun Suomen kasvumahdollisuudet pitkälti tuhotaan viemällä suurin osa nuorista Suur-Stadiin (50.000 ihmistä Lounais-Sipooseen ja muut 200.000 ihmistä muualle pääkaupunkiseudulle, jossa kaavavaraukset on jo tehty)?

Helsingin perustelut Lounais-Sipoon kaappaamiseksi eivät kestä tarkempaa tarkastelua sen paremmin oikeudellisesti kuin moraalisesti. Kyse on vain ja ainoastaan valtapolitiikasta. Perustelut kalskahtavat yhtä ontoilta kuin aikanaan George W. Bushin perustelut Irakin sodalle… Meitä sipoolaisia Helsinki ei ole kuunnellut ollenkaan. Me emme halua Helsinkiä rakentamaan Lounais-Sipooseen betonilähiöitä metroineen, sillä juuri betonilähiöitä alueelle nousee kun Helsinki haluaa sinne metronsa. Muuten metro ei kannata.

Vaikuttaa siltä, ettei kukaan pääkaupungissa tai valtio­neuvostossa halua sanoa mitä rajojen siirtelyllä tosiasiassa tavoitellaan. Me tiedämme, että pitkällä tähtäimellä erittäin arvostetut väljät asuinalueet sekä Helsingin toinen keuhko, Sipoonkorpi, ovat todellisia kilpailutekijöitä. 30 kilometriä itään mutta 2 kilometriä länteen sojottava torsometro ei ole kilpailutekijä, vaan kaupunkirakenteen vinouttaja. Sipoon Puolesta ry:hän kannatti tietyin varauksin Sipoon kunnan­hallituksen esitystä nopeasta lisärakentamisesta, sillä sen täytyy tapahtua kunnan omissa käsissä ja omin ehdoin ei isoveli Helsingin.

Ai, miksikö? No siksi, ettei tässä olekaan kysymyksessä koko maan vaan puhtaasti Helsingin RAHALLINEN etu, joka toteutuu vain jos Helsinki itse pääsee gryndaamaan ja rakentamaan, ja saa samalla itselleen haluttua rannikkoa ja arvokkaita veronmaksajia. Samalla maan hallituksen pääministerin kannattama linja tarkoittaisi sitä, että myös muualla Suomessa olisi tämän jälkeen täysin mahdollista pilkkoa pienempiä kuntia ilman sen kummempia perusteluja vahvemman oikeudella, puhumattakaan pakkokuntaliitoksista. Onko tämä tosiaan aitoa keskustalaista politiikkaa???

Me sipoolaiset taistelemme loppuun saakka itsenäisen ja kokonaisen Sipoon puolesta, ja me tulemme tuon taistelun myös voittamaan. Luotamme siihen, että Suomi on oikeusvaltio. Onhan?


Sipoon puolesta ry.
Bambi Nyberg,
puheenjohtaja

Bambi Nyberg
Blåfieldintie 22-9
01120 Västerskog puh 040-5747367

Ei kommentteja: