perjantaina, toukokuuta 17, 2013

Odottaako meitä tuplajättipotti?


Muistamme kaksi peräkkäistä vuotta, jolloin kahdessa eri tapahtumassa suomalaiset kiipesivät korkeimmalle korokkeelle – koko vuoden tapahtumista. Nämä juhlahetket kirvoittivat Suomen kansan euforiaan ennen kokemattomaan – jopa suurempaan kuin Lasse Virenin tuplakullat Muchenin 1972 - ja Montrealin 1976 Olympialaisista.

Vuosina 1998 ja 1999 autourheilun kuninkuusluokista tupsahti suomalaisille, Mika Häkkisen ja Tommi Mäkisen sompailemina rallin ja F-1:n Maailmanmestaruudet – kelpasi siinä paistatella Maamme lauluilla ja siniristilipuilla.

...
Erillisesti Lordi on tuonut Euroviisuvoiton, jota juhlittiin Kauppatorilla noin 80.000 hullaantuneen ihmisjoukon voimin – Suomi oli tuolloin saanut jotain sellaista, mikä kirvoitti isänmaallisuutta ja siniristilipun lepatusta.

Jääkiekosta suomalaiset ovat saaneet hullaantua jo kahdesti – ensin 1995 ja sitten 2011, jälleen torilla oli noin 60.000 jääkiekkofania tuhansin siniristilipuin – olimme niin hirvittävän hyviä, että vallan kauheasti endorfidoiduimme testosteronihuuruihin.

Onko nyt tulossa tuplajättipotti –

”Marry Me” ja jääkiekko. Saammeko vastaamme loppupelissä Ruotsin ja voitamme jälleen Tukholmassa Håkanin, Börjen ja Ollen yhteisharmiksi. Lisäksi voitammeko täpärästi Tanskan Euroviisuissa vain viiden ”äänen” erolla – ja jälleen ruåtsalaiset saavat itänaapurinsa ilot ja hurvittelut niskaansa.


Yksilön voimaa - tiiminä

Marry Me – ding dong” edustaa esittäjästään Krista Siegfrids´ stä sellaista energiaa jota tarvitaan, kun haetaan määrätietoisesti lopputulosta, joka tuo menestyksen. Krista toimii meille muille erinomaisena esimerkkinä sinnikkyydestä ja iloisesta voitontahdosta.


Joukkueen voimaa - joukkueena

Kontiolan pojat” jääkiekkojoukkueestamme edustavat sellaista yhteishenkeä, jolla on menty ennenkin läpi ”harmaan kiven”, Kollaan taistelut ja yksituumaisuuden karikot – olemme jo nyt saaneet kansakuntana kokea joukkuehengen väkevyyden, jolta on odotettavissa voittamisen nälän tyydykettä niin aktiiveille kuin sohvakansalle. Ryhmähengen voima.


Sohvakansa ilakoi riehakkaasti

Suomalaiset elävät menestyksestä ja omivat voittajat sekä hukuttavat heidät suitsutuksiin – hävinneitä emme muista, käännämme selkämme ja hylkäämme. Olemme julmia häviäjille, mutta voittajille huudamme hurraata äänet käheiksi – jopa niin, että lentävä Matti jäi ikuisesti syvien kansanrivien suosikkipojaksi.


Jääkiekkokulta olisi uskomaton juttu joukkueelta,

jonka ei pitänyt olla ”mitään” - samalla se olisi kruunu uskomattoman hienon kokonaistyön tehneelle päävalmentaja Jukka Jaloselle, jota soimattiin, kun isot pojat hiukan kompuroivat suomalaiskansalliseen tyyliin ”pojan” kanssa, astuessaan isänmaansa maankamaralle lentokoneesta.


Jäämme jännittämään ja odottamaan malttamattomina tuplajättipottia – jos näin, niin voimme olla varmoja, että rajat Uralilla vaarantuvat ja kansa repeää työkyvyttömiksi, ainakin pariksi päivää … :-)


Ilkka Luoma

ALUS
BLOG 18436 IL
---17052013---

Ei kommentteja: