lauantaina, helmikuuta 20, 2016

Nokia avasi historiallisen ohjelmisto-oven!

Näin liki viisi vuotta sitten - menimmekö pahasti metsään?

...Uutisia ravisteli negatiivisuuden aalto, kun Nokia teki ainutlaatuisen hienon sopimuksen toisen maailman suurimman, Microsoftin kanssa - yhteiset resurssit ovat vailla vertaa, vain kiinalaisten suurallianssit voivat kilpailla Nokia-Microsoftin kanssa! 1] ~ uusi "nokia" on synnytyssalissa!
[ ... surulliset ja hätääntyneet ohjelmisto-osaajat, jotka osaltansa loivat Nokian alallansa maailman suurimmaksi, pohdiskelevat huomista, mitä tehdään ja kenelle. Syntyy oivallus vailla vertaa: "Perustetaan Ohjelmisto-osuuskunta 2] - saamme kasaan yhden maailman parhaista keskittymistä, jolla on näyttöä, eikä vain puheita" ... ]

Nokia on kantanut yhteiskuntavastuuta 3] Suomessa ylivertaisena veronmaksajana, optioiden jakajana, palkkioiden suuntaajana, yhteisöveron tilittäjänä ja työnantajana, joka nosti Suomea maailman maineeseen suomalaisesta sisusta, jolla lohkesi paikka maailman huipulta, jossa ollaan edelleen.
Nokia kantaa edelleen yhteiskuntavastuuta. Nokialla tiedetään, että maapallolla on menossa maailman laajuinen työn ja ohjelmoinnin uudelleen jaon taistelu (Tieto Oyj?). Palkkakustannnuksiltaan halvemmat toverit napsivat enenevässä määrin työtehtäviä Intiassa ja Kiinasssa - Pakistanissa ja Marokossa. Silti meillä on aina osuutemme - juuri se suomalaisen insinöörin ja humanistin mentävä kolo maailman kysynnästä.

Nokia ojentaa kättä - tarttukaa siihen!
Nyt Nokia ojentaa hädän hetkellä kättä - tulee maksamaan merkittäviä irtautumispalkkoja osaajilleen, jotka loivat Nokiaa maailman kartalle. Nyt Te ohjelmisto-osaajat, systeemisuunnittelijat ja tuotekehittäjät voitte yhdistää voimanne ja Nokia ostaa Teiltä palveluksia laskua vastaan. Pääsette alihankintasuhteeseen ja yrittäjiksi. Maailma on täynnä informaatiologistiikkaa!

Osuuskunta on perisuomalainen tapa huolehtia yhteisestä osaamisesta
Turvallisin ja yhteenkuuluvin tapa tarjota ohjelmistopalveluita on osuuskuntamuotoinen malli verkottua. Eikä vain uudistuva Nokia 4] osta Teiltä palveluita, vaan moni muukin - sillä osaamisenne tiedetään ja tunnustetaan! Nyt on uuden ohjelmistoaikakauden vallankumous, kuten Nokia teki omansa. Verkottukaa ja lyökää hynttyyt yhteen - osaamisklusterinne on ainutlaatuinen!

Suomalainen yhteiskunta haluaa pitää Teidät Suomessa!
Valitkaa edusmiehenne ja kääntykää joukkona Mauri Pekkarisen puoleen, jo ennen vaaleja. Kääntykää Anni Sinnemäen puoleen, myös ennen vaaleja - kääntykää Jyrki Kataisen puoleen, sekin vielä ennen vaaleja - yhtykää ja täyttäkää maa vaateilla huomiosta maailman parhaita Nokia-osaajia kohtaan. Teille syntyy varmasti kysyntää - ainakin Kiinasta, josta Nokia on ammentanut suurimmat voittonsa. Jorma Ollilalla on intressi auttaa - onhan hän mm. Pekingin kunniakansalainen.

Maailma ei ole niin surkea kuin se nyt näyttää
Maailma ei ole niin surkea, kuin nyt aluksi tuhkan ripottelijat ovat mediasta maalanneet. Osaamiskyky ja -taito eivät ole kadonnut minnekään. Päin vastoin, nyt voitte yhdistyä, verkottua ja sektoroitua - kukin ryhmäänsä osaamiserikois-alueidenne mukaisesti.

Yhdistyneet Ohjelmisto-osuuskunnat 
Perustakaa katto-organisaatioksi Yhdistyneet Ohjelmisto-osuuskunnat ja olkaa ylpeitä osaamisestanne - maailman tarvitsee entistä enemmän systeemitekijöitä - maailman verkot tarvitsevat ohjelmisto-osaamista ja entisillä ja nykyisillä nokialaisilla on valtavat näyttöreservit kyvyistänsä. Kuten Nokia ja Microsoft tietävät - kaikki maailman peruskännykät 5] muuttuvat "köyhänkin" taskussa älykkäiksi, mitä se sitten merkitseekään.
Ei Nokia voinut niin huono 6] olla kuin rääpivä media antaa ymmärtää - Nokia takoi voittoja jo vuodesta 1995 lähtien, jakoi historialliset optiot, jakoi historialliset bonukset ja nosti osaltansa Suomen suosta - ja Te olitte osaltanne siellä työmyyrinä, jotka mahdollistivat sen muiden mukana. Työn laatu ja toimitusvarmuus ratkaisevat.

Lopuksi - Meillä suomalaisilla on nyt kansallinen talkoohanke - ja se on Nokian palauttaminen kotiin - nyt osake on pilkkahintainen. Tankataan Nokiaa kansalaisten osakesalkkuihin 5-10 vuoden sijoitushahlolla - on suuri todennäköisyys, että mukavia tuottoja odotettavissa!


Ilkka Luoma
Kiina-konsultti vuodesta 1999Tekstiin liittyvät viitteet:
1] ...   Kiinassa suunnitellaan maailman suurinta informaatiologistiikan superallianssia,
2] ...   Osuustoiminta toimii sinivalkoisen pääoman takuumiehenä,
3] ...   Nokia otti jo vuosia sitten yhteiskuntaroolin,
4] ...   Avoin kirje entiselle toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuolle [2010],
5] ...   Nokia täytti maailman peruskännyköillään - brändi vailla vertaa,
6] ...   Nokia oli jo vuosia sitten valmis "suureen harppaukseen",


Sent:
Sent: Thursday, February 17, 2011 10:03 AM
Subject: OHJELMISTOALAN AAMUNNOUSU - Nokialaiset! Perustakaa ohjelmisto-osuuskunta
...
Nokia avasi historiallisen oven kansakunnalle!

Ei kommentteja: