maanantaina, helmikuuta 15, 2016

Venäjästä luodaan hyytävää uhkaa – urakalla
(MTV -  toimittajan, Tapio Nurmisen toimesta julkaistiin tähän mennessä hyytävyyden hurjin skenaario |1 – mielipiteenä. Herää kysymys, miten pitkälle sananvapaus sallii tiedostusvälineen julkaista kaiken maailman ammattilaisilta paljolti perusteettomia ja todisteettomia kirjoittajan omia mielipiteitä. Missähän luuraa median vastuunkanto ja halu huolehtia lietsomisen patoaminen?)


[ … kansalainen Erkki mietiskelee miten pitkälle media oikein yltääkään tässä Venäjän uhkakuvien luonnissa, ja mikä ajaa tuon tyyppiseen tarkoitushakuiseen manipulointiohjaukseen – ”goeppelsmäisesti”?  Kansalainen Liisa mietiskelee miksi media ei noteeraa kansakunnan vuodesta toiseen antamia galluptilastoja – mehän emme halua Natoa, emmekä pelkää Venäjää – vaan ymmärrämme paljolti asemamme idän ja lännen vedenjakajalla … ]

Venäjä on ydinasesuurvalta ja meillä on tämän kanssa 1300 kilometriä yhteistä rajaa. Tässä kohtaa kansalaisemme ovat terävästi oivaltaneet kaksi vanhaa sanontaa: 1) ”Tosiasioiden tunnustamisesta alkaa viisauden kehitys” ja 2) ”Pidä viholliset kaukana ja ystävät lähellä”. Näiden kansanviisauksien todisteeksi kelpaa erinomaisesti kansakuntamme harvinaisen vakaa ja yhtenevä kieltolause Natolle, jo yli 10 vuoden ajan tai oikeastaan koko uskottavan mittausjakson ajan |2.Emme pelkää Venäjää, olemmehan eläneet heidän kanssaan pisimmän rauhan jakson!

Tänään media hakee niin ulkoa |3 kuin sisältä |4 systemaattisesti, tarkoitushakuisesti ja jopa manipulatiivisesti erityyppisiä asiantuntijoita, jotka perustelevat Venäjän uhkaa, heidän salaliittojaan |5 ja tapaa hajottaa muun muassa Euroopan Unionia |6. Nyt estradille kohosi jopa arvio |7, jossa Venäjä olisi luetteloinut hybridisodankäynnin käyttöön luettelon asiantuntijoistamme, jotka hallitsevat internet- ja tietoliikenneverkkoja.


Natottajatkin ovat hurjistuneet
[Kiivastakin ristiriitaa kylvävä tutkija Jukka Seppinen huutaa ~ http://seppinenj.puheenvuoro.uusisuomi.fi/211708-suomen-tie-vie-natoon - ] |8

USA tilasi itsensä testaamaan ja synkronoimaan viime vuonna allekirjoitettua Nato - Isäntämaa pöytäkirjaa |9 – lähettämällä ilmaherruushävittäjiä |10 Suomeen, vieläpä Itä-Suomeen, lähelle Venäjän maarajaamme. Rohkeaa ja hyytävää peliä, tämä. Lähes yhtä loppuun miettimätöntä kuin Talvisodan aattona, kun erkkolaiset voimat estivät ehdotettuja maanvaihtoehdotuksia – loppu onkin historiaa.

Nyt F-15C hävittäjiä seuraa Lappiin tulevat amerikkalaiset sotavoimat |11 – yhdessä Norjan ja Ruotsin kanssa, ja edelleen lähelle Venäjän rajaa – nyt testataan menetelmiä olosuhteissa, jotka vallitsevat Venäjän Kuolan niemimaalla, missä sijaitsevat yhdet maailman tuhovoimaltaan voimakkaimpien ydinsukellusveneiden kotisatamat ja huoltojärjestelmät ja siksikin ne kiinnostavat USA:ta yli kaiken |12.

Meidän tulee muistaa, että Venäjän pohjoisen alueen puolustusdoktriinissa huomioidaan mahdollisuus Nato/USA:n yllätysläpihyökkäys Kuolaan – Suomen Lapin läpi.


Nyt on käynnissä myös taloussota
[Aikanaan USA’ n presidentti Ronald Reagan halusi tuhota pahan valtakunnan ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/07/lannenmies-koettaa-luhistaa-putinin.html - ]

Tunnetusti EU ja USA asettivat Venäjälle voimakkaita pakotesanktioita Ukrainan ja Krimin vuoksi. Krim oli palautettu siellä asuvien enemmistön tahdosta entisen emämaan huostaan |13, USA’ n ja EU’ n mielestä anastamalla ja Venäjän mielestä pelastamalla krimiläiset Maidan – aukion |14 kaltaisilta verimellakoinneilta ja Odessan malliselta hyytävältä murhapoltolta |15.

Niin tai näin, nyt halutaan Venäjää pilkkoa, kuten aikanaan Neuvostoliittoa. Venäjällä on edelleen liian suuret raaka-aine- ja energiavarat populaatioonsa nähden. Siispä Venäjää pitää kurittamisen kautta lohkoa.

Nyt onkin aloitettu voimallinen öljyaseen käyttö – tosin pakotteet ovat vasta kolmannella sijalla näihin Venäjän vaikeuksiin nähden – suurin ongelma oli ”laiskuus” kehittää omaa yhteiskuntaa – oli tuudittauduttu öljyn ~100 dollarin barrelihintaan.

Nyt Venäjän presidentti Vladimir Putin on käynnistänyt suuren muutosprosessin omavaraisuuden nostamiseksi ja siihen se tarvitsee Kiinaa – maailman vaikuttavinta taloutta ja suurinta liukuhihnaa.


Lopulta pakolaiset Venäjältä - sekin on hyytävä uhka

Nyt Lapin rajavartiosto ottaa vastaan pakolaisia myös Venäjältä. Pakolaisiahan tuli Ruotsista junailtuna jopa 20.000, nyt Venäjältä ”saatu” kokonaismäärä lienee noin 2.000. Onko nyt myrskyä vesilasissa vai jälleen tarkoitushaluista lietsontaa Venäjän uhan eteen. Niin tai näin – lukuarvot ovat kaikkien tiedossa.

Nyt vaaditaan taitavaa neuvottelukykyä ja sisäministeri Petteri Orvolla näyttäisi sitä olevan. Annetaanpa hänelle työrauha ja jätetään turha mediallinen kohkaaminen vähemmällä.


Venäjän talouden sakatessa – heistä on tullut militaristeja
[… väittää länsimedia |16 ]

Tunnetusti Venäjän kansantalous niiaa, mutta ei niin rajusti, kuin meillä halutaan nähdä ja annetaan ymmärtää. Samalla, kun Nato/ USA harjoittaa yhä tiiviimmin sota- ja taisteluharjoituksiaan yhä lähempänä Venäjää, nyt jopa lähestyen Kuolan niemimaata, jossa sijaitsevat Venäjän Pohjoisen laivaston tukikohdat.

Nyt Venäjä vastaa uhitteluun ja lisää aseistuksensa määrää ja laatua. Armeija on saanut käyttöönsä AS400 – jopa AS500 |18 ilmatorjuntajärjestelmät, joka nekin nähdään hyytävänä Venäjän uhkana.  Muistamme uhittelun Kuuban kriisin ajoilta, jonka Venäjän pääministeri Dimitri Medvedjev terävästi mainitsi Saksan Munchenin turvallisuuskokouksessa |19.

Tähän loppuun on hyvä mainita, että meidän eurooppalaisten rauha ja turvallisuus takautuvat kahden ”vahvan miehen” myötä – kunhan vain Saksan liittokansleri Angela Merkel saadaan vaihdetuksi ”schröderiläisiin” voimiin. Tällöin Saksa ja Venäjä kykenevät kahdestaan takaamaan koko maanosamme turvallisuuden ja rauhan – jatkuuhan Eurooppa aina Uralille saakka |20.Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja ja -aktivisti

Helsinki

...
AL | PZ | BL | BLOG 69547

-          15022016 –
-          DOC Venäjästä luodaan hyytävää uhkaa_15022016


Tekstiin liittyvät numerokohtiot – lisäkirjoitukset ja medialinkit
2 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

Lainaan tähän sotaveteraani Yrjö Sarasteen tämän päiväisen klo 17:59 sähköpostauksen - luvan perästä ... [lainaus alkaa] Suuruudenhullu Suomi.

Puolustusministeriön mukaan Yhdysvallat on Suomelle ja erityisesti ilmavoimille tärkein kahdenvälinen kumppani. Kansan enemmistön vastustaessa jyrkästi Nato- jäsenyyttä ovat Kokoomus ja Perussuomalaiset nyt keksineet, että ryhdytään suoraan USA:n sotilaalliseksi kumppaniksi! Perussuomalaiset näyttää olevan kokoomuksen puolisotilaallinen siipi. - Tätäkö sen äänestäjät halusivat ?

Maamme "haukoille" ei riitä Suomen sitominen EU:n ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaan. Sekä Naton kanssa solmitut sopimukset, jotka ovat tehneet Suomesta lännen eteen työnnetyn tukikohdan Venäjää vastaan. Nykyisen politiikan vetäjien mielestä Suomi ei ilmeisesti ole enää pieni, kun on solmittu suurten voimien kanssa sopimuksia.

Perussuomalainen puolustusministeri kiirehtii nyt lakimuutosta, jotta suomalaisia sotilaita voitaisiin lähettää ulkomaille. Minneköhän "kumppanukset" aikovat miehiä lähettää?

Yrjö Saraste" ... [lainaus päättyy] Yrjö, sodassa olleena ja siellä haavoittuneena tietää mistä puhuu.

Ilkka Luoma kirjoitti...

Ennakoimme tästä tulen palavaa debattia asiantuntijapiireissä, joissa ei turhaan nostatella tunteita, vaan syvennytään kylmiin tosiasioihin.

~ http://yle.fi/uutiset/venajan_verkossa_venaja_loi_suomen/8684324 -