maanantaina, helmikuuta 22, 2016

Nokia täytti maailman kännyköillä!

Nokia -  kirjoitussarja
11022011 ~ osa X
...


[U] 11.2.2011 | 20:37| Ilkka Luoma |  31 kommenttia 

Nokia onnistui levittäytymään ympäri maailman ja sillä on ylivoimaisesti eniten käyttäjiä, tosin harmillisesti enimmillään peruskännyköiden puolella, jotka ovat kylläkin huomisen älykännyköiden käyttäjiä. Nokian aikoinaan valitsema linja mennä maailmalle ja täyttää maa nokialaisilla onnistui hyvin. 
Seuraava askel MS -liiton jälkeen on informaatiologistiikan jättiläisallianssi, johon kiinalaisilla on varaa ja kykyä - Nokia, Lenovo, Baidu, ZTE ja kummiksi maailman suurin mobiilioperaattori China Mobile.
...
15112005 -  Nokia ilmoittaa haluavansa kännyköiden maksavan ihmisille niin vähän, että kaikilla on mahdollisuus langattomaan osallistumiseen maailmanlaajuisiin tietovirtoihin, jopa yhteiskunnan tukemana.

Kännykkä ei ole enää pelkkä puhelin, se on kommunikointiväline taskusta kaikkeen siihen, mitä tiedonsiirtämiseksi itselle ja muille tarvitaan. Monitoimilaite taskussamme on yhteys maailman tietovarantoihin, se on myös yhteenkuuluvuuslaite kuin väylä reaalisaikaiseen osallistumiseen.

Nokia haluaa tietysti itsellisistä syistä myydä kännykän kaikille. Näin hyvä, sillä "kotimainen" yhtiömme säilyy maailman ykkösenä edesauttaen Suomalaista insinööri- ja yhteiskunnan informaatiologistiikan osaamistaitoa. 
Saamme mm. Nokian osaamisesta ja johtavasta asemasta maailmalla positiivista nostetta myös muille tekniikan ja tekniikan soveltamisen alueille. Nokian rohkea uutisointi oli perusteltu, vaikka kaupallisuus sitä leimaa.

Nokia otti oman irtiottonsa lähemmäksi yhteiskunnallista ajattelua sekä osaamisen ja osallistumisen filosofiaa, sillä yksinkertaisempikin ennustaja on jo huomannut kännykän tai taskumonitoimilaitteen kehittyvän merkityksellisimmäksi linkiksi ja bittivirraksi maailman "hermoverkkoihin" ja tietovarastoihin. On vain ajan kysymys kun "taskussa kulkeva tietokeskus" korvaa kiinteät koti- ja työpöytälaitteet yhteyksineen.

Taskussa kulkeva tietokeskus - tie isoon pilveen!

Voisi myös kuvitella henkilökohtaisten päiväkirjojen, blogien, laajenevan kokonaisvaltaisiksi koko elonkaaremme historiatallentimiksi kaikkien käytännön toimenpiteidemme arkistoiksi; kännykkä on erinomainen tallennusväline.
Tulevaisuudessa henkilökohtainen tietoalueemme maailman hermoverkostossa sisältää kaiken informaation meistä kuitteineen, tileineen, kuva-arkistoineen, matkakertomuksineen, kulutuskäyttäytymisineen sekä yhteyksiin niin verottajaan kuin muihinkin viranomaisiin ja sidosryhmiin.

Taskulaite pitää meidät halutessamme aina "kartalla"
Olemme aina saatavilla ja saavutamme aina itse kaiken sen tiedon ja informaation, mitä haluamme ja tarvitsemme ajasta ja paikasta riippumatta.

Maailmanlaajuinen osallistumismahdollisuus luo tasa-arvoa, se luo meille kaikille kykyä päästä yhteenkuuluvuuteen ja yhteisöllisyyteen. Kaikki meidän tarvitsema informaatio kulkee "taskussa" ja näitä laitteita Nokia haluaa valmistaa maailman johtavassa asemassa alallansa.

Huomisen kännykkä 
 ... on meidän tulevaisuuspassimme, pankkimme, elämänkulkuarkistomme, kulutustarkkailijamme sekä terveyshuolehtijamme, tiedonetsijämme, "silmämme ja korvamme" ja yhteenkuuluvuuden tekninen järjestelijä avuksemme vaanivaa yksilöerakoitumista vastaan.

Kännykän eräs yksilösuojan huippuominaisuus alusta alkaen on ollut on-off kytkin, joka sekin toimii täysin omassa vallassamme. Ostakaamme Nokia takaisin kotimaahamme.

Ilkka Luoma

Ei kommentteja: