tiistaina, maaliskuuta 01, 2016

Mediamanifesti

blogID 12100979 - 1011.
...


”Siinä koira älähtää – kun kalikka kalahtaa”
(Media uutisoi massiivisesti päätoimittajiensa turhautuneisuutta vastamedian syntyyn |1, tapaan uutisoida ja syyttäen vastamedian tuotosta valheeksi, tarkoitushakuiseksi johdatteluksi ja parjaamiseksi – otsikko on tarkoitushakuisesti väkevöitetty kansalaistemme hyvin tuntemalla sanonnalla)


[ … kansalainen Erkki on jo pidempään ihmetellyt median tapaa nähdä asiat yhdeltä raiteelta, nyt nimenomaan rajanaapurimme Venäjä on median tikunnokassa |2, hyvinkin johdattelevasti ja tarkoitushakuisesti. Kansalainen Liisa on taas huomannut kuinka nimenomaan Sanoma Oyj Helsingin Sanomien johdolla katsoo Suomen kuuluvan Natoon, vaikka kansa puhuu toisin |3. HS jenkaa suomalaisia USA johteiseen Natoon|4 ja Liisa kysyykin mitä mediointia vai peräti meediointia tämä on?… ]

On päivän selvää, ettei media eikä sen vastamedia ole oikeutettu parjaukseen, herjaukseen, todistettavasti väärään tietoon *, eikä tarkoitushakuiseen ohjaukseen kuin myötä- ja/tai vastatoimittajien painostukseen. Tänään media menettää paperiratansa lukutiheyttä – kansalaiset ovat äänestäneet ja irtisanoneet tilauksiaan rahan ja ohjaavan viestinnän vuoksi. Päätoimittajien olisi hyvä tietää, että lukijat päättävät miten lehti menestyy.


Koiran älähdys
[… yhteiskirjoitus päätoimittajilta ~ http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001128847.html - ]

Nyt joukko itseään vastuumediana pitäviä päätoimittajia ilmoittaa, ettei heitä voi johdatella, koska hekään eivät johdattele – hehän pyrkivät objektiiviseen tiedonvälitykseen huomioiden kaikki tunnistettavat (hyväksyttävät) näkökulmat, jotka vaikuttavat itse uutisen taustalla ja joilla on merkitystä uutisen sisältöön. Näinkö tapahtuu vastuumediassa?


Kalikan kalahdus

Vastamedia ampuu lujaa, ja myös täysin väärällä tähtäyksellä ja sisällyksettömillä ammuksilla, siksi sisuuntuneita osa vastamedian tiedonsiirtäjistä on nykyiseen yhden raiteen myötäuutisointiin, tämän meidän virallisen ja maksullisen tiedonvälityksen taholta.

Vastamedia on hakenut linjaansa, ja kaikkihan alkoivat yksittäisten ihmisten kansalaiskirjoituksista |5, hiljalleen kehittyen ylilyöntien kautta oikeaksi vastamediaksi korjaamaan myötämedian yhden raiteen politiikkaa. Rääväsuita on kaikilla tahoilla – unohtamatta keltaista etusivulööppeilyä ja numerolehtien revittelyä.


Mikä on totuus?

Myötämedia vannoo journalismin kultaisiin sääntöihin olla välittäjä ja tuoda lukijoille/ katsojille sitä todellisuutta, mistä milloinkin tietoa saatetaan julki mediakuluttajille. Näin ei tapahdu aina – sen tietävät myös arvon päätoimittajat.

Myötämedia ohjaa lukijoitaan – ainakin Venäjän |6, Naton |7, Ukrainan |8 ja Syyrian |9 osalta ja nyt viimeisenä pakolaisten tuloilmansuunta |10 on vaikuttimena.  Miksi myötämedia on unohtanut viisauden nähdä meidän tosiasiallinen idän ja lännen vedenjakajalla olo? **
|6 Kuinka Venäjä suhtautuu USA’ n kutsumuskohtaloon? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/10/kuinka-venaja-asennoituu-usan.html -

...
Lähinnä ulko- ja turvallisuuspolitiikkamme on tapetilla. Natoon mieltyneitä ja sinne jenkaajia saattaa harmittaa, kun kansakunta suurena enemmistönä sanoo aina täyden kiellon Natolle (yli 50 %), myös HS – mielipidemittauksissa |11. Huomio kiinnittyy usein otsikointiin, kun näitä natotutkimuksia julkistellaan.


Sitä saa mitä tilaa 1

Kuuluisa lausahdus eduskunnasta sopii tännekin, sillä media on antanut nyt lukijoilleen juuri sitä mitä tilasivat ja nyt tilausmäärät ovat laskussa ja siirtymässä sähköisyyden myötä myös lukemaan vastamediaa.

Vastamedia on keino tuoda esille se, mitä myötämedia ei kerro. Hyvä esimerkki oli nyt Ruotsissa pintaan ponnahtanut heidän Nato - Isäntämaa pöytäkirja |12. Meidän myötämedia oli niin myötämielinen Natolle, ettei edes vaivautunut kertomaan heti meidän vastaavan allekirjoituksen jälkeen miten Ruotsissa projekti etenee – se vain jäi kertomatta, kuten pöytäkirjan kääntäminen, kun valtiovalta ei ensi alkuun sitä halunnut tehdä. Käännöksen teki sitten yksityinen taho yksityisestä lompakosta maksettuna! |13


Miksi media ei halunnut kertoa lukijoilleen, että Ruotsissa Isäntämaa pöytäkirja menee heidän eduskuntakäsittelyyn, meillä sen sijaan ei mennyt – se kylläkin kerrottiin, että Ruotsi allekirjoitti pöytäkirjan. Miten päätoimittajat tämän selittävät?


Sitä saa mitä tilaa 2

Nyt julkistellaan monen muunkin syyn vuoksi median ahdingosta. Lukijoita katoaa tilauskirjoista, mainostajat vähenevät ja yhteistoimintaneuvottelukierroksia käydään toimituksissa ja oheispalveluissa. Kansa säästää, ja säästää sieltä mitä ei koe tarpeelliseksi. Kansa on ainakin osin menettänyt luottamuksen tähän USA- ja Nato myöntyväisyysmediaan, tämä lienee sitä faktaa, jota myötämedia peräänkuuluttaa.

Fakta on joustava suure niin Sanoma Oyj’ ssä (HS ja IS), uuserkkolaisuuden |14 linnakkeessa – fakta hämärtyy myös Yle’ ssä kuin monessa muussakin toimituksessa. Kansa hakee nyt uutisointia ulkomailta. Ei kannattaisi luoda uhkaa Venäjästä, sillä kansa kääntyy sitä vastaan, jota aiheetta tai liki aiheetta liiaksi parjataan.


Kansalaiset käyttävät usein sanontoja: ”Puhu sinä, minä pidän hevosta” ja ”… ne ovat eri miehet, jotka ruumiita tekee ja ne, jotka niitä pesevät”.Hakukone on ilmestynyt henkireiäksi kansan tiedonjanolle

Näin utelias, etsivä ja lukeva kansakunta saa myös uutta toisen raiteen tietoa! Tähän syntyi markkina-aukko vastamedialle, tähän he iskivät – ehkä paras esimerkki nousevasta vastamediasta Vastavalkea |15.


Huipputoimittajat

Aivan viime aikoina takavuosien kuningasmedia ja presidentintekijä Helsingin Sanomat on parantanut totuudellisuuden juoksuaan, sitä saavuttamatta koskaan, sillä totuus taipuu kuin valo massapisteen ympärille. Toimittajia on myös kuluneesti sanottuna teräväkynäisiä ja sitten kynättömiä, ei kuitenkaan munattomia. Kunnioitettavan esimerkin löydän HS – kaartista, Unto Hämäläisen, joka voisi olla jopa eräs mittari luottamuksesta kirjoittajan ja lukijan väliltä. On muitakin, mutta jääkööt kehuminen tähän yhteen.


Ennen oli presidentti Urho Kekkosen perässä hiihtäjät,

 … nyt ovat Naton ja USA’ n edessä hiihtävät, jo edesmennyt taitava kynäilijä ja HS – aikakauden jälkeen kolumnisti Olli Kivinen kertoi henkilökohtaisessa sähköpostissaan, että oli suuri työ kääntää vastaavan päätoimittajan Janne Virkkusen pää Naton suuntaan, mutta se onnistui, lopulta – loppu onkin historiaa ja tässä seisoo se suurin kansalaislukijoita ärsyttävä ’mediaalinen väitetotuus’ – Natoon kansakuntaa survova itsepäisyys, välittämättä mitä kansa sanoo.


Suomalaiset arkikansalaiset hiihtävät kohta omia latujaan

Kansakunnan mielestä media, josta maksetaan, ei tule syöttämään omia mielikuva- ja/tai päämäärä-ajatuksia – kansa osaa itsekin johtopäätöskyvyn.  Kansalla on itsesuojeluvaisto, kun taas joillain median edustajilla on kansaa ihmetyttävä rähmällään olo Natoon ja Yhdysvaltoihin – tätä kansamme ei sulata. Sulatuksen edistämiseksi korjaussarja ”untohämäläistyyppisiltä” laajakulmatoimittajilta saisi kansalta myötämielisyyttä ja näin poistaisi aseita vastamedialta!


Vastamedia

Yhden raiteen vastustajat rakentavat vääjäämättä sen toisen raiteen, vuorovaikutuksen raiteen lukijoiden ja tiedon välittäjän, jopa alkuperäisen tuottajan välille. Näin tapahtuu jo nyt. Kahdelle raiteelle mahtuu paluuposti ja useampi näkökulma esimerkiksi Venäjästä, Natosta, EU’ sta |16, eurosta, Paavo Väyrysestä |17, Ukrainasta |18, Krimiltä |19 ja vaikkapa Syyriasta – unohtamatta Irakia |20, Afganistania |21 ja muita pesäkkeitä joissa myötämediamme ihailema USA rynnäköi valkoisin kyyhkyn siivin |22 – tähän sujautetaan nyt vastamediana vähän hyväntahtoista parjaamatonta ironiaa, jotta viesti menisi paremmin perille.Ystävällinen neuvo päätoimittajille

Myötämedia perustakoon oman’ vastavalkeansa’, erillisenä, siis oman vastamedian kamppailemaan lähinnä kansalaisvoimin ylläpidettävän vastamedian kanssa. Annetaan tämän jälkeen lukijoiden päättää.

Nykymuotoinen nettipohjainen vastamedia kehittyy varmasti johonkin suuntaan ja se suunta lähestyy laajan kansalaismielipiteen tämän päivän mustaa aukkoa (black hole). Tunnetusti musta aukko tiivistää kaiken yksinkertaiseksi ja vastaansanomattomaksi totuudeksi, koska musta-aukko ei luovuta mitään ulos. Näinkö se menee?


Ei se mene

Lukija valmistautuu jo nyt yhä kehittyneemmin olemaan kriitikko, vastaväittäjä ja tiedon kaivelija, vastineeksi juuri nyt tälle perinteelliselle myötämedialle, joka leipäkynäilijöinä punnertaa kiireessä juttujaan. Vastaavasti vastamedian kynäilijöillä on väkevä hengenpalo, joka räiskyy myös yli hyväksyttävyyden rajojen – ainakin toistaiseksi. 

Kansalaiskriittisyys on herännyt ja on valtiovallan velvollisuus edesauttaa suoran kansalaismedian |23 ja muunkin kansalaisvaikutuksen |24 edesauttamista.|*!

Tekstiin liittyvät puuttumattomat numeroinnit löytyvät linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/link-siina-koira-alahtaa-kun-kalikka.html – alta 5.3.2016 jälkeen [1010.]


EXTRA
Miksi meillä luodaan Venäjän uhkaa? ~ http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/ven-j-st-luodaan-hyyt-v-uhkaa-urakalla - [liittyy kannanottona MTV3 - toimittaja Tapio Nurmisen tekstiin Venäjästä]Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja HelsingistäAL | PZ | BL | FB | BLOG 70497

-- 01032016 --

DOC – Siinä koira älähtää_01032016 – Miicrosoft Word Starter

1142 |

1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

HS: Viron ulkomaantiedustelun raportti:Venäjä on pikkuhiljaa lisännyt sotilasvoimaa Baltian rajoilla
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1457493230529…. ... Juuri näillä uutisoinneilla luodaan tarkoitushakuista paniikkia ja Suomen osalta natotusta. Tässäkin viljellään lännettyneen myötämedian Venäjän uhkaa, liki urakointitahtia. Jäämme odottamaan kansalaistemme eduksi vastamedian vastinetta, jotta tilanne tasapainottuu ja rauhoittuu.