sunnuntaina, toukokuuta 22, 2016

Presidentti Sauli Niinistö purkaa harmiaan

 yksipuolisten näkemysesittäjien lyhytnäköisyyden vuoksi – tässä on myös muistettava, että kansakunta laajasti luottaa presidenttiinsä.

(Tasavallan presidentti tuohtui mediassa, kun moititaan Moskovaan suunnasta suomettumisena ja Washingtonin reitistä rähmällään olona – on siinä kestämistä huomisen näkijälle, jolla on kirkas rooli olla sanansaattaja idän ja lännen välillä)


[... kansalainen Erkki pohtii Natoa ja kansakuntansa jatkuvaa sotilasliittoon liittymisen vastustamista, kansalainen toki ymmärtää vanhan sananlaskun – ”ne ovat eri miehiä jotka ruumiita tekee, ja ne jotka niitä pesevät. Lisäksi Erkki on lukenut historian ja katsonut kartasta 1300 kilometrin itärajaa

 … kansalainen Liisa taas arvostaa paasikivimäistä viisautta ottaa tosiasiat huomioon. Naisena Liisa myös ymmärtää, että ystävät pidetään lähellä ja viholliset kaukana. Jälkikasvun huolehtijana Liisa edelleen luonnostaan huomioi, että ellei vihollista voiteta, siitä tehdään ystävä – näin ylläpidetään uusille sukupolville turvallinen asuin- ja toimintaympäristö … ]


Miksi Sauli harmistui?

Media kirjoitti harmistusjutun ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016051721581608_ul.shtml -, jossa tuo puolinärkästys julistettiin ja tuohon toimittajatulkintaan vastattiin kansalaisrintamalta seuraavasti:
PR Niinistö on ymmärtänyt hyvin, ettei kansakuntamme halua Natoon, eikä neuvoja siitä, mitä meillä tehdään. Niinistö on myös oivaltanut, että olemme idän ja lännen vedenjakajalta erinomainen välittäjäneuvottelija lännen ja idän välissä. Niinistö on myös huomannut, että eurooppalainen turvallisuusydin lähtee koko Euroopasta, joka jatkuu aina Venäjän Uralille saakka!


Onko presidentillämme rooli – kyllä on!
[25022014][ … suomalainen rauhanvälitys ja sanansaatto idän ja lännen välisenä sukkulointina ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/02/suomi-sovittelijaksi-akselille-eu.html - ]

Lainaamme yllä olevasta linkistä osan tähän:

” … Nyt Suomella on se paikka,
 … mitä me erityisasemastamme loogisesti voisimme saavuttaa. Näin saavutamme välitysneuvottelijan aseman - Vladimir Putinille ja epäselvälle EU-konklaaville, tai Saksalle - sujuvuuden nimissä.  Me olemme niin 'itää kuin länttä' – meille avautuu nyt se asema, mitä olemme odottaneet, vain 5,4 miljoonan kansakuntana. 

Meihin luotetaan, kunhan valitsemme projektille pätevän vetäjän – Tasavallan presidentti Sauli Niinistö, riittääkö taito, oivallus ja johdattelukyky? 

Sauli, ottaisitko tehtävän vastaan, jos sitä Moskovasta vihjaistaisiin? …”Ilmiselvästi rooli on otettu vastaan!

Presidenttimme on omaksunut vanhemman valtiomiehen aseman, ja huomannut edeltäjiensä pehmeän ja sovittelevan linjan slaavilaisympäristöön. Syy tähän jämäköityneeseen pehmeyteen on kirkkaan selvä. Edeltäjistä juuri presidentit Kekkonen, Koivisto ja Halonen ylläpitivät vuoropuhelua Moskovaan ja myös Washingtoniin, tosin he menivät sinne yksin suomalaisina.

Nyt Yhdysvaltain presidentin Valkoiseen taloon mennään pohjoismaalaisina, joka voi yllättäen olla erinomainen roolimuutos. Silti Moskovaan mennään suomalaisena ja rajanaapurina, joka haluaa ylläpitää eurooppalaista rauhaa – aina Uralille saakka, kuuluhan sekin tähän meidän Eurooppa-statukseen |1.


On alkanut Pohjolan Sveitsin luominen ja sen statuksen vahvistaminen

Tuohon Pohjolan ”sveitsittymiseen” kuuluu sotilaallinen liittoutumattomuus, eurooppalainen turvallisuusajattelu – ilman ulkoisia sotakoneita ja hyökkäys- kuin puolustusvarusteluja sekä ennen kaikkea Venäjän synkronoiminen eurooppalaiseen turvallisuusajatteluun. Näin poistamme yhtälöstä tuntemattoman osan, osin tekaistun slaavilaisuhan |2 – Venäjän, tehden siitä ennakoitavan eurooppalaiskumppanin.


Eurooppalaisen rauhan kulmakivet

Eurooppalaisen turvallisuusajattelun kulmakivet on betonoitu jo, yllättäen vuonna 1945, jolloin Neuvostoliitto valloitti Berliinin ja näin päättyi Euroopan II Maailmansota. Berliini on tänään EU’ n voimamiehen Saksan pääkaupunki. 

Juuri tänään Saksa ja Venäjä kykenevät yhdessä toimien |3 estämään sotaisat konfliktit kuin terroriaallon, joka kumpuaa Eurooppaan, lähinnä entisistä eurooppalaisen kolonialismin alusmaista |4.


Kansakuntamme ei halua Natoa, vaikka media sitä voimallisesti tyrkyttää

 … kansalaiset sen sijaan tulevat äänestämään komeasti Niinistön jatkokaudelle seuraavista presidentinvaaleista, varsinkin jos hän pitää valitsemansa linjan, täältä idän ja lännen vedenjakajalta.
Europarlamentaarikko Paavo Väyrysen |5 vuoro presidentiksi tulee sitten Saulin toisen kauden jälkeen …  ;-) [hymiö]


Lisätekstit

|4 Miten terrorismilta leikataan edellytykset? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/ranskalainen-giljotiini-leikkaako.html -

PS

Mikäli tekstin linkit ja linkkiviitteet eivät aukea – voit nähdä ne täältä ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/217116-presidentti-sauli-niinisto-purkaa-harmiaan -Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä


AL | US | PZ | BL | VU | BLOG 77920

PVM 19052016 – 09:35
DOC Presidentti Sauli Niinistö purkaa harmiaan_19052016 – Microsoft Word Starter


623 |

Ei kommentteja: