lauantaina, toukokuuta 28, 2016

Suomea viedään vähittäin ujuttamalla Natoon

Venäjän pohjoisen puolustusdoktriini(Kansallinen Kokoomus tai ainakin puheenjohtajakandidaatti Elina Lepomäki ilmoitti nyt rehdisti ja suorin sanoin – Suomi Natoon jo lähivuosina |1. Kansanäänestys halutaan ohittaa synkimpien kokoomuskoppalakkisten osalta |2, asialla tiukasti natottavat: kansanedustajat Ilkka Kanerva, Ben Zyskowicz ja Pertti Salolainen ja eduskunnasta pudotettu Kimmo Sasi)
|1 Presidentti Niinistö toppuuttelee vikuroivia kokoomuslaisia ~ http://www.hs.fi/politiikka/a1464399735572 -[ … kansalainen Erkki ihmettelee voimallisesti miten pieni ja käytännössä noin 13 prosentin puolue (äänestysoikeutetuista) voi runnoa noin uhmakkaasti kansakuntaamme taistelualustan uhan alle, johon rajanaapurimme Venäjä on jo ilmoittanut Naton suurimmaksi uhakseen …

 … kansalainen Liisa oivalsi, että Kokoomuksen on lisättävä nykyistä noin 17 prosentin kannatustaan Naton kannattajilla, joita on noin kymmenen vuoden mittausjaksolla 17 - 27 prosenttia – nykyään noin 23 prosenttia, ja noissa olisivat he, jotka voisivat nostaa Kokoomuksen jälleen SDP’ n kantaan kannatusmittauksissa … ]


Suomi on elänyt yli 70 vuotta täyttä rauhan aikaa

Meillä oli parjattu YYA-sopimus, joka oli todellisuudessa taloudellinen ja sotilaallinen menestys. Edes YYA ei pakottanut meitä ajopuuksi ydinasevallan edessä – torjuimme ystävällisesti Neuvostoliiton halut tulla harjoittelemaan maahamme sotavoimillaan.

Nyt USA kutsututti itsensä kolmella aselajillaan – lähimmillään aivan Venäjän rajalla – F-15 taistelukoneet näyttämään yhdysvaltalaista voimaa. Emme kyenneet kieltäytymään, koska mitä ilmeisimmin allekirjoitettu Nato - Isäntämaa pöytäkirja |3 velvoitti meidät hyväksymään vierailupyynnön. YYA’ n aikana ei tarvinnut näin toimia.


Lämpimät tosiasiat

Suomessa kansakuntamme on aina vastustanut Natoa, kaikissa mielipidetutkimuksissa, jotka ovat edustaneet hyväksyttyjä ja arvostettuja mielipidetutkimuksien sääntöjä. Vastustus on ollut lisäksi aina yli 50 prosentin luokkaa. Naton kannattajia on taas ollut keskimäärin 22 prosenttia.

Natovastaisuuden linja jatkunee, vaikka media ja tietyt poliittiset piirit ujuttavat kaikin keinoin Venäjän uhkaa kansalaisillemme |*. Tähän saakka kansalaisemme ovat oivaltaneet tämän natottamiseksi ja jyrähtävät näille vähemmistöille kuin medialle: ”Puhukaa te, me taas pidämme hevosta”.


Tarvittaessa kansan uskotaan nousevan tämän asian osalta jopa barrikadeille, kunhan kansallisen turvallisuuden vastuujohtajat löytyvät.


Kylmät tosiasiat

1.       Olemme kiinni Venäjän ainoassa uhkaa tasapainottavassa ominaisuudessa

Me olemme kiinni ainoalaatuisesti Venäjässä, itärajaltamme koko 1300 kilometrin matkalta. Vieressämme ovat niin Pietari kuin Kuolan niemimaa. Venäjän pohjoisen puolustusdoktriini velvoittaa tarkasti ja tiukasti Kuolan niemimaan puolustamisen vihollisien yllätysrynnäköiltä - ydinsukellusveneiden tukikohtien vuoksi |4.

Pietarin rooli venäläisyydelle on meilläkin erinomaisen hyvin tunnettu, jo Suomen marsalkka C.G.E. Mannerheim ymmärsi Leningradin merkityksen Josif Stalinille – ei kahta sanaa tästä. Suomi ei tukenut Saksan kolmatta valtakuntaa Leningradin piirityksessä.


2.       Suomi on idän ja lännen vedenjakajalla

Meillä on pitkä historia autonomiasta, erityislaatuisesta siinäkin. Saimme idut ja puolituen irtautumisestamme ruotsalaisuudesta, ja näin heräsi itsenäisyysaate. Syntyi Jean Sibeliuksen Finlandia |5, jota muuten Kokoomus nyt ajaa kansakuntamme kansallissävellykseksi |6 – ehkä siksi, että sillä voisi väljähtynyt ja ajelehtiva kokoomuslainen ideologia vahvistua (?)

Me olemme lisäksi niin idästä kuin lännestä – tunnustaen läntistä ajattelutapaa, mutta osaten kansalaisenemmistönä ymmärtää mitä merkitsee itäinen vaikute. Tämä tekee meistä ainutlaatuisen valtion. Meillä on lisäksi konkreettinen historia idän kanssa, niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, niin Venäjän tsaarit kannustivat meitä suomalaisiksi, aina Vanhan Suomen luovutuksella Suuriruhtinaskunnan yhteyteen.

Lopulta Neuvosto-Venäjä Vladimir Leninin ja Stalinin nimikirjoituksilla sinetöivät Suomelle itsenäisyyden itsenäisyystunnustuksena 31.12.1917 tai 4.1.1918 – ensimmäisenä.


3.       Me emme halua olla taistelualusta

Venäjä on jo ilmoittanut, että Nato on sen merkittävin uhka ja mahdollinen vihollinen. Suomi on sotilaspoliittisesti liittoutumaton, tosin vain allekirjoitus viholliskandidaatiksi puuttuu eli Natoon kirjautuminen, kansakuntaamme nähden poliittisen vähemmistön taholta.

On aivan selvää, että Suomen ollessa Natossa, vastoin kansakuntansa tahtoa, olemme varma taistelualusta, sillä olemme ponnahduslauta hyökkäyksille itään – esimerkiksi Kuolaan – Lapin läpi. Lapissa on erinomaiset lentokentät operoida rynnäköintejä – ja Nato - Isäntämaa pöytäkirja |3 velvoittaa antamaan tukea Natolle, niin rauhan- kuin sodankin aikana. Tätä ei meillä ole täysin tiedostettu.

Pysymällä liittoutumattomana, ja takaamalla, ettei maatamme käytetä hyökkäysalustana vieraiden taisteluvoimien osalta – niin tämä riittää Venäjälle, joka turvaa ainoastaan vapaata kulkuaan Itämerellä, suojaten samalla kaasuputkeaan. Me emme voi kuulua noihin Naton suunnitelmiin, joilla mahdollisesti ahdetaan venäläiset Suomenlahden pohjukkaan.

Nyt jokainen jo historiaakin tietävä ymmärtää, miksi nämä ominaisuudet Itämeren vapaasta kulusta ovat Venäjälle jopa pakkomielle. Venäjä tuli toimeen amerikkalaisen sotilasavun turvin juurikin Jäämeren kautta ja pitkin Murmanskin rataa Kuolan niemimaalta, kun koko Itämeri oli Saksan hallussa 1941 – 1944 välisen ajan. Toista kertaa Itämeri ei sulkeudu Venäjältä - Kremlissä mietitään.


4.       Rauhan tahto Itämerelle

Suomella ja Ruotsilla on vartijan rooli, nimittäin rauhanvartijan rooli. Molemmat maat ovat kansaltaan natovastaisia |8. Ruotsi on nyt myös ratifioinut Nato – Isäntämaa pöytäkirjan. Suomi ei ole pöytäkirjan ratifiointia suorittanut. Mikäli Suomi liittyisi Natoon – ajautuisi Pietari umpipussiin. Umpipussia venäläiset eivät hyväksy.

Mikäli taas Ruotsi ja Suomi pysyvät erossa Natosta – takautuu tällöin venäläisten vapaa purjehdus Kaliningradiin, josta tulee nyt Naton ohjusjärjestelmän (Aegis – järjestelmä) |9 vastatukikohta Iskendereineen |10, sillä Aegis on suoraan Venäjän taholta ilmoitettu heikentävän heidän ydinohjuksien tasapainottavaa tilaa maailman rauhalle |11.

Tässä kohtaa meille välittyy jälleen ainoalaatuinen asema. Suomi voisi olla liittoutumattomana todellinen idän ja lännen välien sekä jännitteiden tuntosarvi, välittäjävaltio sekä konfliktien sattuessa se ainoa taho, joka voisi saattaa käyntiin vakauttamisneuvotteluja, ennen kuin konflikti musertuu ydinsodan alle |12.

Olemme varmoja, että pysyttäytymällä erossa Natosta, Venäjä antaa puolestaan hyväksyntänsä Suomen uudelle roolille olla Pohjolan Sveitsi |13. Edellä olevan kaltaisia signaaleja on Kremlistä jo epävirallisia kanavia pitkin välittynyt korviimme.


Maailmanpoliittinen tarkastelu – Kiinan mahdollinen asenne
[ … uutisointi kertoo jännitteiden kasvaneen Kauko - idässä ja Tyynellä valtamerellä ~ http://yle.fi/uutiset/guardian_kiina_lahettaa_ydinasein_varusteltuja_sukellusveneita_tyynellemerelle/8908719 - ]

Tänään Kiina on noussut IMF’ n laskelmissa jo maailman suurimmaksi taloudeksi |14.  Kiina kehittyy kaikilla rintamilla, myös ympäristöongelmissaan, mutta myös aseteknologisesti. Kiinan rooli maailmapolitiikassa on talouspainotteinen. Venäjän rooli on enempikin sotilaallinen ja vain oikeastaan ydinasepoliittinen.


USA >< Kiina, entä Venäjä?

Mikäli Yhdysvallat ajautuu vastakkainasetteluun Kiinan kanssa, voisimme varmuudella sanoa, että Venäjä tulee Kiinan taakse. Tätä skenaariota USA puntaroi tarkasti, sillä kahden maailman suurimman yhteistyö on liikaa niin EU’ lle kuin USA’ lle |**.

Jokainen voi pohtia maailman suurimman tuotantokoneen ja maailman suurimman raaka-ainelähteen yhteissoiton määrittävän maailmankauppaa jo vähintäänkin heidän väkilukusuhteen mukaisesti – 1,52/7,4, tuo suhdeluku on enemmän kuin koko läntinen maailma yhteensä.


Venäjä >< USA, entä Kiina?

Mikäli taas Venäjä ajautuu Yhdysvaltojen kanssa suurempiin ongelmiin ja samaan aikaan Kiina kokee USA’ n uhan kotivesillään, niin on helppo arvata, että Kiina tässä tapauksessa asettuu mieluummin Venäjän taakse.

Nämä skenaariot olisi meillä Suomessa UTVA’ ssa |15 ymmärrettävä tarkasti! Ehdotan kannustavasti Ulkopoliittista Instituuttia selvittämään puolueettomasti näitä suurvaltaskenaarioita, sillä niiden vaikutteet ulottuisivat meille saakka – mikäli emme ymmärrä varautua niitä. Paras varauma on pysyttäytyminen erossa Natosta ja muistakin sotilasliitoista.


EKSTRA 1

Maamme laulun vaihtaminen Jean Sibeliuksen Finlandia – hymniksi, ei paranna turvallisuuttamme, vaikka Kokoomus saanee aloitteen tästä kohta alkavaan puoluekokoukseen. Kokoomus saa samalla uuden/ vanhan puheenjohtajan, ehdokkaista erityisesti nykyinen puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Alexander Stubb on voimallinen natottaja.

Muistamme Stubbin haukahtelut ulkoministerinä, kun EU - Englanti aloitti USA’ n vanavedessä Libyan pommitukset: ”Me pommitamme, me tuhoamme …” – hyytävää tekstiä tuolloiselta ulkoministeriltä. Nykyinen Timo Soini vain julkistelee salarakkauksia – molemmat vääriä henkilöitä ulkopolitiikan hallitustyöskentelyyn – kansakunnan edun edessä. Nythän presidenttimme on jo joutunut toppuuttelemaan |1 vallattomia ministereitämme ja muistuttamaan perustuslain olemassa olosta.


EKSTRA 2

Krimin asema on lukittu ikuisesti” – Venäjän presidentti Vladimir Putin sanaili Kreikassa, Helsingin Sanomien uutisoimana ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1464398459137 - Miksi näin tiukka julkistus? Nythän pitkälti koko tulehtunut USA-EU ja Venäjän kriisi on lähtöisin Ukrainasta ja Krimiltä. Krimiä emme enää tässä käsittele – tässä linkki enemmästä kiinnostuneille ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/venalaista-rulettia-krimilla.html -, mutta miksi Putin sanoi näin?

Voimme vain arvata, että Venäjä on hiljalleen selvittänyt tiensä ulos pakotteista, vaikka ne jatkuisivat ”ikuisesti”. Venäjä saattaa olla saanut varmuuden, että Kiina ja tämän liittolaiset ostaa/ ostavat "kaiken tarvitsemansa" Venäjältä, ja se on paljon se. Emme tiedä tarkasti tätä, mutta sen me jo tiedämme, että suomalaisten kiinakonsulttien kysyntä Venäjältä on lisääntynyt voimakkaasti ja ensimmäisiä kauppoja suomalaisjärjestelyin on jo tehty Venäjän ja Kiinan välille, suomalaisten ollen välittäjiä ja ”mutkien suoristajia”.


EKSTRA 3

Mikäli liitymme Natoon, miten vältymme terrorismilta väestöämme kohtaan – olemme nyt kuulleet Ranskasta paljon, entä milloin Suomesta? Ajaudummeko terrorikierteeseen, jo osallistumisemme vuoksi Irakiin, Afganistaniin ja Maliin? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/217535-sotkeutuuko-suomi-terrorismikierteeseen -  


EKSTRA 4

Miten Yhdysvallat viljelee omaa rauhan sanomaansa? Otamme tarkasteluun – presidentti Obaman vierailun Vietnamissa … ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/217394-amerikkalainen-suhde-ja-rauhanpolitiikka-maailmalla -Tekstin linkit

|3 Nato - Isäntämaa pöytäkirja – suomeksi ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html -
|8 Liittoutumattomuus ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1452220736021 - [Ruotsi]Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä


...
AL | US | PZ | BL |VU | BLOG 78636

PVM 28052016
DOC Suomea viedään väkisin ujuttamalla Natoon_28052016 – Microsoft Word Starter

1411 |

Ei kommentteja: