keskiviikkona, kesäkuuta 01, 2016

NATO - Luotammeko valitsemiimme kansanedustajiin?

-          siirtyykö natopäätös pelkästään eduskunnalle?

(Nyt media rummuttaa voimallisesti Natoa, siihen liittymisen ”hyvistä puolista” ja kokoomuslaisen Alexander Stubbin tapaan Naton tuomasta turvallisuuslisästä |1 – media myös tietää kansalaistemme selvä enemmistökannan: ”Ei Natoon” – sanoo kansa. Onko Alex muuten natouskovainen? |2)


[… kansalainen Erkki on ihmeissään, kun media ja eräät vähemmistöpoliitikot, lähinnä Kokoomuksesta jenkaavat meitä Natoon, jopa ohittaen kansanäänestyksen siitä |3, perustellen, ettei ”kansa tiedä mitä äänestää”, tai sitten kauniimmin sanottuna, turvallisuusympäristömuutokset ovat niin nopeita, ettei yksi naulaava kansanäänestys tuo vakautta turvallisuusympäristöömme

 … kansalainen Liisa on huomioinut naisen, elämää ylläpitävällä ja säilyttävällä voimalla, että tasavallan presidentti Sauli Niinistö|4 ja nykyinen toistaiseksi pääministeri Juha Sipilä |5 vakuuttivat kansalta kysyttämän, mitä teemme Naton kanssa, jos sellainen hetki tulee … ]


Kokoomus haluaa puheenjohtajakandidaattiensa voimalla + koppalakkistensa säestyksellä junnata kansakuntamme Natoon – ohi kansanäänestyksen |6, vaikka Nato itsessään vaatii, että liitokselle pitää olla kansalaisten tuki, selvänä enemmistönä. Miksi Kokoomus yrittää runnoa kansakuntaa, kun sen kannatuskin on alamaissa ja keskiluokka on sen ”hylännyt”?


Kokoomus haluaa nostaa kannatustaan – kyllä!

Ehkä Kokoomuksen älyköt ovat pohtineet, että he voisivat hyytävällä riskinotolla saada kannatuksensa nousemaan nykyisestä noin 17 prosentista 22 - 25 prosenttiin, jos väkevöittävät natolinjauksensa sotaisalle tasolle. Olisihan Kokoomuksesta hienoa, jos kaikki natokannattajat, siis nuo noin 22 - 25 prosenttia saataisiin Kokoomuksen leiriin, niin näin päästäisiin demareiden kanssa liki samalla tasolle, ehkä ylikin, jos nykykansalaiskyselyjä katselemme.


Luotammeko me äänestäjät valitsemiimme?

Tässä on se kaikkien kysymysten äiti ja vaalikone. Muistamme erinomaisesti viime eduskuntavaalit 2015. Tuolloin annettiin kilpaa vaalilupauksia |7, niin Kokoomus, Keskusta ja Perussuomalaiset. Luvattiin esimerkiksi pyhästi tukea ja olla leikkaamatta koulutussektorilta. No, nyt äänestänyt kansa tietää millaisia ovat takin kääntäjät.


Nyt puhutaan, että eduskunta tehkööt natopäätökset

Onhan eduskunta demokraattisesti valittu, tosin vain noin 70 prosenttia kansasta osallistuu vaalilupausarvontoihin. Tämä tekee kuitenkin seuraavista eduskuntavaaleista natovaalit, ellei turvallisuuspolitiikkamme aukea oikeasti päättäjillemme ja havainnointikyky huomaa, että meillä on vain yksi niin kutsutusti paras vaihtoehto – ja se on sotilaallinen liittoutumattomuus, millekään ilmansuunnalle liittoutumatta. Liittoutumattomuus on myös meidän viimeinen aito itsenäisyyden merkki! |*


Eduskunta päättäkööt?

Mikäli näin kävisi, kuten media Helsingin Sanomien johdolla rummuttaa, koska ilmeisimmin kansa tekisi itselleen vääriä päätöksiä – olisi kysymys luottamuksesta valittujamme kohtaan. Miten me voimme takinkääntäjäsukupolven ja perussuomalaisten jälkeen enää luottaa valintoihimme, kun todisteet luottamuksesta ovat jo tipahtaneet vaalikarjan äänestyspöydälle.


EKSTRA
Kansakunta valmistautuu tekemään itse ensimmäisen suuren päätöksen

Suomalaiset eivät halua uutta Talvisodan aattoa |8, jolloin härkäpäisesti ja liiaksi omiin luuloihin uskovat ministerit tai oikeastaan vain avainministerit – ulkoministeri Eljas Erkon johdolla hylkäsivät Josif Stalinin maanvaihtoehdotukset, joita jo vihjailtiin epävirallisesti loppuvuonna 1938.

Emme antaneet periksi, vaikka sellaiset herrat kuin C.G.E. Mannerheim, J.K. Paasikivi ja Rudolf Walden suosittivat kuuntelemaan tarkasti venäläisten suunnitelmia Leningradin puolustukseksi |*. Venäläiset pyysivät noin 2 000 neliökilometriä ja Laatokan pohjoispuolelta vastineeksi noin 4 000 neliökilometriä vaihtokauppana. Jopa Hanko olisi voitu siirtää pois Stalinin vaatimuslistasta. Loppu onkin historiaa – ja tätä historiaa Venäjän uhan luontia kansakuntamme ei enää halua.
|* Tänäänkin entisen Leningradin eli Pietarin puolustusdoktriini on sama ja juontuu jo tuolta ennen Talvisotaa tilannetta – venäläiset pelkäävät Pietarin joutuvan umpipussiin, jos Itämerestä tulee natomeri, kuten se oli 1941 - 1944 ”Saksan kolmannen valtakunnan meri”.


Kansa valmistautuu tekemään itse oman päätöksen Natosta – oman etunsa nimissä!
[ … perustelut kielteiselle päätökselle ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/05/suomea-viedaan-vahittain-ujuttamalla.html - … ]


Tekstin linkkinumerot

|3 Kokoomuksen puheenjohtajakandidaatit kansanäänestyksestä ~ http://www.hs.fi/kotimaa/a1464402906700 -
|4 Sauli Niinistö – kansalta kysytään! ~ http://www.hs.fi/politiikka/a1464399735572 -
EKSTRA 2

Lainaan tähän luvan perästä sotaveteraani Yrjö Sarasteen sähköpostiviestin eiliseltä:
"Mielipiteenmuokkaus on koventunut
Sotilasliitto Naton jäsenyydestä käytiin viikonloppuna vilkasta keskustelua. Keskustelu niveltyy osittain myös kokoomuksen puheenjohtajakamppailuun. Verkossa Nato-keskustelua on jatkettu vilkkaasti. On esitetty miten pääasiallinen syy kansanäänestyksen vastustamiseen on se ainakin tällä hetkellä perusteltu pelko että kansa äänestäisi Natoa vastaan. Kokoomuksen ongelmana taas on se, että yleisesti puolue ei nauti kansan luottamusta. Siksi se haluaisikin evätä kansanäänestykset.
Presidentti Niinistö ((Ylen Ykkösaamu 28.5.) kummasteli puheita, että päättäjien pitää päättää, koska ”kansa kuitenkin päättää väärin”. On todettu, ettei kansanäänestys voi lukita Nato-päätöstä. Mitään lain mukaista velvoitetta ei kansanäänestykselle ole. Miksi siis järjestää mitään äänestystä, koska se ei asiaa ratkaise? Kansanäänestystä voidaan pitää myös poliitikkojen tapana piiloutua yleisen mielipiteen taakse, kun vaikeita linjauksia tehdään.
Media on kirjoittanut, että kansanäänestys voidaan järjestää. On kuitenkin muistettava, että se altistaa Suomen ja suomalaiset mielipiteen muokkaukselle, joka on yksi Venäjän hallitseman hybridisodankäynnin muoto. Moinen puhe on naurettavaa tilanteessa, jossa maamme lehdistö ja YLE yötä päivää pelottelevat kansaa.
Totta kai Natosta järjestetään kansanäänestys, eihän Natoon edes oteta sellaisia maita, joissa tiedetään kansan olevan jäsenyyttä vastaan.
Yrjö Saraste" -lainaus päättyyIlkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä


AL | US | PZ | VU | BL | BL2 | BLOG 78925

PVM 01062016
DOC Luotammeko valitsemiimme kansanedustajiin_01062016 – Microsoft Word Starter
| 823

Ei kommentteja: