perjantaina, kesäkuuta 10, 2016

Ammu[i]mmeko omaan nilkkaan venäjäpakotteissa?


otsikoituna näin: 

"

Kommentti: Kaksi kärpästä yhdellä iskulla vai riskipitoinen uhkayritys? – EU käy kahden rintaman energiasotaa ilmastonmuutosta ja Venäjää vastaan

" - kuva lisätty 14072022


***[U] Ukrainan kriisissä on enemmän tarkoitushakuisia arveluja kuin uskottavia täysiä todisteita. Nyt tuomitaan ennen tarkkaa tutkimusta; mikä onkaan se todellinen lännenmiehen tavoite *], kun pakotteita aseteltiin Venäjää vastaan - olemmeko täysin kartalla, mitä kaikkea voi seurata näistä etukäteen asetelluista kaupallisista esteistä, niin meille kuin Venäjälle ja koko maailmankaupalle?)

Saksa pohtii Venäjän pakotteiden poistamista ~ http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2016/05/31/saksalaisministeri-valaytti-venaja-pakotteiden-poistamista/20165895/12 -[2014] Ammumme omaan nilkkaan, ellemme suorastaan kamppaile EU:n asettamia Venäjä-pakotteita vastaan. Monet EU-maat käyvät omia kahdenvälisiä operaatioita Venäjän kanssa – kuten vaikkapa Saksa. Meillä on oikeus kansallisvaltiona, erityisesti presidenttimme Sauli Niinistön myötä järjestellä omia kahdenvälisiä toimia itänaapurimme kanssa 0].


Mikäli haluaa nähdä asiakokonaisuuden, kannattaa tutkia kauppatilastot Venäjän – Neuvostoliiton ja jälleen Venäjän kanssa viimeisten 300 vuoden ajalta |a. Mainittavaa on kaupankäynti ja yhteistoiminta Pietarin ja tämän vaikutusalueen kanssa; meni voita, meni työvoimaa – nyt tulee matkailijoita, jälleen enenevästi, kun ruplakin on nousussa.

|a Professori Markku Kuisma – Venäjän kauppa 1700 - 2015


Itä-Suomi on ”elänyt” viimeiset vuodet paljolti venäläisistä turisteista

Ruplan heiketessä syntyi tilastoihin kuoppa – ostovoima oli pienentynyt siksi paljon, että matkaa Suomeen lykättiin. Venäjä-asiantuntijat antoivat muutamille itä-suomalaisille matkailuyrittäjille vinhan vinkin - ”antakaa ruplan heikentymisen verran alennusta venäläisille asiakkaillenne” – no, jotkut tekivät näin, ja nyt varauskirjat ovat täynnä.

Sana oli kiirinyt suomalaisten matkailuyrittäjien ”pelisilmästä” ja rupla-alennuksesta. Venäläisiä tuntevat tietävät venäläisillä olevan pitkä muisti … on helppo povata kasvavaa menestystä näille hoksaajille, jotka ottivat vinkistä vaarin.

Me voisimme olla ensimmäinen EU-valtio, joka tajuaa olla rehdisti ystävällinen ja huomaavainen venäläisille turisteille. Toisinpäin ajatellen on suorastaan tyhmää heittäytyä nokkapokalle – silloin ampuu omaan nilkkaan. Talvisota meni jo.


Venäjän kauppa on meille tärkeää – kaikkihan tämän tietävät;

uppiniskaisimmat russofobistit tajuavat mitä merkitsee rahavirta Pietarista Itä-Suomeen ja esimerkiksi Lappeenrantaan. Voisimme olla tienraivaajia ja tajuntamme voisi kasvaa ystävyyden tasolle – tässäkin mielessä venäläisillä on pitkä muisti.Historiikin kertausta!

Muistamme tsaarinkin lahjoittaneen (kenenkään pyytämättä!) muun muassa niin kutsutun ”vanhan suomen” Suuriruhtinaskunnalleen – vuosia Ruotsista voittamansa 1809 sodan jälkeen – tsaari halusi ruhtinaskunnastaan eheämmän. Tämä asia on on tyystin unohtunut russofobikoilta. No, ottivat ”kannaksemme + paloja sieltä ja täältä” myöhemmin takaisin, näpäytyksenä aseveljeydestämme Saksan kanssa, joka sivumennen vaikutti suuresti itsenäisyytemme säilymiseen 70 vuotta sitten …


Venäjä on maailman suurin raaka-aineaitta,

loputon energianlähde ja valtava kulutuspiste tuotteillemme – toivottavasti korkeajalosteille 1], jotka antavat meille työtä, työtä ja vielä kerran työtä. Kannattaa pitää hyvät suhteet Venäjään – 1200 kilometriä velvoittaa ja vakavoittaa. Tuolta rajalta kimpoaa kansakuntamme vakaa tietämys, ettemme tarvitse Natoa 2] – olemme suomalaisia, ja tulemme Venäjän kanssa toimeen ominemme.

Emme halua Naton ”kaikki yhden puolesta” sotiin ja USA:n konflikteihin. Ukraina ja sen sisäiset ristisiitokset eivät meille kuulu. Jos olemme Natossa – saamme Venäjän automaattisesti miltei viholliseksemme! [KRIM] |b

|b ... Putinin ilmoitus on tiukka ja lopullinen. Tämä tarkoittaa sitä, että Venäjä on selvittänyt pakotteiden tuomat ongelmat. Kiina ja muut vapaan kaupan valtiot ovat korvanneet/ korvaavat pakotteiden alaiset tuotteet ja muut kielletyt ominaisuudet. Lisäksi Venäjä on rakentanut omaa vastatoimiarsenaaliaan jo nykyisestä pidemmälle - käyttövalmiuteen


Venäjä on yksi BRICS maista 3]

Venäjä hakee selvästi 'liittoa' Kiinan kanssa – maailman suurimman liukuhihnan 4] ja kulutuspisteen yhteyteen. Mekin haluamme Kiinan markkinoille – sen ympäristömarkkinoille x]. Kiina ei halua puuttua muiden itsenäisten sisäisiin asioihin – emme mekään.

x] ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/22691-kiina-kasvaa-nopeammin-kuin-maallinen-kestokyky-sietaa -


Me huolehdimme vain siitä, että myymme taitavasti, toimitamme mitä lupaamme, ajallaan ja pidämme huolen, ettemme sotke politiikkaa kaupallisuuteen. Pidättäydymme eturistiriidoista – niiden sijasta huolehdimme toimittamiemme tuotteiden ja palveluiden jatkuvuudesta, luotettavuudesta ja maksamme sen, mitä lupaamme.


Viisas voisi katsoa karttaa ja huomata,

että Venäjä 'jatkuu' kartallisesti eheänä Etelä-Kiinan merelle saakka; tämä maantieteellinen kokonaisuus pitää sisällään maailman suurimman markkinan ja mahdollisuudet vailla vertaa. Tämä vuosisata on Kiinan vuosisata 5], ja Venäjä tulee komppaamaan sitä yli kaiken.


...
PS
Kun Kiinan sisäiset markkinat avautuvat 6] – kykenee se ostamaan kaiken mitä Venäjän raaka-ainevaroista irtoaa, ja silloin nämä resurssit ovat poissa EU:sta ja USA:sta – ei kannata ajautua hankaukseen näiden idän jättiläisten kanssa. EU:ssa tämän tietää ja ymmärtää parhaiten Saksa – EU-Euroopan maksu- ja voimamies; odotamme Saksalle uutta liittokansleria.

PPS
Tämä kirjoitus on alustus monien pyytämään Venäjä-artikkeliin, josta toivottiin muutakin kuin russofobiaa – sellaista tekstiä, josta voidaan ymmärtää laajasti mitä Suomelle Venäjä kaikkiaan merkitsee ja arviota siitä, kuinka voimme elää sovussa venäläisten kanssa 7] – saaden maksimaalisen hyödyn omalle taloudellemme – ja tämä tietenkin edellyttää luottamusta, puuttumattomuutta ja ystävällisyyttä ~ Talvisodan kirveet voidaan haudata -periaatteella.

TEKSTILINKIT
0] Tältä osin, näin suoraan sanottuna, meidän on syytä pitää myselfie_pääministeri Alex Stubb kaukana venäjäkoitoksistamme – on viisaampaa meille kansakuntana, että Stubb synkronoituu Brysseliin, ollen tuomatta meille enempää hankaluuksia.
1] Nythän esimerkiksi metsäteollisuuden uusnousu perustuu paljolti puolivalmisteiden vientiin – sellusta kartonkia Kiinaan jne … pidemmän päälle meidän on saatava jalostusastetta huomattavasti korkeammalle. Tältä osin Venäjä on otollinen markkina, koska heidän ”korkeajalosteteollisuus” on vielä kulutustavaratasolla lapsen kengissä.
2] Natoa ”tykin putket punaisena” - US/Puheenvuorosta … ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/search/apachesolr_search/nato?filters=uid%3A23 -
2] Nato_inttäjät! ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=920230 – [12394]
3] BRICS ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/BRICS -
4] Reivatkaamme kurssiamme kohti itää ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/reivatkaamme-kurssiamme-kohti-nousevaa.html -
4] Johtaako Ulkopoliittinen Instituutti meitä harhaan? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/04/mita-ulkopoliittinen-instituutti-ajaa.html -
5] Kiinalaisten vuosisata? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/kiinalainen-mobilisaatio-ulottuu-yli.html -
5] Kiinan mobilisaatio ulottuu yli maapallon ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=877321 - [12009]
6] Kiina kasvaa nopeammin kuin ympäristö kestää? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/22691-kiina-kasvaa-nopeammin-kuin-maallinen-kestokyky-sietaa -
7] Suomalainen ei pelkää Venäjää – ehkä sen sijaan jonkin verran epäluuloa? … ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/10/suomalainen-ei-pelk-venj-jnteen-voi.html -Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.blogspot.fi
https://www.facebook.com/first.ilkka


Cc: sixten.korkman@aalto.fi ; pekka.sutela@lut.fi ; martti.hetemaki@vm.fi ; lauri.ihalainen@tem.fi ; jan.vapaavuori@tem.fi ; erkki.tuomioja@formin.fi ; hannu.raikkonen@teliasonera.com ; eero.heinaluoma@eduskunta.fi ; mauri.pekkarinen@eduskunta.fi ; timo.soini@eduskunta.fi ; juhana.vartiainen@vatt.fi ; pasi.holm@ptt.fi ; teija.tiilikainen@fiia.fi ; mika.aaltola@fiia.fi ; paavo.vayrynen@keskusta.fi ; puheenjohtaja@keskusta.fi ; antti.rinne@vm.fi ; olli.rehn@europarl.europa.eu ; jyrki.katainen@ec.europa.eu ; alexander.stubb@vnk.fi ; presidentti@tpk.fi

Sent: Tuesday, July 29, 2014 6:58 PM
Subject: KANSALAISKIRJOITUS - Ammummeko omaan nilkkaan venäjäpakotteissa?
...


AL IL Vf   BL BL PZ US AL BLOG 38544

---15072014---
---09062016---

doc.: venaja_venaja_venaja_15072014.doc – OpenOffice Writer
doc.: venaja_venaja_venaja_09062016.doc – OpenOffice Writer
~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=959111 – 3XVenäjä!

713 | 6771
906 | 8585

Ei kommentteja: