sunnuntaina, kesäkuuta 19, 2016

Mikä meitä suomalaisia uhkaa – osa 1


Saimme uudistetun ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon 17. kesäkuuta 2016. Olisi erityisen toivottavaa, että se jaetaan kansalaisillemme, ajatuksella - ”ne ovat eri miehet, jotka ruumiita tekevät, ja ne, jotka niitä pesevät”, voimme varautua ratkaisevaan kansanäänestykseen Natosta. Nyt vähemmistöpoliittiset ryhmät koettavat kaikin keinoin kaivauttaa maatamme ja kansaamme Naton poteroihin – kypärän remmit kireinä 1].

Aivan alkuun medialeikkeitä selonteon ympäriltä lainauksina – linkit ja samassa yhteydessä kansalaisingressit kommentteina - sitaateissa:

0
LINK ~ http://yle.fi/uutiset/8964531 - [Yle] Turvallisuusselonteko sisältää suoraa puhetta – kansanedustaja ja puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva

Kokoomuksen koppalakkiset konkarit lavalla - "Natoon, vaikka ohi kansanäänestyksen", mukana myös Ilkka Kanerva” 1]
1] Koppalakkiosasto ohi kansanäänestyksen Natoon ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/koppalakkiosasto-kokoomuksesta-kurvaa.html -

1
LINK ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1466128414158 - [HS] Presidentti ottaa kantaa Dagens Nyheterin haastattelussa Itämerelle syntyneeseen uhkaan ja/tai jännitteisyyteen.

Suomella on täällä idän ja lännen vedenjakajalla vain yksi tie, se on puolueettomuuden varustettuna kokoomme nähden riittävällä, tosin ylisuurella puolustautumiskyvyllä, jota laajasti kutsutaan ulko- ja turvallisuuspoliittiseksi kaikkien ilmansuuntien suurkuvaksi. Emme ole millään muotoa rinnastettavissa Ruotsiin ja kansakuntamme on selvästi natovastaisempi.

2
LINK ~ http://www.hs.fi/politiikka/a1466051767258 - [HS] Soini julistaa Suomen turvallisuuspoliittisen linjan.

Turvallisuuden kulmakivi on asetettu toivottoman kauaksi; on lähdetty merta edemmäksi kalaan. Samalla on unohdettu pari tuhatta vuotta vanha kiinalainen sanonta - "Pidä viholliset kaukana ja ystävät lähellä"!”

3
LINK ~ http://areena.yle.fi/1-3516783 - [Yle] Ulko- ja turvallisuuspoliittinen linja julkistetaan.

”Edelleen meitä suomalaisia ajatellen ei ole viisasta sijaintimme näkökulmasta ilakoitua Naton ja USA' n tuomasta "turvasta", juuri Venäjän kyljestä. Muistamme, että USA on käynyt kaikki viimeiset sotansa 70-vuoden aikana hyvin kaukana omilta rajoiltaan - me Suomessa taas olemme eläneet tuon ajan jakson täydessä Itämeri-rauhassa, vieläpä venäläisten rajanaapurina. Viisas on hiljaa ja keskittyy omiin ja lähipiirin asioihin, puuttumatta meille kuulumattomiin tekijöihin. Itämeren jännite kasvaa juuri USA' n vuoksi. On hyvä muistaa miten kävi, kun tilanne oli täysin päinvastainen - Kuubassa, USA' n lähivaikutusalueella. Miten Itämeren tilanne on muuttunut juuri Suomen näkökulmasta, muutoin kuin USA/ Naton aktiivisuuden lisääntymisenä? Kuka vastaa?”

4
LINK ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016061721747571_uu.shtml – [Iltalehti] Hallitus: Euroopan turvallisuus on haastettu.

”Soini ja Sipilä unohtavan vanhan viisaan sanonnan - pidä viholliset kaukana ja ystävät lähellä. USA ei vakauta Eurooppaa eikä edes Itämerta. Amerikkalaisten liike Kotikulmillamme lisää jännitteitä. Tietävimmät ovat perillä siitä, että USA sotii aina kaukana omilta rajoiltaan, jo 70 vuoden ajan rynnäköiden muiden valtioiden alueille. Me suomalaiset täällä Itämeren helmassa ja Venäjän naapurina olemme taas eläneet täyttä rauhan aikaa tuon 70 vuotta. Nyt USA on tehnyt aseillaan maihinnousun maahamme, itse itsensä kutsuen, ehkä Nato-isäntämaa sopimuksen valtuuttamana (?). Siis, mikä meitä uhkaa, ehkä se ei olekaan Venäjä!”


Nämä yllä olevat neljä otetta kertovat kaiken siitä, mitä media kirnuaa Natosta ja Venäjän uhasta

Mikä Venäjässä vihastuttaa ja ihastuttaa, ja miksi juuri median ”terävin kärki” haluaa tuottaa vain yhden näkökulman informaatiota? Kansa vähentää monien julkaisujen lukemista, siirtyvät netin ilmaislehtiin, tai osittaisiin ilmaisjakeluihin. Kansakunta antaa yhä enemmän sympatioita vastamedialle, koska näkevät yksisilmäisen tiedotuspolitiikan läpi. Ei kannattaisi aliarvioida tavallisia lukijoita, sillä he juuri pitävät pystyssä niin Helsingin Sanomat kuin Yleisradionkin.


Otamme hyytävimmän esimerkin HS - kirjoituksesta

5
LINK ~ http://www.hs.fi/kotimaa/a1466051315253 – [HS] Suomen Nato-selvityksen kirjoittaja: Brittien ero olisi [Suomelle] turvallisuusuhka.

Nyt HS ampuu kovilla. Britannian lähtö ei muuta miltään osin nykyistä Suomen turvallisuuspolitiikkaa. Se ei ole muuttunut muutoinkaan kymmeniin vuosiin - on vain luotu tarkoitushakuisia uhkakuvia, ilman mitään konkreettisia näyttöjä tai todisteita juuri Suomea kohtaan. Tälle erää voimakkain ja todisteettomin arvailutarkoitushakuisuusinformaatio pelon ilmapiirin lietsomiseksi”Lopullinen kysymys kuuluu,

että viedäänkö suomalaisilta kansanäänestys Natosta, vedoten johonkin äkilliseen ja ehkä keksimällä keksittyyn turvallisuusilmaston muutokseen ja Venäjän uhan lisääntymiseen? Seuraavat eduskuntavaalit ovat normaalisti vuonna 2019. Nuo vaalit ovat natovaalit. Ja onkin oltava tarkkana ketä äänestää ja kuinka voi luottaa henkilöön - ehdokkaaseen, jota äänestää.

Olemme nähneet reippaita takinkääntöjä, jopa niin, että berberi pyörii kuin Liinanmäen karuselli – ehkä juuri Timo Soinin joukot, jotka ovat kansan keskuudessa kutistuneet puoleen. Ainakin mielipidegalluppien myötä, mutta annetaanhan olla ja katsotaan milloin takkien pyöriminen lakkaa.Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

AL | US | PZ | T | VU | BL | BL | BLOG 80308


PVM 17062016
DOC Mikä meitä suomalaisia uhkaa_17062016 – Microsoft Word Starter|656|

Ei kommentteja: