keskiviikkona, kesäkuuta 08, 2016

Mistä luodaan systemaattista Venäjän uhkaa?

(Toistaiseksi ulkoministeri Timo Soini vierailu Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin luona * – hyvä, että avauksia myös itään, kun salarakkaus länteenkin on paljastunut. Oleellisin tapahtuma on presidentti Sauli Niinistön esitämä kutsu Venäjän presidentti Vladimir Putinille tulla Kultarantaan heinäkuussa)

[2015] Jo tasavallan presidentti Sauli Niinistö -kin on joutunut puuttumaan valtamediamme ja eräiden valtapoliitikkojen voimakkaaseen 'venäjäuhan luontiin' 1] – esimerkkinä olkoot vaikkapa Ahvenanmaa 2] … kansalaiset 'Erkki ja Liisa' pitävät vakaan linjansa – eivät halua suurena enemmistönä Natoon 3]

...

[U][ … kansalainen 'Liisa ja Erkki' lukevat alvariinsa valtamedian synkeää puhurointia itäisen naapurimme sotaisuudesta 4] – samaan aikaan kansalainen on tutkinut nettiä ja saanut selville maailman sotaisimman/ sotineimman valtion 5] … kansalainen 'Erkki' ihmettelee mikä muutti Suomen linjan 6], kun rauhaakin on eletty ennätykselliset 70 vuotta! … ]



Ukraina kaiken muuttaa voisi
[ Ukrainassa kohtaavat niin itä kuin länsi ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/07/ukrainassa-ita-ja-lansi-kohtaavat.html - ]

Krimilläkin on oma historia 7] ja nyt Yle' nkin mukaan siellä näyttäisi menevän hyvin - ”valtauksessa” ei syntynyt ruumiita, vaikka lupaa siihen ei saatu kuin hymyilyä aikaansaaneelta kansanäänestykseltä. Ensiömalli saatiin Serbian osa-alueesta Kosovosta, jonka väkivaltaisen irroittamisen aloitti – ilman mitään kansainvälistä mandaattia – USA, jonka ilmahyökkäysrynnäköinnit tappoivat yli 500 siviiliä! 8]

Valtiopäivämies ja entinen arvostettu kansanedustaja Mikko Elo ihmettelee miksi Venäjä on nyt niin suuri uhka Suomelle 9] ja miksi haetaan Ukraina aina lähtökohdaksi, vaikka meillä ei ole likikään täyttä tietoa Maidanin verimellakoiden kuin Odessan murhapoltonkaan taustatietoja aloittajasta/provosoijista. Sen me kuitenkin tiedämme, että USA' n keskusvakoiluviraston CIA' n pääjohtaja John Brennan vieraili Kiovassa miltei heti Maidanin jälkeen ja Odessan edellä.



Uhkaa Venäjästä on luotu yleensä ainan ennen vaaleja
[ … miten oli vuonna 2007 … ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/03/miksi-juuri-vaalien-alla-venjst.html - ]

Venäjä on karhu, jonka tavat on syytä tuntea. Kiinalaiset oivalsivat tuhansia vuosia sitten kaksi erinomaista kansanviisautta: ”Pidä viholliset kaukana ja ystävät lähellä” sekä ”Ellet voita vihollistasi, tee siitä ystävä”.

Nyt tuntuu siltä, että nämä kansanviisauden ovat istahtaneet syvästi suomalaisiin kansalaisiin 'Liisaan ja Erkkiin', siksi fiksusti he komppaavat meidän omaa kansanviisautta: ”Viisauden alku lähtee tosiasioiden tunnustamisesta” - presidentti J.K. Paasikivi.


Suomessa ei Venäjää pelätä
[ … emme pelkää, ehkä epäluuloa havaittavissa? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/10/suomalainen-ei-pelk-venj-jnteen-voi.html - ]

Ilta-Sanomat järjesti puolitotuudellisen ”kansalaiskallupin” kysymällä netissä lukijoilta – Pelkäätkö Venäjää? Ja kansa vastasi noin 40.000 ruksauksen voimalla – 60% sanoi 'en'. Loppu 40% tunnusti pelkäävänsä Venäjää - 'kyllä', mutta miksi?

Tiedämme senkin, että EU-pakotteet ja niiden vastatoimet ovat iskeneet rajusti maahamme 0] – me pelkäämme taloudellisia seurauksia, muun muassa satoja valiolaisia on menettänyt toistaiseksi työnsä, kun jogurtit eivät enää juustojen kera virtaa Venäjälle. Muistamme senkin, etä nykyinen valtiovarainiminsteri Alex Stubb kertoi, että Venäjä pakotteet tuskin 'kosmetiikkaa enempää varjostavat maatamme' (ei sanatarkka lainaus).



Uhka!

Mikä onkaan meille se todellinen uhka? Se on leviävä terrorismi – ISIS 11]. Se on yllättäen ylistetty Nato, joka USA' n mahtavoittamana selätti eduskuntamme ja sai Nato-Isäntämaa pöytäkirjansa 12], jota muuten Ruotsi ei edes ratifioinut! Tuo pöytäkirja mahdollistaa kutsusta Naton sisäänpääsyn suvereenina toimijana maahamme – jossain (luodussa) konfliktitilanteessa.

Tuo ylläoleva konflikti voi olla Nato/USA' n syöksy Lappimme läpi Venäjän Kuolan niemimaalle 13], jossa sijaitsevat Venäjän viimeisen iskun uhka – eli ydinsukellusveneet – Typhoonit 14] ja Borei -luokka 15] sekä niiden Bulava monikärkiydinohjukset 16]. Tätä voimapotentiaalia USA pelkää ja on varmasti varautunut iskemaan niiden kotipesiin – sopivassa hetkessä. Tämä ominaisuus luo meille tilanteen, jossa olemme taistelukenttä ja -alusta – kuten Virokin.

Peittääkseen tämän edellä mainitun skenaarion USA' n puolesta – UPI-FIIA Charly Salonius-Pasternak kehitti amerikklaisen ajatushautomon villin haudonnan Ahvenanmaasta, jonka koukun matoineen nykyinen puolustusministeri Jussi Niinistö (ps) nielaisi 17].



Suomi Natoon, vaikka ohi kansanäänestyksen!
[ … Kokoomuksen koppalakkiosasto jenkaa Suomea Natoon, jopa ohi kansanäänestyksen liittymisestä! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/koppalakkiosasto-kokoomuksesta-kurvaa.html - ]

USA johtaa 'maailman eniten militaarioperaatioita käyneenä valtiona' 18] orkesteria, jonka tavoite on Suomen kytkös Natoon. Ponne on kirkas kuin Hornet rynnäkköpommittajan jälkipolttosuihku.

Meidät halutaan ylläpitämään Viron ilmataistelukykyä, sillä Virollahan ei ole omia taistelukoneita – meillä on! Tämän vuoksi USA tullee subventoimaan omia (epäonnistuneita) Boeing F-35 Lightning II monitoimisotakoneitaan - meille, jotta liittyminen olisi taloudellisesti perusteltua. Mainittakoon, etä olimme jo Viron Ämarin ilmataistelu- ja ilmasta maahan rynnäköintiharjoituksissa mukana 19].


...
Meille on myös uhka Irakista

Tunnetusti edellinen Stubb 0 pätkähallitus siunasi vapaaehtoissotilaidemme kommennukset Irakiin 20], USA' n rinnalle opettamaan taistelu-aakkosia kurdeille heidän taistelussaan isisläisiä vastaan.

Samaan aikaa natovaltio Turkki käy ilmasotaa kurdeja vastaan – kun taas natojohtaja USA pommittaa isisläisiä Syyriassa 21] ja Irakissa – tämäkään toimintamalli ei oikein sisäisty meidän ”Erkille ja Liisalle” - ja näissäkin karkeloissa meidän pitää olla mukana –

kuten vieläkin Afganistanissa 22], joka on jälleen länsidemokraattisesti hävitty sota paikallisia vastaan. Miksi lännenmiehen pitää niin hankasti puuttua muiden sisäisiin asioihin? Miksi lännenmies puolustaa omia arvojaan ”arvottomassa arvomaailmassa” niin aggressiivisesti? 23]




Venäjän uhka maalautuu kansalle mediasta – ei todellisuudesta
[ … Verkkouutiset ~ http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/nato_venaja-39382 - ]

Venäjällä on kaksi elintärkeää kohdetta aivan rajojemme läheisyydessä, Pietari ja Kuolan niemimaa. Kuolaan päättyy tuleva huomisen kauppaväylä Aasiasta – Koillisväylä. Murmanskista ja Arkangelista ovat rautatiet Pietariin ja muualle Venäjälle. Arvaamme, että Venäjä puolustaa 'kynsin hampain' noita väyliä ja ratayhteyksiä (Ala-Kurtti), sillä ne ovat henkireikä, jos Itämeri sulkeutuu.



Nyt on oivallemme,

.. että Itämeri on natolaajentumisen myötä miltei ”natomeri” - ymmärrämme, miksi Venäjä operoi nyt tiiviisti ilma- ja meriyhteyksiä Kaliningradiin – harjoitellaan sen huoltoa ja rajat ovat joskus uhmakkuuden tiellä. Siksi niin paljon aktiviteettia Itämerellä Venäjän taholta.

Voimme olla varmoja myös siitä, että Venäjä on jo sijoittanut taktisia matalasäteily-ydinohjuksiaan Kaliningradiin, sillä ne pitävät aisoissa skenaarioita, joissa Itämeri pitäisi sulkea pietarilaisilta – Nato/USA' n toimesta.


...

Nyt kysytään miksi tämä vahva venäjämyönteisyys *]

Vastaus on hyvin yksinkertainen. Kansalainen 'Liisa ja Erkki' ovat aina olleet puolueettomia sotilaallisesti. Nyt vahventunut natofanatia nostaa kansalaiset takajaloilleen ja Natoon ei mennä, kuten tosikallupit kertovat jo yli kymmenen vuoden kokemuksella [HS].

Me emme Suomessa hyväksy kohkaamista – niin idästä kuin lännestä. Ja nyt, kun nato- ja lännenmiesfanatia yltyy falsettiin, on kansa noussut sitä vastaan – ei paapomaan Venäjää, vaan laittamaan puntit tasan! Yksinkertaista, eikö?

*] Suomessa puhutaan trollaamisesta, näin on – kumpikin puoli sekaantuu siihen antaumuksella. Niin natolaiset kuin niin sanotut 'putinistit', joka on ilmauksena vaillinainen – suurin osa natovastin- ja lännen ihannoimiskirjoituksista on sellaisten ihmisten, jotka ovat kyllääntyneet – todellisuuteen nähden, lukien ja kokien – Naton ja lännenmiehen päämäärien kaikkivoipaisuudesta ja ylitse vuotavasta hyvyydesta ja auttavuudesta.



Me olemme niin idästä kuin lännestä
[ … suomalaisuuden juuret myös idässä! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/suomi-on-niin-idasta-kuin-lannesta-emme.html - ]

Samalla kansalaisemme ovat huomanneet kartasta, että olemme lännen ja idän vedenjakajalla. Meillä on vaikutteita niin iädäst kuin lännestä. Me emme ole Ruotsi, emme Venäjä – emme edes Viro. Me ymmärrämme myös, että yhteiseurooppalainen rauhantakuu pitää ylettyä Uralille saakka – onhan se Euroopan itäraja! 24]



Olemme Suomi ja suomalaisiksi syntyneitä,

venäläisten viereen ja olemme saaneet nauttia muun muassa bilateralian kautta kansantaloutemme perusbetonin lujuttumisen ja eläneetkin tosiaan 70 vuotta rauhan aikaa. Tämän kansalainen 'Liisa ja Erkki' ymmärtävät, eivät sen sijaan nyt tapahtuvaa lännettymisen riitasointuista sinfoniaa.


Me haluamme käydä kauppaa kaikkiin ilmansuuntiin,

tehdä työtä, olla kilpailukykyisiä ja luotettavia – vain näin tämä 'katajainen kansa' yhdistyy ja puhaltaa yhten hiileen. Emme halua sotkeutua muiden sisäisiin asioihin, vaan hoidamme omamme ja nimenomaan omat kansalaisemme.


Tiedämme, että kaikilla maapallon ihmisillä on se oikea isänmaa, jossa kukin tulee parhaiten ymmärretyksi omalla äidinkielellä!


* ... Soinilta kannatettava irtiotto kahdenvälisyyteen. Timo on mitä ilmeisimmin nyt oivaltanut tärkeäksi ulkopolitiikkamme idän ulottuvuuden, voimakkaan kansalaistoiveen ja -painostuksen edessä. Näin Suomi virallisestikin korostaa kahdenkeskisyyttä meille monin osin tärkeässä idän politiikassa. Persupomolle pisteet, tämä saattaa lisätä valveutuneen kansalaisen arvostusta Timoa ja persupolitiikkaa kohtaan - puolueen kalluppitulos voi jopa nousta.



EXTRA
Tulella leikittyä vaalitemppuilua – Carl Haglund (rkp) ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/04/tulella-leikkivaa-vaalitemppuilua-rkp.html -


Tekstistä numeroidut lisäkirjoitukset ja lainaukset
1] Facebook ~ https://www.facebook.com/saved/?collection_token=660652363%3A586254444758776%3A92&cref=35 -
1] Presidentti: ”Ruotsi – tervetuloa auttamaan Ahvenenmaalle” ~ http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1439424394217.html -
2] Presidentti: ”Ahvenanmaa” ~ http://yle.fi/uutiset/niinisto_ahvenanmaan_turvallisuuspoliittinen_tilanne_ei_ole_muuttunut/8222888 -
3] Kansalaisviisaus erottaa meidät Natosta ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1029728 – [39211]
3] HS kallupit ~ https://www.facebook.com/photo.php?fbid=859780397443435&set=a.188201801267968.49260.100002344473022&type=1 -
4] 'Olisi tuskaisaa asua Suomessa!' ~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1439251768441.html -
5] Maailman sotinein valtio? ~ https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_the_United_States -
6] Muuttunut ulko- ja turvallisuuspolitiikka Suomessa? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1230189 - [623]
7] Venäläistä rulettia Krimillä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/venalaista-rulettia-krimilla.html -
8] Kosovon laiton pommitus ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kosovon_sota -
9] Mikko Elo ~ https://www.facebook.com/mikko.elo.39/posts/847827538606539 -
0] Sahaammeko oksaa jolla istumme? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1099355 - [15324]

11] Pelottava ISIS leviää maailmalle ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1117711 - [28738]
12] Nato-Isäntämaa pöytäkirja – suomeksi! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html -
13] Nato/USA hyökkäys Lapin läpi Kuolaan! [?] ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/06/milta-taman-paivan-erkkolaisuus-nayttaa.html -
14] Typhoon ydinsukellusvene ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Typhoon-class_submarine -
15] Borei -ydinsukellusveneluokka ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Borei-class_submarine -
16] Bulava monikärkiydinohjus ~ https://en.wikipedia.org/wiki/RSM-56_Bulava -
17] Ministeri Jussi Niinistö: ”Venäjä ei suoranainen uhka” ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015080920150063_uu.shtml -
18] United States military operations ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_United_States_military_operations -
19] Ämarin ilmataistelu- ja rynnäköintiharjoitus ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1177743 – [8465]
20] Ennakoimmeko terorismia Irakista? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1174702 - [6607]

21] Mikä sitä Syyrian sisällissotaa oikein lietsoo? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=952149 – [37093]
22] Miksi olemme yhä Afganistanissa? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1048804 - [8339]
23] Aggressiivinen lännenmies? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1105141 - [3311]
24] Eurooppa ulottuu Uralille saakka ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1190875 - [3692]



Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä
https://www.facebook.com/first.ilkka
http://ilkkaluoma.blogspot.fi

AL .. IL .. Vf .. Pz .. BL .. US .. BLOG 58947

---14082015---
---07062016---


SENT
Cc: pekka.sutela@lut.fi ; teija.tiilikainen@fiia.fi ; mika.aaltola@fiia.fi ; markku.kangaspuro@helsinki.fi ; hanna.smith@helsinki.fi ; Salonius-Pasternak Charly ; pertti.salolainen@eduskunta.fi ; ben.zyskowics@eduskunta.fi ; ilkka.kanerva@eduskunta.fi ; erkki.tuomioja@eduskunta.fi ; seppo.kaariainen@eduskunta.fi ; jarmo.lindberg@mil.fi ; juha.sipila@vnk.fi ; timo.soini@formin.fi ; paavo.vayrynen@europarl.europa.eu ; jussi.niinisto@defmin.fi ; alexander.stubb@vm.fi ; presidentti@tpk.fi ; hannu.raikkonen@teliasonera.com

Sent: Sunday, August 16, 2015 8:56 AM
Subject: KANSALAISKIRJOITUS - Mistä luodaan systemaattista Venäjän uhkaa?
...
Mistä luodaan systemaattista Venäjän uhkaa?


doc.: venäjäuhka_14082015.doc – OpenOffice Writer
[1279 | 12304]

[1436 | 13823]

Ei kommentteja: