torstaina, kesäkuuta 23, 2016

Eurooppa räjähti – 75 vuotta sitten"BARBAROSSA" -katso |B
__


Iltalehti-otsikointi: 
"

Näin Marskin Päämaja ohjasti Suomen Hitlerin liittolaiseksi - "Jos Suomi tahtoo elää...”

Suomi ei joutunut vahingossa jatkosotaan. Sitä edelsivät pitkät neuvottelut ja valmistelut yhdessä saksalaisten kanssa, sotilastietä pitkin.
-lisätty 11.01.2024!

****(22. kesäkuuta 1941 Saksan kolmas valtakunta hyökkäsi koko itärintaman pituudelta Neuvostoliiton kimppuun – suomalaiset mukana, oli alkanut Operaatio Barbarossa |0, joka johti maailmanhistorian verisimpään ja totaalisimpaan sotaan – olisiko tuo sota voitu välttää ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016062221778423_ul.shtml -?) |1


[ … kansalainen Vladimir Venäjällä muistelee aikaa, jolloin niin kello kuin Kreml pysähtyivät. Saksa oli käynyt kimppuun – miljoona-armeijalla. Venäläiset olivat joutuneet tilaan, jossa vieläkään ei aivan varmasti tiedetä oliko se yllätys Neuvostoliiton johtajalle, Josif Stalinille, vai ei |2 – venäläisten tappiot ensimmäisen vuoden aikana olivat valtavat

 … kansalainen Ljudmila huolehti omistaan, oli tuki ja turva pojilleen, jotka lähtivät Suureen Isänmaalliseen sotaan, joksi tuo sotien hirviö ristittiin myöhemmin. Sota vaati miljoonia uhreja, niin venäläisiltä kuin saksalaisilta |3. Molemmin puolin äidit olivat monille pojille se turva ja motivoiva voima, kun piti mennä omaa isänmaata puolustamaan; tosin Saksa oli hyökkääjä. Hyökkäyshalu bolsevismia vastaan oli kerrottu jo 1920 – luvulla, kun Adolf Hitler julkaisi kirjansa Taisteluni 1 ja 2 |4 … ]


Nyt tuli kuluneeksi 75 vuotta tuosta sodan alkamisesta, päivä on julistettu Venäjällä surun päiväksi |5, jolloin kansakunta suree miljooniansa, jotka antoivat henkensä tai se otettiin Äiti Venäjän vuoksi. Kuri oli hirvittävä, perääntymistä ei hyväksytty, antautuminen oli isänmaan petos.  Vielä tänäänkin tuo sota kaivaa mieliä Venäjällä ja Kremlissä, sen vaikuttaessa suurvalta-asemoitumiseen ja epäluuloon lännestä tulevia uhkia kohtaan! |6


Venäläissotilaiden äidit varustivat poikiensa reppuihin leipää ja voita,

 … jotta olisivat jaksaneet. Leivässä oli vahva äidin tuoksu. Sanotaankin, että Neuvostoliiton pelastivat maan äidit ja isoäidit. Pienet puutarhapalstat pelastivat nuo leivät ja juurekset sotilaiden reppuihin, kun harvoin lomille pääsivät ja aina joutuivat palamaan rintamille. Miljoonat jäivät palaamatta rintamilta. Venäläiset ovat kantaneet suurimman uhrauksen nykyajan sodista.

Kun lukee tarkemmin tuon Operaatio Barbarossan tapahtumia kaikkinensa, tulee ymmärtäneeksi monia asioita, jopa näiltä päiviltä.


Saksan sotakone Wehrmacht |7 hyytyi pakkaseen,

 … pitkiin huoltoyhteyksiin ja loputtomiin soihin ja aroihin – näin oli käynyt myös Ranskan Napoleonille jo aiemmin. Venäjä on edelleen suuri valtio, ja tavanomaisin asein sen valloittaminen on mahdotonta.

Neuvostoliitto pilkottiin 1990 – luvun alussa, ja näin syntyi Venäjä ja joukko ”satelliitteja”, joista käytiin kamppailua, ja jotka toinen toisensa perästä ovat liittyneet slaavilaisuudestaan huolimatta Naton sotilasliittoon, syystä tai toisesta. Viimeinen natoponnistus on käynnissä Ukrainassa, johon Venäjä on ilmeisimmin laittanut Naton laajentumisstopin. Krim nostettiin takaisin Venäjän haltuun |8 – krimiläisten vastaan panematta.


Saksan sotakone vyöryi idän aroilla ja pustalla – välittämättä kansoista

Aikanaan II Maailmansodan Euroopan Itärintaman taisteluissa Saksa valloitti nämä ”satelliitit”, jotka olivat osa Neuvostoliittoa. Saksalaiset väheksyivät ukrainalaisia, joka saattoi olla suuri virhe. Tosin myöhemmin osa ukrainalaisista liittyi Saksan mitä moninaisimpiin armeijoihin; myös SS-joukkoihin, lähinnä Waffen - SS’ ään |9.

1940 - luvun ajoilta on jäljellä jälkimaku fasismista Ukrainassa |10, jota venäläiset ja Kreml mielellään viljelevät. Arvellaan vahvasti, että juuri nämä fasististen voimien jälkeläiset ja jälkikannattajat olivat ulkomaalaisavustettuina osin niin Kiovan Maidanin aukion verimellakoiden kuin Odessan murhapoltonkin takana. Nythän koko Euroopan uhkakuva osoitetaan Venäjän suuntaan – motiivina tämä Ukraina, Krim ja Donpass (entinen Itä-Ukraina).


Operaatio Barbarossa päättyi toukokuussa 1945
[ … Berliinin valloitus 1945 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Berliinin_taistelu - ]

Saksan kolmas valtakunta oli hävinnyt sotansa, niin idässä kuin lännessä. Jäljellä oli vain kaksi suurta – Yhdysvallat ja Neuvostoliitto. Eurooppa jaettiin, syntyi rautaesirippu ja Varsovan liitto ja Nato. Molemmat tasapainottivat tilanteen kylmäksi sodaksi.

Itä puolusti omaa ajatusmaailmaansa tovereista, kommunismista sekä yhteisomistuksesta ja länsi omaansa – vapaudesta, markkinavoimista, yksityisomistuksesta ja ympäristön siekailemattomasta käytöstä maallisen omaisuuden kartuttamiseksi.


Nykyinen Venäjä juhlii toukokuun 5. päivää Voiton päivänä |11 ,

 … jolloin Äiti Venäjä teki sen, mitä siltä odotettiin – murskasi fasismin, jota edelleen mieluusti viljellään uhkana ja ideologia-alustana, joka jäytää suhteita länteen. Silti yllättäen nykyinen Venäjän presidentti Vladimir Putin tukee Euroopan oikeistovoimia – mitä ilmeisimmin Ranskan Marine LePen iä ei pidetä fasistina. Putin kertoi, että II Maailmansota olisi voitu välttää [?] |1


Entä me suomalaiset, jotka säästyimme Neuvostoliiton kovalta kuritukselta Jatkosodan jälkeen

Me olimme erikoistapaus, vaikka luovutimme 1941 koko Pohjois-Suomen Neuvostoliiton pääviholliselle Saksalle. Jostain syystä Stalin antoi ”anteeksi” ja kuritti vain kohtuullisesti muihin nähden. Me säilytimme itsenäisyyden, kun taas Itä-Euroopan vasallit ja satelliitit saivat oman tiukemman kohtalon. Se tiedetään, että Stalin arvosti marsalkka C.G.E. Mannerheimiä ja J.K. Paasikiveä, kuten osin myös Mannerheimin luottomiestä, pitkäaikaista sotiemme puolustusministeriä, kenraali Rudolf Waldenia.


Me säilytimme yhteyden länteen –
[ … emme halua olla luomassa Venäjästä mitään uhkaa! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/venajasta-luodaan-hyytavaa-uhkaa.html - ]

 … meistä kasvoi valtio idän ja lännen vedenjakajalle 12]. Ehkä Stalin halusi meistä itselleen suopean itsenäisen välittäjäneuvottelijan lännen ja idän välimaastoon, koska oivalsi nopeasti rautaesiripun nousevan Eurooppaan. Stalin vain sattui kuolemaan omaan yksinäisyyteensä – pelättynä ja voittamattomana, vain hänen krooniseksi kasvanut epäluuloisuus voitti hänet.


Niin tai näin, nyt olemme presidenttimme Sauli Niinistön johdolla tuossa välittäjän roolissa,

 … joka kulminoitui erinomaisesti Naantalin Kultarannassa ruotsalaisten esittämään heittoon Putinin Helsingin vierailusta |13. Stalin haudassaan hymyilee, kuten presidentit J.K. Paasikivi ja Urho Kekkonen. Kaikkien kolmen oivallus valtiosta, joka sijaitsee haastavimmalla paikalla maantieteellisesti, oli tullut kansakunta, jonka tiesi kansalaisina mitä halusi |14. Emme pyllistele kuin kumarrakaan, mihinkään ilman suuntaan.

Lopuksi on todettava, että kansakuntamme kannattaa väkevästi välittäjä- ja neuvottelijarooliamme |15; kansa ei halua suurena enemmistönä lännen sotilasliitto Natoon |16 – näin Kekkosen henki elää Suomessa |15, eikä enää kenenkään presidentin tarvitse sanoa:

Olettepa Te pirun rohkea mies* - (Urho Kekkonen toteaa, kenelle? – kysymys lukijoille) – Aikakirjoissa esiintyy myös ” … Olette helvetin rohkea mies, jos sen teette…”


Tekstilinkit

1] Aikanaan Josif Stalin luki hänelle venäjäksi käännetyt Adolf Hitlerin Taisteluni 1 ja 2 osat, jo vuonna 1937. Länsijohtajat eivät ilmeisimmin lukeneet kirjaa? Itärintaman sota, johon Suomikin osallistui, hyökkääjänä 1941 oli maailmanhistorian verisin ja totaalisin yksittäinen sotarintama, jossa muinoinen Neuvostoliitto joutui puolustuskannalle. Tänään Saksa ymmärtää hyvin, ettei venäläisten kanssa kannata ryhtyä sotimaan, vaan olla mieluumminkin yhteistyössä jopa Euroopan rauhan takuumiehinä. Venäjä on taltutettavissa vain massiivisella ydinaseiskulla ja tämä olisi hyvin ajattelematonta, sillä maailman ydinasearsenaalista liki puolet on juuri Venäjällä. Kylmän sodan filosofia rauhana perustui tähän kauhun tasapainoon. USA on silti maailman ainoa valtio, joka on käyttänyt atomipommeja, lähinnä siviilejä kohtaan - Japanissa 1945.

5] Surun päivä Venäjällä – 22. kesäkuuta ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Suuri_is%C3%A4nmaallinen_sota -

11] Voiton päivä – Victory Day (9) ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Victory_Day_(9_May)

__
|B
" .. Operaatio Barbarossa alkoi 22.6.1941. Saksa hyökkäsi leveällä rintamalla kohti Neuvostoliittoa. Suomessa oli hyökkäyksen aikaan paljon saksalaisia sotilaita ja Saksan lentokoneet käyttivät suomalaisia lentokenttiä. Suomi ei kuitenkaan halunnut liittyä heti mukaan Saksan hyökkäykseen. Suomen johtajat halusivat, että Neuvostoliitto hyökkäisi ensin Suomeen. Silloin uusi sota olisi helpompi perustella kansalle. Pari päivää Saksan hyökkäyksen jälkeen Neuvostoliitto lähetti pommikoneet kohti Helsinkiä. Suomen poliittinen johto sai siitä syyn sodan aloittamiseen, ja Suomen armeija hyökkäsi Neuvostoliittoon 25.6.1941. Jatkosota oli alkanut. .. " 
-lisätty 11.01.2024!Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä


AL | US | PZ | VU | BL | BL | BLOG 80938

PVM 23062016
DOC Eurooppa räjähti_23062016 – Microsoft Word Starter
[1088]

Ei kommentteja: