maanantaina, kesäkuuta 20, 2016

Vain eurooppalaisen puolustuksen ratkaisu poistaa vastakkainasettelun


tunnetusti Eurooppa jatkuu Venäjän Uralille asti

[Nyt] Naantalin Kultarannassa pohditaan muun muassa Suomen ja Ruotsin ulko- ja turvallisuuspoliittista asemaa Pohjolan sotilasliittoutumattomina valtioina – ei Natoon, mutta aktiivisuutta lisätään, jotta kyettäisiin neuvottelemaan kriisien hetkellä niin länteen kuin itään, varsinkin Suomesta toimittuna.
”Ruotsi ja Suomi todellisuudessa viestivät voimassa olevina hallintoina valtioidensa betonoitumisena Naton ulkopuolelle, kuten haluaa kansalaisten enemmistö Suomessakin. Pohjolan rauhanneuvottelu- ja välittäjävaltiot pitävät yhtä ja silti me tukeudumme tosipaikan tullen omiin voimiimme ja kykyyn elää seuraavatkin 70 vuotta rauhan aikaa... tuon jälkeenhän ei ole Natoa Euroopassa, vaan eurooppalaiset itse hoitavat omat juttunsa, keskenään”. Medialinkki ~ http://yle.fi/uutiset/8969514 -  


Venäjän presidentti Vladimir Putin saapuu Suomeen heinäkuussa – ja tuon tilaisuuden jälkeen meidän presidentti Sauli Niinistö matkustaa Naton huippukokoukseen – ulkotoimijana – viemään viestiä?
Suomi voisi olla sotilaspoliittisesti Pohjolan Sveitsi, välittäjäneuvottelija - nyt presidentti ottaa jo toista askelmaa kohti ’sveitsittymistä’! Meiltä voisi olla vielä lyhin tie myös Venäjän luottamuksen voittamiseen”. Medialinkki ~ http://www.hs.fi/politiikka/a1466305733809 -


Tänään myös Saksa on reagoinut ulkoministeri Frank – Walter Steinmeier’ in toimesta ylilyötyjä Naton toimia idän suuntaan. Tuntuu siltä, että Saksalle riittää Naton sapelien kalistelu. Saksa jos mikä tietää mitä merkitsee sota venäläisiä vastaan. Viimeisin kokemus oli maailman historian verisin, totaalisin ja uhriluvuiltaan rujoin sota 1941 - 45, mitä ihmiskunta on kokenut. Saksa ei halua vastaavaa enää Eurooppaan.


Samaan aikaan amerikkalaiset diplomaatit vaativat USA’ n hallinnolta rajuja pommituksia Syyrian laillista hallintoa vastaan. Saksa ei halunne nähdä näin hyytävää viestintää Naton sotilasjohtaja Yhdysvalloilta, joka on sotinut liki yhtäjaksoisesti 70 vuotta – ja aina kaukana omilta rajoilta, hyökkäilleen ja rynnäköiden muiden valtioiden alueille ja taistellen muiden maaperällä. Samaan aikaan Venäjän puolustusministeri Sergei Soiku vieraili Syyriassa!
USA halunnee jatkaa rynnäköinnillistä rauhanpolitiikkaansa nyt myös laajemmin Syyriassa. Taistelu- ja pommituskeskeinen amerikkalaismalli on syössyt tuhoon ja kaaokseen jo Irakin, Afganistanin ja Libyan. Halutaanko nyt näin Syyriassakin kaataa laillinen hallinto ja maan johto pommituksin ja rynnäköinnein? Euroopan pakolaiskriisi johtuu pitkälti juuri näiden kaaokseen joutuneiden valtioiden siviilipakoihin kotimaistaan, joita osaltaan voimallisesti USA on massapommittanut”. Medialinkki ~ http://yle.fi/uutiset/yhdysvaltalaisdiplomaatit_vaativat_iskuja_syyrian_johtoa_vastaan/8967456 -


Pääministeri Juha Sipilä viestitti, että taistelurauta rajalle ei tuo ratkaisuja!

Poliittista valtaa käyttävä Keskustan pääministeri oli huolissaan Naton raudan rahtaamisesta herkälle idän ja lännen vedenjakajalle, jota me Suomena juuri edustamme. Ratkaisukeskeinen Sipilä halunnee neuvotteluja, kaupankäyntiä ja pakotteettomia mahdollisuuksia luoda uudelleen tilanteita kotimaamme teollisuudelle, maataloudelle ja yrittämiselle.[U][10032015] Uutisointiin ponnahti voimallisesti jo aiemmin ’piireissä pohdiskeltu’ eurooppalainen kokonaispuolustus, sen rajat ja päämäärät ~ http://www.hs.fi/kotimaa/a1425881125827 -

[ … suomalainen sanoo meillä kaukana itäisessä Pohjolassa mielipidekyselystä toiseen enemmistövastustuksen Natolle 1]. Kansalaisemme eivät halua Naton, eikä sen sotilasjohtajan USA’ n sotiin 2]. Suomalaiset ovat ajat sitten oivaltaneet, että olemme idän ja lännen vedenjakajalla 3], sekä sen, että itse olemme niin lännestä kuin idästä 4] … ]


Karttaan katsojat ovat oivaltaneet, että Eurooppa jatkuu Venäjän Uralille saakka. Uralille on yritetty lännestä useita kertoja – aina väkivalloin, sotimalla ja aina häviten. Viimeinenkin Saksan kolmannen valtakunnan 5] hyökkäyksenä vuonna 1941 synnytti maailman sotahistorian verisimmän ja totaalisimman sodan 6]. Näitä sotia eurooppalainen arvomaailma ei tarvitse.


Neuvostoliitto hajosi, ja niin päättyi kylmän sodan aikakausi

Neuvostoliitto luhistettiin ”pahan valtakuntana” – USA silloinen presidentti Ronald Reagan päätti, että pahuus kumpuaa idästä. Nyt Euroopassa soditaan sisällissotana, johon osallistuvat molemmat ydinasesuurvallat, toinen aktiivisempana ja toinen sanallisesti ja sotilastuellisesti toistaiseksi passiivisempana – on menossa Venäjän ja USA’ n vastakkain asettelu. Onko nyt tarkoitus luhistaa Venäjä? 7]


Jälleen ollaan asettamassa rautaesirippua maanosamme keskelle –

 … tätä esirippua eurooppalainen huominen ei enää tarvitse. Länsi ja itä voivat asettua rauhanomaiseen rinnakkaineloon ja myöhemmin uusintegroitua kaupallisesti toinen toisilleen hyödyksi, kuten oli Saksan liittokansleri Gerhard Schröderin aikana jo tapahtumassa.

Nyt Ukraina sisällissotineen ja Krimeineen 8] on katkaisemassa ja jo katkaissutkin hedelmällisen talouskehityksen, joka konkretisoitui Nordstream - kaasuputkena Itämeren pohjaan, saksalais-venäläisenä yhteistyönä. Tuota kehitystä on syytä jatkaa ja ratkaista meneillään oleva lännen ja idän välinen sapelien kalistelu Ukrainassa 9].


On syytä laittaa merkille maailman suurimman talouden 10]

 .. Kiinan vaitonaisuus asiassa, sillä se tietää Venäjän olevan maailman suurin raaka-aine- ja energia-aitta ja mieluusti ottaa omaan tuotantokoneistoonsa nuo välttämättömyydet. Voimme eurooppalaisina ymmärtää, että Kiinan ja Venäjän lähentyminen on jostain pois, siksi suuri kiinalaisten raaka-aine- ja energiatarve on, ja tulee olemaan. 11]


EU komissiolta aikaan nähden looginen ulostulo
( Nyt EU komissiosta linjattiin uutta mahdollisuutta eurooppalaisen turvallisuuden, ulkopolitiikan ja puolustusvalmiuden kohentamiseksi ja selkeyttämiseksi …)

” … EU-komission puheenjohtaja Jean- Claude Juncker ’in perimmäinen tarkoitus on vauhdittaa Euroopan omaa puolustusrakennetta, mahdollisesti syvimmiltään 'out-in' periaatteella.
Eurooppa tulee nähdä yhtenäisenä alueena, sitä ei tule jakaa kahtia, kuten se nyt on tehty. On luotu USA johteisesti vastakkain asettelu EU - Venäjä.
Ratkaisu eurooppalaiselle puolustukselle löytyy kiinalaisesta sanonnasta "Ellet voita vihollistasi, tee siitä ystävä".


Euroopan tulee erota nykymuotoisesta USA johteisesta Natosta
 … ja perustaa oma eurooppalainen puolustusliitto, johon otetaan mukaan Venäjä! Lopulta totuus eurooppalaisesta rauhasta takautuu Saksan *] ja Venäjän yhteistoiminnalla 12]. Eurooppa ei näin toimien enää tarvitse maailman sotineimman ja suurimman asekauppiaan 13] valtion - USA' n ydinasesateenvarjoa.
Ottamalla Venäjän mukaan, turvaa EU ja muut eurooppalaiset toimijat maailman suurimman raaka-aine- ja energia-aitan - Venäjän maaperämineraalien ja muun muassa kaasun ja öljyn saatavuuden.
Nyt on suuri vaara, että tuo materiaali- ja energiavirta kääntyy Kiinaan. Tiedämme, että Saksa on tästä huolestunut, sillä kiinalainen mobilisaatio on jo leviämässä ympäri maapallon! 14] ". -IL


Presidenttimme mieliaihe nousi näin pintaan

Presidentti Sauli Niinistö on ääneen pohdiskellut eurooppalaisen puolustuksen ydintä, jo Saksan pankkiajoiltaan saakka. On oletettavissa, että Niinistö törmäsi saksalaisiin kantoihin Euroopan ulko- ja turvallisuuspolitiikan osalta.

Saksalaiset mielellään sitovat turvallisuuteen myös kaupallisuuden, onhan Saksa Euroopan talousveturi 15]. Saksa on oivaltanut ajat sitten, että eurooppalaisuuden turvallisuus kulminoituu paljolti heidän ja Venäjän välisiin suhteisiin.
Presidentti Niinistön ajatelmia uutisoi Helsingin Sanomat ~ http://www.hs.fi/politiikka/a1425876176397 -


Tänään USA saatetaan jo kokea rasitteeksi Euroopassa

Englanti uskollisena aseen kantajana – muistamme Libyan pommitukset 16], varmaan vastustaa keskinäiseurooppalaista turvallisuuspolitiikan kehittymistä, vaikka Venäjä on osa Eurooppaa, mutta myös Aasiaa. Englannin kytkökset ovat siksi tiukat Atlantin taakse, etteivät he katkaise natonapanuoraa.


Lopuksi voidaan esittää myös aivan erilainen skenaario

On tunnettua, että EU:ssa on puolustuspolitiikkansa osalta itsenäisiä valtioita – Itävalta, Ruotsi, Irlanti ja me suomalaiset, jotka eivät haikaile Natoa 17], vaan luottavat itseensä, kykyihinsä ja puolustuskykyynsä – ainakin suomalaiset 18].

Kun presidentti Niinistökin on huomannut, ettei kansakuntamme enemmistöpäätä käännetä millään natomyönteisyyteen, on jäljelle jäämässä eräs kulman kautta keino – suosia omaa EU - Eurooppa puolustusta.

Eurooppa puolustuksen myötä voidaan ujuttaa Suomea ”eurooppalaisempaan Natoon” – näin ei tarvita järjestää edes Nato kansanäänestystä. Mene ja tiedä, mutta kovaa on tiettyjen piirien hinku Natoon – jopa ohittaen kansalaistemme laajan enemmistömielipiteen 19].

EXTRA
Oheisen linkin alta eri valtioiden puolustusbudjetit – osin ne voivat olla toki hyökkäysbudjetteja … ~ http://yle.fi/uutiset/suurvaltain_puolustusrahat_moninkertaisia_eurooppaan_verrattuna__katso_grafiikka/7855385 -VIITTEET AIHEKIRJOITUKSIIN

1] Kansalaisviisaus erottaa meidät Natosta ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1029728 – [31612]
2] USA’ n käymät sodat ja konfliktit maailmalla ~ http://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_United_States_military_operations -
5] Analyysia Saksan kolmannesta valtakunnasta – pohjaa nykyiselle Euroopalle ja Saksan johtajuudelle ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=873005 – [42248]
6] Laaja katsaus asiatekijöistä, jotka johdattivat nykyisen maailman poliisin – USA’ n nykyiseen asemaansa, alkoi Saksan kolmannen valtakunnan itärintaman hyökkäyksestä 1941! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/uusi-maailmanjarjestys-yhden.html -
7] Yrittääkö lännenmies luhistaa Venäjää? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1097438 – [18048]
9] Ukrainassa kohtaavat niin itä kuin länsi ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/07/ukrainassa-ita-ja-lansi-kohtaavat.html -

12] Eurooppalainen rauha yhdessä Venäjän ja Saksan kanssa ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1048367 – [8976]

*] Saksa on johtanut Euroopan toimintaa Ukrainan kriisissä viimeisen vuoden aikana ja EU:n instituutiot ovat joutuneet taka-alalle. Jälkimmäisten roolia pitää vahvistaa, mutta samalla on keskeistä välttää Euroopan ulkopoliittisten toimijoiden välistä kilpailua – UPI-FIIA ~  http://www.fiia.fi/fi/publication/493/eu_n_ulkopoliittisten_toimijoiden_ei_pida_kilpailla_keskenaan/ -

13] Maailman suurin asekauppias ~ http://books.sipri.org/product_info?c_product_id=475 -
14] Kiinalainen mobilisaatio etenee ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=877321 – [17756]
16] Libyassa – silloinen ulkoministeri  Alexander Stubb: ” … me pommitamme, me tuhoamme…” ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/68375-sotaisat-kokoomuslaiset-sovittavat-rautakyparaa-paahamme -
17] Natoilua – ei edusta poliittista innovointia ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=920230 – [20352]
18] Mikä on Sinun maanpuolustustahtosi? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=960168 – [11379]

SELOSTE
Kirjoituksessa käytetään paljon linkkejä viittausnumeroilla - erilaisiin aiempiin aihekirjoituksiin, niiden sopivuuden vuoksi, mutta myös aihekirjoitusten monien lukijakommenttien vuoksi. Useissa linkkikirjoituksissa on yhteensä satoja kommentteja, jotka kertovat lukijoiden näkökulmista – tosin paljon nimimerkein eli monet kommentit ovat ohi vakavan keskustelun, mutta kuvastavat aikaa, jossa elämme.

Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja ja – aktivisti


SENT

Sent: Wednesday, March 11, 2015 5:19 PM
Subject: KANSALAISKIRJOITUS - Eurooppapuolustus venäläisten kanssa - yhdessä!
..
ALILVfPzBLUSBLOG 50166

---10032015---
---20062016---

doc.: eurooppalainen_vastakkainasettelu_10032015 – Microsoft Word Starter
doc.: eurooppalainen_vastakkainasettelu_20062016 – Microsoft Word Starter


741s | 986s | 1470s

Ei kommentteja: