perjantaina, maaliskuuta 23, 2018

Itä – länsiottelu lähestyy – West trolling manipulation puree!






Nyt ei puhuta suomalaisesta pesäpallosta ja sen perinteellisestä itä-länsiottelusta, jossa yleensä itä voittaa – kiitos mitä ilmeisimmin Sotkamon ja Kiteen [?]

Nyt puhutaan hiljalleen ryöstäytyvästä liikesarjasta, jossa läntinen kulutusyhteiskunta ja ympäristökuluttaja [1 viimeiseltä 150 vuodelta kouristelee maailmanpoliisituskassa – Yhdysvaltojen johtaessa vielä vähän aikaa maailmamme napaisuutta.

Meneillään oleva aikakausi on kiinalaisten vuosisata. Vielä 18 vuotta sitten, kun vuosituhat vaihtui oli oireita maailman napaisuuden kääntymisestä itään, mutta hyvin heiveröisesti. Tänään Kiina ja maailman suurin raaka-aineaitta ja ravintopotentiaalisin valtio Venäjä lähestyvät toisiaan [2.
...


Edellinen itä – länsiottelu US edesmenneen presidentti Ronald Reaganin johdolla nujersi tähdenlentona Neuvostoliiton – ei siinä perestroikka ja glasnost auttaneet – juna meni ja kaatoi jo halvaantuneen neuvostoimperiumin – mahdottomana yhtälönä. Kommunismi ei toimi evoluution junailemassa ihmisluonteessa. Reagan voitti – ja sai nimensä lentotukialukseen – USS Ronald Reagan [3.





Tänään tilanne on aivan toinen – Venäjä sai uuden vanhan presidentin, joka lupasi läpimurtoa – nyt ei Venäjän pilkkominen enää onnistu, kuten onnistui Neuvostoliiton [4

Me emme täällä lännessä saata ymmärtää mitä Vladimir Putin tarkoitti läpimurrolla. Kiinassa se ymmärretään ja onnentoivotukset tulivat heti vaalien ratkaistessa niinistömäisen voiton Putinille.

Venäjällä saavutettiin suunnilleen sama äänestysvilkkaus kuin Suomessa – yhä laiskoja ovat äänestäjät täällä kuin siellä, jotain pitäisi tehdä – leivokset ja suolakurkut eivät ole riittävä kannustin.

.
Miksi länsi lietsoo vastakkainasettelua? [5
Miksi lännen media lietsoo rujoa West trolling manipulaatiota? [6
.

Syyksi saadaan aina Krim, Ukraina ja Syyria

Meillä media unohtaa muutamia tosiasioita – ei Venäjä mennyt ensin Syyriaan, eikä luvatta kuten Yhdysvallat jo CIA-operoi vuonna 2013 [7. Venäjä pyydettiin vastapainoksi USA' n sotakoneelle – Syyrian laillisen hallinnon toimesta. US aloitti Syyrian pommitukset jo 2014 – ilman mitään mandaattia YK' lta.


Krim on osa venäläisyyttä – venäläisten ollen siellä paikka paikoin enemmistönä

Krimillä järjestettiin kansanäänestys, jota länsi ei hyväksy. Asiaa pitäisi kysyä ensin krimiläisiltä, jotka halusivat eroon Ukrainasta jo 1990 -luvulla ja liittymistä Venäjään [8.

Nyt se liitos on tehty – äänestys ratkaisi. Venäläiset sotilaat turvasivat Krimin, jottei sinne syntynyt Kiovan Maidan aukion verimellakoita ja eikä myöhemmän Odessan kaltaista murhapolttoa. Nyt voitaisiin kysyä vaikka YK' n valvonnassa itse krimiläisten mielipidettä – Venäjä vai Kiovan Ukraina … tulos on ennakoitavissa jo nyt.


Entä tuleva itä – länsiottelu?

Uusi US presidentti Donald Trump halusi vaalilupaustensa myötä aivan uudet Venäjän suhteet [9, tätä amerikkalainen ”uusmaccarthyismi[10 ja sotateollisuus armeijan komppaamana ei halunnut.

USA tarvitsee sotaa – se on rakennettu sotimaan ja aina kaukana omien rajojensa ulkopuolella – joko luvalla tai luvatta. Viimeiset 20 vuotta todistavat tuon lauseen 100 prosenttisesti.

Jatkuva sota Afganistanissa (2001 - ], Irakissa (2003 - ), Syyriassa [2013 - ), Libyassa (2011), Somaliassa, Jemenissä ja nyt raskas mutta kiinalaispaineen alla laantuva uho Korean niemimaalle … onneksemme Kiinan otti kopin ja ohjaa Korean niemimaan kokonaisrauhoittamisesta –

poistaen korealaisilta ydinaseet ja koko niemimaalta kaikki vieraat taistelu- ja hyökkäysjoukot – jotka aiheuttavat pelkoa, uhkaa ja sodan mahdollisuutta.

US on vielä jäljellä Korean niemimaan jakajista 1945 – Neuvostoliitto luhistui jo vuosikymmeniä sitten. Tuo amerikkalainen jäänne on poistettava uhkakuvana Korean niemimaalta.

Kun amerikkalaisten poistuminen tapahtuu, voi Kiina kaikille korealaisille suurimpana kauppakumppanina keskittyä ystävällisesti ohjaamaan korealaiset löytämään toisensa – ehkä idealla – yksi valtio, kaksi järjestelmää … kunnes riitasoinnut laantuvat ja saavutetaan yhteinen korealaisuus, kuten se oli ennen amerikkalaisten ja neuvostoliittolaisten tuloa niemimaalle 1945 – Japanin poistuessa hävinneenä miehittäjänä …


Venäjä nostaa rooliaan maailmalla

Lähi-itä kipinöi. Lisää palavuutta toi USA' n tunnustaessa Jerusalem Israelin pääkaupungiksi. Näin US saattoi ajaa itsensä ulos alueen rauhankehityksestä, joka asemoituu nyt uusille isännille –

tässä voisi olla EU & Venäjä yhteistyön soiva siemen, joka vahvistuisi oliivipuun oksaksi [11 itse Eurooppaan, varsinkin kun saksalaiset ovat oivaltaneet ristiretkiensä jälkeen Euroopan jatkuvan myös rauhanomaisesti Venäjän Uralille asti [12.

...
Aikanaan US pommitti II Maailmansodassa liki kaikki Saksan kaupungit. Tämä on varmasti jättänyt jälkensä ja näin Saksa ymmärtää, että suhteet itään ja Venäjälle [13 ovat tärkeämpiä lopulta kuin kauas Atlantin taakse Yhdysvaltoihin.

Saksa janoaa Venäjän 140 miljoonan kansalaisen markkinoita ja erityisesti Venäjän maailman suurimpia raaka-ainevarantoja, joita myös Kiina laskelmoidusti haluaa – varsinkin Baikalin vettä, maailman suurimpana käyttökelpoisen ja juoksevan makean veden lähteenä. Venäjä omaa myös maailman suurimmat potentiaaliset ravintotuotannon maaperä-alueet [14.


Kiina + Venäjä > USA + EU [?] [15

EU' n kohdalle on tänään laitettava kysymysmerkki, sillä US presidentti Trumpin kauppasota-aloitteet tai -uhat karkottavat EU' ta, joka halunnee olla vapaakaupan airut, kuten Kiinakin.

Kauppasodassa USA häviää varmasti – voittaja on Kiina, joka on jo mobilisoitunut kaikkialle – erityisesti Afrikkaan, joka maanosana tarvitsee erityishuomion – monenkin syyn summana. Kiina ei katkaisuta käsiä, kuten Belgian kuningas Leopold II aikoinaan [16 – tapporahatodisteeksi.

Kiina vie ja tuo – mutta vie myös hyötyä – tosin afrikkalainen mentaliteetti tulisi huomioida tarkasti – ei sinne voi tyrkyttää sellaisia tapoja, jotka ovat heille vieraita.

...



Tänään kiinalaisia on enemmän kuin amerikkalaisia ja EU-eurooppalaisia yhteensä

Valkoinen lännenmies tyypillisimmillään edustaa alle 20 prosenttia Maan ihmispopulaatiosta. Tänään ja huomenna Kiina ottaa osuutensa, joka merkitsee suhdelukua 1,4/7,7. US' n osuus on 0,32/7,7 ja EU' n 0,5/7,7 – näin Maa jaetaan oikeudenmukaisesti.

Herättäjäksi ympäristöämme kohtaan olisi huomattava, että muurahaisia on biomassana suunnilleen saman verran kuin meitä ihmisiä – yhteensä – mutta millaisen ympäristöjäljen tuo proletariaatin diktatuuri jättääkään – meihin nähden?

On myös hyvä muistaa, ettemme ole valtias numero 1, jo pelkästään hämähäkkieläimet syövät enemmän ravintomassaa kuin koko ihmispopulaatio. Milloin aloitamme sopeutumisen biomassaosuudeltamme tähän meitä elättävään biosfääriin [17 – onko se Kiina [18, joka ottaa vetovastuun maailmamme muutoksesta kohti harmonisoitumista – biodiversiteetin tasapainottajana?


Sotilasvoima

Ihminen ei tule toimeen ilman sotimista – valitettavasti [19. Ihmiskunta tarvitsee paineenpuruksi sotaa – ja nyt se hyytävin asiakokonaisuus – me emme kokonaisena ihmispopulaationa kestä itä – länsiottelua maailmanlaajuisena täyssotana, sillä pelkästään Yhdysvaltojen ja Venäjän ydinaseet tuhoavat liki kaiken – vain Siperian asumattomat kolkat jäisivät ”henkiin”.


Me siis tarvitsemme ICAN-ydinaseiden kieltosopimukset,

jonka Suomi jätti allekirjoittamatta pelosta, että USA ”hylkää meidät” [olisi varmaan hyvä, jos hylkäisikin?] - muistamme Nato – Isäntämaa pöytäkirjan [20, joka on huomioitu tarkasti rajanaapurissamme Venäjällä.

Meidän on purettava tuo Isäntämaa pöytäkirja ja ryhdyttävä ICAN-sopimukseen ja ”pakotettava” aiemmin innokas Ruotsi siihen mukaan. Ruotsalaisethan joutuivat amerikkalaisuhan alle, jossa varoitettiin seurauksista [21, jos Ruotsi allekirjoittaa ICAN-sopimuksen! Tässä on meidän ja Ruotsin yhteinen tulevaisuus – puolueettomuus ja sotilaallinen liittoutumattomuus –

ainakin meidän osalta, sillä olemme idän ja lännen vedenjakajalla [22 ja aivan Venäjän strategisissa kohteissa kiinni – Kuolan niemimaa [kuva 3] ja Leningrad Oblast – viisas ja tältä osin kaukokatseinen kansakuntamme antaa jatkuvasti selviä säveliä [kuva 4] presidentillemme – pidä huoli ettemme liity Natoon, …

emme halua olla Naton ja amerikkalaisten hyökkäysväylä itään, emme halua olla taistelualusta idän ja lännen ottelussa [23, jos sellainen hallitsemattomana syttyisi.


YK-rauhaturvatehtävien ja neuvottelupöytien luvattu maa

Me haluamme olla YK-rauhanturvatehtävien pieni suurvalta [24 ja olla se neuvottelupaikka, jossa suuret kohtaavat, kun haluavat neutraalin maantieteen omien riitojensa ratkaisupaikaksi.

Ehkä korealaiset [25 ratkovat suhteitaan amerikkalaisiin nähden vielä jossain vaiheessa Suomen Lapissa, jonka erityisesti kiinalaiset ovat löytäneet – matkailijoina [26.
14:27


.
Viitteet
[2... Kiina-konsulttien näkemä ja kokema kehityskulku näyttää edistyvän - maailman suurin talous ja suurin tuotantolaitos Kiina onnittelee Putinia vaalivoitosta ja löytää loogista yhteyttä ja sen syvenemistä maailman suurimman raaka-ainekeskittymän - Venäjän kanssa. Lähestymmekö itä - länsiottelua, jossa US maailmanpoliisina menettää yksipuolisesti ottamansa valtakirjan. Miten maailma jakaantuukaan? Kiinan osuus on mystinen lukusuhde 1.4/7,7 ...vastaavasti Suomen 0,0055/7,7. ” ~ https://yle.fi/uutiset/3-10122442 -
[**... Suomen rajojen ulkopuolelta - lännestä jylyää raskaan rujo, jopa propagandistinen West trolling manipulaatio. Meillä kansa on suurena enemmistönä noin 15 vuotta, joka vuosi kertonut viisaan analyyttisesti: Emme liity Natoon, lännenmiehen taistelukoneistoon. Olemme idän ja lännen vedenjakajalla. Kansa jyrähtää aina yli 50% voimalla - ei Natoon! ” -Ilkka Luoma
[5 ” … Läntinen sotilasliitto, aikanaan idän ja paljolti Neuvostoliiton aloitteesta tehdyn Varsovan liiton vastine - Nato, jonka piti ajaa itsensä alas, kun Neuvostoliitto romahti – peräänkuuluttaa läntisten arvojen puolustamista B0], jopa sodankin uhalla … ” ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/lantisten-ja-itaisten-arvojen-yhteenotto.html -
[x
[x
[x
[11 " ... Turkin lauantaina aloittama hyökkäys, operaatio Oliviipuun oksa, on vaarallinen eskalaatio ja uusi surullinen luku seitsemän vuotta kestäneen Syyrian sodan historiassa ... " ~ https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000005534868.html -
[12 … 237 lukijakommenttia aiheesta "Eurooppalainen rauha takautuu Venäjän kanssa - yhdessä" linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=589025 - alta - ORIG 06.08.2013
[13... Asiantuntijoiden ennakoima Saksan erillinen lähentyminen Venäjän suuntaan on alkamassa – niin sanottu ”schröderiläisyys”. Saksa ymmärtää herkimmin Euroopan jatkuvan kauas Venäjän Uralille saakka! Miksi? ” ~ https://yle.fi/uutiset/3-10122017 -
[x
[x
[x
[x
[23 kansalainen Erkki ihmettelee voimallisesti miten pieni ja käytännössä noin 13 prosentin puolue (äänestysoikeutetuista) voi runnoa noin uhmakkaasti kansakuntaamme taistelualustan uhan alle, johon rajanaapurimme Venäjä on jo ilmoittanut Naton suurimmaksi uhakseen … ” ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/05/suomea-viedaan-vahittain-ujuttamalla.html -
[25... Pekingin tiekartassa on mukana myös yksityisiä henkilöitä (niin sanottu ”marcopolo -ilmiö”) ja kyseessä on pitkäjänteinen kehityskulku [a, jolla pyritään rauhoittamaan koko Kiinan vieressä olevan Korean niemimaa, muun muassa poistamalla kaikki laajaa uhkaa aiheuttavat (ydin)aseet kuin ulkoiset vihaa aiheuttavat kolmansien valtioiden taistelu- ja hyökkäysjoukot – US Army ja USAF ” ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005607972.html -
[a ~ https://yle.fi/uutiset/3-9582419 – [26042017] -Yle
[26 ” … Suurin kasvu kirjattiin kuitenkin kiinalaisille. He yöpyivät Suomessa yli 28 000 vuorokauden verran, mikä on huimat 160 prosenttia enemmän kuin tammikuussa 2016. Kiinalaisia kiinnostaa eniten Lappi, missä heillä oli miltei 16 000 yöpymisvuorokautta … ” -Yle ~ https://yle.fi/uutiset/3-9515819 -
15:40 - 22032018

EKSTRA
Britit hakevat tukea nyt EU' sta ja Yhdysvalloista – ovat ahdingossa Brexit-neuvotteluissaan, joissa brittien PM Theresa May ei ole tilanteen tasalla, eikä hallitse neuvotteluja – nyt ”hukkuva tarttui oljenkorteen”, Case Salisbury [* tuli kuin ”tilauksesta” pelastamaan Iso-Britannian halvaantuneen Brexit-neuvottelun … ”... Tämäkö on se todellinen syy, ainakin toistaiseksi todisteettomille valtiosyytöksille Venäjää kohtaan? Haetaan helpotusta Brexit-neuvotteluille tai vieläkin yllättävämmin perusteita kääntää brittien mielipide Brexit-vastaiseksi, jotta Brexit voidaan perua! [Mtv] ” [… Helsingin Sanomat ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005604847.html – HS]


EKSTRA II
Mika Waltari – Ihmiskunnan viholliset I ja II ... ”Nuoruuden ymmärtämättömyydessään tämä hamuaa rikkauksia, suhteita ja asemaa, mutta joutuu maksamaan ahneudestaan korkean hinnan ” -WSOY ~ https://www.wsoy.fi/kirja/mika-waltari/ihmiskunnan-viholliset-jattipokkari/9789510431139 -


EKSTRA III
HS: ”Venäjän vaikuttamispyrkimysten havaitseminen on tärkeää. Mutta se voi olla meille myös haitaksi, jos havaintoja tarjotaan yliannostus ilman riittäviä näyttöjä


Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

US VU 24 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 164406

DOC ita_lansiottelu_19032018.doc – OpenOffice Writer
PVM 19032018

1640_15006

2 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

... Näyttää siltä, että US suuntaa kauppasotansa juuri Kiinaa kohtaan. Meille Kiina on merkittävin ulkomaankauppakumppani. Näinkö alkaa todellinen idän ja lännen välinen ottelu?

...
~ https://www.hs.fi/talous/art-2000005614297.html -

"Trump rokottaa 60 miljardin dollarin kiinalaista tuontia rajuilla tulleilla – osakkeet halpenivat selvästi sijoittajien pelätessä vaarallista kauppasotaa ... "


.

Ilkka Luoma kirjoitti...

Savon Sanomat:
Ulkomaat 18.01.2019 - 01:22

.
"Ruotsissa julkistetaan selvitys ydinasekieltosopimuksen seurauksista
Ruotsissa julkistetaan tänään hallituksen tilaama selvitys ydinaseet kieltävän YK-sopimuksen mahdollisen vahvistamisen seurauksista. Ruotsi äänesti sopimuksen puolesta YK:ssa, mutta ei ole vielä sitä allekirjoituksella vahvistanut.

Kysymys on Ruotsille hankala, koska Yhdysvallat ja kaikki muut Nato-maat vastustavat sopimusta. Ruotsi on Naton läheinen kumppani ja tekee myös puolustusyhteistyötä Yhdysvaltain kanssa.

Samassa asemassa oleva Suomi ei ole sen paremmin hyväksynyt kuin allekirjoittanut kieltosopimusta eikä osallistunut sopimusta koskevista neuvotteluihin. Samoin toimi enemmistö muista EU-maista.

Sekä Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg että Yhdysvaltain silloinen puolustusministeri Jim Mattis ovat varoittaneet, että niiden puolustusyhteistyö Ruotsin kanssa voi vaikeutua, jos maa allekirjoittaa sopimuksen.

Kaikkiaan 122 maata hyväksyi ydinaseet kieltävän sopimuksen (Treaty on the Prohibition of Nuclear Weapons, TPNW) kesällä 2017. Sen on toistaiseksi allekirjoittanut parikymmentä maata. Sopimus astuu voimaan, kun ratifiointeja on kertynyt 50.

Ydinaseiden totaalikieltoa tavoitteleva ICAN-kampanja sai Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 2017. ... "

~ https://www.savonsanomat.fi/ulkomaat/Ruotsissa-julkistetaan-selvitys-ydinasekieltosopimuksen-seurauksista/1312574 -