maanantaina, maaliskuuta 05, 2018

Kansakunta on antanut demareille johtoaseman – nyt*




Anttia naurattaa!


Takavuosikymmenien ylivoimainen ykkönen – SDP on palannut 21 prosentin mielipidekannatuksella puolueidemme ykköseksi - toistaiseksi. Pitkäaikainen johtoaseman suvereeni oikeistopuolue – Kokoomus vaipui odotetusti kakkoseksi 20 prosentin kannatuksella. Ero on kuitenkin pieni.

Kiintoisaa on se, että europarlamentaarikko ja tohtori Paavo Väyrysen Kansalaispuolue on saanut kaikkiin maakuntiin piirijärjestöt … aktiivisella vapaaehtoisuudella ja talkoohengellä – on odotettavissa hieno ehdokasasetelma – seuraaviin vaaleihin. Nythän kansalta ei kysytty Kansalaispuolueen kannatusta – miksi ei kysytty? **

On odotettavissa yllätys – suuri yllätys ja kerralla eduskuntaan nousu; 6-14 kansanedustajalla. Valmiuksissa on jo noin 180.000 äänestäjää – joiden monikerta voi yllättää!

...
Mielipidetiedusteluihin on syytä suhtautua varauksella ja ne eivät ole äänestyksiä vaaleissa – vaan kansalaisten hetkittäisiä näkemyksiä päivän tilanteesta – jopa niin, että niillä varoitetaan omia …! Tässä mittauksessa näkyy jo Väyrysen Kansalaispuolueen olemassaolo – vaikka itse rastikohtaa edes ollut.
[** … heti, kun Paavo Väyrynen ilmoittautuu eduskuntaamme, on mielipidemittaajien otettava mukaan Kansalaispuolueen kannatusmittaus.





[2005][U]

Kansalaiset nousevat pintaan – vaikuttajina, on tullut aika muutoksille

Porvaripuolueet hakevat keskinäistä konsensusta vanhan ajan malliin (tänään 2018 näyttää siltä, että eivät hae! [1). Vasemmistopuolueet eivät ole vielä edes huomanneet, että keskinäismuhinointi ei kuulu nykyaikaiseen suoraan kansalaisvaikuttamiseen – siis silloin vuonna 2005.


Puolueiden ratkaisumallit, niiden hakiessa juuri heille sopivia päämääriä, eivät edesauta yhteisten asioiden hoitoon osallistumista. Muun muassa nuoriso saattaa kavahtaa puolueiden järjestelykoneistoja.

Nuoriso, joka on tottunut välittömään kanssakäymiseen sekä omiin itse punnittuihin ratkaisuihin, ei todennäköisesti katso heidän – so. puolueiden maailmaa sopivaksi, jossa jokin koneisto ohjailee ennakkoasetelmia.

Puolueiden tehtävä on kerätä samankaltaisesti,

mutta kuitenkin nykypäivänä itsellisesti ajattelevia ihmisiä yhteen. Puolue voi rakentaa ideologiaa, joka tuntuu tänä päivänä hämärtyneen, sen sijaan, että laittaisi ohjattuja malleja kansalaisille.

Ideologia on eri asia kuin henkilövalinnat; kansalaiset tietävät itsekin ketkä/kenet he haluavat nostaa esikuvikseen. Presidentin vaaleissa on kysymys henkilöstä. Kansa on puhunut jo senkin suhteen, että presidentin valtaa ei saa purkaa enempää. Puolueidenkin olisi se asia ymmärrettävä.

Porvareilla saa olla yhteistä arvopohjaa ja ideologiaa;

se on ikään kuin porvarillisuuden edunvalvontaa. Vasemmisto saa omine malleineen harjoittaa yhtenevyyspolitiikkaa, mikäli katsovat sen ideologiamallin olevan selkeämpää vasemmistolaisia arvoja tukeville kansalaisille.

Valintakoneisto on selkeä äänestyskoppikoneisto, joka on selkeä kansalaismielipide ja yksilöllinen harkinta. Jos presidentti Halonen miellyttää 60% suomalaisista, niin se ei ole puoluepolitiikan asia; se on ainoastaan kysymys kyvystä asettaa mielenkiintoisia, luotettavia ja karismaattisia ehdokkaita. Antaa ehdokkaiden mitellä reippaasti voimiansa ja kykyjänsä kansalaisestradin edessä.

Puolueiden tehtävä on herkästi kuunnella kenttää

ja muotoilla kestäviä arvopohjia ideologioiden alttareille palvelemaan kansalaistyytyväisyyttä kukin puolue omine arvopohjineen. Puolueet valittavat osallistumattomuutta, käsittämättä, että kyseessä on markkinointi- ja myyntitilanne.

Mikäli puolue ei saa kannattajiaan aktiivisiksi, se ei ole ihmisten eli osallistujien vika, se on puhdas markkinointikyvyttömyys. Puolueiden on aika herkistää korvansa kansalaiskentälle; on suoritettava jalkautuminen ja on tunnustettava, että kansalaisilla on vapaus valita itse osallistuminen.

Ideologian pitää olla kirkas ja poliittisten johtajien vieläkin kirkkaampia puheissaan ja johdonmukaisuudessaan, unohtamatta sitä, että johtajista haetaan esikuvia ja innoittajia mm. vapaaseen kansalaiskeskusteluun tulevaisuuden ratkaisuista, jotka eivät tule olemaan helppoja.

Yhteisten asioiden päättäminen vaatii radikaalia uudistumista, jos halutaan aktiivisuutta osallistumiseen.

[2018] Entä nyt?

Kirkas kannuste niin sanotusti kansalaismielisille ajatteleville, entisaikojen isänmaata arvostaville ja tämän päivän suurelle enemmistölle, joilla on huoli tasa-arvosta, oikeudenmukaisuudesta, inhimillisyydestä ja heikomman auttamisesta –

unohtamatta kykyämme omaan itselliseen sotilaspoliittisesti liittoutumattomuuteen ja koulutuksen huomisen vaikuttavuuteen, rakennettaessa turvallisesti menestyvää Suomea – suomalaisille, jotka hyväksyvät kansainvälistä menoa –

kunhan meidän sääntöjä, tapoja ja kulttuuria arvostetaan ja kunnioitetaan – väheksymättä vieraidemme omaa kulttuuria – meillä tehdään työtä ja rakennetaan yhdessä yhteiskuntaa –

tasaisesti ympäri Suomen, jossa on hyä olla – luotettavien johtajien ohjaksissa, jotka osaavat kuunnella kansaa ja arvostavat näiden lisääntyviä kansalaisaloitteita ja kansanäänestyksiä ---


Mitä tämä tarkoittaa, yksinkertaista:

Koko kansalaissuomi – yhtykää ja tehdään itsellemme nyt se Suomen suurin kansalaisliike – on mahdollisuus noin 30 prosentin kansalaisliikkeeseen, joka on yhteisten asioiden yhteinen liitto – kansalaisliitto – kaikille heille, joille itsenäinen Suomi merkitsee eniten.


[1 Ote: ” … Vaikuttaa siltä, että piste, josta ei ole paluuta, on jo ylitetty. Suunnan muuttaminen voi olla näin pitkän väännön jälkeen mahdotonta, vaikka yhä useampi kansanedustaja olisikin salaa Lepomäen kanssa samaa mieltä. Rahaakin on matkan varrella palanut. Ongelmatonta ei ole sekään, että lait äänestettäisiin läpi hyvin ohuella enemmistöpohjalla. Voi hyvällä syyllä kysyä, onko uudistuksella kansan siunausta, jos äänestysluvut ovat osastoa 102–97. … ” -Yle ***
[*** Näinkö tähän syntyy muutamalle, ehkä jopa yhdelle kansanedustajalle ratkaisijan – suuntaan tai toiseen rooli?


Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 163555

DOC kansalaisliike_02032018.doc – OpenOffice Writer
PVM 02032018

717_6363

Ei kommentteja: