torstaina, maaliskuuta 08, 2018

Naisten päivän kunniaksi – arvosta naista - ”kevään kukkana, niin se kantaa hedelmää kesällä”


Media halusi merkkipäivän kohdalla muistaa Naistenpäivää – ”...seksuaalisella häirinnällä” -HS-osaotsikko [1, jonka perälaineista syntyi mahtiliike #MeToo, jonka laineet yltyivät välillä jopa aiheettomaksi myrskyksi ja feminismin aallokoksi.

Aihe on ehdottoman ajankohtainen ja miesten on opittava joitain peruskäsitteitä (ei tämä tietenkään koske kaikkia miehiä!), mutta hiukan raflaamalla saadaan ytyä aiheeseen ja parempaa kahdenvälisyyttä, jossa nautinnot voivat kohtaantua – molempien vapaaehtoisella päätöksellä noudattaa kutsua.

Evoluutio tarkoitti väkevästi meille vain yhden asian – lisääntymisen [2, johon tarvitaan nainen ja mies – aidosti. Kaikki muu on oheispöhinää tuon tärkeimmän saavuttamiseksi – sukupolvelta toiselle.
[1 Lakimiesliiton kysely: Neljännes naisista on kokenut seksuaalista häirintää” -HS otsikko ~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005595572.html -


Nyt naistenpäivänä miehenä opiskelen – vaikka vanhana koirana on vaikea oppia uutta

Miehet unohtavat usein yhden evoluution järjestämän erittäin merkittävän seikan - naisesta ... (eläinkunnassa naaraasta):
Naisen tulee olla valmis sellaiseen, mitä mies usein ajattelematta, ja alitajunnastaan tulevin impulssein haluaa - taitava mies ymmärtää valmistelun, siihen liittyvän huomioivan lipomattoman kohteliaisuuden ja muistaa aina, että nainen mittaa, vähintäänkin myös alitajunnassa miestä (elinkunnassa urosta) - onko se sopiva.
Evoluutio määräsi jo muutamia satoja miljoonia vuosia sitten – tuon ”mittaamisen”. Eli, mies, muista ajoitus, ja sen valmistelu ... näistäkin huolimatta naisen suopeus ei saata syttyä, vaikka olisit kuinka charmantti ja kohteliaan yritteliäs - sillä aivoissamme kiehuvat elämän ylläpitokemiat ja ne eivät aina kohtaa.
Ehkä on jotain sellaisia yhteyksiä, jotka mittaavat mies-nainen soveltuvuutta - kemiallista sidosta - ja tämän soveltuvuuden pitää olla kunnossa, että haluamasi syttyy myös toisen halutessa.---
#MeToo

Ote:
” … Evoluutio loi lisääntymisen – monistaakseen sopeumalla ”itseään” kuolemattomaksi [1. Jotta tuo kuolemattomuus toteutuisi, kuten näyttää erinomaisesti toimineenkin – löysi evoluutio ratkaisuksi hyvän olon, jopa kiihkon tunteen – varsinkin hetkellä, jolloin se lisääntyminen on otollisimmillaan -näin oli suunniteltu jossain.

Suomeen saatiin vertauskuvallista rauhaa – pandoina Kiinasta, mikä valtiona harjoitti rajoittavaa lisääntymistä – yhden lapsen politiikkaa (tunnetuin seurauksin [2), kun oli laskelmat, että kiinalaisia tulee ”liikaa” - ei tullut, kysymys olisi ollut jostain muusta – tasapuolisesta resurssien jakamisesta, niin Kiinassa kuin muualla maailmassa.


Panda on lisääntymishaluinen vain hetken – kerran noin vuodessa – ehkä tunnin verran. Ihminen elää lisääntymisodotuksessa koko ajan – ainakin aktiivisen elämänjaksonsa ajan. Evoluutio loi bonuksena muutoin miehen fyysisesti vaativampaan elämään nähden elinikäisen mahdollisuuden tuottaa evoluutiolle kuolemattomuutta.

Nyt media, tietyt ihmisryhmät ja erityisesti naiset tulivat ulos kaapista, mitta oli täyttynyt ja seksuaalista häirintää oli harjoitettu ”itsestään selvinä oikeuksina” miesten maailmasta liian pitkään.
Miehiä ajoi historian perinne, erilaiset kulttuurilliset tavat kuten ”vahvemman oikeus” pitämään itseselvyytenä saalistusta – miehet vain unohtivat (ainakin) yhden tärkeän seikan --- … ”


--- Hyvää Naistenpäivää, joka on myös kaksostyttöjemme 5v-syntymäpäivä! ---

Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä


...
412_3635

Ei kommentteja: