maanantaina, maaliskuuta 19, 2018

Hermomyrkky – Novichok, mikä, kuka ja mistä?Tähän mennessä voimakkain vastakkainasettelu [1, uhanluonti ja median puolelta hyökkäävin West trolling manipulaatio [2 – Venäjä, Kreml ja itse presidentinvaaleihin valmistautuva presidentti Vladimir Putin ovat ”syylliset” [3 ja äärimmäisen todennäköiset – pientä ristiriitaisuutta syyttelyssä; erityisesti luuloissa, uskomuksissa, toteamuksissa ja ajatuksissa … entä itse hermomyrkky Novichok? [4.

Lainattu toisaalta:

Britannian entinen suurlähettiläs Craig Murray [5 kirjoituksessaan ”Novichok tarina tosiaan on uusi Irakin joukkotuhoaseet huijaus”:

1. Britannian asevoimien kemiallisten aseiden tutkimuslaitos Porton Down on julkaisuissaan kertonut, ettei se ole koskaan nähnyt venäläistä Novichok hermomyrkkyä, jota nyt väitetään käytetyn Salisburyssä. Britannian hallinnolla ei ole minkäänlaista sormenjälkitietoa, kuten tietoa epäpuhtauksista, joiden pohjalta aine voitaisiin varmasti päätellä Venäjän valmistamaksi.

2. Porton Down ja YK:n Kemiallisten aseiden kieltojärjestö (OPCW) [6 eivät olleet tähän asti vakuuttuneita, että Novichok myrkkyä oli edes olemassa.

3. Britannia on kieltäytynyt toimittamasta näytettä OPCW:lle.

4. Novichok suunniteltiin erityisesti sellaiseksi, että sitä kyetään valmistamaan yleisesti saatavilla olevista raaka-aineista missä tahansa laboratoriossa. Amerikkalaiset purkivat ja tutkivat laitoksen, joka väitetysti valmisti ainetta Uzbekistanissa. On täysin valheellista väittää, että vain venäläiset voivat valmistaa sitä, sillä kuka tahansa voi.

5. Novichok-ohjelma toimi Uzbekistanissa, ei Venäjällä. Sen perivät amerikkalaiset tehdessään yhteistyötä Uzbekistanin presidentin Islom Karimovin [7 kanssa, eivät venäläiset.
    ...
Kohdat 1-5 allekirjoittaneeseen nähden sitoumuksetta – lainattuna.
Ote linkin alta:
” … OPCW: Report of the Scientific Advisory Board on developments in science and technology for the Third Review Conference 27 March 2013

Indeed the OPCW was so sceptical of the viability of “novichoks” that it decided – with US and UK agreement – not to add them nor their alleged precursors to its banned list. In short, the scientific community broadly accepts Mirzayanov was working on “novichoks” but doubts he succeeded.
Given that the OPCW has taken the view the evidence for the existence of “Novichoks” is dubious, if the UK actually has a sample of one it is extremely important the UK presents that sample to the OPCW. Indeed the UK has a binding treaty obligation to present that sample to OPCW. Russa has – unreported by the corporate media – entered a demand at the OPCW that Britain submit a sample of the Salisbury material for international analysis.
Yet Britain refuses to submit it to the OPCW.
Why?
A second part of May’s accusation is that “Novichoks” could only be made in certain military installations. But that is also demonstrably untrue. If they exist at all, Novichoks were allegedly designed to be able to be made at bench level in any commercial chemical facility – that was a major point of them. The only real evidence for the existence of Novichoks was the testimony of the ex-Soviet scientist Mizayanov. And this is what Mirzayanov actually wrote … ”


Niin, missä mennään lännenmies, läntinen sotakoneisto ja rujo vastakkainasettelu
  • lähestymmekö itä-länsi -ottelua, eikä vain suomalaisessa pesäpallossa. Tämä onkin jo oman artikkelinsa arvoinen asiakokonaisuus, johon olen valmistelemassa yhteenvetoa lähipäiviksi.
  • Viikonkin kuluessa tämä Novichok kohukin on jo saanut uusia hätkähdyttäviä piirteitä – luullakseni, uskoakseni ja ollen lähes varma, tai sitten ei laisinkaan – soutaa ja huopaa
[4 ” … Novichokin rakenteen vuoksi sen jäljittäminen on huomattavasti vaikeampaa. Myrkyn osat voidaan yhdistää vain vähän ennen käyttöä.
Juuri tämän vuoksi Novichok on hyödyllinen Venäjän turvallisuuspalvelulle. Myrkkyä ei voi jäljittää, mutta se jättää silti jälkeensä ”Kremlin käyntikortin”
Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 164334

DOC novichoc_17082018.doc – OpenOffice Writer

PVM 17082018
565_4279

3 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

Ruplan arvo laskussa Yhdysvaltojen ”julmien” uusien pakotteiden takia – Venäjä suunnittelee vasta­pakotteita

~ https://www.hs.fi/talous/art-2000005784662.html -

Ilkka Luoma 9.8.2018 - 14:36

Kuka tai ketkä kertovat nuo todisteet, jotka osoittavat Venäjän syylliseksi? Sittenhän asia olisi selvä, kun lukijat saavat tietoonsa nuo varmat näytöt - saadaan siten myös tuomioistuin koolle. Nyt ei voi oikeutta pitää, kun ei ole todisteita. Oikeus antaa sitten tuomiot, kun syyllisyys on todisteiden myötä toteen näytetty.

.

Ilkka Luoma kirjoitti...

Aiemmin oltiin varmoja Venäjän syyllisyydestä, nyt väite on muuttunut epäilyksi. Englantilaiset tutkijat löysivät käytetystä myrkystä viitteitä hotellihuoneesta, ... olisiko ollut reilua, jos venäläiset olisivat olleet mukana tutkimuksissa, niin olisi saatu puolueeton ja tasa-arvoinen leima selvityksille. Kun pm. May julisti jo heti alkuunsa syyteväitteen Venäjää kohtaan, johon Suomikin kirmaisi mukaan - näin oli hiljainen pakko "löytää" nuo myrkkyjäämät hotellihuoneesta. Olisihan nuo venäläiset tutkijat voineet olla mukana todistamassa löytöä.

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005816251.html -

"Britannian pääministeri Theresa May: Venäjän sotilas­tiedustelu myrkytti kaksois­agentti Sergei Skripalin ja tämän tyttären – Britannia nimesi epäillyt ... "

.

Ilkka Luoma kirjoitti...

Noloa jollekin osapuolille. Miehet olivat passin mukaisia, siis passit ja miehet aitoja ... Ravinnekauppaa, Stonehenge, niin. Miksi venäläisiä tutkijoita ei otettu selvityksiin mukaan, olisi hotellihuonekin tullut uskottavasti tutkittua. No, mutta todisteet esille, siitähän se. Keitä hotellihuoneessa oli näiden urheilursvinnepoikien jälkeen, vai unohtuiko Mi6-tutkijoilta jotain huoneeseen, ennen oikeiden tutkijoiden saapumista. Todisteita Moskovassa kaipaillaan. Putin olisi reilu, jos laskisi englantilaiset kuulustelijat Venäjälle haastattelemaan poikia ... Toki niin, että poikien asianajajat olisivat läsnä ...

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005825873.html?share=85ba92bae2f291fad9bdae2b42174346 -