torstaina, maaliskuuta 29, 2018

Pinnanalaisia paineita purkautuu – ihmisiltä ja valtioilta*


Nuo pinnanalaiset paineet purkautuvat lopulta kuin tulivuori, niin yksilö- kuin valtiotasolla. Tapahtumasarja on kutakuinkin samanlainen molemmissa – hitaan kiihtyvä lumipallo- tai maanvyöryefekti, kunnes ylittyy taso, jonka jälkeen sopeumajärjestelmän [0 pato murtuu …

nyt on käynnissä itä-länsiottelu [1, etteivät vain kiihtyisi informaatiosodan [2 kautta täyssodaksi. Rintamalinja on häilyvä – vain itä-länsi, jossa taisteluosapuolet yhtääntyvät kaavaan ”Kiina + Venäjä > USA + EU” - EU' n lopullinen asema voi muuttua, vaikka nyt tekemällä tehty Case Salisbury [3 yhdisti osaksi EU' n ja USA' n [4 ---


Entä yksilötaso, tuo seloste löytyy reilu 12 vuoden takaa – alla ---
klo 13:38 | 3.11.2005 TIEDE
...

Mellakka on oire muutoshalusta ja patoutuneesta vihasta

Yhteiskuntatieteilijöiden hyvin ennustamat Pariisin mellakat alkoivat tai provosoituivat pienestä tapahtumasta, jossa ei välttämättä ole ilmaistun asian mukaista totuusarvoa.
Mellakoiden aloitus on pienen ryhmän tapahtuma, jossa ei ole systematiikkaa. Nopeasti liiaksi patoutuneen vihan ja epätoivon johdattelemana mellakat saavat lisävoimaa johtajista, joilla voi olla jo missio tapahtumien kiihdyttämiseksi.


Ranskan vallankumouksesta on kulunut yhteiskuntahistoriallisesti lyhyt aika;
sekin lähti liikkeelle muutoshalusta ja patoutuneesta epäoikeudenmukaisuuden tunteesta. Yhteiskunta ei ole staattinen rakenne, vaan eri kansankerrokset kokevat muun muassa länsimaisessa demokratiassa tasa-arvon, tulonmuodostuksen ja ostovoiman sekä vaikuttamismahdollisuudet eri tavoin.
Vallassaolija mielellään stabiloi tilannetta puolustaessaan edustamaansa tapaa ja järjestelmää. Vastakkaisella puolella pahimmillaan syyttään kärsimään joutuneet tai tulonjaon hylkykuppiin joutuneet pienen kipinän sytyttämät saattavat ohjatusti, sopivan johtajan manipuloidessa, ryhtyä barrikadeille.
Koko vanhan EU:n alueella on suuret maahanmuuttajien ryhmät omine tapoineen ja kulttuureineen. Osa heistä on houkuteltu maahan tarjoamalla työtä, joka ei kelvannut alkuperäisasukkaille tai yksinkertaisesti omaa alkuperäistä väestöä on ollut kasvun talouteen nähden liian vähän.
Esimerkiksi Saksassa on laaja turkkilaisyhteisö, joka tuli siivoamaan Saksaa. Nyt nämä uuskansallisryhmät kokevat mahdollista vääryyttä, kun Keski-Eurooppa on niin henkisessä kuin taloudellisessa lamassa ja yhteisöidentiteettikriisissä. Meneillään on maailmanlaajuinen työn uudelleenjaon taistelu [5.


Mellakka, joka kohdistuu viattomiin sivullisiin on ehdottomasti tuomittava
Mellakka, joka suoritetaan johdetusti, järjestelmällisesti ja sen kohdistuessa valtaa pitävään yhteisöön, on sallittu, kun sen sanoma on koetusta ja todistetusta vääryydestä johtuvaa ja muut "kevyemmät" vaikuttamiskeinot on jo käytetty.
Väkivalta on ilmiö, joka on myös ehdottomasti huliganismiaatteena tuomittavaa [6. Mielenilmaus järjestäytyneenä on viimeinen keino herättää vallassaolijat huomaamaan epäkohdat, joilta useasti halutaan sulkea silmät keskittyen vain oman valtakoneiston ja maallisen omaisuusmassan suojeluun ja kartuttamiseen.
Maahanmuuttoryhmät, jotka ovat aktiivisesti ja tuloksellisesti osallistuneet tulomaansa yhteiskunnan ja talousjärjestelmän kehittämiseen nostaen vaikkapa bruttokansantuotetta tekemällä alkuperäisille kelpaamattomia työtehtäviä.
Näin ollen maahanmuuttajat ovat oikeutettuja puolustamaan nyt asemaansa, kun alkuperäisväestö on heräämässä talouden harmaaseen arkeen ylisuurten palkkatyöpaikkojen karatessa uusiin kehittyviin maihin.
Lähinnä oma keskieurooppalainen valkoinen mies haluaa heittää nyt työttömyyden uhatessa maahanmuuttajat takaisin kotimaahansa perustellen sitä alkuperäisena oikeutena väheneviin työpaikkoihin. Näin on syntynyt välirikko, jossa maahanmuuttajille jää vain barrikadeille nousu.
Riippumatta mistään kansallisuusryhmästä, on rikollinen väkivalta ja huliganismi kiellettyä ja nuo ilmiöt on kitkettävä tarvittavilla vahvoillakin toimilla pois...

Millään kansallisuusryhmällä ei ole mitään oikeutta aiheuttaa mitään väkivaltaa tai tuhoa syyttömälle ja osattomalle ulkopuoliselle
Valkoinen mies voi syyttää omaa ahneuttaan houkutellessaan aikoinaan maahansa halpatyövoimaa nostamaan tuotosta ja kulutusta, siis talouden kasvua eli omia voittojaan. Vanhan sananlaskun mukaan sitä niittää mitä kylvää.


Nyt on muun muassa Suomessa meneillään kansalaiskeskustelu yhteiskunnallisesta ja taloudellisesta moraalista ja etiikasta. Loputon kasvuntavoittelu [7 ja ostovoiman ahnehdinta kulkee vääjäämättömästi kohti loppuaan; kansalaisvoima on löytämässä vaikuttamismahdollisuutensa. -[2005][C_IJL]
[* Pinnan alta purkautuu nyt tarve EU-eheytykseen- onnistuiko se?
Presidentti Niinistö paljasti Brysselissä syitä, miksi EU-maat päättivät karkottaa venäläisdiplomaatteja - ”Ketju väitteitä ja kiistämisiä
Keskiviikko 28.3.2018 klo 20.27 - Tasavallan presidentti Sauli Niinistö avasi keskiviikkona Brysselissä tarkempia syitä, miksi EU-maat päättivät ryhtyä karkottamaan venäläisiä diplomaatteja ” -Iltalehti
Allekirjoittaneen kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen:
Niinistö: "Tämä ei ollut oikeustoimi, todisteita ei tarvita oikeuden vaatimalla tavalla, niin tämähän oli poliittinen päätös, johon kaikki EU-maat eivät osallistuneet" - ei sanatarkasti, vaan sisällöllisesti ilmaistuna


[0 Sopeumajärjestelmä on systeemi yhteisöllisyydestä, joka kestää määränsä verran epätietoisuutta, ”sallittua kaaosta sietokyvyn rajoissa” ja vastakkainasettelua – kun sopeumajärjestelmä murtuu, syntyy hallitsematon pintaan nouseva kaaos, jossa tapahtumat seuraavat toistaan – ilman järjestelmäjohtajaa, mutta usein kaaosjohtajan näkymättömällä tuella tai vallankumousjohtajan karismaattisella otteella!
[4 ” … Venäjän kansainvälistä toimintaa arvioidaan tällä viikolla hermomyrkkykriisin valossa. Länsimaiden johtajat ovat tulleet laajalla rintamalla vakuuttuneiksi, että Venäjän hallitus on vastuussa Britanniaan luovutetun venäläisen kaksoisagentin ja hänen tyttärensä myrkyttämisestä hermomyrkyllä. Venäjällä on vakava uskottavuusongelma, kun se kiistää osuutensa myrkytyksiin. Ongelmaa voi valottaa esimerkeillä siitä, miten Venäjä muuten toimii … ” -HS/ Kari Huhta.
[7 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005617859.html – Allekirjoittaneen kommentti tähän hämmästyttävän hienoon ja puhuttelevaan kirjoitukseen professori Jaakko Hämeen-Anttilalta … .. Tällä kertaa tällainen antamaan ajattelun aihetta. Oletko Sinä valmis puolittamaan kulutuksesi? Nythän haluamme enemmän, nopeammin ja suuremmissa erissä! -
Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

US VU T 24 BL BL BL FB FB FB BLOG 164937

DOC pariisi_2005.doc – OpenOffice Writer
PVM 28032018
783_7496

[UUSINTA MUOKATTUNA 22032018]

Ei kommentteja: