perjantaina, heinäkuuta 10, 2020

Nyt jo käydään USA:sta vastakkainasettelun sotaa Kiinaa vastaan - vuorossa TikTok




*

...

Lännen vastakkainasettuminen kasvaa Kiinaa kohden

Läntinen yhteiskuntamalli Elämästä koostuu ~1,2/7,8 osuudesta Pallomme ihmispopulaatiosta. Itäinen osuus jo Kiinan osalta on 1,4/7,8. Maailmaa ei johdeta enää vähemmistöistä, vaan läntisen ihanneyhteiskunnan mukaisesti - demokraattisesti - Elämän suuntaaminen tapahtuu enemmistöjen periaatteiden mukaisesti.

Kiina on noussut maailman suurimmaksi vaikuttajaksi, liukuhihnaksi ja taloudeksi - bkt/PPP - IMF 2014/-15. Tämä saattoi tulla puolivuosikymmentä sitten erityisesti US' lle suurena yllätyksenä - olihan koko viime vuosisata saatu Elää amerikkalaisten tahdittamana ja paljolti myös sotimana - pyydettynä ja pyytämättä.

Meneillään olevaa vuosisataa voidaan kutsua kiinalaisten vuosisadaksi, edellinen oli 1400-luku, ja juuri sen alultaan (Yongle emperior).

Amerikkalainen laatuaviisi The Newsweek painoi kanteensä: "China's Century", jo vuosia sitten. Nyt läntinen veli on syttynyt syyttelyn tielle. Kaupallisesti se alkoi ja kohdistui ensin Huawei yhtymään, jonka väitetään vakoilevan, varastavan muiden ideoita ja mikä pahinta sen ollen valtiollisessa ohjauksessa. Todisteita väitteille ei ole esitetty.

US on presidenttinsä Donald Trumpin aikana lisännyt uusnormaaliinsa "uhkaa, kiristä ja pakota" -politiikan, ja nyt juuri Kiina on sen hampaissa - osaksi sen vuoksi, että amerikkalaiset ostavat liikaa Kiinasta - kauppahan on US' ssa vapaata, ja kansa saa päättää mitä se ostaa.

Huawei on maailman suurin alallaan - langattomuuden alusta, johtava tuotekehittäjä mobiliteetissa sekä vieläpä päätelaitteiden ja kännyköiden valmistaja. Tuo suuruus ja osaavuus on singonnut läntisen pelon Kiinan vakoilusta - ainakin syytteinä.

Nyt TikTok on noussut ohjelmana ja aplikaationa saanut saman väiteryöpyn kuin Huawei. TikTok on vaikuttaja - sovelluksena, kuten on ollut vuosikymmenet lapsille Aku-Ankka. Ehkä kiinalainen tapa nähdä vapaa-aika arjen sekaan erityisesti lapsille on nostanut pelon, jossa meidän lapset omivat kiinalaisia tapoja?
.

HS: "

Tiktokin omistava yhtiö nousi maailman arvokkaimmaksi startupiksi, sitten epäilykset heräsivät – ”Halusimme nähdä sellaisen kuvan Kiinasta, jota ei ollut olemassakaan”

"
https://www.hs.fi/talous/art-2000006566904.html  - 

..
TikTok on systemaattisesti estänyt/ koettanut estää kaiken pahan, väkivallan, kapinoinnin kuin sodat ja niistä kihelmöimisen.

TikTok haluaa olla vain alusta, jolle kaikki voivat tehdä omia pieniä arkipäivän iloon, hauskuuteen ja hassutteluun liittyviä lyhytvideoita - ottamatta TikTokkina kantaa taiteellisuuteen - vain estämällä manipulaation ja propagandan politiikkana kuin ohjailun, miten olisi se paras tapa Elää yhteiskuntana.

Oman Elämänsä päättävät itse aplikaation käyttäjät. Nyt TikTok on noussut maailman suurimmaksi - ladatuimmaksi. Ketään ei ole sinne pakotettu, kuten ei aikanaan Aku-Ankkaankaan. Nyt lähinnä nuoret, jopa lapset ovat "elokuvien tekijöitä" omine tuotoksineen. Idea oli se, että ihmiset saavat toteuttaa itseään - ja tässä ei valtio koneistona ole mukana.

Tosin lännestä syytetään ja väitetään juuri Kiinan valtion ja erityisesti kommunistisen puolueen olevan takapiru, kuten Huaweissakin. Kiinalainen kommunismi on menestynyt ilmeisesti liian hyvin, koska syyttely on saanut laajat mitat, ja vastakkainaseteluun Kiinan kanssa vaaditaan US-ulkoministeri Mike Pompeon taholta nyt Suomeakin.

Herää kysymys onko tässä herännyt alitajuinen 1950-luvun amerikkalaisperäinen mccarthyismi*, joka oli tuolloisen neuvostoliittolaisen kommunismin pelkoa sen leviämisestä läntisille vapauden kulutusmarkkinoille. Niin tai näin - Kiina on noussut USA' n rinnalle ja ajanee ohi nykyvauhdillaan.

Kiinan presidentti Xi Jinping on jo ilmaissut, että kiinalaisuus yhteiskuntamallina on vientituote - koemarkkinointi alkoi Afrikasta?

US on menettämässä maailmallisen herruuden omalla noin 0,33/7,8 väestöosuudellaan maailmallisesta ihmispopulaatiosta. Olisiko nyt idän vuoro - ja länsi käy nyt omaa sotaansa omasta Elämästään ja sen vaikuteherruudesta.

TikTok on erityinen kohde, sillä se saattaa vaikuttaa lapsiin lännessä kuten aikanaan Aku-Ankka, joka ei saanut lehtenä jalansijaa Kiinassa - vain suurina Disneyland-huvipuistoina.

..
TIEDE | SUOMI24 | FB


...

2 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

HS: Amazon vaatii työntekijöitään poistamaan puhelimistaan Tiktok-sovelluksen tietoturvahuolien vuoksi
..
Ilkka Luoma 13.7.2020 - 12:44

Amazon on amerikkalainen verkkokauppa-alusta - maailman suurin tai sitten toiseksi - kilpailee kiinalaisen markkinointialusta AliBaban kanssa suurimman tittelistä.

Emme tiedä miten AliBaba on kieltänyt työntekijöiltään amerikkalaisten ohjelmistojen, aplikaatioiden, some-alustojen kuin tietokantojen käytön. Se tiedetään, että Kiina itsessään on estänyt kiinalaisilta Kiinassa muun muassa Facebookin, Twitterin ...

Kiina haluaa kehittää omaa vuosituhantista yhteiskuntamalliaan - sitä kutsutaan uus-kungfutselaisuudeksi, joka irtautuu hitaan hallitusti perinteellisesti kommunismista. Kommunismi on lännen suuri pelkokerroin - ikäänkuin uudenajan mccarthyismia!

Yhdysvallat edellyttää, että amerikkalaiset ohjelmistoyhtiöt kuin it-valmistajat velvoitetaan antamaan tietoja, jos havaitaan ulkomailta ja muutoinkin vakoilua, hakkerointia kuin muuta sähköistä tunkeutumista - esimerkkinä tunkeutumisesta Stuxnet-madon ujutus de facto CIA' n ja Israelin Mossadin toimesta Iranin ydintutkimuslaitoksen sentrifugeihin.

USA haluaa estää sähköisen kumouksellisuuden - kuten tekee Kiina, Venäjä, EU ja itseasiassa kaikki muutkin valtiot

Jokainen haluaa pitää oman kotipesänsä turvallisena. Monet muistavat Ukrainan Kiovan Maidanin verimellakat, joiden takana arvellaan vahvasti olleen ulkomaalaiset toimijat. Mitään puolueetonta tutkimusta ei olla suoritettu.

Nyt maailmalla kiihtyy paljolti lännen masinoimana uusnormaaliksi virittynyt us-trumppistinen "uhkaa, kiristä ja pakota -politiikka" - idän ja lännen välisenä vastakkainasetteluna.

Länsi on herännyt erityisesti Kiinan kasvuun maailman suurimmaksi vaikuttajaksi

US haluaa pitää kiinni omasta maailmallisesta hegemoniastaan - on taistelu yhteiskuntajärjestyksien kesken. Kiina noussee yhdeksi vaihtoehdoksi - ovathan kiinalaiset jo yli 10 vuotta sitten todenneet, ettei maailmaa voida määräillä pienestä vähemmistöstä - yhden valtion toimesta. USA' n väkilukusuhde maailmallisesti on 0,33/7,8 ja Kiinan 1,4/7,8. EU on noin 0,44/7,8. >

...

Ilkka Luoma kirjoitti...

2
HS: Amazon vaatii työntekijöitään poistamaan puhelimistaan Tiktok-sovelluksen tietoturvahuolien vuoksi

~ https://www.hs.fi/talous/art-2000006568312.html -

...
Ilkka Luoma 13.7.2020 - 12:59

Ohjelmistot, aplikaatiot kuin somealustat ovat tässä keskiössä, sillä niillä vaikutetaan, kuten aikanaan Aku-Ankan myötä lapsia ja nuoria tietynlaiseen yhteiskuntamalliin - erityisesti läntisissä valtioissa, joissa Aku sai lapsuuskulttimaineen - kaikkihan sitä lukivat.

Nyt TikTok on keskipisteessä, sen noustessa lasten ja nuorten keskuudessa maailman ladatuimmaksi somealustaksi - lähinnä lyhyt hupailuvideoiden tekoon ja niiden levitykseen.

TikTok halusi eliminoida alustaltaan kaiken "pahan", politiikan kuin tarkoitushakuisen manipulaation ja propagandan. Länsi ei tätä uskonut, vaan länsi hyökkäsi syyttein ja väittein TikTokkia vastaan -ja ainakin toistaiseksi ilman todisteita.

Nyt on käynnissä informaatiosota - ja toivottavasti ei esiaste kovemmasta kauppasodasta kuin varsimaisesta sodasta. Sotimisherkkyttä on nähty koko tämä uuden vuosituhannen alku - eikä esimerkiksi ydinasekieltoon edes Suomi ja Ruotsi ydinaseettomina maina liittyneet.

TikTok sai jo oman vastakkaisuusartikkelin valtakunnan päämediassa - Helsingin Sanomissa tässä pari päivää sitten ~ https://www.hs.fi/talous/art-2000006566904.html - . Sen lukemalla saa hyvän läpileikkauksen läntisesta tavasta nähdä uutisointi ja sen sisällön suuntaavuus.

Lukijat ovat tänään Suomessa valistuneet herkemmiksi näkemään ja kokemaan manipulaation ja suuntaavuuden. Kansakuntamme haluaisi pysyä kaiken vastakkainasettelun ulkopuolella - sotilaspoliittisesti puolueettomana valtiona ja EU-jäsenenä.

Miksi koko maailman pitäisi noudattaa vähemmistöisen läntisen kulttuurin malleja, ohjeita, tavoitteita ja määräyksiä ...?e

...