torstaina, heinäkuuta 23, 2020

Elina Lepomäen ansiosidonnainen kosintahaaste Sanna Marinille




...

1 - Kansanedustaja Elina Lepomäen esitys ansiosidonnaisen työttömyysturvan vajavaisuudesta ja epäoikeudenmukaisuudesta sytytti nyt EK-linnoituksenkin Etelärannasta yhteistaisteluun ammattiliittoja - erityisesti SAK' ta vastaan.

On selvää, että EK haluaa murentaa SAK' n voiman

Tällöin EK' lle itselleen ei olisi vastinparia toveririvistöjen etuja ajamaan. Aikanaan Forssassa SDP loi osaltansa suomalaisia tasa-arvon ja elintason peruskiviä - alkaen kahdeksantuntisesta työpäivästä. Tuosta Forssan-ajasta on kulunut nyt pitkä aika - on tehtävä jotain - siis toveriliikkeidenkin.

Demareiden varapuheenjohtaja ja nykyinen hyvin kansalaissuosittu PM Sanna Marin on toisen todellisen haasteensa edessä. Koronaakaan ei olla vielä taputeltu hautaan, vaan sen uusi sukupolvi saattaa olla jo muhimassa uudeksi vastustamattomaksi ongelmaksi. Rajat kiinni, Sanna?

Toki Marinilla on haaste juuri nyt EU-Brysselissäkin!

Lepomäen nousu barrikadeille voi tarkoittaa puolueiden uudistumiskehitystä, mutta myös poliittista sotaa, jossa toveri saattaa jäädä vaille "isoa Hakaniemen turvaa". Tämä on EK' n ja kokoomuksen tavoite, päästä työpaikkakohtaiseen sopimukseen, joka toisi toki joustavuutta, mutta veisi toveriliikkeeltä massavaikutetuen pois.

Kaikella on puolensa - osaaja osaa huolehtia omastansa, kuten ahnekin!
[
Miten Lepomäki porrastaisi ansiosidonnaisen ja miten säätelisi ne kymmenet muut tekijät, jotka vaikuttavat kokonaisvaltaisesti työttömyysturvaan?]

Miten olisi, jos yritykset ottaisivat toveriliikkeen osaksi hallitustyöskentelyä - vastuulla, valtaoikeuksilla ja vaikuttavuudella. Olisiko näin hyvien aikojen osinkojen jako oikeudenmukaisempaa ja huonojen aikojen työskentelymoraali ja palkkajoustavuus kokonaisvaltaisesti vastuullisempaa - kaikki mukautuisivat >

..
HS: Myös EK muutti kantaansa: Nyt työnantajajärjestölle käy yleinen ansiosidonnainen työttömyysturva”

..
2 - Edustaja Elina Lepomäen ulostulo oli ansiosidonnaisesti myös haastekosinta!
[ ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/83997/sdp-n-sanna-marin-keskustan-katri-kulmuni-tulevaisuus-suomessa-nyt?changed=1594715496  - ]

Elina haluaa Sannan vierelle päättämään valtakuntamme asioista (Katri Keskustasta teki tilaa - NNV-hallitukseen) ja tämä ylösnosto ansiosidonnaisuudesta oli tikarilla Hakaniemen toverilinnoituksen sydämeen, mutta ei Sannan, jolle on ”luonnostaan syntynyt” muutosjohtajuuden aika demariliikkeessä. Sanna tarvitsee nyt tehokkaan puoluesihteerin.

PM Marin otti kokoomukselta ilmatilan ja vei päälle päätteeksi kokoomuspuheenjohtaja Petteri Orvolta hapen. Näinkö Elina tavoittelee Petterin puheenjohtajapaikkaa jo seuraavassa puoluekokouksessa?

Sanna taas saa demariliikkeen puheenjohtajuuden (?) - Näin kuulemma nykyinen SDP-puheenjohtaja Antti Rinne on suunnitellut - ja yllättäen vasemmistoyhdistäjä Erkki Tuomioja taustalta ohjailee (?)

Elina Lepomäki voisi pohtia vielä kertaalleen strategiaansa, sillä, jos hän nousee fiksuna uudistajana kokoomuksen johtoon ja vielä syrjäyttää Keskustan hallituksesta - niin tähänkin Sanna Marinilla on eräs ässäkortti hihassaan- yhdistää Tuomiojan nuotein koko vasemmistoisen vihertyvästi ajattelevan ajatusmaailman yhdeksi koko kansan liikkeeksi, vastuuliikkeeksi - suuruudella jopa lähes 40 prosenttia*.

Jos yhdistynyt Vihervastuuvasemmisto syntyy, ajaa kokoomus itsensä kekkos-aikojen oppositioon - Sanna sanoi jo pääministeriuransa esivaiheessa suorassa tv-esiintymisessä (Kun Petteri Orpo kosiskeli vielä epätoivoisesti Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmunia), että saattaa mennä kauan ennen kuin nykymuotoinen kokoomus on (hänen) hallituksessa. Suuret sanat, mutta mikä onkaan tuon vihjeen takana - lopulta?!

* Noin 40% + X > yli 50%, mutta miten ja mistä tuo X muodostuu?

..
EKSTRA
Kansalaiset keskustelevat Sanna Marinin NNV-hallituksesta (TIEDE-keskustelupalsta)