torstaina, heinäkuuta 16, 2020

Donald Trump tunnusti Hongkongin kokonaan osaksi Kiinaa!




*

...

1 - US-presidentti Donald Trump teki tunnustuksen!

Nyt lopulta Hongkong (HK) kuuluu Kiinalle, kuten se kuului ennen englantilaisten HK' n haltuunottoa Oopium-sotien päätteeksi 1800-luvulta. US-presidentti Donald Trump ilmaisi tasa-arvoisen kohtelun, nyt näin koko Kiinalle. Uskoisin yllättäen Pekingin olevan tyytyväinen tähän epäsuoraan tunnustamiseen. Tässä Trump on hyvin periaatteellinen. Tunnustihan Trump Syyrian Golanin kukkulatkin Israelille *.

Trump harjoittaa muutoin omassa kakkoseksi jäämisessään uusnormaalia trumppistista "uhkaa, kiristä ja pakota" -politiikkaa, ja juuri Kiinaa kohtaan. Trump tietää uhkarohkean tosi-tv-twiittipelinsä, sillä Kiina on jo maailman suurin (bkt/PPP- IMF 2014/-15) talous, ollen myös maailman suurin viejä, liukuhihna ja teollinen vaikuttaja.

Häviönsä torppaamiseksi tuli yllättävä trumppistinen tunnustus

Nyt tuo tunnustus saattaa avata uuden neuvottelutien, jossa Kiina voi ostaakin enemmän Yhdysvalloista, ja erityisesti sellaisilta toimialoilta, joista Trump saa ääniä toiselle - nyt epävarmalle - kaudelleen.

Kiina ei ole kiihdyttänyt itseään, kuten Trump, ja jos kaikki menee Trumpin näkökulmasta pieleen, on US-teollisuus pahassa pulassa, sillä kiinalaisten tuotteiden liiketoimivaikutus on suurempi kuin tahdotaan tunnustaa - osatekijöinä amerikkalaisten omiin kokonaistuotteisiin ja -järjestelmiin. Tämä ilmiö on muun muassa havaittu jo Suomessakin (Keskuskauppakamari - johtaja Timo Vuori -lausunnossaan).

Trumpilla on lisäksi toinen ja kolmaskin suurongelma

US-dollari saattaa menettää osaksi valta-asemaansa, kun HK siirtyy kokonaan kiinalaisvirtaukseen, joka tuottaa maailmalle juan-virtaa (Kiinan valuutta - renmimbi), mikä taas saattaa heikentää USD' n maailmallista painoarvoa.

US on elänyt valtavan ulkomaankaupan alijäämässä ja on velkaantunut - erityisesti liittovaltionsa näkökulmasta. Kiina on yksi suurimmista velkojista - ollen saamapuolella noin 1100 mrd USD! >
.


HS: "

Trump vei Hongkongilta erityisaseman: ”Aluetta kohdellaan jatkossa kuin Manner-Kiinaa”

"


..
2 - US-presidentti Donald Trump voi olla yllättävä vaalien lähestyessä ja Trump haluaa olla edelleen presidenttinä presidentin paikalla -kuuluisaa kalifia tässä lainatakseni. Trump voi sitoa Korean niemimaan tähän kiinalaiskokonaisuuteen (Pekingin tiekartta), sillä sieltä sotilaallisesti asevoimansa poistaen Trump toteuttaa vaalilupauksensa ja miellyttää Kiinaa, joka ymmärtää tuossa kohdin pelin hengen.


US on velkaa tähtitieteellisesti Kiinalle

Kiina ei taas ole velkaa ulos - käytännössä lainkaan. Kiinalla on lisäksi maailman suurin nykykäypien valuuttojen varanto. Eikä kiinalaisten huomista heikennä sekään, että Kiinassa on maailman suurin sisämarkkinapotentiaali - siis käypää markkinaa omalle tuotannolle.

Entä lännenmiehen teollisuuslaitokset Kiinassa, jotka mahdollistavat halvemmat kuluttajahinnat asiakkaille omissa maissaan - vrt. esimerkiksi Apple. Entä amerikkalaiset autotehtaat Kiinassa. Kannattaako Trumpin uhkailla ja pakotella liiaksi?


Kiina tarvitsi lännen osaamista 1990-2010 - ei enää

Nyt Kiina tarvitsee raaka-aineita, niitä se saa yhdeltä maailman suurimmalta - Venäjältä, jota vastaan Trump myös kamppailee. Näin Trump ajaa Kiinaa ja Venäjää yhä lähemmäksi toisiaan ja tällä on suurta huomisen merkitystä tuleville yhteiskuntamallikehityksille. Muistamme, että Venäjä on suurin osa Eurooppaa, mikä taas on lopulta "Aasian jättimantereen etäinen niemimaa".


Kiinalla on yksi valtti, joka tiedetään piireissä

Aikanaan Donald Trump - ennen presidentiksi tuloaan - oli "konkurssin partaalla" - ainakin osa hänen "imperiumistaan". Se tiedetään, että kiinalainen raha juuri Hongkongista junailtuna pelasti Trumpin dynastiaosaset. Kiina ei ole näillä tiedoilla uhkaillut. Se kuitenkin tiedetään, että Trump haluaa estää kaikin keinoin verotietojensa julkisuuden -ehkä sieltä löytyisi jotain ikävää? e


..
FB | TIEDE | SUOMI24 | FBV |

...

Ei kommentteja: