tiistaina, heinäkuuta 07, 2020

Miksi Korona erottaa nyt meidät Ruotsista - kumpiko onnistuu lopulta?


"

Jari Ehrnroothin kolumni: Miksi Ruotsi epäonnistui ja alistui koronalle?

"


*


...

'Elämä ensin ja sitten vasta Talous edellä'

Suomessa toistaiseksi huomattavaa kansansuosiota saanut PM Sanna Marinin NNV-hallitus, vahvennettuna nyt kokemuksen pituudella (VVM Matti Vanhanen korvasi Keskustan Katri Kulmunin) oli ja on valinnut Korona-linjakseen - "Elämä ensin"*- se näyttäisi tässä vaiheessa tuottavan tulosta, toisin kuin demareiden johtamassa Ruotsissa on tapahtunut ...

Ruotsalaiset 'tegnelistit' valitsivat alkujaan toisen linjan - "Talous edellä"** -mentaliteetin Koronan hoitoonsa. Tulos on ollut erityisesti vanhuksille murheellinen ja tappava. Kornisti ajatellen, näin on saatu tilaa hoitolaitoksiin ja uusia testamentteja jakoon nuoremmille*** - poikkeavan paljon.

Myöhemmälle jää nähtäväksi niin sanottu immuniteetti, laumasuoja, jota ehkä Anders Tegnell kumppaneineen tavoittelee. Laumasuojan todellisuutta ei vielä tiedetä - ei Suomessa eikä Ruotsissa.

Tosiasia on kuitenkin se, että kaiken biologian määrittäjä - evoluutio - järjesti viruksillekin vastalääkkeen. Hidassyntyinen immuniteetti luotiin suojaksi, ja tätä ennen uhriutuvat heikommat, joiden kestokyky ei kyennyt estämään viruksen tehtäväkuvaa, joka on ainoastaan lisääntyminen - etsiytyen "isäntäkasveihin".

Virukselle emme ole tieteellisesti löytäneet mitään muuta tehtäväkuvaa kuin lisääntymisen. Arvoitukseksi jääkööt salaliittoteoriat Elämästä ja sen vihollisesta - jossa virukset katsottaisiin kuoleman lähettiläiksi raivaamaan tilaa liiaksi (haitaksi - mille?) lisääntyjien joukkoon.

Ruotsalaiset ovat omiansa - he ovat saaneet nauttia suomalaisten selänkin takana rauhanaikaa jo vuodesta 1809, jolloin Ruotsin uusi kuningas katsoi tarpeelliseksi luovuttaa sen itäinen maakunta Suomenniemeltä - Venäjän tsaarille. Meille alkoi autonomia ja Ruotsille sotimattomuuden aikakausi >
..


HS: "Itsevarma Ruotsi on joutunut tilanteeseen, johon se tuskin on koskaan kuvitellut joutuvansa"
.

..

2 - Korona on saanut kehittyä enemmän rauhassa Ruotsissa kuin Suomessa?

Tuo pitkä rauhanaika on nostanut ruotsalaisten ylpeyttä puolueettomuudesta, ja omaehtoisuudesta, joka näkyi hyvin II Maailmansodassa - oltiin suhteissa niin liittoutuneisiin kuin Saksan kolmanteen valtakuntaankin. Se toi omanlaista ruotsalaisuutta kehiin, joka jatkui hyvin erityisesti murhatun pääministeri Olof Palmeen toimintamallina - vaikkapa US' n Vietnamin sotaa vastaan.

Ruotsi on ollut isoveli, kirittäjä ja se, jonne on katsottu ylöspäin. Ei enää, ja nyt viimeistään (tässä vaiheessa katsottuna) - voime katsoa jo tasavertaisesti täältä "itäisestä maakunnasta" Ruotsia, jonka oma äidinkieli on meillä toisena pakollisena kotimaisena.

Nyt PM Sanna Marin palautti Suomelle kaivattua itseluottamusta tehdä omia päätöksiä omalla tavalla. Aiemminhan me aina katsoimme Ruotsista mallia ja kopioimme heidän säädöksiään omiimme, olihan Ruotsi jotenkin meitä isompi, osaavampi kuin nokkelampi (säästyivät sodilta).

"Ajat muuttuvat - Börjeseni", mukaelma "Eskoseni" tuumauksesta

Tänään ruotsalaiset puolivihoittelevat rajamme kiinni olosta. Me taas muistamme, ettei isoveljemme Ruotsi avannut rajojaan kun toinen "isoveljemme" kävi päällemme 1939. Toki raja Ruotsiin oli auki, kun sotalapsiamme rahdattiin Ruotsin onnelaan, muun muassa edesmennyt äitini. Tästä kiitos ruotsalaisille, mutta raja pysyi muutoin kiinni, kun olisimme tarvinneet merkittävää apua Talvisotaamme ...

Meneillään on meiltä katsottuna aiheellinen reviirimme puolustus

Emme halua koronalaajentumaa nyt Ruotsista - ei muuta. Meillä on oikeus suojella omaamme, suojelivathan ruotsalaisetkin omaansa, kun elettiin vuotta 1939. Tässä ei ole 'potut pottuina' makua, vaan asiaa, joka tulee osata käsitellä kiihkotta.

Ruotsi on meille erityisen tärkeä liittoutumattomuuskumppani ja kauppaveli, jonka muutoin säädökset peilaavat meille hyvin - persuja ja ruotsidemokraatteja myöten. e




...

Ei kommentteja: