torstaina, heinäkuuta 09, 2020

USA:n syyttelysota Kiinaa kohtaan nousee eskalaatioksi?*


...

[P] USA' n syyttelysota ilman konkreettisia tappavan sodan aseita on muuttunut täysin julkiseksi - nyt ollaan väkevällä idän ja lännen vastakkainasettelun tiellä

1 - Sanat kovenevat, syytökset sinkoilevat, vain todisteet puuttuvat. Miten olisi, jos Venäjän FSB' n johtaja kertoisi julkisuuteen vastaavanlaisia todisteettomia kertomuksia Yhdysvaltojen toimista sen ylläpitäessä maailmanlaajuista kauppa- ja sotilasmahtiaan ja -hegemoniaansa. Julkaisisiko HS vastaavan FSB-johtajan tai Kiinan tiedustelulaitoksen johtajan syytökset ja väitteet - USA' ta kohtaan?

On selvää, että Kiina, jonka väestöpopulaatio on maailmastamme 1,4/7,8 hakee omaa asemaansa - ja ainakin ilman sotimista. Vastaavasti voimme kurkata US' n sotahistoriaa viimeiseltä 60 vuodelta.

Kiina nousi jo vuonna 2015 maailman suurimmaksi taloudeksi (bkt/PPP - IMF 2014/-15); se on varmasti käynyt amerikkalaisen itsetunnon päälle. Jäljellä on US' n sotilaallinen iskuvoima, joka on nähty luvalla ja luvatta - Afganistanista (2001-) Irakin (2003- ) kautta Libyasta (2011) Syyriaan (2013-). Tuo US-aseiden esittely ja käyttö ovat olleet jatkuvaa koko tämän alkuvuosituhannen.

Nyt on meneillään uusnormaalina amerikkalais-trumppistinen "uhkaa, kiristä ja pakota" -politiikka, joka on nyt näin saanut rinnalleen suoran väitesyyttelyn - alkaen Huaweista ja nyt kohteeksi on jo nostettu Kiinan istuva presidentti Xi Jinping  >
..


HS: "FBI:n johtaja: Presidentti Xi masinoi ulko­mailla asuviin kiinalaisiin kohdistuvan ”kettu­jahdin”, jonka keinot ovat tyrmistyttäviä"

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006565144.html  - 


..

Miksi US' n käytös on muuttunut varoitusten kautta täyden kierroksen uhkaavaksi?

2 - Eikä tässäkään vielä kaikki. US-ulkoministeri Mike Pompeo kävi kovistelemassa Arktisen kokouksen juhlaväkeä - paatoksellisella Kiinan sättimisellä [ ~ https://yle.fi/uutiset/3-11417355 - ] - Kiinan ollen väitetysti uhka maailmalle, ja nyt Pompeo vaati Suomeakin liittymään rintamaan - vastakkainasettelun rintamaan Kiinaa vastaan. Miksi?

USA' lla on tapa koota "liittoutumia", kuten se teki Afganistaniin, Irakiin, Libyaan ja Syriaan kohdistuneiden hyökkäysiskujenkin osalta. Sekin tiedetään, että Englannin entiset pääministerit David Cameron ja Tony Blair ovat joutuneet katumaan Irakin ja Libyan hyökkäysoperaatio-osallistumisiaan.

US' lla on myös tapa, joka on jamesbondmainen - "Lupa tappaa" - esimerkiksi Irakissa iranilainen sotilaskomentaja ~ https://yle.fi/uutiset/3-11437065 - .


Mihin tämä US' n kovistelu, sotiminen ja syyttely vielä johtavatkaan?

Kun jo nyt tiedetään, että maailman suurin raaka-aineaitta ja maailman suurin liukuhihna kutovat omaa yhteistyön verkkoaan. Miten tähän EU-Eurooppa tulee asemoitumaan - jää vielä nähtäväksi. Onko nyt aika irrottaa tuo EU' lle uhkaa tuova napanuora Atlantin taakse - USA' han?

Miten on EU? Miten EU-Bryssel haluaa nähdä Euroopan, joka jatkuu Ranskan Bretagnesta aina Venäjän Uralille asti. Bryssel tietää, että Eurooppa on Aasian jättimantereen jatkumon pieni vähemmistöpinta-ala, jossa suurinta alaa hallitsevat Venäjä ja Kiina. Pitääkö nyt EU' n valita puolensa?

Pitää, ja se on puolueettomuus ja omaehtoinen kokonaiseurooppalainen yhteistyökehitys - Venäjän kanssa, sillä Venäjä on suora eurooppalaisuuden osa - vieläpä suurin sellainen. Kiina taas seuraa uteliaana miten EU-Brysselin yhteiskuntakehitysmalli etenee ... e
...

Ei kommentteja: