lauantaina, tammikuuta 26, 2013

Kuka sitä Syyrian sotaa oikein lietsoo?

blogID | 12100979


USA ja Englanti ovat ottaneet aivan uuden vaihteen sodan uhkien lietsomiseksi - ovat päättäneet olla välittämättä kuka tai ketkä kemiallisia aseita ovat Syyriassa käyttäneet. Tutkimuksia ei olla edes aloitettu - tosin Syyrian hallitus antoi nyt luvan tutkimusten aloittamiseen. Miksi USA,Englanti aseenkantajanaan uhkaileee ja kalisuttaa miekkojaan?

Venäjä ja Kiina kannattavat puuttumattomuuden linjaa - Suomi jopa Jyrki Kataisen suulla ymmärtää neuvottelujen ensiarvoisuuden. Erkki Tuomiojahan ei voi pasifistina muuta sanoa, kuin rauhanomaisen neuvottelutien valitsemista. 
Muistammeko Bush nuoremman valheet aloittamansa Irakin hyökkäyssodan aattona - muistamme, sillä nuo valheet ulottuivat jopa YK -päämaajaan New Yorkissa - Colin Powell´in suulla. Miksi USA valehteli? Nyt tuntuu siltä, että he jo tietävät, että Syyrinan hallitus on kemiallisten aseiden käyttäjä - näinkö kovasti USA haluaa sotaa, joka tuo suurta hyötyä maansa sotateollisuudelle ja samalla armeija saa testata jälleen uusia aseitaan - Israelin nyökyttäessä päätään Golanilla.

Miksi Israel USA:n varjeluksessa lietsoo myös sotaa?
Mitä tapahtuu, jos Israel hyökkää, kuten se on aiemminkin hyökännyt 1] - kuten 1967 kesäsota. Miksi juuri demokratioistaan ylpeät sivistysmarkkinatalousmaat sotivat, vaativat sotaa ja hyökkäystä - eikö olisi parempi, jos kaikki maat keskittyisivät hoitamaan omia sisäisiä asioitaan kuntoon ja jättäisivät toiset itsenäiset ratkomaan vastaavasti omia ongelmiaan itse.

Mikä valtio on eniten sotinut maa maailmassa viimeisten 50 vuoden aikana -
... kuinka paljon USA tappoi siviilivietnamilaisia, ja miksi he siellä sotivat? Mikä laittoi USA:n sotimaan ja hyökkäämään Irakiin - jopa kahteen kertaan valehdellen syistä - isän ja pojan toimesta?
Miksi USA käyttää aseistukseen ja armeijaansa enemmän rahaa kuin kuusi seuraavaksi eniten käyttänyttä valtiota yhteensä. Miksi Barack Obama julistaa rauhaa ja varustaa armeijaansa siirtelemällä sitä paikasta toiseen ja tehden rajuja tappoiskuja muiden suvereenien valtioiden kimppuun - mikä amerikkalaisissa viehättää sodankäynnissä - miksi pitää tappaa muita, kaukana omien rajojen ulkopuolella?

LINKKI 1] Suomen laajimpaan Lähi-itä keskusteluun - yli miljoona lukijaa ja lähes 16 000 kommenttia ~ http://www.tiede.fi/keskustelut/historia-kulttuurit-ja-yhteiskunta-f13/eiko-israel-nae-rauhanmahdollisuutta-aitansa-takaa-t7703.html  [V] --- [TIEDE/Kesk/il]


Ilkka Luoma
.
.

1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

... Entä USAF rynnäköinnit, jo liki kaksi vuotta. Ilmeisesti amerikkalaiset pommit levittävät hyvää sanaa, rauhaa ja sopuisuutta - tosin ilman tuloksia. Venäläiset ovat kutsuttuina - USA vasalleineen ei.

~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/venajan-tukemat-iskut-ajoivat-rauhanneuvottelut-keskeytykseen/5720870 -