torstaina, tammikuuta 24, 2013

Ovela veto pärjätä vaaleissa - David Cameron





*


Englannin pääministeri David Cameron [konservatiivit] ilmoitti sen, mitä hänen pitikin ilmoittaa – itsensä, puolueensa ja kansakuntansa edun takia. Nyt peli on selvä, annettu porkkana saattaa äänestyttää Cameronin puolueen seuraavallekin valtakaudelle ja tuolloin on lupaus lunastettava – kansa kertokoot sitten kyllä tai ei EU:lle – aikaa on nyt pohtia tarkasti, mikä on todellisuudessa etu Englannille.

Cameronilla on eräs etu ja valttikortti, mitä ei muilla Euroopassa niin laajana ole – nimittäin USA:n tuki. Englanti on aina ollut amerikkalaisten vankkumattomasti uskollinen kumppani – niin sodassa kuin rauhassa.

Englannin esimerkki saattaa levitä muualle EU:hun, niin ilman euroa toimiviin kuin eurolla ratsastaviin. Eurohan ei ole koskaan ollut valuuttana kriisissä – kriisissä ovat vain ylivelkaantuneet, jotka näyttö- ja vertailutaloudessaan söivät enemmän kuin tienasivat 1] – unohtaen samalla, että koko läntinen Eurooppa on maailmanlaajuisesti työn uudelleenjaon taistelussa 2]

EU rakennettiin 3] euron jykevöittämänä ja Saksan johtamana vastapainoksi nousevalla maailmanmahdille, maailman suurimmalle liukuhihnalle, Kiinalle 4], mutta myös kestäväksi kilpailijaksi USA:lle, joka nousee omasta ahdingostaan, vaikka Kiina sen rahoittamisen lopettaisikin.




Nyt kysytään jälleen Saksan voimaa ja tahtoa 5]



Meillä Euroopassa taas Saksa on eturivissä huolehtimassa, että Venäjä, maailman suurin raaka-aineaitta pysyy talousrakenteissa Saksan viitoittamalla tiellä. Saksa on Euroopan rauhan takuumies – vain Saksa tietää tarkoin, mitä tarkoittaa yhteenotto Venäjän kanssa – he kävivät maailman historian verisimmän ja raaimman keskinäissodan 1941 - 1945.



EU ja euro saapuvat rajallensa –

EU tarvitaan ja sitä ei tarvita. Kiina on jo oppinut näkemään Euroopan EU:na – EU on Kiinan suurin kauppakumppani. Kiina on muutoinkin osaratkaisu meidän eurooppalaisten ongelmiin, voimaa, rahaa ja taitoa riittää – esimerkiksi kiinalaiset olisivat valmiit ostamaan 6] STX Turun telakan ja integroimaan sen maailman suurimmaksi kasvavaan kiinalaiseen telakkateollisuuteen – synergiaedut ovat kiistattomat.




Mitä me kirjoitimme vuosia sitten – kun EU:ta pohdiskeltiin ---

[ORIG][2005]

Suomi on saanut kiistatta taloudellista etuutta liittymisestään EU:hun


Maksuosuutemme on hienokseltaan muuttumassa elintasomme myötä nettopuolelle, siis annamme enemmän kuin saamme. Suomi tulee joka tapauksessa saamaan muutakin kuin maksumiehen roolin. EU on jättiläismäinen kehitysoperaatio yhteiskunnan laidasta laitaan.

Eniten pelkoa aiheuttanut maataloutemme tulevaisuuskin voi parantua maanviljelys- ja elintarviketuotantomme tuotekehityksen myötä; parhaimmillaan voisimme saada suomalaisittain ns. "SWISS MADE" leiman maataloustuotteillemme.

Meillä Suomessa on kiistattomia ominaisuuksia "yöttömästä yöstä" ja vähälannoitteisuudesta sekä hyvin hoidetusta ympäristöpolitiikasta sekä säntillisestä tavasta toimia. Suomi on luotettava kumppani.


Perinteellisesti ajateltuna EU:sta ei tule "Euroopan Yhdysvaltoja",

vaan taloudellinen, tekninen, tuote- ja palvelukehityksellinen sekä sosiaalisesti tasa-arvoisempi liitto, jossa kansallisuudet säilyttävät pitkään omintakeiset tapansa ja vielä pidempään kansalliset kielensä. EU alueelle muodostuu myös kansalaisryhmiä, joille tyypillinen alueellinen kansallistunne ei ole enää merkittävä tekijä; he ovat ns. Brysselin ihmisiä – ”stubbilaisia”.

EU on valtava kehityskoneisto, joka tulee valvomaan kuluttajien etuuksia tasaamalla palkkoja sekä hintoja. Paras ilmentymä on yhteinen valuutta euro, joka epäilemattä kokemuksien ja uskottavuuden myötä nousee yhdessä Kiinan juanin kanssa yhdeksi maailman vaihtovaluutoista dollarin rinnalle.


EU olisi jo nyt ehdoton polariteetti maailman yleispolitiikassa,

jos pelitaitomme olisi kokemusrikkaampi sekä kansalliset johtajat hellittäisivät hiukan itsekkäistä päämääristään ja edunvalvonnastaan. EU on liittouma, jolla on erinomaiset mahdollisuudet syventää kokonaisuutena toimiaan kaikilla rintamilla kaukoidän nousevan jättiläisen Kiinan kanssa. Kiina kokee Yhdysvallat enemmän kilpailijakseen kuin Euroopan.


EU on mielenkiintoinen kehitysuuni,

joka kykenee luomaan aivan uusia malleja sekä ratkaisuja yhteistoimintaan. Perinteellistä liittovaltiota EU:sta tuskin tuleekaan. EU:lla on mahdollisuus rakentaa itsestään dynaaminen toimija unohtamatta kansallisista yhteenkuuluvuutta. EU kehittyy koko ajan, Yhdysvalloissa ei ole menossa vastaavaa yhteiskuntamallikehitystä.

Kiina on toinen polariteetti, jossa on menossa hidas, mutta vääjäämätön kehityskaari. EU ja Kiina ovat tulevaisuusjunassa, USA ja Japani ovat sen sijaan taantuvalla asemalla, jossa pohditaan enemmänkin saavutettujen asemien turvaamisesta kuin ennakkoluulottomasta yhteiskuntakehityksestä.


EU, Saksa ja Venäjä

EU:lla on myös selvä etu ollessaan Venäjän eli maailman raaka-aineaitan vieressä. EU rakentaa systeemiään samalla kun Venäjä hakee uutta vaurautta. Suomalaisilla voisi olla erityisasema tässä EU-Venäjä toiminnassa. Venäjän tavaran tarve on loputon ja se riittää työllistämään runsaasti EU-tuotantoa.


...
EU on nyt mahdollisuuksiensa edessä;

kansanäänestykset ratkaisevat kehitysvauhdin. Käsillämme on todennäköisesti viimeinen testi, jossa määrätään kehityksen suunta ja tempo. EU ei saa pitkiin aikoihin perinteellisen kansallisvaltion roolia, koska tärkeät ominaisuudet kieli ja kansallistunne ovat kuitenkin voimakkaasti yksilölliset.

Alueellinen kansallistunne ominaispiirteineen on tulevan EU:n rikkaus ja kehityksen tae. Jokaiseen maahan muodostuu Brysselin henkiset, jotka hitaasti mutta varmasti asennemuokkaavat kansallisia alueita suopeammiksi tekniseen, taloudelliseen, sosiaaliseen ja koulutukselliseen yhteistoimintaan.

Maapalloistumista vasten EU on käyttökelpoinen väline pärjätä kiihtyvässä kilpailutilanteessa; muistettakoon, että väkilukumme on suurempi kuin USA:n, mutta toistaiseksi selvästi pienempi kuin Kiinan. EU on kaikkinensä innovatiivinen kehityslaboratorio täysin uusiin kestävän elämisen mahdollisuuksiin.


Epäluuloiset reviiripuolustajat - suomalaiset

Meillä Suomessakin on samanlaista alueellista toimintarikkautta kuin EU:ssa, jos pohditaan savolaisuuden -, pohjalaisuuden -, hämäläisyyden - , karjalaisuuden - kuin Lapin, Kainuun, Uudenmaan, Kymenlaakson ja Varsinais-Suomen omaleimaisuutta unohtamatta pienoissulatusuuniamme pääkaupunkiseutua.


...
EU on systeemi,

jossa on jo tapahtunut vapaaehtoisesti tulontasausta niin kuin Suomessakin vuuosikymmenien aikana työmarkkinajärjestöjen aikaansaamana. EU historian ylivoimaisen maksumiehen roolia on vetänyt Saksa, joka on jaksanut pumpata rahaa tasa-arvoisempien toimintaedellytysten luomiseen EU:n laidoille.


...
[2013] JK.

Tänään elämme EU:n laajuisessa velkakriisissä, kasvavassa työttömyydessä – Kiinan voimistuvan varjon alla – mutta uinuvana eurooppajättiläisenä, jos vain löydämme kadoksissa olevan eurooppahengen – vai onko sitä – päätä Sinä puolestasi, miten Sinä näet huomisen – kun olemme kiistatta todellakin maailmanlaajuisessa työn uudelleenjaon taistelussa – mitä asemoisit itseäsi ja isänmaatasi, jos hallituksemme päättäisi kysyä kantaasi EU:sta –

... mekin tulemme saamaan oman kansanäänestyksemme!   ----.


Ilkka Luoma



AL US

...
Kuva lisätty linkkeineen 17102019

1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

1]
... Miksi yhdellä tai muutamalla EU-jäsenellä on erikoisoikeuksia? Saako erityisetuja oman väkilukusuhteensa puitteissa? Mitä me saamme, kun osuutemme on noin reilu prosentin luokkaa?

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1454393220534 -


2]
... Voisimmeko mekin mallimaana "uhkailla"? Miksi englantilaiset saavat asettaa erityisvaateitaan esille - kertomalla järjestävänsä kansanäänestyksen? Entä jos mekin kerromme kansanäänestyksestä - edes eurosta?

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1454387429619 -