sunnuntaina, helmikuuta 16, 2014

Kuka on Jyrki Kataisen sopeutusohjaaja?

Suomessa niin valtio, kunnat kuin kansalaisetkin velkaantuvat 1]. Se on läntisen maailman kulutus- ja näyttötalousvertailullinen olotila. Emme ole vielä valmiit ympäristömme vaatimaan minimalismiin ja tasaisempaan jakofilosofiaan niin ihmisten kuin muunkin eliökunnan kanssa.

Suomessa pääministeri Jyrki Katainen haastaa nyt myös opposition yhteisiin talkoisiin, joissa ratkaistaisiin yli vaalien sopeutukset, jotka ovat velkaantumista katkaistaessa pakolliset kinkerit koko kansakuntamme osalta. Kuka oli Kataisen takana se fiksu, joka nyt suositti yhteistoimintaa eli sitomista oppositio liekaan – jo pidemmäksi aikaa?

On jo pidempään tiedetty, että Kokoomuksen harmaa taustavaikuttaja ja työmyyrä puolueen sisältä on puoluesihteeri Taru Tujunen. Herää eittämätön kysymys Tarun ideoinnista, sillä tämä seireeniajatuskuvio on nerokas. Nyt parlamantaarisen tanssiin kutsun houkuttelu tuo aina voiton Kataiselle – tai ainakin Kokoomukselle.


Jos oppositio ei ota kutsua vastaan,

voidaan heitä syyttää vastuun pakoilusta. Jos taas suostuvat, saadaan heidät sidottua Kataisen ratkaisuihin, vaikka Kokoomus häviäisi seuraavat (ennenaikaiset) eduskuntavaalit. Mikäli Taru Tujunen on tämän ajatuskaavion viitoittanut, kuvastaa se Kokoomuksen todellista johtajaa ja luotsaajaa.


Kun Kataisen piti puoliväkisin saada pääministerin paikka,

oli hänen tyytymän monikirjohallitukseen, jossa keskinäinen konsensus ja solidaarisuus kuin pelko ”karkaamisista” pitivät kaikki päätökset liian vähäisinä ja liian myöhään tehtyinä.

...
Voisimme arvata helposti, että kahden kauppana

Keskusta ja Kokoomus yhdessä, olisi syntynyt paljon rivakammin päätöksiä ja riittävän järeinä. Nyt Katainen vesitti hallituksineen koko Suomen kansan ja kansatalouden. Itseasiassa virheiden teko alkoi jo Kataisen valtiovarainministerikautena Vanhanen II:n alusta … [väärät johtopäätökset ja ennakoinnit sub-primekriisistä].

Nyt ei pelkästään sopeutus, kestävyysvaje, vaan myös työ ja oleellisin kestävyysvaje itse luontoa eli meitä kaikkia elättävää biosfääriä kohtaan – ovat seuraavan hätätilahallituksen avaintehtäviä; eikä puheina, vaan tekoina.


Nyt Kataisen on taivuttava
[ … mutta savolaisen selkähän on notkea kuin pajunvitsa ... ]

kolmen miljardin sopeutus yhdessä-puolessatoista vuodessa, iskee liian rajusti, vai iskisikö? Katainen olisi runtannut tämän, mutta demarit äänestäjäkadon ahdingossa valitsivat politiikan tekemisen linjan ja unohtivat kansantalouden kertakiristyksen. Ehkä ovat oikeassa, sillä Suomella ja valtiollamme on edelleen varaa, muihin nähden, velkaantua 2] – syömävelkaantumiseen ei kuitenkaan ole varaa! 3]


Persujen eväät eivät tule vielä riittämään hallitukseen
[Persupomo Soinia veivataan ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=932246 - ]

Seuraava hallitus on Keskusta vetoinen ja apupuolueeksi valiintuu yllättäen demarit, koska SDP:n uusi puheenjohtaja ammattiyhdistysliikkeestä vetää takaisin persuihin livenneitä äänestäjiä.

Tosin demareilla on kokemuksia Eero Heinäluoman puheenjohtajuuskaudelta 4] – hänhän oli SAK-jyrä, joka vasta nyt eduskunnan puhemiehenä on kuitannut oman paikkansa.

...
Nyt kansakunnan etua ajatellen Keskustan ja Perussuomalaisten on otettava vastaan Kataisen seireenikutsu yhteispohdintaan miten sopeutus jaetaan seuraaville noin 4-5 vuodelle. Eikä tämä riitä, sen jälkeen vasta Raimo Sailaksen 5] maalaamaat tosiasiat aloittavat temmellyksensä.

Miksi muuten Kataiselle ei kelvannut Keskustan ja Perussuomalaisten vapaaehtoinen tarjous parlamentaarisesta yhteisneuvottelusta jo vajaat pari vuotta sitten? Tähän lienee helppo antaa vastaus ---


VIITTEET
1] Tässä kohtaa kannattaa kaivaa netistä Suomen Pankin ilmaisjulkaisu – Euro&Talous 5/2013 6] – kertoo selkein luvuin ja kirjoituksin missä mennäänn Suomi nimisellä laivalla ja vähän EU:takin sekä euroa!
2] Velka syö huomista – etukäteen! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/22531-velka-syo-huomisen-poydan-leivattomaksi -
3] Syömävelalla saa kestävyysnälän! ~ http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/lis-ntyv-velanotto-kiihdytt-ylihuomisen-n-l-nh-t -
4] SAK, Eero Heinäluoma ja tulonjakopuolue SDP~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/03/kuinka-tulonjakopuolue-onnistuu-sakn-ja.html
5] Raimo Sailas ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/147391-tapaus-raimo-sailas -
6] Euro&Talous 5/2013 ~ http://www.suomenpankki.fi/fi/julkaisut/euro_ja_talous/talouden_nakymat/Documents/ET513.pdf -


Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.blogspot.fi
https://www.facebook.com/first.ilkka

Sent
SENT
Cc: Sasi Kimmo ; petteri.orpo@eduskunta.fi ; timo.tyrvainen@aktia.fi ; vesa.puttonen@aalto.fi ; vesa.vihriala@etla.fi ; eero.heinaluoma@eduskunta.fi ; juha.sipila@keskusta.fi ; riikka.slunga-poutsalo@perussuomalaiset.fi ; presidentti@tpk.fi ; kimmo.tiilikainen@eduskunta.fi ; timo.soini@eduskunta.fi ; timo.laaninen@keskusta.fi ; puheenjohtaja@keskusta.fi ; pasi.holm@ptt.fi ; juhana.vartiainen@vatt.fi ; sixten.korkman@aalto.fi ; martti.hetemaki@vm.fi ; jutta.urpilainen@vm.fi ; taru.tujunen@kokoomus.fi ; jyrki.katainen@vnk.fi


Sent: Monday, February 17, 2014 10:16 AM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Kuinka kauas kasvutalous voi velkaantua?
...


Velalla syömme tänään huomisen edellytyksiä

... Kättä väännetään budjettisopeutuksen kertarysäyksestä (ent. pääministeri Matti Vanhanen) useiden vuosien jaksotukseen (Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen) ....
...

AL US Vf IL - BLOG 30984
---15022014---

doc.: kataissopeuttaja_15022014.doc – OpenOffice Writer

495 | 4575

Ei kommentteja: