tiistaina, helmikuuta 18, 2014

Heidi Hautalan 4000 euron kuukausisopeutus - varhaiseläke

Poliitikkojen suojaksi on järjestetty mahdollisuus sopeutukseen. Esimerkiksi, jos kansa ei valitsekaan aiempaa edustajaansa eduskuntaan seuraavalle nelivuotiskaudelle. Näin on turvattu ikäänkuin loivennettu pehmennys arkeen. Herää kysymys oikeudenmukaisuudesta.

Ovatko poliitikkomme, jotka väittävät olevansa kutsumustehtävissä – eri asemassa kuin rivikansalaiset, jotka ovat itseasiassa edustajiensa ”työantajia” --- pitäisikö edustajiemme olla esimerkkeinä meille niin menestyksen kuin vastoinkäymisten edessä, kantaen vastuuta ja omaehtoista toimeentulon kykyä?

Pitkäaikainen kansanedustaja, ministeri ja Vihreiden aiempi presidenttiehdokas Heidi Hautala saa Iltalehdessä olevan tiedon mukaan 4.000 euron sopeutuseläkkeen 58 -vuotiaana. Herää monenlaisia ajatuksia ja kysymyksiä, esimerkiksi:


Millaisen sopeutuksen saa sellainen vajaa 6-kymppinen ammattilainen, joka yt:een kautta 'työllistyy' 30 vuoden työrupeaman jälkeen kilometritehtaalle, kun työnantaja ulkoisti hommat vaikkapa halvempien toverien maihin kaukoitään?

Edustajiemme eläke-edutkin ovat vertaansa vailla; katsottuna arkikansalaisen näkökulmasta.

...
PS1
Mitkä ovat Heidin kansakunnallemme aikaansaadut saavutukset pitkästä poliitikon "työrupeamastaan"?
[ Oletko Sinä pettynyt äänestysvalintoihisi? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/10/oletko-sina-pettynyt-aanestysvalintaasi.html - ]
...
PS2
Oliko Hautalan eroaminen sitten kuinka oikeudenmukainen – päättäkööt sen asian kansalaiset itse!
[ Veikö Heidi Vihreät takaisin Koijärvelle? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/10/veiko-heidi-hautala-vihreat-uudelleen.html - ]


Ystävällisesti ja Heidille antoisia eläkevuosia ansaitun työrupeaman jälkeen toivottaen!


Ilkka Luoma

AL US Vf IL - BLOG 31147
---18022014---

doc.: heidi_hautalan_sopeutus_18022014.doc

182 | 1848

Ei kommentteja: