perjantaina, maaliskuuta 05, 2021

Kansalaishuoli - Kaikki mukaan Helsingin Koskelan muistopäivälle!

 2092

Kuva: Yle - alla linkki *


*

...

Tänään syttyvät tuhannet muistokynttilät Helsingin Koskelan surullisen yksinäisyyden muistoksi - pienelle ihmiselle vailla suojaa, turvaa ja huomioimista

..

Yle: ”Kansalaishuoli - Kaikki mukaan Helsingin Koskelan muistopäivälle!

* ~  https://yle.fi/uutiset/3-11822132  –

..

Väkivalta sai äärimuodot - koko kouluajan koulukiusattu nuori poika tapettiin | murhattiin vapaaottelutyyliin (videot olivat tehneet tehtävänsä). Tappajat eivät saattaneet täysin ymmärtää tekojaan. Lopputulos oli kuitenkin lopullinen - yhteiskunta menetti yhden jäsenensä.

 

Tässä ei enää syyllistetä ketään - oikeus tekee omat tuomionsa, tyydymme niihin

Nyt on katsottava huomiseen. Meidän yhteiskunta on näivettymässä. Syntyvyys on vähentynyt kantasuomalaisten osalta hälyttävästi. Meidän yhteiskunnalla ei ole varaa menettää yhtään jäsentään. Huonoa jäsentä ei ole, on vain tarpeellisia, joiden huolehtiminen lasten ja nuorten osalta on triangelissa:

Koti, koulu ja viranomaiset, voimme myös muotoilla kolmion yhteen: vanhemmat, opettajat ja keskiössä itse koululainen | oppilas.

.

HS: ”Käpylän kirkon kellot soivat kuolleen nuoren muistoksi: ”Suuressa kriisissä ei ole sanoja, joilla ihmisiä voi lohduttaa”

~ https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000007692862.html  –

.

Tänään muistamme ja tänään me päätämme - emme jätä ketään yksin, vaan puhallamme yhteiseen henkeen - sinällään sodista tyhjäksi koluttu sananparsi: "Ei enää koskaan" -tekojen alle, mikä tarkoittaa osallistumista meille iseille, äideille; ja unohtamatta yhteiskuntamme ylintä porrasta.

Päätä ei enää pensaaseen. Kutsumme painokkaasti mukaan tähän muistopäivään niin tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja PM Sanna Marinin -perheineen; molemmilla on pieni lapsi.

Kukaan ei halua yhdellekään lapselle ja nuorelle enää sellaista kohtaloa, joka tuotti lopullisuuden Koskelassa.

 

Nyt on kannettava vastuuta!

Vähennetään sekaantumista muiden ulkoisten sisäisiin asioihin ja nyt keskitytään meidän omiin asioihin, niihin sellaisiin, joilla on suurta merkitystä koko yhteiskunnallemme.

 

Ei niin pientä, ettei se olisi suurta

Yhteiskunta tarvitsee lapset ja nuoret, ja heidät juuri huomioituina ja huolehdittuina. Nyt mukaan.

Yhteiskuntaa ei ole ilman lapsia ja nuoria.

 

Muisto kauniina henkäyksenä kaikille nuorina menehtyneille - toisen käden väkivallan toimesta.


PS. 

Kampanja lasten ja nuorten koulukiusaamisen ja -väkivallan vähentämiseksi ja päättämiseksi alkoi täältä:

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/11/ystavallinen-pyynto-saada-tasavallan.html

 

 

.

Ilkka Luoma

Aihealueen postauksia päättäjille

| BLOG | BLOG | BLOG |


..

 

 

HUOM! Koska monet vastaanottavat sähköpostipalvelimet eivät ota vastaan internet-linkkejä, niin tämä sama yksityishenkilön henkilökohtainen mielipide- ja kannustuskirjoitus on saatavilla täältä ~ VU  – kaikkine linkkeineen 7.3.2021 mennessä.

 

| TIEDE | TIEDE | SUOMI24 | SUOMI24 |

.

EKSTRA

HS: "Tappava ystävyys"

~ https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000007828012.html  - 


..

Ilkka Luoma kommentti 4.3.2021 -22:10

"Hei, minä olen täällä -välitätkö minusta?"


Olemme normaalisti seuraa hakevia, jo varhaiskasvatuksesta lukien, jatkuen ala-asteilla ja toivoen sitä parasta kaveria vähintään ylä-asteella, ystävyyden jatkuessa läpi oman elämän. Näin useimmat toivovat.


Haemme ystävyydestä turvaa, seuraa ja purkukanavaa ongelmille, joille me kaikki olemme alttiita

Osa meistä on riippuvaisempia. On myös tarrautujia, koska luonto ei antanut voimaa olla omillaan. Tuo edellinen ei ole missään nimessä huonoa - se on vain ominaisuus, joka kohtaa aina jonkun.

Haluamme ystävyyttä, se luo huomioimista - on luonnollista, että meistä jokainen haluaa tunnustusta, tarpeelliseksi tuntemisen mahlaa kuin myös tunnetta, että olen hyödyllinen - edes jollekin tarpeellinen. Näin ei aina käy ja jäämme vajaiksi, emme saa sitä täyttymystä, joka itse asiassa kuuluisi meille kaikille.


Meissä on myös ilkeyttä, vihaa ja kostoa!

Tyydytämme jotain syvyyksistä kumpuavaa tarvetta olemalla joskus jopa "sille parhaimmalle kaverille" ilkeä, julma ja jopa kuolemaan saattava. Esimerkkejä ei enää tässä kannata tuoda esille.

Ilkeys on usein kostoa, vajeellisuuden alitajuntailmiö, kun on saanut siipeensä, eikä ole kestänyt sitä häpeää, mikä siitä alastomana ilmentyi muiden nähtäville.


Onneksemme meillä on myös vieraankin empaattisuus, myötätunto kuin huolehtimisen tarve

Yhteiskunta kehittyi syystä, koska olemme riippuvuussuhteessa muihin - harva tulee edes täysin toimeen vain omillaan - tarvitsemme käsinojaa, olkapäätä kuin henkistä tukea, kun aika-ajoin kullakin meistä menee huonosti.

Nyt media on kiitettävän voimallisesti tarttunut yhteiskuntahenkeen - siihen keskinäiseen vuorovaikutushenkeen, jonka vieraanakin tulisi osoittaa välittämistä, osallistumista. "Ketään ei jätetä", varsinkaan lapsia ja nuoria, sillä yhteiskuntaa ei ole ilman heitä.

Olemme kannustaneet valtiomme johtoa - presidenttinä ja pääministerinä ottamaan kopin tästä pallosta, joka on huomioimisen ja välittämisen viesti lapsille ja nuorille.

.

 

.

Ilkka Luoma

HS-kommentit || FB  


...

Lähetetty Windows 10:n Sähköpostista


2 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
Vastaanottaja:

Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; sanna.marin@vnk.fi; jussi.saramo@minedu.fi; anna-kaisa.pekonen@stm.fi

Kopio:

ulla.kuivasmaki@yle.fi; marja.salomaa@hs.fi; anu.vehvilainen@eduskunta.fi; tarja.filatov@eduskunta.fi; juho.eerola@eduskunta.fi; petteri.orpo@eduskunta.fi; jussi.halla-aho@eduskunta.fi; harry.harkimo@eduskunta.fi; annika.saarikko@eduskunta.fi; paivi.rasanen@eduskunta.fi; li.andersson@eduskunta.fi; maria.ohisalo@intermin.fi; laura.huhtasaari@europarl.europa.eu; elina.lepomaki@eduskunta.fi; katri.kulmuni@eduskunta.fi; sari.essayah@eduskunta.fi
.

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
-- https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000007843454.html --
"Ympäri Suomea sytytettiin kynttilöitä Koskelassa surmatun pojan muistolle

Tapahtumalla ei ole virallista järjestäjää, vaan kaupunkien osoittamia paikkoja oli kerätty Facebook-tapahtumaan."

*

-- https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/d56bd5a8-d8ad-4cce-87c5-0ab99675e9ce --
"Sadat sytyttivät kynttilän Koskelan uhrin muistolle: ”Surmaa ennen satoja asioita meni pieleen, eikä vain muutama”

Eilen klo 22:30 (muokattu eilen klo 22:44)
Suomalaiset sytyttivät perjantaina ainakin 125 kunnassa kynttilän Koskelan surmassa kuolleen muistolle."

*

-- https://yle.fi/uutiset/3-11823575 --
"Eri puolilla Suomea sytytettiin kynttilöitä Koskelan uhrin muistolle: "Tämä ei saa jäädä vain otsikkotasolle ja raporteiksi"

Kynttilätilaisuuksilla haluttiin ottaa kantaa myös koulukiusaamista vastaan.

Muistotilaisuudet
5.3. 16:25 - Päivitetty 5.3. 20:28"

*
.