tiistaina, maaliskuuta 02, 2021

Fiktio - Oppositiojohtaja Ano Turtiainen sai kutsun Valko-Venäjälle Minskiin

2091Kansanedustaja Ano Turtiaisen ottaminen tähän esimerkiksi voi tuntua jostain absurdilta, mutta hänellä on varmasti kannattajansa - ollen vähemmistössä, todennäköisesti pienenä vähemmistönä. Emme tunne sitäkään millaista todellista vähemmistöä nyt Suomessa vieraileva valko-venäläinen yksityishenkilö rouva Svjatlana Tsihanouskaja aiempana vaaliehdokkaana lopulta edustaa, mutta lienee aivan varmaa, että vähemmistöä - kuinka suurta niin se arvailujen varaan. Sen me kuitenkin tiedämme, että Turtiainen edustaa saman mielisiä kansalaisia ja ainakin äänestäjiään.


...

HS-otsikko: ” Oppositiojohtaja Tsihanouskaja Helsingissä: Lukašenka teki Valko-Venäjästä helvetin, tarvitsemme Suomen apua

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007835438.html  -

..

F - "Yllättäen kuulemme kutsun Minskistä - suomalainen 'oppositiojohtaja' Ano Turtiainen kutsutaan Valko-Venäjälle; Turtiaiselta halutaan kuulla miten Suomessa demokratia toimii sen enemmistöisyytenä ja vähemmistöisyytenä.

Turtiainen oli erotettu emopuolueestaan ja hän siirtyi omaksi oppositioryhmäksi Suomen eduskunnassa - oli tullut kiistaa maahanmuutosta, reviiripuolustuksesta kuin yleisesti ottaen käytöksestä eduskunnassa.

Näin Valko-Venäjän johto sekaantuu Suomen sisäisiin asioihin, sisäisiin ongelmiimme, joihin Turtiaisen väitettiin osallistuneen - pienestä vähemmistöstä, silti ulkoinen eurooppalainen valtio halusi jopa presidenttinsä taholta tutustua ja perehtyä miten Suomessa vähemmistöjä kohdellaan.

Turtiainen selosti ASEM-mellakointia ja poliisin otteita mielenilmauksessa. Oli jälleen kyse suomalaisten omista sisäisistä asioista, mutta oli halu auttaa Turtiaista menestymään hänen oppositioasemastaan, jossa edusti vähemmistöjä .. "

..

Yllä oleva on tietenkin fiktio, mutta se voisi olla mahdollista, kuten on nyt tämä Valko-Venäjän oma sisäinen asia, johon nyt meiltä sekaannutaan jopa presidentin, pää- ja ulkoministerin voimin. Miten olisi meiltä median reaktio, jos idästä Moskovaa ja Pekingiä myöten Turtiainen saisi näkyvää tukea - vaikkapa tuottamaan Suomessa rauhanomainen vallanvaihto?

 

Miksi me sekaannumme niin innokkaasti vieraiden itsenäisten valtioiden sisäisiin asioihin?

Vaikka Minskin mellakoinnit .. - Valko-Venäjän lakien mukaan laittomina - |*

 .. tuntuisivatkin kuinka vastenmielisiltä tahansa täällä meillä, niin emme mekään olisi halunnut Ruotsin, Norjan ja Tanskan sekaantumista Helsingin Postitalon ASEM-mellakointiin |**, jossa poliisimme käytti kokeilevia ja tutkivia menetelmiä miten laiton mielenilmaus taltutetaan.

Miksi demokratian ihannemaista sotkeudutaan voimallisesti vieraiden asioihin- Ukraina, Burma, Mali, Syyria, Irak, Jemen, Libya .. listaa voisi jatkaa kauas Vietnamiin saakka. Eikä vain poliittisina tukitoimina, vaan myös läntisin asein ja pommein.

.

|* Mikä onkaan nyt Suomessa ”valtiovieraana” olevan rouva Svjatlana Tsihanouskaja ’ n virallinen titteli ja kansanedustuksellinen status?

 

.

Voisimmeko olla sekaantumatta vieraiden itsenäisten valtioiden sisäisiin asioihin – 

 .. tuon sijasta voisimme keskittyä omiin hyvin tärkeisiin ja ehkä monille nuorille kohtalokkaisiin tapahtumamahdollisuuksiin intensiivisemmin, ja jättäisimme muiden omat asiat heidän itsensä hoidettaviksi. Tässä esimerkki meille Suomelle ja suomalaisille tärkeä tehtävä, joka vaatisi osallistumista, huolehtimista ja vastuunkantoa – täältä – tämä: 

https://ilkkaluoma.vuodatus.net/lue/2021/03/hei-mina-olen-taalla-valitatko-minusta - .

.


"Suomalainen poliisi harjoitteli rajojansa pikkukahakoinnissa"

.
Aiempi US-presidentti Donald Trump: "Miksi me menemme opettamaan ja neuvomaan tapojamme, kun sitä ei edes haluta?!" -osapuilleen näin - melkoinen oivallus paljon parjatulta ex-presidentiltä.


..

..


                Ilkka Luoma

              HS-kommentit


 

 

..

HUOM! Koska monet vastaanottavat sähköpostipalvelimet eivät ota vastaan internetlinkkejä – on tämä sama henkilökohtainen mielipideteksti saatavilla täältä ~ VU – kaikkine linkkeineen 4.3.2021.

 

Lähetetty Windows 10:n Sähköpostista


1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
Vastaanottaja:

ano.turtiainen@eduskunta.fi; Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; sanna.marin@vnk.fi; pekka.haavisto@formin.fi; pekka.hakala@hs.fi; mika.niikko@eduskunta.fi; anu.vehvilainen@eduskunta.fi

Kopio:

anna-stina.nykanen@hs.fi; jussi.halla-aho@eduskunta.fi; maria.ohisalo@intermin.fi; annika.saarikko@minedu.fi; jussi.saramo@minedu.fi; ilkka.kanerva@eduskunta.fi; laura.huhtasaari@europarl.europa.eu; teuvo.hakkarainen@europarl.europa.eu; Paavo Väyrynen; erkki.tuomioja@eduskunta.fi; kaius.niemi@hs.fi; mika.aaltola@fiia.fi; teija.tiilikainen@hybridcoe.fi; markku.kangaspuro@helsinki.fi
.