torstaina, kesäkuuta 17, 2021

Kun suurvaltajohtajat tapasivat Genevessä - mikä olikaan merkittävä viesti Suomelle? (!)


EKSTRA: ~ https://www.france24.com/en/americas/20210617-mutual-respect-but-no-friendship-after-biden-putin-meet-for-tense-geneva-talks  - 

Kuva: ~  https://www.bbc.com/news/world-us-canada-57244860  - 


..

GENEVE - tulevaa hyväksyen Kiina ja Venäjä suuremmaksi kuin USA ja EU?


Venäjän presidentti Vladimir Putinin lehdistötilaisuudessa oli otetta, Putin oli selvästi tyytyväinen tilanteeseen ja voimme osin arvata, että neuvottelu meni hyvin - sellaisten asiaosioiden näkökulmista mitä meille julkisesti ei kerrottu!


.
YLE: ""Bidenin Euroopan-matka meni loisteliaasti" – asiantuntijat arvioivat, mitä huippukokous ennakoi Yhdysvaltojen ja Venäjän suhteille"

https://yle.fi/uutiset/3-11986161 -

..
YLE' n järjestelmät 'asiantuntijat' olivat tyypillistä West trolling manipulation valintayksipuolisuutta - Kristi Raik Virosta ja vaikkapa Mika Aaltola Suomen UPI-FIIA' sta. Olisiko valikoimaa voinut tasapainottaa esimerkiksi Aleksanteri-instituutin Markku Kangaspurolla, jolla on tasapainoisemmat, näkökulmaisemmat kuin puolueettomammat arviot kuullusta ja nähdystä?



Meille Suomelle tämä suurvaltajohtajien tapaaminen on yllättäen hyvin merkittävää,

.. ja tämän toi presidentti Putin osuvasti esille huomautuksella lännen sotakoneen Naton ja Yhdysvaltojen US Marine' n taisteluharjoituksista Venäjän rajan läheisyydessä - oikeastaan vieressä:

"Nytkin juuri meneillään olevina" -jättäen tosin mainitsematta Suomen, jossa oli käynnissä kaksi sotaharjoitusta - Lapissa ja Kuopion Rissalassa. Ehkä Putinin huomautus avasi oivalluksen, miksi presidenttien sessio oli Genevessä eikä Helsingissä.
.
https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/06/kaksi-niin-erilaista-maailmankatsomusta.html - "Kaksi niin erilaista maailmankatsomusta kohtaavat Genevessä" -IJL-artikkeli
--

Venäjä ei ole järjestänyt sotilasharjoituksia Yhdysvaltojen rajojen vieressä - Kuubasta on pitkä aika, ja sillekin oli konkreettinen syynsä.
--

Jostain syystä YLE jätti Putinin lehdistötilaisuuden simultaanitulkkauksen kesken - alku oli aivan ok, sillä suomalainen kuulija sai paljon arvokasta tietoa sellaisesta, mitä YLE ja Helsingin Sanomat eivät useinkaan esille tuo -

.. tässäkin puhutaan West trolling manipulation -ilmiöstä, joissa täällä meiltä idän ja lännen vedenjakajalta koetetaan iskostaa lukijoiden ja katselijoiden mieleen meidän oloa lännen maailmankuvassa, mikä ei kansakuntamme ajatusmaailmoihin aina sovi - tästä esimerkkinä suomalaisten jatkuva enemmistöinen Naton - lännen sotakoneeseen liittymisen estäminen.

Kansalaiset veronmaksajina ja näin YLE' kin ylläpitäjinä haluaisivat mahdollisimman puolueetonta uutisointia - erityisesti lähialueidemme osalta. Paatos lännen ihanuudesta ei sovi meidän suomalaisten ajatuskulkuihin, sillä osaamme, tiedämme ja vielä muutama muistaa konkreettisesti mitä merkitsee rujo vastakkain asettuminen venäläisten kanssa.



Meillä Suomessa informaatio, tieto ja luotettava data on ensisijaista - jo pelkästään geopolitiikkamme vuoksi

Meidän olisi voitava kansalaisina luottaa meille annettuun tietoon, joka laajasti katsottuna on nyt värittynyttä ja vieläpä sellaiseen suuntaan, jossa vanha arvokas sanonta soljuu kuin vesi hanhen selästä: "Pidän ystävät lähellä ja viholliset kaukana" - aikana jolloin me opimme kalliilla hinnalla toisen ikiviisauden:

"Ellet voita vihollistasi - tee siitä ystävä".



Nyt meille, jotka lopulta aina "pesemme ne ruumiit, jotka muuta tekevät" - tuotetaan sellaista informaatiovirtaa, joka ei tue erikoisessa geopoliittisessa asemassamme - juuri meille osuvinta ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa. "Verta ei kannata kaivaa nenästä".

Sanoisin, että Venäjän presidentti Putinin huomautus heidän rajoillaan pidettävistä Nato- US' n sota- ja taisteluharjoituksista oli juuri meille suunnattu - toivottavasti ystävällisenä viestinä - ollen sitä myös.
--

Meidän täältä Suomesta on viisasta osata nähdä Venäjä sinä toisena ydinasesuurvaltana,

.. jonka keskeisimmät maailmallisen ydinsodan uhkavarustelut ovat nekin liki rajassamme kiinni, Lapissa, jossa oli meneillään Putininkin huomaamana Arctic Challenge taisteluharjoitukset - vain noin 11 minuutin rynnäkkölennon päässä Venäjän strategisten ydinsukellusveneiden tukikohdista -

.. tarkoittaen Borei-veneiden Bulava-monikärkiohjusten varustelutukikohtia.



Ei siis ole ihme, jos Putin huomauttaa - aiheellisesti, olivathan nuo nuo Nato- /US' n sotaharjoitukset selvä uhka Venäjälle!

Ymmärrämmekö tämän, ja ymmärsimmekö silloin, kun presidenttimme Sauli Niinistö antoi luvan Puolustusvoimiemme komentajan allekirjoittaa Nato-Isäntämaa pöytäkirjan ..

.. en jaksa uskoa, että pöytäkirjan allekirjoitus tapahtui vahingossa, Niinistön huomaamatta, mutta todellisuudessa se tapahtui vahingoittaen meidän ainoaa turvaa muodostavaa puolueettomuutta ja liittoutumattomuutta, jonka kansakuntamme suuri enemmistö takaa väkevänä Nato-vastaisuutena - vuodesta toiseen.
--

Entä se suurvaltajohtajien todellinen keskustelu, jota meille ei informoitu?

Se tapahtui oletettavasti US-presidentti Joe Bidenin hienostuneena vihjeenä Venäjän kollegalleen olla mieluumminkin "Euroopan leirissä" - vastoin sitä kehitystä, joka saattaa olla meneillään talous- ja sotilaskaavassa, jossa:

'Kiina + Venäjä > US + EU'! > [2]


--

33419

--

[2]

On huomattavaa, että Kiina on US' n näkökulmasta jo asemoitu suurimmaksi uhaksi (mille? -herää kysymys!) - olihan Kiina jo kasvanut IMF' n tilastoissa maailman suurimmaksi taloudeksi jo vuonna 2017 - bkt/PPP.

Tämä suuruuden ekonomian kaava on läntisen maailmankuvan suurin uhkakuva, ja näin Biden haluaisi, että hänen 'kirveellä erottelulyönti' Venäjän ja Kiinan väliin olisi osunut suotuisaan suurvaltapolitiikkaan - lännen näkökulmasta.

Presidenttimme "hyvien palveluksien" tarjonta ei nyt osunut ja saatamme nyt ymmärtää miksi - siispä onkin nyt viisasta ottaa kansalaisen tuumaustunti uudesta meitä itseämme hyödyttävästi ulko- ja turvallisuuspolitiikan suunasta ja linjauksesta!

Meidän on Suomena osattava asemoitua diplomaattisesti, sekaantumattomasti kuin hienotunteisesti puuttumattomina muiden ulkopuolisten vieraiden omiin sisäisiin asioihin. Tätä voidaan kutsua paasikivimäiseksi viisaudeksi huolehtia koko kansakuntamme turvallisuudesta.

Ennuste

..

SUOMI24  |  TIEDE  |

.. 

1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
Vastaanottaja:

kristi.raik@icds.ee; mika.aaltola@fiia.fi; Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; markku.kangaspuro@helsinki.fi; pekka.haavisto@formin.fi; erkki.tuomioja@eduskunta.fi; Paavo Väyrynen; mika.niikko@eduskunta.fi; antti.kaikkonen@defmin.fi

Kopio:

hanna.smith@hybridcoe.fi; matti.pesu@fiia.fi; charly.salonius-pasternak@fiia.fi; laura.huhtasaari@europarl.europa.eu; jyrki.katainen@sitra.fi; juha.sipila@eduskunta.fi; annika.saarikko@vm.fi; jussi.halla-aho@eduskunta.fi; katri.kulmuni@eduskunta.fi; elina.valtonen@eduskunta.fi; antti.rinne@eduskunta.fi; matti.nojonen@ulapland.fi; jyrki.kallio@fiia.fi; pekka.mykkanen@hs.fi; sanna.marin@vnk.fi; antti.lindtman@eduskunta.fi
.