torstaina, kesäkuuta 03, 2021

US-taistelukoneet Kuopion Rissalaan - uhkaa meille ja muille

 2147.


Karjalan lennostossa vierailevaan osastoon kuuluu kymmenen merijalkaväen hävittäjälentolaivue 115:n (Marine Fighter Attack Squadron 115, VMFA-115) F/A-18 Hornet -hävittäjää, joita tukee 1‒2 merijalkaväen ilmatankkaus- ja kuljetuslentolaivue 452:n (Marine Aerial Refueler Transport Squadron 452, VMGR-452) KC-130-ilmatankkaus- ja kuljetuskonetta. Kuva: Sami Takkinen / Yle


***

...

YLE: "Yhdysvaltojen merijalkaväen hävittäjät ja 250 sotilasta saapuivat harjoittelemaan Suomeen – Everstiluutnantti: “Ehdottomasti meidän etu”"

https://yle.fi/uutiset/3-11960547 - 

..

IJL-kommentti:

Venäläiset eivät käyneet Suomessa harjoittelemassa asein- vuoden 1945 jälkeen koskaan
Kun Suomella oli paljon puhuttu | parjattu YYA-sopimus, ei Neuvostoliitosta käyty Suomessa kertaakaan harjoittelemassa asein - ei vuoden 1945 jälkeen (sitä ennenhän "harjoitukset" olivat täyttä sotaa).

Kerran Kreml ehdotti yhteisiä sotaharjoituksia, tuolloin presidentti Urho Kekkonen sanoi ystävällisesti - "Ei kiitos" - asia jäi siihen, eikä seuraavaa pyyntöä koskaan tullut ..
Tämä historiasta ja meidän | poliitikkojemme luovuttamasta puolueettomuudesta (kts. Nato-Isäntämaa pöytäkirja |1), jota kylläkin kansakuntamme ylläpitää sotilaspoliittisena liittoutumattomuutena - minkään sotaliiton kanssa. Kaikissa mielipidetiedusteluissa suomalaiset sanovat jo yli 10 vuoden ajan - "Kiitos ei" - Nato, yli 50 prosentin voimalla.


Kuopion Rissala tulee nyt uudestaan ---

[2016] Toinen ero tuossa Nato-pöytäkirjassa on se, miten Nato/US' n taistelujoukot kutsutaan
Ruotsi selvensi sen tarkaksi, Suomessa ei edelleenkään tiedetä kuka/ mikä sen kutsun lähettää ja tätä epäselvyyttä US on jo käyttänyt hyväkseen ja kutsui itse itsensä Kuopion Rissalaan F-15C taistelukoneineen, lentämään yhteislentoja kohden itärajaa kotoisten Hornetien kanssa. Venäjä laittoi tämän hyvin tarkasti merkille.
Suomalaiset ovat joku vuosi sitten ilmaisseet, ettemme liity Natoon edes silloin, jos Ruotsi sattuisi niin tekemään - nyt tämän päivän tutkimusta ei ole näkynyt, tästä kyselypatterista.
--
Suomella on oma historia - me tunnemme venäläiset, niin hyvässä kuin pahassa
Jouduimme puolustautumaan Talvisodassa ja Jatkosodassa |* virallisen päivän-pari odottelun jälkeen hyökkäsimme itse - Saksan kolmannen valtakunnan Operaatio Barbarossan osana itään - Neuvostoliittoon, jopa ylittäen vanhan valtakunnan rajan. Samalla olimme antaneet koko Lapin Saksan sotakoneille - Wehrmacht' ille ja Waffen-SS' lle.
__


Meille oli mahdollisuus saada ydinasesuurvaltojen päämiehet Suomeen, joko Helsinkiin tai Rovaniemelle -
.. tosin nyt jäi vielä yksi mahdollisuus - myöhemmälle toiselle kierrokselle, kun Venäjä on Arktisen neuvoston puheenjohtaja.
Ensimmäisen presidentillisesti "hyvien palveluksien" pöydän kattamisen me menetimme, koska Kreml halusi alleviivata meidän roolia olla luomatta uhkaavia sotilaskuvia rajojemme yli - vieraiden toimesta ja näin Kreml valitsi Sveitsin Geneven presidenttien Vladimir Putinin ja USA' n Joe Bidenin tapaamispaikaksi. USA' lle olisi käynyt myös Helsinki ja Rovaniemi.
Ensimmäinen Case Rissala / F-15C -konein -se katsottiin "läpi sormien", mutta toinen sotaharjoitus F/A-18 Hornet -konein 'oli liikaa' - Suomi oli astunut yli sellaisen viivan, joka tuottaa reaktion Kremlistä |2

Tässä kohdin voisimme muistella muinoisen Neuvostoliiton asevarusteluja sotakoneineen Kuubaan 1960-luvulla -
.. tuolloin maailma oli näyttävästi suurydinsodan partaalla, vaikka todellisuus oli vielä monen "lukon takana". Joka tapauksessa USA reagoi väkevästi, ja nyt Venäjän reaktiot olivat hienovaraisemmat ja juuri Suomelle - ajatteleminen syvällisemmin oli usein hyvinkin suotavaa, mitä ja miten teemme kuin luomme uhkakuvia - juuri itään.

Pitää muistaa kokonaisuus koko 1300 kilometrin matkalta Venäjän kanssa
Pohjoisessa hyytävyys sen kuin lisääntyy. Kuolassa ovat Venäjän vastinvoimat strategisina ydinasepelotteina, jottei maailmamme haihdu ydintulen lieskoihin - kyseessä strategisten ydinsukellusveneiden kalliotukikohdat - Borei-veneille Bulava monikärkiohjuksineen.
Nythän US Army ja USAF taisteluharjoittelevat Lapissamme |3, josta kentiltämme on noin 15 minuutin rynnäkkömatka Kuolan Borei-tukikohtiin. Ehkä nyt ymmärrämme miksi Ala-Kurttia myös vahvistetaan - tosin siihen vaikuttaa myös Koillisväylän kauppareitin puolustusjärjestelyt ...

Mikä olisikaan meidän parasta ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa?
Se on yksiselitteisesti täysi puolueettomuus ja presidentillisten "hyvien palveluksien" tarjoaminen kaikille konfliktoituneille.
Meidän on opittava sekaantumattomuus toisten kolmansien omiin sisäisiin asioihin, olla diplomaattisia vaikka olisimme itsessämme eri mieltä - olla myös hienotunteisia, eikä sotkeutua "heristävin sormin" varsinkaan maailmallisiin enemmistöihin, joilla on myös oikeus omanlaiseen yhteiskuntamalliin ja -järjestykseen.

Maailma jatkuu lännen jälkeen!
Eurooppakin on yli puolelta osin Venäjää, sen ollen myös Euroopan väkirikkain valtio. EU-Eurooppa ei ole koko Eurooppa ja eurooppalaisuus ei tarkoita eu-eurooppalaisuutta, pelkästään. Tämäkin on hyvä muistaa täältä meiltä - idän ja lännen vedenjakajalta. Emme voi olla vastakkain asettelun lieassa! |4

..
|1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html -
|2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/05/helsingin-sijasta-putin-ja-biden.html -
|3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/11/miksi-natous-kay-taisteluharjoituksia.html -
|4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/12/idan-ja-lannen-valinen.html -



..
YLE-ingressi: "Karjalan lennoston ja yhdysvaltalaisen lento-osaston ilmasotaharjoitukset alkavat huomenna. Yhdysvaltojen merijalkaväki on tuonut Suomeen kymmenen hornet-hävittäjää ja 250 sotilasta. Lennot jatkuvat melkein 3 viikkoa"


...

Ei kommentteja: