lauantaina, kesäkuuta 26, 2021

Saksa ja Ranska ajavat uutta lähentymistä Venäjän kanssa!

2157.





..

YLE: "

Venäjä pettyi EU-johtajien päätökseen unionin ja presidentti Putinin huippukokousten jatkosta

"

https://yle.fi/uutiset/3-11998209  - 


IJL-kommenttikirjoitus

EU voisi omaksi edukseen muistaa vähintään kaksi asiaa -

1) maantiedettä ja 2) kansakuntien kokoa koskien - eikä tässä vielä kaikki, vaan juuri Saksa, ollen EU' n talousveturi ja suurin asukasluvultaan - tietää mitä merkitsee totaalinen tuhoamissota venäläisiä vastaan (Operaatio Barbarossa 1941-45; Suomi oli osa tätä Saksan kolmannen valtakunnan hyökkäysaseveljeyttä - Neuvostoliittoon vuonna 1941).

Venäjä on osa Eurooppaa, ollen sen ylivoimaisesti suurin pinta-alaltaan
Samalla Venäjä on osa Euraasiaa, ollen siinäkin pinta-alaltaan maailman suurin valtio - yhteisellä maarajalla Kiinan, maailman suurimman talouden (bkt/PPP - IMF 2016) kanssa.
Venäjä on myös Euroopan suurin valtio asukasluvultaan, raaka-ainevaroiltaan kuin ravinnollislähteiltään ja vähintäänkin viljelykelpoisena maapinta-alana.
Venäjä on myös valtio, jonne mahtuu valtavasti lisää ihmisiä, varsinkin jos osaamme nähdä EU-Etelä-Euroopan kuivuvan, aroutuvan jopa aavikoituvan - onkin (onko?) odotettavissa valtavat määrät ilmastopakolaisia seuraavien 20-60 vuoden kuluessa, ja EU-Brysselin on pakko hoitaa "asukkaansa" - ehkä Venäjä on tuolloin ratkaisu - molempien tahojen eduksi!
--
Saksa ymmärtää parhaiten miksi Venäjän kanssa kannattaa elää rauhassa, yhteistyössä kuin ilman luotavaa uhkaa, joka tapahtuu nyt EU:n rahalla houkuttelu laajentumisena (Ukraina?) ---
--- kuin lännen sotakoneen Naton itään etenemishankkeina -
.. "turvallisuuslupauksin", jotka lopulta ja ainoastaan luovat uhkaa, vastakkainasettelua ja jännitteitä - ja jälleen Saksa kuten Ranskakin muistavat mitä merkitsee laajat Venäjän arot pakkasineen (ilmastonmuutoksesta huolimatta).
Euroopan ainoa tie omalle erityiselle kehityspolulle tapahtuu yhdessä sen suurimman jäsenen - Venäjän kanssa. Samalla on hyvä muistaa, että Venäjä on ollut vuosisatojen ajan (omien sanojensa mukaan) muuri Aasian jättilaumoille - matkalla eurooppalaiseen "sivistykseen"!

.
EKSTRA

IS: "

FT: Saksa ja Ranska haluavat huippu­kokouksen EU:n ja Venäjän välillä

"
.

Tänään juuri EU-Euroopan isoveli ja turvatakuu ydinasein -
.. USA on luonut kiihkeän vastakkain asettumisen idän kanssa. EU:n pahin uhkaskenaario on idän muodostuminen kumppanuudeksi Venäjän ja Kiinan välille. Tämä yhtälö: "Kiina + Venäjä > US + EU" on läntisten vähemmistöhegemoniallisuuden loppu - eletäänhän nyt jo amerikkalaisen laatuaviisin The Newsweek' in kansaotsikolla "The China's Century" aikakautta ..
Saksa osoittaa suurta viisautta hakiessaan vuoropuhelua - yhdessä "napoleon Ranskan" kanssa Kremlin suuntaan. Tämä sopii Venäjälle hyvin, sillä jo historiastaan Kreml on mielellään puhunut jopa ranskaa!

Mutta! EU osoittaa omaa aivan uuden kehityspolun tienviittaa - vain hyvin pieni EU-vähemmistö kykenee viivyttämään kehityspolkua, joka kuitenkin Saksan ja Ranskan viitoittamana lähestyy Kremliä - joka taas saattaa rapauttaa EU-harmoniaa - siitä vähäisestäkin. Mutta - toiseen kertaan - Saksan ja Ranskan omat edut saattavat ajaa pienien ohitse, mutta kokonaisvaltaisesti kaikkien eurooppalaisten eduksi.

Eikä tässä vielä kaikki!
Saksa ja Ranska saattavat olla ratkaisijoita ,joiden myötä EU:sta tuleekin "suurvalta" kolmen suuren joukkoon - Kiinan, Yhdysvaltojen ja Venäjän oheen, sillä tässä kohdin EU' lla on loistopaikka irtautua amerikkalaisholhouksesta - itsenäisiksi toimijoiksi idän ja amerikkalaisen lännen väliin - luoden maailmallista rauhoittumista moniklusterisen järjestelmän yhdeksi avainnaulaksi.
--

Suomesta katsottuna meillä on vain yksi vaihtoehto -
.. meidän on kaikin keinoin koetettava edistää Kremlin ja EU-Brysselin lähentymistä - EU:n oman edun nimissä. Me Suomena olemme idän ja lännen vedenjakajalla, emmekä voi hyväksyä täältä Kuolan niemimaan viereltä ja 1300 kilometriltä yhteistä maarajaa Venäjän kanssa tätä vastakkain asettumisen kiihkeyttä - ja vain niin kovin pienien eu-toimijoiden taholta.


Suomen on kaikissa EU-tilanteissa kyettävä omaan itselliseen Venäjän politiikkaan - oman etumme nimissä
Meillä ei ole varaa nokitella ajassa, jossa viimeisimmästä nokittelusta on kulunut 80 vuotta, kun yhdessä Saksan kolmannen valtakunnan kanssa aloitimme Jatkosodan, sen ollen osa saksalaista operaatio Barbarossaa - lopputulos on tunnettu ja nyt on aika tunnustaa virheet ja välttää ne - uusintaotteluun ei ole varaa, ei edes koko EU:lla, puhumattakaan yhdessä US:n kanssa.



..


...

1 kommentti:

Hannu Rainesto kirjoitti...

Olet päässyt asian ytimeen, juuri tuosta on kyse, Aasian maiden yhtenäisyyden löytymisestä. Lähinnä siis Kiinan ja Venäjän välillä, sekä toivottomasta USA EU akselistä, jota Suomi epätoivoisesti tähyään onnelakseen. Suomen ongelma on läntinen naapurimme, jolla on hegemonian lisäksi taloudellinen valta Suomessa, ikään kuin olisimme osa heidän maaperäänsä.