lauantaina, elokuuta 28, 2021

TP Niinistö: ihmisvelvollisuudesta ihmiskunnalliseen vastuunkantoon!

2175.


Kuva: Iltalehti - LINKKI - [KUVA]  - 


***

..

TP Niinistö: ihmisvelvollisuudesta ihmiskunnalliseen vastuunkantoon!












Tunnetusti koko biologinen maailma - biosfääri on evoluution kulkua sukupolvesta toiseen, jota määrittää vain luotu tarve lisääntyä kilpailussa, mutta myös sopeutuvuudessa.


Ihminen on osa biologista jatkumoa, joka sai alkunsa jo ehkä miljardi vuotta sitten - bakteereina ja niitä ennen viruksina, ehkä vieläkin pienempinä elon ja kuolon rajamailta.



Ihmisen biologinen osa voidaan mitata biomassana -

.. kierrossa olevana biomassana ja elävänä sen osasena. Tämä ihmisen elollinen biomassa ihmispopulaation yhteenlaskuna saattaa olla "vain" muurahaispopulaatioiden kokoinen - kerrotaan myös, että muurahaiset olisivat biomassaltaan noin 20 prosenttia maaeläimistä (?)


Ihmisen roolia [1] biosfääristä ja jäljenjätöstä voidaan mitata monin menetelmin -

.. hiilidioksidin päästöinä - valtioittain, kumuloituneena viimeiseltä 150 vuodelta kuin per asukas kohtaisena. Näin saamme jäljenjättäjät selville - johonkin järjestykseen "pahimmasta parhaimpaan".
.
[1] ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/86004/haittajaljen-jattaja-suhteeton-ihminen-luontoymparistossa?changed=1629007487 -
[1] ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/80799/milloin-oivallamme-henkilokohtaisen-jaljenjaton-ja-sille-kumulatiivisuuden?changed=1628919172 -

.

Kollektiivinen vastuu edellyttää kokonaisvaltaista toimintaa - koko ihmiskuntana
Emme enää voi osoitella sormia tarkoitus- ja päämäärähakuisesti - puolustellen eräitä ja syyttäen toisia. Nyt on tekojen aika.

Presidentillinen viesti ympäristöllisestä jäljestä, jonka jätät - onko se vastuuta, kollektiivisuutta kuin yhteistyötä koko ihmiskunnan keskeisenä toimena pelastaa meitä kaikkia Elättävä biosfääri?



Elämä on tapahtumasarja, jolla on alku ja loppu

Elämä on kaikille eliöille evoluution näkökulmasta yhtäläinen, oikeutettu, kilpailullinen mutta myös sopeutuvainen - lomittumisena reviirillisesti osa-alueisiin, jossa kukin laji hakee otollisuutta jatkaa omaa geneettistä perintöä - ja jälleen evoluution "ohjastamana".



Onko ihminen ylittänyt osuutensa?

Kyllä - meidän jättämä elämällinen jälki muille on hengästyttävän suuri, niin suuri, että luontobiologia käy mahdollisesti jo varahapella - me kulutamme yksinkertaisesti liikaa maailmallisbiologiseen osuuteemme nähden. Me syömme muiden kupeilta ja sotkemme toisten mahdollisuuksia toteuttaa evoluution peruskäskyä - hallittua lisääntymistä.



Presidentillinen oivallus ja herääminen on saanut muistutusta Elämän jatkumisesta hyvin konkreettisena -

.. on herännyt samanlainen huoli jälkipolvista, koska he juuri tulevat kokemaan sen kumuloituneen ongelmat - ehkä katastrofin, jotka me vallassa olevat omine vanhempineen olemme luoneet kasvuhokemien summana toteuttaessamme materiaalista hypetystä näyttö- ja vertailutaloutena.



TP Sauli Niinistön herääminen ihmisen vastuuseen on ajassa juuri nyt -
[ ~ https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/8794849a-d12d-4be4-8b32-8579bd3238eb - ][KUVA]


.. tämä herännäisyys on osa elollista karderobia, jossa [2] "hyvät palvelukset" neuvottelupöytien kattamisena heille, joilla on ratkaisemattomia ristiriitoja - ovat eräs tie kohden yhtenäisempää ihmiskuntaa, joka säätää olonsa oman kokomittakaavansa mukaiseksi.
.
[2] ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/02/suomi-tarjoaa-mielellaan-hyvia.html -
.



[3] Kolmantena inhimilliskansakunnallisena heräämisenä voisi nähdä halun olla mukana viestin viejänä sellaisesta maailmassa, jossa lapsiemme elon alkupolku - koulut ovat kiusaamattomia ja väkivallattomia |*.
.
[3] ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/06/tarkka-silma-huomaa-lasten-ja-nuorten.html -
--


Kolminaisuus [1+2+3] - johon TP Niinistö heräsi -

.. tätä toivonee kansakunta, joka valitsi poikkeavasti Sauli Niinistön jatkokaudelle heti ensimmäiseltä kierrokselta. äänestäjien toivoessa esimerkinantajaa "maan isänä", jolla ei kuitenkaan ole riittävää valtaa -kansakunnan mielestä!

..
EKSTRA


Uusnormaali: "ihmisvelvollisuudet, ja tämän tarkentuva evoluutio - ihmiskuntavelvollisuuksiksi" --- ihmiskunnan on vihdoin opittava evoluution sille järjestämän reviirin tunnistaminen ja siihen tyytyminen!

.

TIEDE  SUOMI24  |


...

38083 

Ei kommentteja: