keskiviikkona, elokuuta 18, 2021

Kukaan ei halua luopua saavutetuista eduistaan - ei edes Afganistanissa, jossa vallitsee (nyt) Sharian-laki

2172.


YLE/Areena ~ https://yle.fi/uutiset/3-6906965 - 

"Islaminuskon suhtautuminen naisiin ja sharia-laki saivat aikaan kärkevimmät kommentit Ajankohtaisen kakkosen Islam-illassa. Keskustelijat väittelivät esimerkiksi naisten päähuivin käytöstä. Voimakkaista näkemyseroista huolimatta keskustelu pysyi asiallisena."



..

Saavutetut edut - niitä on kaikkialla ja tämä on lännessäkin opittava ymmärtämään!



1 - Suomessa - täällä idän ja lännen vedenjakajalla -

.. kohdellaan ihmisiä meillä vallitsevan lainsäädännön mukaisesti - tai ainakin pitäisi. Olemme myös opastumassa hienotunteiseen näköalaan olla sekaantumatta vieraiden omiin sisäisiin asioihin |0.


.

IS: "Naisia kohdellaan Afganistanissa nyt ”sharia-lain mukaisesti” – professori kertoo, mitä se käytännössä tarkoittaa"
~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008199895.html -
.

Olemme tahdikkaita ja meihin luotetaan maailmalta sitä enemmän mitä puolueettomammaksi Elämänkatsomuksemme kirkastuu.

..
Kaikilla itsenäisillä ja vähemmän itsellisillä valtioilla on omat lakinsa - kuten myös uskonnoilla, joiden osalta vallitsee uskon ja uskomuksen vapaus tai sitten ei.

Tässä kohdin herää mieliin meillä täällä Suomessakin viljelty sanonta "saavutetuista eduista" - miten se liittyy nyt tässä näihin talebaaneihin ja Afganistaniin?

Ehkä se onkin 'kaikkien kysymysten äiti', jos laajennamme tietoisuuttamme reviireistä, perinteistä, opituista tavoista kuin erilaisista kulttuureista ja uskonnoista, sekä oikeuksista omiin tapoihin!



Sharia on muslimeille tosiasia, ja sitä tulkitaan hiukan eri tavoin -

.. riippuen valtiosta, uskon syvyydestä ja tulkinnoista. Meillä lännessä kristitytkin tulkitsevat Raamattua suuntauksesta riippuen eri tavoin ja päämäärin.



Tulkintoihin lienee oikeus, niin uskonnossa jos toisessa?

Kristityn ei ole syytä sekaantua muslimien uskonasioihin - annetaan heille se sama oikeus kuin kristitty on ottanut itselleen. Uskon kauneus on suvaitsevaisuus
|1 ja puuttumattomuus muiden uskontokuntien sääntöihin ja Elämänarvoihin.



"Saavutetut etuisuudet"?

Meillä Suomessa se tarkoittaa paljolti ammattiyhdistystoimintaa ja palkkoja, oli yhdistyksessä tai sitten ei. Emme ole herkkiä luopumaan saavutetuista etuisuuksista - sen olemme nähneet lakkoina ja sulkuina - mutta; miten tämä kaikki liittyy Afganistaniin?

Hyvinkin, jos laajennamme tietoisuuttamme ja koetamme erkaantua lännen omasta yksipuolisuudesta miten yhteiskuntaa tulee ohjastaa ja määritellä.

Lännessä on omat tapansa ja tavat nyt ilmiselvästi törmäsivät aivan toisen tyyppiseen yhteiskunta- ja elämisenmalliin - islamistiseen maailmaan, jossa sielläkin esiintyy tulkintoja perinteiden ja tapojen myötä.



Afganistanissa Sharia-lait ovat "saavutettuja etuisuuksia", joillekin - ei ehkä kaikille täysin tasa-arvoisesti, mutta siihenkin lienee hyvät syyt! Mitkähän ne voisivat olla?
..

Nainen on Elämän luoja, joka tarvitsee miehen läheisyyden saavuttaakseen evoluution päätavoitteen - lisääntymisen.

Nainen on myös usein valitsija, josta mies käy kamppailua muiden miesten kanssa - tämä on evoluution pyhimpiä käskyjä, jotta "vahvemman laki" toteutuu. Näin on syntynyt kamppailu oikeudesta lisääntyä - siis kamppailu naisista, joilla on nuo Elämän avaimet käsissään.



Islam on oivaltanut tämän miesten kamppailun naisista
|2-

.. ja haluaa suojata valitun - pukemalla hänet häveliäästi piiloon, ettei sieltä vahingossakaan "häntä heilu" - osuva vertaus koirasta, jonka hännän heilutus herättää huomiota. Peitto ja näkösuoja on vain yksi osa islamistista maailmaa, jossa koetaan naisen houkutteleva esiintyminen "paheeksi" |3, joka täytyy jotenkin estää, jottei vieras mies innostu liikaa - aiheuttamaan perhesurua -

.. näinkö? Tähän kullakin on omat oikeutetut mielipiteensä, mutta nyt on aika oivaltaa myös sellaisia näkökulmia, joiden maailma ulottuu lähes puoleentoista miljardiin ihmiseen - muslimimaissa |4.
--

Lopulta on kysymys vastakkain asettumisten hallinnasta |5 -

.. tässä kohdin länsi koetti käydä opastamassa - aseinkin - afgaaneja, lännen omilla tavoilla ja opeilla demokratiasta, oikeudenmukaisuudesta, tasa-arvosta kuin ihmisoikeuksista.



Ehkä nyt opittiin, ettei lännen maailma ole koko maailma
|6 -

.. vaan kullakin on oikeus valtioina valita omat tapansa, perinteensä kuin oppinsa - lännestä ei ole mitään oikeutta mennä sekaantumaan ja sotkeutumaan minkään itsenäisen ja itsellisen valtion - kansakunnan sisäisiin asioihin, vaikka jonkun toisen tavat, mallit ja yhteiskuntakeinot tuntuisivat läntisten silmälasien läpi katsottuna "kuinka pahalta tahansa".



Länsi on vähemmistöinen osuus maailmallisuudesta -

.. ihmispopulaatioiden osalta, ehkä edustaen omana vapaan sanan kilpailutaloutena noin suhdetta 1,4/8,0 - tässä saatamme huomata, että pelkkä kiinalaisuus edustaa samaa koko luokkaa -jo yhtenä valtiona.



Lännestä ei voida luoda informaatiosotaa
|7-

.. joskus puhutaan median West trolling manipulation -ilmiöstä |8, jonka väitetään olevan vastavoima idän - East trolling propaganda -ilmiölle (?)
..

Afganistan, talebaanit ja heidän Sharia-laki ovat heidän oma asiakokonaisuus. Annetaan juuri afgaanien itse ratkaista omat asiansa - olivatpa ne sitten kuinka "pahoja" lännen näkökulmasta tahansa 


>2 -- > katso kommentti 1



..

Ekstra


Amerikkalainen unelma

https://keskustelu.suomi24.fi/t/15365140/amerikkalainen-unelma-maailman-herruudesta

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/07/yhdysvallat-on-ahkera-sotija-vapaa.html - 


Amerikkalainen motiivi auttaa tiettyjä afgaaneja

~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17060187/miksi-yhdysvallat-auttaa-millaisin-motiivein-heita-auttaneita-afgaaneja



.

PS. ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008196504.html - Tässä kohdin herää mieliin meillä täällä Suomessakin viljelty sanonta "saavutetuista eduista" - miten se liittyy nyt tässä näihin talebaaneihin ja Afganistaniin?


..

Linkit ja viitteet


|0 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17079231/on-aika-oppia-olemaan-sekaantumatta-vieraiden-valtioiden-omiin-sisaisiin-asioihin--

|1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/01/nakemyksien-sovittelua-mutta-vain.html

|2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/01/lisaantymisvietti-tuo-jumalainen.html -

|2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/02/miesten-taistelu-elintilasta.html -  

|3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/02/metoo-nosti-kiihkon-pintaan-mika-onkaan.html

|4 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_muslimienemmist%C3%B6isist%C3%A4_valtioista

|5 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/78832/idan-ja-lannen-valinen-vastakkainasettelu-kiihtyy

|6 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/12/trump-tekee-tilaa-maailman-enemmistolle.html

|7 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/01/hybridillista-informaatiosotaa-mista.html

|8 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/04/ita-vastaan-lansi-onko-lannenmies.html

..



SUOMI24  |  TIEDE  |  TIEDE  |  TIEDE  |  IJL-BLOG  | 



...
37046

1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

Kommentti 1
---

2

Nyt länsi sai - tänään tarkasteltuna -

.. opin, josta tulisi ottaa valistuneesti vaarin, sillä maailma jatkuu vahvasti läntisten rajojen ulkopuolella. Länsi ei ole maailmallinen hegemonia, ja nyt olisikin viisasta ja kaukonäköistä havaita Maapallolliset yhteisongelmat - ilman yhteiskunnallisia verrantoja - suurimmiksi haasteiksi, sillä maailmamme kuivuu, kuumenee, aroutuu ja jopa aavikoituu valtavien äärisääilmiöiden säestämänä.

Pallomme on yhteinen ja evoluutio loi se kaikille - koko biosfäärilliselle kokonaisuudelle

Evoluutio osaa tavoillansa järjestellä Elämän rakenteita ja - vaikutteita huomioiden kokonaisuus ja tässä piilee suuri vaara sellaisille, jotka luulevat olevansa enemmän kuin lopulta ovatkaan!


...