keskiviikkona, elokuuta 04, 2021

Suomelle uusi puolueettomuuden linjaus - kansakunnan tahdon mukaisesti

 2169.


Kuva: ~ https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/9d5434cc-5e89-4708-8c24-c5d95e0e782d - .

..




1


Maamme kansasuosiossa oleva tasavallan presidentti Sauli Niinistö on tarjonnut kohteliaan hienotunteisesti maamme hyviä palveluksia jo vuosikausia. Tarjonnan konkretiaa saattaa nyt lisätä vuosi 2025 |0, jolloin tulee täyteen 50 vuotta presidentti Urho Kekkosen yhtä Elämän täyttymystä - ETYK 1975 Juhlakokous.

..
YLE-otsikko: "Presidentti Niinistö maalailee yhdysvaltalaislehdessä kuvaa huippukokouksesta Helsingissä vuonna 2025 – presidentti haluaa elvyttää "Helsingin hengen""


https://yle.fi/uutiset/3-12014392 -
..


Maamme sai 1975 ETYK: ssa puolueettomuustunnustukset suoraan ja epäsuorasti kaikilta ilmansuunnilta - niin lännestä kuin idästä |1

Ehkä TP Sauli Niinistö haluaa nyt maamme ja itsensä historiaan hienostuneena välittäjänä, joka ymmärtää toisten sisäisiin asioihin sekaantumattomuuden?

Suomi on kansakuntansa vahvasta enemmistöisyydestä tähän saakka - aina vastaan liittymistä lännen sotakoneeseen - Natoon |2. Tämän väkevän tahtotilan Niinistö on kuitannut lauseella: "Olen suomalainen", kun amerikkalainen laatuaviisi kysyi Suomen asennetta Natoon [Kuva 1]. Vastaus oli presidentiltämme kansakunnan mieleinen ..



Maailma käy kovaa informaatiosotaa |2 - idän ja lännen välillä; kyseessä keskinäisnokittelu "West trolling manipulation" -ilmiöisenä |3, johon itä vastaa omalla lännen mielestä jatkuvalla propagandalla.



Maailma on nyt vaarallisesti täydessä vastakkainasettelun rintamassa - vastatusten

[ ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/78832/idan-ja-lannen-valinen-vastakkainasettelu-kiihtyy - ]

Länsi puhkuu omaa erinomaisuuttaan, demokratian |4, tasa-arvon, sananvapauden |5 kuin oikeusvaltioperiaatteiden pohjalta ja itä taas omaa vahvaa enemmistövaikuttavuutta - mahdollisesti kiinteytyvästä "liitosta", jossa Kiina on löytämässä Venäjän, mutta myös kiinalaisten uteliaina katsoen ja odottaen kehittyvän EU-Euroopan yhteisuntamallivirittymistä.



Tässä ja nyt TP Niinistö on avaimen sovittajana lukkoon, joka nyt kahlitsee lähempää vuorovaikutusta idän ja lännen välille
--

[HISTORIA opettaa] Meiltä Suomesta ei voida oman ulko- ja turvallisuuspolitiikan myötä asemoitua vain yhteen ilmansuuntaan - tästä on pelottavia kokemuksia vuodelta 1941, jolloin Suomi liittoutui de facto Saksan kolmannen valtakunnan kanssa |6 - "pakon edessä" sokeana, kun emme ymmärtäneet silloisen Neuvostoliiton todellisia pyrkimyksiä - Suomenkin osalta. Olimme hyökkääjä -tunnetuin seurauksin.
--



TP Niinistö on selvästi oivaltanut maamme sotilaspoliittisen liittoutumattomuusperiaatteen lisäävän luottamusta niin lännestä kuin idästä

Länsikin ymmärtää ettemme voi olla Naton sotakoneen vasalleja - erityisesti kriittisen geopolitiikkamme vuoksi - olemme Lapissa kiinni Venäjän Kuolan niemimaassa, jossa sijaitsevat Venäjän viimeisen ydinsodan esto- ja uhkajärjestelmät - Borei-strategisten ydinsukellusveneiden kalliotukikohdat |7.

Tässä Borei ja niiden Bulava kokonaisuudessa on se oleellinen syy, miksi Nato ja USA haluavat sotaharjoituksia juuri Lappiin |8 - onhan Suomen Lapin kentiltä ja Kuusamosta ilmarynnäköinneillä vain noin 10-15 minuutin taistelu- ja hyökkäysmatka noihin Borei' den tukikohtiin. Tässä kohdin on hyvä perehtyä Nato - Isäntämaa pöytäkirjaan! |9.



Uskoisin, että maamme sotilasjohto on evästänyt nämä edelliset Kuolan niemimaan kylmät faktat tasavaltamme huipulle

Emme voi enää tehdä sitä virhettä mikä oli miltei kohtalomme vuonna 1941, kun luovutimme Lapin Saksan kolmannen valtakunnan Wehrmacht' lle ja Waffen-SS' lle.
--



Yhdysvallat on menettänyt maailmallishegemoniallisen asemansa - Kiina on astunut rinnalle lähinnä kaupallisena vaikuttajana

Maailma käy yhä syvemmälle aikakautta, jossa USA joutuu luopumaan maailmallisesta sotilashegemoniallisuudestaan ja jatkuvista hyökkäyksistään vieraiden valtioiden alueille.

Kiinalainen ajatusmaailma ja perinne muiden asioihin sekaantumattomuudesta saa uuden tuleman ohjeeksi parantamaan maailmallista tasa-arvoa, tuntuipa se sitten kuinka pahalta tahansa lännen ja tämän laatumedioiden mielestä.

--

Olemme saapumassa tilaan, jossa idän näykkiminen, nokkiminen ja parjaaminen diktatuureiksi ja "pahan valtakunniksi" käyvät kestämättömiksi


Kansoilla ja valtiojärjestelmillä on kaikilla omat lakinsa, tapansa ja perinteensä - kuten Afganistanilla, jonka 20 vuotinen amerikkalaiskasvatus ja -kuritus ovat nyt päättymässä USA' n häviöön tässä sodassa |10, jonka se aloitti vuonna 2001 kostona 9/11 -terrori-iskuille.



Aiempi US-presidentti Donald Trump oivalsi erään asian erinomaisesti:

'Miksi me menemme opettamaan, ojentamaan ja jopa väkivaltaisesti sotimalla sekaantumaan omin lännen oppeinemme, kun he eivät sitä edes halua!' (sisällöltään osapuilleen näin). Parjattu Trump osui tässä "naulan kantaan" - täysosumana, mutta sitä ei haluttu noteerata edes suomalaisessa - itseään laatumediaksi kutsuvassa informaatioväylässä.



Nyt TP Niinistö on vaikuttajan roolin ovella!

Kansakunnan kannustamana Niinistö voi ottaa uuden vaihteen oman turvallisuutemme nimissä ja opastavan maamme muun poliittisen johdon tielle [EKSTRA], joka johtaa presidentti Kekkosen viitoittamalle tielle olla puolueeton toimija, joka voi järjestää hyviä palveluksia kaikille heille, jotka sitä aidosti ja kansakuntiaan laajasti edustaen haluavat - meidän sekaantumatta millään tavoin vieraiden omiin sisäisiin asioihin.

>

..
36224

..





..

2


Olemme nyt oikeasti vedenjakajalla- ja kansan ensimmäiseltä kierrokselta valittu Sauli Niinistö on paljon vartijana - kansakunnan seistessä Saulin takana, mutta ystävällisesti estäen jatkuvasti esimerkiksi Natoon liittymisen, jonka Niinistö on hyvin omaksunut ohjeekseen omille linjauksilleen täällä idän ja lännen vedenjakajalla.

Maailma tarvitsee nyt esikuvia - ja me pienenä voisimme olla se - diplomaattisena toimijana, joka ei kumartele mihinkään ilmansuuntaan sekaantumatta muiden asioihin - silti hyväksyen Elämän realiteetit ja osuvasti keskittyen viemään omaa ympäristöosaamistaan maailmalle, sillä nyt meillä on kaikille yhteinen uhka - me itse, jotka olemme vieneet meidät kaikki Elättävän luontobiologian varahapelle.


Go, Niinistö go - Maailma odottaa!


..
PS. Olimme aikanamme arvostettuja YK-rauhanturvaajia, ilman mitään sidoksia mihinkään ilmansuuntaan - olimme rauhanturvaajia, joita jopa kunnioitettiin . Tämä kunnioitus on nyt tarjottimella ja erityisesti Kiina - maailman suurimpana ja jo vaikuttavimpana - odottaa uteliaana tekojamme.

PS 2
. Suomessa on tehtävä uudelleen linjaus ulko- ja turvallisuuspolitiikan osalta |11. Vain kansan täysin yksinkertaisena enemmistönä hyväksymä presidentti on sopiva arvioimaan ja päättämään tästä meille kaikkein tärkeimmästä politiikan osa-alueesta.


..

TIEDE  |  SUOMI24  72/154  |



.

Linkit ja viitteet:


|0 ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008113556.html -

|0 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/03/um-pekka-haavisto-natoon-kuultavaksi-ei.html

|0 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/06/suomi-tarjoutui-korealaisneuvottelupoyd.html -  

|1 ~ https://ilkkapohjalainen.fi/mielipide/yleisolta/lukijoilta-etyk-puolueettomassa-suomessa-1975-1.6989677

|2 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/22446/ketju/lehdiston_nato_pakkopullaa_kansalaisille - Kuva 2 

|3 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/70673/west-trolling-east-trolling-nokittelua-vuorosuunnin -

|4 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/3302/ketju/demokratian_kriisi_ja_vastuullinen_johtaminen

|5 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/01/lyoko-sanahelinallinen-sananvapaus.html

|6 ~ https://seura.fi/blogit-ja-kolumnit/professori-markku-kuisma-suomi-osannut-trollata-myos-itseaan/

|7 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/11/venajan-ydinaseiden-voima-kumpuaa-veden.html

|8 ~ https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/usa-tuo-joukkoja-sotaharjoitukseen-lappiin-juuri-sellaista-mita-suomen-pitaakin-tehda/5770642#gs.7sm3jx

|9 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html


|10 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/84016/afganistan-2001-sota-jonka-usa-havisi

|11 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/11/kansalaisaloite-615-presidentti-ja.html




..


Kuva 2



..

ILTALEHTI ~ https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/ac86c13c-1b23-4b14-a2ee-f8ba789c34a2


"Niinistö nostaa tasavallan presidentin päätehtäviksi Suomen turvallisuuden ja tulevaisuuden, kirjoittaa Iltalehden Juha Keskinen."

..



EKSTRA


Sauli Niinistö: "Olen suomalainen"

IS: "Niinistö FT:lle: Suomalaiset eivät tue Nato-jäsenyyttä ja minä olen suomalainen"

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005705909.html -

.





.
.
Kun valistuneet lukijat eivät luota Ilta-Sanomiin ja sen toimittajiin, tässä vielä varmuuden vakuuttamiseksi:

" .. – Suomalaiset eivät tue (Nato-jäsenyyttä) ja minä olen suomalainen."

Niinistön mukaan EU-maiden on kohdeltava Venäjää kunnioittavasti ja ratkaisuhakuisesti. .. " -Savon Sanomat

https://www.savonsanomat.fi/paikalliset/2948360 - 

---

1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
Lähetetty: maanantai 9. elokuuta 2021 10:20

Vastaanottaja:

Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; sanna.marin@vnk.fi; pekka.haavisto@formin.fi; ilkka.kanerva@eduskunta.fi; mika.niikko@eduskunta.fi; satu.hassi@eduskunta.fi; antti.rinne@eduskunta.fi


Kopio:

erkki.tuomioja@eduskunta.fi; Paavo Väyrynen; petteri.orpo@eduskunta.fi; jussi.halla-aho@eduskunta.fi; riikka.purra@eduskunta.fi; ville.tavio@eduskunta.fi; eero.heinaluoma@europarl.europa.eu; li.andersson@minedu.fi; maria.ohisalo@intermin.fi; mika.aaltola@fiia.fi; irina.hasala@hs.fi; juha.keskinen@iltalehti.fi; reeta.niemonen@yle.fi; teija.tiilikainen@hybridcoe.fi; laura.huhtasaari@europarl.europa.eu; markku.kangaspuro@helsinki.fi; SARVAMAA Petri; antti.lindtman@eduskunta.fi; antti.kaikkonen@defmin.fi

Aihe: Kansalaiskirjoitus Suomen uudistuvasta puolueettomasti ulko-jaturvallisuuspolitiikasta

.