lauantaina, marraskuuta 13, 2021

"Missä kerroksessa kuolema astuu elämän polulle?"


 Kuva: ~ https://yle.fi/uutiset/3-11075541 - otsikoituna:

"

Kuoleman kysymykset kiinnostavat monia ja niitä käsiteltiin nyt ensi kertaa myös kuoleman festivaalilla – miksi kuolema puhuttaa juuri nyt?

"

***

KUOLEMA 


..



Kuolema on vain ylätason ilmentymä, jonka ihminen itse asetti kaiken päätepisteeksi ..
[Arkipäiväistynyt kuolema - YLE https://yle.fi/uutiset/3-12175637 - ]

Mitä ylätasolla lopulta tarkoitetaan - se on "kerrostalon" yksi ylimmistä kerroksista, alle jääden molekyylit, atomit, kvarkit ja lopulta meille "mysteeriset säikeet" [ https://en.wikipedia.org/wiki/String_theory - string theory ], joiden säveltahti soidessaan antaa virtaa kaiken tiedon kautta ylimpiin "kerrostalon kerroksiin".



Jos ihmisen käsitemaailma elossaan on eräs ylimmistä kerroksista niin mitä sen yläpuolella on?

Siellä ovat henkisyys, aineellisuuden katoaminen ja lopulta paluu alimpaan kerrokseen - kellariin, jossa jouset - "stringien" [ https://www.tiede.fi/keskustelu/77892/saikeissa-haivahdys-kaiken-ratkaisusta - ] värähtelyistä antaa elollisen rytmin koko "kerrostaloon" ..



Emme ole saavuttaneet "elämän talossa" ylintä kerrosta

Sinne olemme sijoittaneet jumaluuden, koska se on nopein ja turvallisin tapa käsitellä asiaa, jota emme ymmärrä - vain voimme uskoa ja toivoa uskomme olevan oikeassa.



Kuolema

Mihin sitten kuolema sijoittuu? Se on "tietokoneemme prosessorin hyytyminen off-tilaan", jotta uudet nopeammat kellotaajuudet pääsevät perinnöllisyyden ja sen ohjaaman evoluution hitaiden muuttujien syleilyyn. Kaunista, eikö?



Kuolema on vain välivaihe Elämässä

Me elämme aiempien elollisten kaaressa, kierrossa ja luovutuksessa. Emme ota mitään mukaan, vain muisto jää eläville, sekä perintönsä jatkajille uusi ilmentymä, jota kutsutaan lapsuuden alusta varttuvuuteen opastuksella miten tulisi elää - aikakausittain.



Nyt olevana aikakautena emme "ylivertaisina pikkuaivollisina" 

[ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17180330/quotsyy-ihmisaivojen-ylivertaisuuteen-voi-loytya-pikkuaivoista-----quot--hs - ] kykene enää elämän mielikuvissa ylemmistä kerroksista, vaan hyväksymme kuoleman päättöasemaksi, jossa ei ole mitään - ymmärtämättä, että elollisen luovutuksemme on joskus jollekin uuselollisuudelle suuri hyöty - kierron järjestelyinä.



Kuolema on sanallinen käsite, jota evoluutio pyörittää tahtomallaan tavalla
Itse evoluutio [ https://www.tiede.fi/keskustelu/82227/evoluution-ihmiselle-tuntematon-paamaara-kuolemattomuudessaan - ] on itsessään "kuolematon", sillä sen säikeet ulottuvat alun hamaan hämäriin, sinne alkuliemiin, joissa atomit etsivät toisiaan synnyttäen molekyylit, jotka yhä edelleen kehittyen luovat eloa ja kiertoa -

.. evoluution kellotaajuudella, jota me ihmiset olemme koettaneet kaikin keinoin häiritä omilla itsekkyyden momenteilla, joista esimerkkinä on tämän päivän luontobiologian ahdinko, joka saattaa käydä jo varahapella [ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17176475/meille-eloa-luova-ymparisto-on-hengenahdistuksessa - ]. Näinkö?
--



Sinä päätät mitä uskot!

Jos koet kuoleman välivaiheeksi jonnekin, on se tasan yhtä arvokas näkemys kuin mikä tahansa muu usko, tieto ja virittynyt mieli, joka ohjailee ylivertaista pikkuaivoamme evoluution tahdittamassa reviirikamppailussa |1, jossa lopulta ihminen saattaa olla evoluution prototyyppi, joka menee hylkyyn - joidenkin muiden olioiden jatkaessa evoluution pyhää tehtävää lisääntyä ja pitää se kuolemattomana - sopeutuvuus elämän perustahtina. Näinkö?



Usko tai älä!

Oleellista on se tasapainoharmonia, jolla koet oman osuutesi osaksi sitä Maan päällisen elon sopeumaa ja sovittautumista kehtoon, josta synnytään ja jonne annetaan lopulta se elinaikainen panos maallisena tomumajana - näinkö evoluutio sääti - niin, usko tai älä.

--
Kuolleen omaiselle on lähiomaiselle, lapsille lähinnä -suurin lohtu ja jatkuvuus se, jossa lapsi/ lapset kantavat aina elämän cocktailia, kahdesta: isästä ja äidistä, jotta perimä jatkuu - 'kuollut siis elää sinun sisällä', ja se on suurin lohtu, kun Elämä sitten ihmisyytenä päättyy ja jatkaa taivaltaan lapsissa ja heidän lapsissaan.



Eräs yllättävä tosiasia ---

Sinusta elollisesta molekyylibiologisesta kokonaisuudesta on täysin eheä katkeamaton jatkumo kauas historian hämäryyksiin, joissa alkuliemistä kehittyi kaltaisemme elollisalkuasetelma - ja tässä jatkumossa ovat mukana kaikki biologiat kastemadoista sinivalaisiin, hiilielämän kerrannaisina - näiden kaikkien ollen lopulta lähtöisin yhdestä ja samasta, mutta mistä?


--

Oli aika, jolloin 'olematon löysi mitättömän' |2 -

.. syntyi jokin vetovoiman alkutilanne, josta on suora jatkumo nykyiseen universumiin, sen kaikissa ulottuvuuksissa, joista tunnemme vain neljä - muiden jäädessä 'kaiken tiedon'|* sisään.
.

|2 https://vapaavuoro.uusisuomi.fi/ilkkaluoma/260436-kaiken-teoria-piilee-tyhjiossa/ 

|* https://yle.fi/uutiset/3-6485551 - YLE-otsikoituna: "Esko Valtaoja: Kaiken käsikirja"
.


..

Milloin kunkin ketju katkeaa lopullisesti?

Kaikki me emme enää halua saada lapsia - tässä on se ketjun katkeamiskohta - lopullisesti juuri tuon yksilöllisen "elämän säikeen" osalta >

...
45215


.

|  183  SUOMI24  371  |   7  TIEDE  10  |


.

EKSTRA - Elämän synty!


..

2


PS. Jääkö elollisesta elämänsävelestä jäljelle kuoleman jälkeen kuitenkin jotain, jonka nuotit olisi löydettävissä ikuisten "stringien" jatkuvuustahdeissa? Siinäpä se kaikkien elollisten 'kaikkeuden kysymys', jonka löytäjää kohtaa jumalallisuuden hyve - tahtona olla osa kaikkeutta - ikuisesti, ikään kuin osana "universumin käyttöjärjestelmää" |3!


...

e

Ei kommentteja: