perjantaina, heinäkuuta 22, 2022

Kaiken tieto on jatkuvasti läsnä - kunhan osaamme poimia sen!

 2308

.


Piirros: ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Big_Bang


***


..


Kaiken tieto ja kaiken ymmärrys -

..mitä me olemme ja mistä me olemme osanen tässä kosmoksessa, jolla ei ole rajoja, vain ominaisuuksia, joita emme suurelta osin edes tunne ja tiedosta ---


Ihmistä askarruttaa mistä me tulemme ja minne me menemme. Emme minnekään - kysymys on lopulta vain ja ainoastaan veto- ja hylkyvoimista sekä harventumista ja tihentymistä |1, ilman mitään rajaa missään.

.
https://www.hs.fi/tiede/art-2000008914563.html - , otsikoituna näin:

"Ylipainoinen bosoni horjuttaa hiukkasfysiikkaa – tärkeän alkeishiukkasen massaa määritettiin vuosikymmenen tutkimusten avulla"

HS-ote: " .. Standardimallin tiedetään jo ennestään olevan puutteellinen. Se ei huomioi painovoimaa ja pimeää ainetta, joka nykytiedon mukaan kattaa suurimman osan maailmankaikkeuden aineesta. .. "

..
Pohdinta alkaa radikaalisti ajassa ja hetkessä, jossa ei ole kelloa, aikaa, eikä sen kulkua mihinkään suuntaan - on vain kuvitelma absoluuttisen tasalaatuisesta alkuräjähdyksen ohi kiitävästä hetkestä, jossa oli systemaattinen tie kohden ikuista laajentumista, ilman että mikään kohtaan mitään!

Kunnes systeemin, jolla oli ehkä tavoite ja tarkoitus - kohtasi outo ja yllättävä kohtaaminen, jossa 'olematon löysi mitättömän' - alkoi vetovoimien ristiaallokko, joka loi kaiken sen mitä ympärillämme on, oli ja tulee olemaan - kunnes jokin jälleen puuttuu peliin ja palauttaa lähtöhetken ristiin vetävien voimien vektoreina.



Olemme tihentymien ja harventumien maailmassa -

.. universumissa, jossa pienuutta ja suuruutta ei meille turvallisina adjektiiveina lopulta ole - sillä on vain venymistä ja kutistumista, kun meille täysin tuntemattomien hiukkasten - aaltoliikkeiden (String https://en.wikipedia.org/wiki/String_theory - theory?) keskinäisyydet vuorovaikuttelevat tavalla, joka on meille ihmisille tuntematonta tietämysmaastoa. Luulemme liikaa ja tiedämme liian vähän.



Me kaikki olemme koostuneet yhdestä ja samasta - [T1]

.. noista 'olemattomista ja mitättömistä', joilla oli kiihtyvästi laajentuva "liike", silloin joskus, kunnes se suuri arvoitus ratkaisi kohtalomme ja synnytti meille ennustettavan (!) universumin, mikä sekin on yllättävää.



Täyttä huomisen tietoa tapahtumista ei nykytiedon pohjalta voi olla,

.. vaikka se on yllättäen onkin, kunhan vain tiedämme riittävästi, siis osaamme ottaa huomioon kaikki, siis kaikki muuttujat, jotka syntyivät tuossa ohikiitävässä hetkessä, kun se "olematon löysi mitättömän" eli syntyi se ensimmäinen tihentymäalkio "kahden välille", joka sitten syöksi universumimme ennustettavaan muotoutumaan.

.
Kaiken tieto edellyttää meille tuntemattoman suuruista toiminnallisuuden | laskennan kellotaajuutta, jonka kehitysjanalla olemme vasta aivan alkutekijöissä - siksi suuri tuon kellotaajuuden tulee olla, jotta se kykenee laskemaan "kaikki vaikute- ja seurannaistekijät"!



Ponnistelemme ankarasti tietääksemme jotain sellaista, mikä on tässä ja nyt läsnä

- kunhan vain osaamme kopata sen pallon, joka roikkuu aina läsnä - mutta kun olemme ennakkoluuloisuudessamme sokeita; vankeja kaikkeen siihen, joka rajoittaa ymmärrystämme - mahdottomina tietoisuuden osasina, joita ei voida edes hahmottaa, kuin ehkä vain "hullujen aivoituksissa"!
--- [T2]



Ei ole pienuutta eikä suuruutta -

.. nekin ovat meille turvallisen ajatusmaailman eli adjektiivien vaillinaista selostetta, koska olemme aistiemme vankeja, emmekä kykene irrottautumaan niiden siteistä, vaan junnaamme perinteen painolastissa.

Kun mittaamme vaikkapa bosonien arvoja, rasittaa meitä ne perinteen tietomäärät, joiden uskomme olevan oikein, vaikka historia nykyisyydessään jo kertoo kuinka "totuus muuttuu aina ajan funktiona", kun uusia näköaloja avautuu mieliimme - joko oivalluksina, tai rajoittavasti mitattuina määreinä.

Aikakin ja sen käsite rasittaa meitä ymmärryksen tiellä, koska se sitoo eloamme ja kykyämme hahmottaa vallitsevuutta hetkessä, sillä aistit tulevat jälleen rajoitteeksi ja näin ennakkoluuloton herkkyysoivallus jää puolitiehen, kun hulluksikaan ei kovin moni halua lukeutua, siksi paljon pelkäämme sitä ihmiskunnan ihmiskeskeistä "kaiken totuutta"!

.

STRING

.
Miksi olemme rajoittuneita, siksi että olemme kiinteä osanen tässä harventumien ja tihentymien voimaverkossa -

..me kaikki koostumme niistä olemattomista mitättömyyksistä, joiden syntyhistoria aukeni silloin joskus alkuräjähdyksen ensi hetkessä, jolla ei ollut aikaa tai historiaa, vaan kaikki syntyi nollasta, kun säikeiden lankaerä aukesi kuin diodi, kun jokin päästöraja ylittyi - jota sitäkään emme ymmärrä, voimme vain makustella sen ilmiöllisyyttä ja mielikuvituksellisuutta.

Alkuräjähdyksen suurin mysteeri on tuo "säikeistyneen lankakerän päästörajapinta purkautumiselle"**, joka sysäsi liikkeelle tuon absoluuttisen harmonisen laajentuman ilman mitään häiriötä, kunnes se "mitätön löysi olemattoman" -

.

|1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/12/tihentymista-ja-harventumista-oppi.html



..
** EKSTRA
https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008956419.html -
HS-otsikko: "Pallojen pakkaus kenties pitää koossa koko maailmankaikkeutta"
.
Uuden uljaan maailman johdanto - Onko "pallolla" sädettä?

.

>
..
74185

..


2 - kuvitelma

.. näin voimme tuota "häiriötä" kutsua jumalaksi, uskoksi ja täyttymykseksi, joka loi lopulta itsekkyyden ja nykyisen tavan vain ja ainoastaan lisääntyä - sen kaikkine lieveilmiöineen, joita havaitsemme ongelmina elollemme!

Viisaudessaan jumala loi säännöt, jotta elo ongelmakentässä olisi sujuvaa, se sitoi meitä ja näin kyky kohdata kaiken todellinen tieto rajoittui nykyiseen, ja siksi kaiken ymmärryksen kehityskaaressa se on hidasta, sillä tuo jumala sääti ajassa silloin joskus toiminnallisuuden kellotaajuuden - meille vajavaisille, jotta ehdimme - mihin ..?


..
PS. Kaukainen virhe sävytti meille Elämän tavallamme!

..

Singulariteetti


.


|  57  SUOMI24  123  |  1  TIEDE  7  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  Twitter  |



..

Ei kommentteja: