sunnuntaina, heinäkuuta 24, 2022

Presidentti Zelenskyi jakaa potkuja sekä maanpetossyytöksiä!

 2306 | 353843

.


Ukrainan venäjänkieliset painottuvat itään

https://yle.fi/uutiset/3-7115820


***



Ukrainan suuri ja vaikuttava venäläisvähemmistö - äidinkielikysymyksineen

Ukrainassa on ensinnäkin jo poistuneen Neuvostoliiton perua 'kuusimiljoonainen venäjänkielinen ja -mielinen venäläisvähemmistö',

.. jonka etuja ja turvallisuutta Venäjä, jo omien duumalakienkin mukaisesti - on lähtenyt puolustamaan - oman turvallisuusdoktriinin ohella estämään Naton - lännen sotakoneen laajentumista Venäjän rajoille.



On myös oletettavaa, että Ukrainan virkamiehistössä on näitä venäläisvähemmistöjä,

.. joiden tehtävä on luontaisesti ajaa omien vähemmistöjen etuja |1, kuten RKP Suomessa ajaa Suomen ruotsinkielisten pienvähemmistön etuja - hyvinkin pontevasti - eivätkä ruotsinsuomalaisia puolustavat virkamiehet saa Suomessa potkuja kuin maanpetossyytteitäkään, kuten nyt Ukrainassa vähemmistöjen mahdolliset puolustajat.
.
|1https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008950850.html - , otsikoituna näin: "Suurin muutos Zelenskyi' n hallinnossa sitten sodan alun: Kaksi korkea-arvoista virka­miestä sai potkut – Tutkintoja maan­petoksista käynnistetty"
.

Sekin on selvää, että Ukrainan kiovalaistunut presidentti ja elokuvanäyttelijä Volodymyr Zelenskyi ajaa tässä sotatilanteen propagandassa omiensa etuja - haluten unohtaa, että Ukrainan venäläismielisetkin ovat ihmisiä, joita Moskova ja Kreml on tullut omalla laillaan pelastamaan.



On myös kyse venäjänkielisten oman äidinkielen oikeudesta - kts. Minskin sopimus!

Onhan Ukraina nyt säätämässä lakia, jossa Ukrainassa on vain ukrainan kieli sallittua, ja näin venäjänkieliset jäävät ilman oman äidinkielen turvaa (jokainen voi miettiä mitä syntyisi Suomessa, jos ruotsinkielisiltä vietäisiin oma äidinkieli pois - valtion virallisena kielenä).

Näin ne virkamiehet Ukrainassa, jotka kamppailevat suuren venäjänkielisen väestönosan äidinkielen säilyttämiseksi

- saattavat saada Ukrainan kiovalaisuudesta vapautetuilla alueilla maanpetossyytteitä ja heitä myös vangitaan - lopulta aiheettomin syin, osana sotakoneiston manipulaatiota ja propagandaa.



Lopulta Ukraina on slaavien oma sisäinen asia,

.. jonka väliseen monin osin epäoikeudenmukaiseen sotaan, kamppailuun ja vastakkainasetteluun ei olisi mitään asiapohjaista syytä - nyt sen sijaan lännen maat - US ja EU etunenässä haluavat osallistua suoraan epäsuorasti taistelemaan Venäjää vastaan sodittamalla ukrainalaiset sen viimeiseen sotilaaseen.

..
EKSTRA 1

Suomestakin jo osallistutaan raskaan yksipuolisesti - täältä idän ja lännen vedenjakajalta |2 Ukrainan sisäiseen slaavilaissotaan |3. Täällä meillä Suomessa meidän oma "zhirinovski" |4 - epävirallinen ps-johtaja Jussi Halla-aho kiihdyttää slaavien vastakkainasettelua |5 ja vaatimalla vaatii lännestä raskaita hyökkäysaseita kiovalaisille,

.. ja näin Halla-aho osallistuu epäsuorasti isänmaalleen mainehaittaa tuottaen ukrainalaisten tappamiseen, sodan pitkittyessä pitkittymistään.
.
|5https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008950292.html - , otsikoituna näin: "Jussi Halla-aho jyrähti lännen suurimmasta virheestä Ukrainassa: ”Herätkää”" -toimittajana Anu Pekonen |*
.

Jussi, vakava kysymys Sinulle!

.. oletko ajatellut millaista hallaa Sinä nyt eduskunnan merkittävältä valiokuntapaikalta aikaansaat pidemmässä juoksussa idän suuntaan - tuonne maailman toiseen ydinasesuurvaltaan - Venäjälle, kun me olemme kiinni tuossa idän vaikuttajassa.


Herääkö sinussa Jussi jo kysymys, onko toimintasi jopa "maanpetoksellista" ja näin tuotat suurta vahinkoa lapsillemme ja heidän lasten lapsilleen?


Jussi |6 - nyt saa ajatella - olet fiksu ja tiedät nämä tosiasiat satavarmasti - itse PS-leiri hajotessaan kärsii ulostuloistasi - lopulta! ---

.
|6https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/03/jussi-halla-aho-on-edelleen.html -
|* Pientä toivonkipinää Halla-ahon sotaa lietsova ja hyytävä teksti luo tästä - ote IS-kirjoituksesta:

" .. "Sitten meidän on pohdittava vakavasti, kuinka kannustaa Putinia tekemään rauha" .. " IJL-pikakommenttina -"Tosin tuo Volodymyr' kin pitäisi saada taivutettua rauhantielle - pois uhosta, jota huudetaan Naton selän takaa ..

..
EKSTRA 2

https://yle.fi/uutiset/3-12540306 - , YLE-otsikoituna ingressiltään näin: 

"Syyksi Zelenskyi kertoi oikeusviranomaisiin kohdistuneet tutkinnat maanpetoksista ja yhteistyöstä Venäjän kanssa sen valtaamilla alueilla"

..
Viitteet:
|2 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/77550/suomen-rooli-idan-ja-lannen-vedenjakajalla -
|3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/09/raskaita-poliittisia-virhepaatelmia.html -
|4 ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Zhirinovsky -


..
73965

..




|  175  SUOMI24  390  |   12  TIEDE  83  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |



..

2 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

I - email:

Lähetetty: sunnuntai 24. heinäkuuta 2022 17:12

Vastaanottaja: Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; jussi.halla-aho@eduskunta.fi; erkki.tuomioja@eduskunta.fi; matti.vanhanen@eduskunta.fi

Kopio: sanna.marin@vnk.fi; maria.ohisalo@eduskunta.fi; annika.saarikko@vm.fi; li.andersson@minedu.fi

Aihe: Kansalaiskirjoitus: Presidentti Zelenskyi jakaa potkuja sekä maanpetossyytöksiä!

..

Ilkka Luoma kirjoitti...

II-email:

Lähetetty: sunnuntai 24. heinäkuuta 2022 17:15

Vastaanottaja: antti.lindtman@eduskunta.fi; antti.kaikkonen@defmin.fi; antti.rinne@eduskunta.fi; eero.heinaluoma@europarl.europa.eu

Kopio: charly.salonius-pasternak@fiia.fi; markku.kangaspuro@helsinki.fi; tuomas.forsberg@helsinki.fi; Risto E. J. Penttilä

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Presidentti Zelenskyi jakaa potkuja sekä maanpetossyytöksiä!


..