lauantaina, heinäkuuta 29, 2023

Usko on koetukselle - kaiken tieto, onko sitä?

 |2601|422026|


Kuva: ~ https://voima.fi/artikkeli/2012/i-usko-koetuksella/

" .. The Last Supper/Viimeinen ehtoollinen on Leonardo da Vincin samannimistä teosta mukaileva uudelleentulkinta. Läpinäkyville, päällekkäisille silikonikalvoille maalatut huonoryhtiset opetuslapset ovat kääntyneet selin katsojaan päin. Teoksen keskimmäisellä hahmolla, Jeesuksella, näyttäisi olevan paras yhteys tietokoneruudun välityksellä valaistuksen tuoviin kurssikäyriin. .. "


***


Miksi läntinen vähemmistökulttuuri käy niin hanakasti kiinni eri tavoin ajatteleviin?

Muslimeja on osapuilleen saman verran ellei enemmän kuin kristittyjä.
Tässä ei tarvitse ottaa kantaa uskovaisten tekoihin ja ajatussuuntiin --

- oleellisempaa on antaa arvo kullekin ja ymmärtää ettemme ole veistetty samasta puusta ja meillä kaikilla on oikeus uskoa haluamaamme suuntaan ja näin muodoin voisimme olettaa myös ymmärrystä ettemme loukkaa "väärä- eikä oikeauskoisia", vaan antaa kunnioitus ja sekaantumattomuus muiden pyhiin asioihin, joista Koraani on varmasti pyhä muhamettilaisille.
..
Muslimithttps://fi.wikipedia.org/wiki/Islam -
"Islam (arab. الإسلام‎, al-ʾislām, ’alistuminen’;[1][2]) on monoteistinen, Lähi-idässä syntynyt uskonto. Islaminuskoisia eli muslimeja on nykyisin 1,9 miljardia,[3] kun 1900-luvun alussa heitä oli 200 miljoonaa.[4] .. "



Meillä ei ole mitään syytä, oikeutta kuin johdateltua voimaakaan halveksia toisinuskovia!

Usko on tie ratkaista ratkaisemattomia asioita ja tilkitä epätietoista mieltä - on niin paljon tekijöitä joita emme yksinkertaisti tiedä, tunnista kuin omi itsellemme tiedon avaajiksi tuntemattomuudesta, johon usko ja luja tahto antaa helpotusta nähdä huominen jatkuvuuden johdattelijana.

Herää kysymys mikä "vapauden aalto" antaa Ruotsissa |0 oikeuden halveksuntaan toisia yhtä arvokkaasti ajattelevia muita kuin kristittyjä kohtaan, erilaisin säännöin ja ohjein. Noita lakeja määritetään pyhistä kirjoista ja lännen mukaan arvokkaammin ja noudatettavammin maallisista lakikirjoista, joita vain ihmiset säätävät omin erilaisin keinoin?

|0 ~ https://yle.fi/a/74-20042131 -
"Iranin uskonnollinen johtaja: Ruotsi valmistautuu sotaan koko muslimimaailmaa vastaan"
-Yle-toimittajina Roni Kuronen ja Eelis Bjurström.


Mikä on kestävyyttä lopulta ihmisenkin näkökulmasta?

Mikä onkaan oikein - läntinen malli hoetusta demokratiasta, joka kipuilee kaikissa länsimaissa - sen omien vapauden oikeusväärinymmärrysten ja "täyden sananvapauden" ilmaisuvaikeuksien myötä; kuitenkin yleisten hymistelysääntöjen pohjilta tuomiten yksioikoisesti joidenkin mielipideryhmien ajatukset vääriksi, näiden ollen oletusarvoisesti enemmistön vastaisia.


Mikä onkaan todellinen enemmistö ja todennettu vähemmistö?

Suuresta ihmispopulaatioenemmistöisyydestä voimme olla täydellisesti varmoja - se ei ole läntinen arvoasetelma ja maailmannäkemys -

.. onkin hyvin helppo nähdä enemmistöisyydeksi lännestä luetteloidut kehitys- ja kehittyvät valtiot, joiden enemmistöiset uskon juuret ovat kaikkialla muualla kuin kristillisyydessä, senkään olematta väärin -

.. vain inhimillisyyden arvostuskohde huomaavaisuutena eri uskoisten tahoilta ja tahoille kuin oletus kristittyjenkin antaessa tahdikkaasti tilaa eri uskoisille - oli sitten kyse enemmästä tai vähemmästä suvaitsevaisuudesta |* - sen ollen määrittelyä ja mielipidearviointia -lopulta.

|* ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/05/nujertaako-suvaitsemattomuus.html -
"Nujertaako suvaitsemattomuus suvaitsevaisuuden?"


__
Anna arvo ja kunnioitus toisin näkevälle ja kokevalla -

.. on vain yhteinen näkökulma uskosta nähdä aina kunkin osalta vilpitöntä aitoa luottamususkoa tahollensa, josta löytyy se turva ja mielen lujuus huomisen epävarmuutta kohtaan, koska maallista ennustavuutta ei yksinkertaisesti ole -

.. on vain luottamus omaan näkemykselliseen uskoon, kunnes 'kaiken tieto' |** on saavuttanut kunkin elollisen tapana kokea jatkuvuus annettuna "lahjana" kaiken tiedon omistajalta, jolle voidaan tänään nykytiedolla antaa nimitys - evoluutio |e, joko sattumana tai tietoisena universaalina käyttöjärjestelmänä |E, jossa jokin meitä tietävämpi säätelee ohjaimia, joiden lankojen päissä ovat meidät "tahdot ja mielet"

-niiden alkutahtien lähtien jostain sielujen syvyyksistä universaaleina sävelinä ja jousien - 'stringien sointina' |s - harmonian |1 ylläpitämiseksi tavalla, joka on nyt meille ihmisille vielä paljolti tuntematon suure.

|** Kaiken tieto? ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/07/kaiken-tieto-on-jatkuvasti-lasna-kunhan.html -
"Kaiken tieto on jatkuvasti läsnä - kunhan osaamme poimia sen!"
|s ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/03/olemmeko-yksin-universumissa.html -
"Olemmeko yksin universumissa?"
|1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/06/ikuinen-elama-itsekas-toive.html -
"Ikuinen elämä - itsekäs toive kuolemattomuudesta!"



Tuo tuntemattomuus riisuu meiltä oikeuden olla halveksijoina toistemme uskoa kohtaan, väärää uskoa ei yksinkertaisesti ole - on vain yksilön oikeus kokea itselleen tie luottamukseen huomisesta.

Antakaamme arvoa luottamuksen koennalle.

Lopulta kysymme onko uskontojen piirissä oman reviirin puolustus oikeus vai velvollisuus -onko se kohtuutonta toisin ajatteleville?

__
120569



|  20  SUOMI24  157 |  



__

ILU-MEDIA

IJL-Productions



Kansalaiskirjoittaja

Ilkka Luoma

YMPÄRISTÖTEOLLISUUS

https://www.ymparistoteollisuus.com

Total Visits: 722618 Total Visitors: 113445  110723 

Total Visits: 651805 Total Visitors: 104446  160523 


https://www.jontikka.blogspot.com

IJL-kommentteja HS-artikkeleihin


__
e

Ei kommentteja: