perjantaina, toukokuuta 31, 2024

Vihataanko juutalaisia?

 JUUTA|2879|483376|LAISET - DRAFT



" .. Antisemitismi kärjistyi kansallissosialistisen puolueen johtamassa natsi-Saksassa |SKV: juutalaisvainoista tunnetuin on 1930–1940-luvuilla tapahtunut holokausti, jossa kuoli noin kuusi miljoonaa juutalaista. Israelin itsenäistymisen jälkeen juutalaisviha kiihtyi myös arabimaissa, ja Israel on joutunut useiden vihamielisten hyökkäysten ja terrorismin kohteeksi.
Juutalaisia ahdistellaan nykyisinkin edelleen joissain Euroopan maissa. Muslimimaissa juutalaisvihaan sekoittuu niin Israelin-vastaisia mielialoja kuin uskonnollistakin vihaa. .. "

___
|SKV - ja tämä ahdistaa yhä nykyisen Saksan vapautta ilmaista täyttä tahtoaan ja mielipidettään kuin sen kannanottoja Israelista - mikä on tosiasiassa EU-Eurooppaa ahdistavaa.

****


Miksi juutalaiset ovat usein niin vihattuja?

Ilkka Luoma [no reg.]


SAFE STARTED 


(Juutalaisten luvattu maa - Israel täyttää 60 vuotta [14.5.] jatkuvan varuillaan olon ja alkujaankin väkivaltaisen synnyn varjossa)

[ ... maailman varustautunein maa elää jatkuvassa valmiudessa ~ mm. iranilaisten presidentti on "uhannut" retoriikassaan tuhota juutalaisten valtion, elleivät nämä ymmärrä löytää ratkaisua ikiaikaiseen vastakkain asetteluun itsensä sekä palestiinalaisten ja islamistien välillä ... ]



Juuri nyt [2008] Israel kuristaa Gazan-vyöhykettä |GAZA - muutamaa miljoonaa palestiinalaista - mm. polttoaineen, sähkön ja kulutusmateriaalien osalta. Juutalaisilla on syynsä - he saavat niskaansa Gazan-vyöhykkeeltä raketteja, joiden on kerrottu olevan vastinetta juutalaisten iskuille palestiinalaisia kohtaan. Muna - kana?


|GAZA ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2024/04/israel-harjoittaa-aggressioitaan.html - 

"Israel harjoittaa aggressioitaan suurella voimalla?"



Juutalaisuutta värittää jatkuva väkivalta, kauppa ja rahanvaihto - kuin osaaminen, taito ja sinnikkyys pitää kiinni omista tavoistaan läpi vuosisatojen. Juutalaiset ovat yksi alku-uskonto - kristityt ja muhamettilaiset pohjaavat omia suuntiaan juutalaisuudesta.

Miksi juutalaisia on miltei aina vainottu ja kadehdittu? On helppoa löytää ainakin yksi vastaus: ihmiset ovat läpeensä kateellisia menestyjille; juutalaiset ovat kiistatta yksi menestyneimmistä ryhmistä maailmassa. Juutalaisten sinnikkyys päämääriä ja omia pyrkimyksiään kohtaan on ihailtavaa ja sehän herättää alitajuntaisen alemmuuden tunnetta muissa, jotka eivät samaan pysty.

Sekin lienee varmaa, että monia raivostuttaa juutalaisille asetettu etuoikeusasema. Suuret maapallon valtavirrat eivät voi hyväksyä, että "joku kansa" voisi olla jumalan valittu ja sekään ei mene hyväksyntään, miksi juuri jollekin kansalle on olemassa luvattu maa. Juutalaisten tulkinta erikoisasemastaan globaalissa maailmassa on aksiooma, jolle ei enää löydy perustetta - yksikään jumala ei ole niin epäoikeudenmukainen, että lupaisi vain yhdelle luvatun maan.

Maapallo on yhteinen - kaikille roduille, uskonnoille ja ryhmille, jotka osaavat huomioida vastakkaistenkin aatesuuntien ja päämäärien olemassaolon. Palestiina ja Israel ovat maapallon yhteistä aluetta, joilla elää sinne juurtuneet kansat ja ihmiset. Valtava muuttoaalto hiersi alueella jo olleita ja kansainyhteisö kuin kolonnialistit olivat lupauksiaan antaneet ja pettäneet.

Juutalaisia ja Saksan Kolmatta Valtakuntaa |1 - Adolf Hitlerin totalitaarisesti autoritääristä yhteiskuntaa, yhdistelee moni asia - vertailun hätkähdettävyydestä huolimatta. Juutalaiset ovat pitäneet aatteensa puhtaana vuosisatojen ajan - Kolmas Valtakunta halusi pitää oman rotunsa puhtaana, oletti sen olevan ylikansaa, olettipa sillä olevan tehtävän. Juutalaiset olettavat olevansa herran valittuja, koska heidän ja kristittyjenkin pyhäkirja sen on hyväksynyt ja myöntänyt.


|1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2007/06/asioita-joista-ei-uskalleta-tai-haluta.html - 

"Asioita, joista ei uskalleta tai haluta puhua - Saksan Kolmas Valtakunta"



Niin Kolmannen Valtakunnan kuin juutalaistenkaan eriyttävällä itselleen myönnetyllä eriarvoisuudella ei ole pohjaa maapallollisessa sulattamossa, jossa enemmistöä pitävät ei-kristityt, ei-juutalaiset ja ei-arjalaisrodun edustajat. Juutalaisilla ja arjalaisilla ei ole mitään etuoikeutta muihin nähden.

Juutalaisia kohtaan tunnettu viha - on tekopyhyyttä mennä tätä kieltämään, sillä ilman vihaa juutalaisia ei olisi koskaan näin (aika-ajoin) systemaattisella tavalla vainottu ja alistettu. Hitlerin Saksaa vihattiin "länsidemokratioissa" samoista syistä kuin juutalaisia yleensä - tietty ylivoima, osaaminen, sinnikkyys, ylivuotava omien päämäärien esilletuonti ja niiden myötä tapa toimia vain omaksi edukseen. Juutalaiset ovat selviytyjiä, Saksan Kolmas Valtakunta ei selvinnyt, vaikkakin aatesuunnan jatkuva pahanmuistutus on ylläpitänyt monissa paluun mahdollisuuden odotusta.

Eräät kristityt syyttävät juutalaisia Jeesuksen tappamisesta, vähintäänkin tapattamisesta. Pyhä kolminaisuus on vain osa maapallon uskontokäsityksistä. Arjalaisten lietsoma rodullinen ylemmyys oli vieläkin pienempi vähemmistö maailman kansojen joukossa. Maapallo on yhteisö, jossa harmonisen ymmärryksen kasvu hyväksyä luontokin osaksi inhimillistä ihmisyyttä takaisi jatkuvuuden vähemmälle väkivallalle.

Jokainen itsesuojeluvaiston omaava puolustaa itseään. Jokainen etnisesti ja kansallisesti eheä maa puolustaa myös itseään. Niin juutalaisilla kuin palestiinalaisillakin on oma suvereeni osuutensa maailmassa. Alistajia on aina vihattu, kuten ylivertaisia osaajia, jotka selviytyvät jopa ylitsepääsemättömistä vaikeuksista. Osaajilla on myöskin kannattajansa ja ihailijansa, entisestään lisäämässä vastakkainasettelua.

Juutalaiset ovat "etnisesti mahdollisimman puhtaita" ja yhteenkuuluvia (suuntauksistaan ja tulkinnoistaan huolimatta) - säännöt ja tavat säilyvät vuosisadasta toiseen. Yhtenäiset ryhmät herättävät katkeruutta vähemmän menestyneissä. Ryhmävoima on yhteinen piirre niin jatkumossa olevalle juutalaisuudelle kuin kansallisen historiansa karille ajaneessa 1930-luvun Saksan kansallissosialismissa.

Maailma on muuttunut ja oppinut näkemään avoimemmin, mitä tapahtui Kolmannessa Valtakunnassa ja mitä tapahtuu Lähi-idässä. Historian jatkuva paheellistaminen ei muuta tapahtuneita, mutta tämän päivän rinnakkaiselon empaattisempi hyväksyminen muuttaa tavallisten palestiinalaisten ja Israelin juutalaisten asemaa.

Historian synnit ovat maksetut - viimeinenkin Kolmannen Valtakunnan sotarikollinen on jo kuollut ja saanut viimeisen tuomionsa |2. On varmaa, että niin juutalaisten kuin palestiinalaistenkaan puolelta ei kaikkia sotarikollisia ole tuomittu, ainakaan kansainvälisessä oikeudessa. On elettävä tätä päivää ja hyväksyttävä mm. Lähi-idässä - molemmille luvatussa maassa - vallitseva tavallisten ihmisten elinoikeus maallansa ja tavallansa - toivottavasti purettavan muurin molemmin puolin.


|2 ~ x - 

"x"



Vihaa ei ratkaista vihalla, vaan vahvemman hyväksynnällä ja anteeksiannolla. Juutalaiset tietävät ja ymmärtänevät tämän, koska ovat kestäneet vainot ja alistukset vuosisatojen ajan. Sokea omien asioiden jatkuva painotus ja ylivertaistus ei koskaan lopeta kateutta ja vihaa, varsinkaan mittakaavoissa, mitä historia tietää kertoa. Ylläpidetty pahanmuisto ja viha tekijöitään kohtaan jäytää pahemmin kuin myönnytys ja anteeksianto.

Meillä on kaikilla paikkamme. Emme kykene nykyisillä teknologioilla palloamme konkreettisesti ja taloudellisesti jakamaan täysin erillisiksi reviireiksi. Tunnustetaan toisemme ja jättäkäämme erilaisuudet kullekin tapojensa ja perinteidensä mukaisesti - toisiaan häiritsemättä - vaalimaan kunkin omaa yhteenkuuluvuutta.


__
JK.
"Asioista vapaasti ja ennakkoluulottomasti puhuminen ja keskusteleminen on avain ymmärryksen laajentumiselle. Herkkä aihe juutalaisuudesta on juuri nyt ajankohtainen ja se vaatii muutoksien mahdollistamiseksi uusia avauksia - "halki, poikki ja pinoon' tuottaisi tässä tapauksessa eheän ja rakenteeltaan kestävän talon asua, ... kullekin - on aika puhua asiat rohkeasti" --- otsikon kysymys oli nyt kysyttävä.
...

LÄHDEVINKKEJÄ:
--- http://www.livius.org/ja-jn/jewish_wars/jwar07.html ---
--- http://en.wikipedia.org/wiki/Israel ---
--- http://www.mideastweb.org ---
[lainaus: Tieteen Kuvalehti/ Historia 7/2008 - http://www.tk-historia.fi
ISSN 0806-5209]



KESKUSTELULINKKI:
--- http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtopic.php?f=13&t=7703 ---


HUOM! Sanomien TIEDE-lehti lopetti hienon keskustelupalstansa joulukuussa 2023 (?) - jossa muun muassa tämä eri tulokulman teksti "x" saavutti yli miljoonan lukuavauksen rajan ja tuotti yli 20 000 kommenttia. 


-tämä kohtio lisätty 29052024!
...



|   135  SUOMI24  3079  | 



Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.com
http://ilkkaluoma.vuodatus.net

...............................................


Artikkeliin liityvä kuvakertomus-
[Kuvia linkkien alta saa käyttää vapaasti ylläolevan kirjoituksen yhteydessä - Copyright by IJL-Production -- Ilkka Luoma 2008]

Kuvasarja
--- http://www.panoramio.com/user/500685/tags/Juutalaiset - Jewish ---


Kuvasarjan tekstit löytyvät itse kuvien yhteydestä yo. linkin alta.


..

SAFE FILE STOPPED

Kokoomus tarvitsi kipeästi kolme X Alex Stubb

Alex|2877|483376|Stubb


Arvostus tälle, sillä vaatii varmaa luonnetta, pelottomuutta, rohkeutta ja avoimuutta antaa tämän tyyppisiä kuvia julkisuuteen - arvo tälle, aivan oikeasti, mutta sitten tuo alla oleva linkki ja siihen liittyvä tapahtuma ei sitten mairittelekaan esittäjäänsä - nykyistä TP Alexander Stubb' ia!

Kuva 09092011:  ~ https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/nykypaiva-stubb-katuu-jattaytymista-libya-operaatiosta/1939990#gs.9mdf1e



"Nykypäivä: Stubb katuu jättäytymistä Libya-operaatiosta"

Yle pääuutissa 20:30 -pariinkin kertaan julkaistuna - noiden Libyan sinällään YK-mandaatilla operoidut USAF - ja RAF-pommitusten alkaessa Alexander Stubb intoutui kiihkoilemaan kylmillä ja malttamattomilla sanoilla: "Me pommitamme, me tuhoamme ..." -kertonee Alexin hätäilystä sen kummemmin ajattelematta - olisiko nyt presidenttiys jäähdyttelemässä traithlonistin kiihkeää mielenlaatua - vai olisiko juuri se viemässä maatamme suursotiin - pitäisikö Stubb saada jotenkin ymmärtämään ettei hän oli presidenttiainesta, vaan mieluumminkin Italialaisen "yliopiston" opettaja -erinomaisella kielitaidolla.

***



[20U23] - Elokuu 2023 -- poliittisesti hankalaan ahdinkoon ja ehkä jopa umpikujaan ajautunut pääministeri Petteri Orpo julisti kokoomuksen presidenttiehdokkaaksi pyydetyn - kolmen pointin Alexander Stubb' in -

.. joka muun muassa aikanaan katui, kun Suomi ei lähettänyt Hornet taistelukoneita Libyan USAF-johteiselle sotaretkelle |1

|1 ~ https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/nykypaiva-stubb-katuu-jattaytymista-libya-operaatiosta/1939990 -
"Nykypäivä: Stubb katuu jättäytymistä Libya-operaatiosta"

__
Stubb joutui myös aikanaan aiemman pääministerin ja EU-komissaariksi "paenneen" Jyrki Kataisen |e syleilyyn ja sai kannettavakseen erään historiamme huonoimman hallituksen |2 - Kataisen kuusilon, joka vaipui pian unholaan ja ehkä häpeäänkin.

|e ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/07/jyrki-kataisen-poliittinen-testamentti.html -
"Jyrki Kataisen poliittinen testamentti"



__ __
Ajallaan tapahtunutta - tuolloin nähtiin asioita toisin kuin nyt ---

[Kirjoitus vuodelta 2014]
"Suomi sai ’kolme pointtia’ pääministerikseen. Alexander Stubb´ in

Kokoomuksen uuden puheenjohtajan ulosanti on erityisen selvää, mutta sisältököyhää. Alex tulee toimeen niin sanotusta 500 sanalla. Esitys vielä lyhennetään kansan ymmärtämään muotoon – kolmeen osioon, joiden keskinäinen yhteisviesti kielii parhaiten mitä Stubb haluaa viestillään sanoa.


Me pommitamme, me tuhoamme …” –näin Stubb sanaili (?) ulkoministerinä YLE TV Uutisissa ajalla, jolloin USA, Naton johtomaana aloitti lähinnä englantilaisten kanssa Libyan pommitukset, tavoitteena kaataa diktaattori - eversti Muammar Gaddafi. Alex on kuuluisa nopeatempoisista syttymisistään, joista kertoo jopa itse joskus kärsivänsä.

__  __  __
Helsingin Sanomat kirjoitti Alexin olleen koulukiusaaja
[ ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000002728147.html - ]

.. porukan johtaja, joka otti heikompiaan ja alistettavia hampaisiinsa … myöhemmin Stubb kertoo katuneensa nuoruuden tekojaan. Pääseekö koulukiusaaja eroon tavoistaan – vai syntyykö hänestä helposti ahdistuneessa tilassa työpaikkakiusaaja? 1]


Alex on kiistaton Bryssel-mies – ilman itsenäistä isänmaata,

.. upealla kielitaidolla ja jopa naiviutta hipovalla lännenmiesfilosofiallaan. Stubb soljuu EU-käytävillä kuin öljytty sardiini oliiviöljyssä tai triathlonisti fillarin sarvista uima-altaaseen. Kunto on hyvä, eikä henkistä ahdistusta fysiikan puutteen vuoksi tule –


.. ellei sitten itse henki ahdistu, jos yhteisneuvottelut uppoutuvat liian monimutkaisiin ja sidosherkkiin aiheisiin.


Aina ei kolme pointtia riitä!


Muinoin Savonlinnan torilla kokoomusjohtaja, edesmennyt valtioneuvos, poliisin poika Harri Hermanni Holkeri puhui yleisölle matkustajasataman puhepömpelistä ..
… vierelläni tuolloin ollut viehättävä iäkkäämpi rouva katseli silmät kirkkaina Harrin vuodatusta. Kysyin päätteeksi mitä mieltä rouva oli Holkerin puheesta.
”En minä sitä tiedä, mutta hän puhui niin kauniisti ja vetoavasti”



  Stubb, nykyajan teflon-Holkeri .


Holkeri on suuri kala, tappaja ja erinomainen saalistaja

Millaiseksi saalistajaksi Stubb äityykään, kun hallituksen johdosta viriää ensimmäiset todelliset neuvotteluristisiitokset, vaikka ammattiyhdistysjyrä Antti Rinteen toimesta? Menettääkö Stubb itsehillinnän, kun kolme pointtia ei riitä Rinteelle, joka on tottunut neuvottelemalla viemään asiakohdat mieleiseensä maaliin.


Stubb piti linjapuheensa. Se ei tuonut mitään uutta

Alex jätti viisaasti kansan tyrmäämän natottamisen 2] puheensa ulkopuolelle, näyttää ainakin siltä, että tiimi osasi ohjastaa uutta johtajaansa. Lapsilisien uusoperoinnilla Alex saa pisteitä ja demarit mukaansa, mutta oppi-iän nostossa Rinne ei periksi anna, sillä asiaperusteet ovat siksi jykevät – kasvavan nuorisoajelehdinnan vuoksi.


Valistunut veikkaus on se,

että Stubb jää pätkäministeriksi ja palaa EU-Brysseliin, jonne hänen löytäjänsä nykyinen kansanedustaja Jyrki Katainen on kertonut lähtevänsä, siksi kova sopimus tehtiin Stubbin ja Kataisen välillä nimityksen suhteen. Herää vain kysymys, jos ajaudumme nopeasti ennenaikaisiin eduskuntavaaleihin 3], ja pääministeriksi nouseekin Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä 4] – poikien sopimus ei ulottune Sipilään saakka.


Alex on positiivista hymyä, teflonpukua, hyvää ryhtiä –

siis ojennuskepillä kohotettu mallinukketuote, jonka suvussa virtaa karjalaista verta. Alexin isä Göran Stubb on jääkiekkojohtajalegenda –


.. voisimmeko sanoa, jopa Helsingin IFK:n henkinen isä ja 'hifkimäisen pelityylin’ 5] harras kannattaja.


Tiedämme, että HIFK pelaa kovaa, laidat ryskyen ja ei paaripotilailtakaan säästytä. Jääkiekko on raaka laji, jossa laillisesti saa harjoittaa väkivaltaa, joka tosin kuuluu meidän ihmiskunnan perittyyn elämäntapaan.


Kuinka laidat ryskyy, kun Stubb johtaa hallituslaivaamme, joka on vain torso siitä, millaiseksi se muodostui Kokoomuksen täpärästi voittamissa eduskuntavaaleissa 2011.

__  __
Kansa saattaa haluta tehdä jo kokonaan uuden eduskunnan?

- nyt todettuna - ei halunnut; entä nyt, kun PM Orpo ajautuu umpikujaan ja Alex ei auta -vai auttaisiko! (?)


.. ..

Niin, mikä olikaan aikaan tähän alla olevaan kuvaan liittyvä perimmäinen suunnitelma, kun pitkäaikainen kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen kaappasi Alexilta komissaaripaikan - nenän edestä; nythän asia on hienosti Petteri Orpon taholta kuitattu - eikö? ;-) 



Sovittiinko tässä jotain suurta .. emme tiedä, mutta Katainen kaappasi Alexille tarkoitetun komissaatipaikan EU-Brysselistä -tuo kehityskaari alkoi, kun tekstaaja ja edesmennyt todellinen asia- ja osaajapoliitikko (tuolloinen UM) Ilkka Kanerva piti saada sivuun ja sitten haettiin Stubb tilalle Brysselistä -kotimaan velvollisuudet kutsuivat ja nyt erityisesti kansakuntamme valtavaksi riskiksi! Onko TP Stubb suursodan sytyttäjä ja meidän ajattaja suursodan taistelualustaksi? Vaarallista peliä -kovien otteiden "hifkimäisyytenä"?




_
153067


|  15  SUOMI24  96  |  FB  |  VU  |  Vapaa sana  |  FB totuus  |  X  |  


_

2


x



***


Ja tästä alkaa kuvakertomus



1 - "Tule tänne" -vaikka et olisikaan todellinen osaajapoliitikko, niin esiintymisen ja keimailun osaat vahvoina tahtotiloina. Tule tänne Sanna - hoidan sinut estraadeille, joissa jo pelkkä ulkonäkö riittää - asiaosaamista ei juurikaan tarvita, vain vahvaa kielenkäyttöä. Ja näin aiempi Suomen PM Sanna Marin lennähti maailmalle - no, ainakin eronnut jälleen neiti ihminen osaa nostaa oman pyrstönsä, ja sehän ei ole mitenkään pahasta, sillä kukin on oikeutettu ajamaan omia etuja sellaisin keinoin, mitä luoja sattui luomaan luiden päälle ja pääkopan sisään! 

**


2 - Yhdistelmä "kekkosta ja väyrystä" olisi nyt lähes se ainoa keino estää meidän ajautuminen mahdolliseen eurooppalaiseen (suur)sotaan -täältä idän ja lännen vedenjakajalta, josta on suuri vaara nykyisen valtiojohdon taholta tuottaa meille Nato/US' n taistelualustaominaisuus -itään, kun satumme olemme olemaan aivan Venäjässä kiinni - siis tuossa toisessa ydinasesuurvallassa. 
Nykyistä vatiojohtoa ei edes kutsuta Kremliin, mutta Paavo Väyrysen ollessa pääministeri tai yllättäen Stubb' in luopuessa mahdollisesta tehtävästään presidenttiydestä - ja saamme uusista ennenaikaisista presidentivaaleista Väyrysen tilalle, niin Kutsu tulee myös Kremliin ja palautus meille todellisuusturvallisuustilanteeseen alkaisi -no tämä oli nyt sitä teoretisointia, mutta kuitenkin - sillä tämä on se suunta, johon kansakuntamme tottui aina käytännössä vuodesta 1946 alkaen 
- Btw. kuka kertoo miten ja milloin Venäjän on meitä sotilaallisesti uhannut, siis miten ja milloin?

**


3 - Kuvastaa väkivahvaa russofobiaa ja jopa Venäjän vi*aa, jonka lopputulemana siintää pahasti niin sanotun 1941-uhon jälkeinen 1944-katumus, kun aseveli (silloinen "nato" valiintui Adolf hitlerin ohjastamasta Saksan kolmannesta valtakunnasta -tunnetuin seurauksin ja suomalaisin sankarivainajauhrein! Tässä kohdin alleviivattu suositus ja kannustuslukea tämän https://ilkkaluoma.blogspot.com/2024/05/uutta-tietoa-sodistamme-muuttuuko.html - linkin alta paljastuva uusin dokumentti- ja analyysikirja viimeisistä sodistamme. 

** 










..
_
153067


SUOMI24  |  


_

2


x

torstaina, toukokuuta 30, 2024

Venäjällä on paljon ystäviä

 RUS|2878|483218|SIA -FRIENDS

Kuva: ~ https://www.esaimaa.fi/aihe/Vladimir_Putin - |KU

Ehkä se merkittävin ystävä - 1 420 miljoonainen Kiina + BRICS; noin puolet Maan ihmispopulaatiosta.

***

"Uutissuomalainen Serbiassa | Serbia on Venäjän luotettu ystävä vai onko sittenkään? Näin maa on toiminut Ukrainan ja Naton kanssa"

ES-ote: " .. Valtion omistama Krušik Valjevo on Serbian puolustusteollisuuden ”sykkivä sydän”, kuten presidentti Aleksandar Vučić sitä taannoin kuvaili. Tehdas perustettiin jo Jugoslavian kuningaskunnan aikana 1939. Se tuhoutui Naton pommituksissa keväällä 1999, mutta nousi jaloilleen. Uusi takaisku seurasi 2019.

Tuolloin bulgarialainen Arms Watch -järjestö kertoi, että Krušikin valmistamia aseita ja ammuksia olisi päätynyt välikäsien kautta sota- ja konfliktialueille eri puolille maailmaa, myös Itä-Ukrainaan, jossa Kiova on sotinut venäläismielisiä separatisteja vastaan vuodesta 2014. Tietonsa järjestö sai tehtaassa työskennelleeltä ilmiantajalta. .. "


*****

(KL) YLÄNURKKA: Mahtavia ystäväiä - nyt on meneillään lännen kiihdyttämä idän ja lännen välinen vastakkainasettelu | VAhttps://www.kauppalehti.fi/uutiset/putinilla-on-mahtavia-ystavia-jotka-ovat-vesittaneet-usan-johtaman-lannen-suunnitelman-mita-venaja-tarjoaa-nyt-vastineeksi/050249c2-ce51-42d5-b120-55de7f84db83 - KL-otsikoituna ingresseineen näin:

"Putinilla on mahtavia ystäviä, jotka ovat vesittäneet USA:n johtaman lännen suunnitelman – Mitä Venäjä tarjoaa nyt vastineeksi? Yhdysvaltojen pitkään jatkunut hegemonia globaalilla näyttämöllä on ennennäkemättömän haasteen edessä. Yksi konkreettinen osoitus siitä on epäonnistuminen Venäjän eristämisessä." --

 -näin Kauppalehti; herääkin kysymys suomalaiselle laatumedialle - Eikö unkarilaisilla on demokraattinen oikeus olla omaa mieltänsä - varsinkin sen kansanedustajiston enemmistön osalta? 

|VA ~  https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/03/eurooppalaisen-puolustuksen-ratkaisu.html - teksti vuodelta 2015! -IJL-BLOG näin: "Eurooppalaisen puolustuksen ratkaisu poistaa vastakkainasettelun"

 -   Onko unkarilaisilla (myös slovakeilla ja serbeillä) oikeus olla omaa mieltä, vai onko pakko näydattaa muiden vaatimia ominaisuuksia ja tapoja kuin yhtenäisyyttä viisauden tappaen ja joutuen sotaan? (!)

 

Asiat ovat moninaisempia kuin mitä saamme lukea toistaiseksi yksipuolisesta mediastamme!*

Yllättäen, kun riisumme tietoisuuttamme ja kykyämme hahmottaa kokonaisuuksia rajoittavat lasit silmiltämme -


.. saamme kirkkaasti näkyvyyden kun yli puolet maailmastamme ei edes tuomitse Venäjää (mistäänkö?) - ja monet valtiot suurempina kuin koko länsi (~1,1|8,3 |LP) onkin yllättäen "Venäjän puolella" -täysinkö?


|LP merkitsee lukusuhdetta, jossa edellä esitetty - tässä länsi - näyttää osuuden Telluksen koko ihmispopulaatiosta --- 



Maailmamme ja laaja ihmispopulaatio kaipaa moniarvoista näkökulmaa Elolle ja Elämälle - hyväksyen se kaikkinainen erilaisuus mitä koko Maapallomme muodostaa --



 !! ((tapa)kulttuurillisten, historiallisten kuin uskonnollistenkin syiden vuoksi voimallista erilaisuutta) !!

-- valtiollisesti omia lakeja säätävien ihmisyhteisöjensä osalta!

__
HS-ote: " .. Jankutin tätä valokuvaajalle, kun esittelin juttuideani Slovakiasta. Että mennään vain ja puhutaan paikallisille. Kuvaaja ei millään uskonut, että Euroopassa olisi niin paljon Venäjää sympatisoivia, että heitä noin vain löytyisi kadulta haastatteluun. .. "


HS-linkki ~ https://www.hs.fi/kirjeenvaihtajat/art-2000010441246.html -
HS-otsikointi: "Ukrainan sota | Suomalaiset eivät edes tajua, miten paljon Venäjällä on ystäviä Euroopassa"


HS-toimittajana Suvi Turtiainen

__ 
IJL-kommentti: "Moni eu-eurooppalainen arkiasioita hyvin tietävänä ymmärtää Euroopan - eurooppalaisuuden olevan vain tietoisesti & keinotekoisesti luotua eu-ajatusrakennelmaa |1 suurempi -ollen voimakasta manipulaatiota -sitä kuuluisaa West trolling manipulation -ilmiötä, jossa tosiasiat eurooppalaisuutena kohtaavat kaukana Venäjän Uralilla, jonne todellinen Eurooppa ulottuu - sen kaikkine "rakennelmineen".

|1 (Viemäri)media |2 luo monien poliitikkojen kanssa systemaattisesti tosiasiaan nähden väärää käsitettä, jossa Euroopan Unioni on se koko Eurooppa, ja näin yrittää luoda vastoin todellista maantiedettä uusnormia nimeltä Eurooppa, ilman Venäjää.


|2  146 -- ~  https://keskustelu.suomi24.fi/t/17966997/viemarimedia-- 1795

|2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/08/viemarimedia-huutaa-loopeistaan.html



Nämä uusnormin yritteliäät eivät ymmärrä mitä merkitsee maaperä ja sen hallinta varantoina - sen sijaan saksalaisittain se on hyvin tiedossa "Lebensraum" -hyökkäyksellisestä historiasta, kun tavoitteena oli hankkia "sivistyneimmille tuotannontekijöille" raaka-aineita, perusmateriaaleja ja ravintotuotonnollista potentiaalia |3 Saksan kolmannelle valtakunnalle.
Voimme sanoa totuudellisesti Euroopan ulottuvan kauas Venäjän Uralille, sen kaikkina maaperärikkauksineen.


|3 ~ https://www.kauppalehti.fi/uutiset/vieraskolumni-venajastako-maailman-ruoka-aitta/4a4029a7-096d-3193-807c-2e129878a44a


"Vieraskolumni: Venäjästäkö maailman ruoka-aitta?  -- - Venäjästä on kaikessa hiljaisuudessa tulossa maailman ruokatuotannon megatekijä, kirjoittaa Hanna Loikkanen kolumnissaan."


__ __
Kokonaisvaltainen Eurooppa

Eurooppaan maantieteellisesti sisältyy myös - monin osin - Euroopan suurin valtio Venäjä, sen kaikkine historiallisine sekä nykypäivän hyvine ja osin huonoine vaikutteineen, ja sitä enemmän mitä kauemmaksi itään mennään, Euroopan slaavialueille. Slaavilaisuuden alaryhmään - itäslaavit |IS - kuuluvat esimerkiksi ukrainalaiset ja venäläiset.

Moni eu-kansalainen tietää monien eu-poliitikkojen voimakkaan venäjävi*an ja russofobian. Tuohon idän ja lännen väliseen vastakkainasetteluun |4 osallistuu myös ymmärtämättömyyden kiihkeydellä monia eu-kansallisia paikallispoliitikkoja, jopa sodan uhkaa ja mahdollisuutta luoden |5.

Arkijärjellä käytännöllisesti "tosiasiat viisauden eteen asettava" ja moniarvoisesti ajatteleva eu-eurooppalainen tietää Venäjän merkittävyyden, kun lopulta luodaan yhdessä - eurooppalaisina - se tavoiteltu koko Euroopan rauha! |ER

__ __
Ymmärrämme EU' n vaikeudet kansojen sulatusuunina, oivallamme myös kilpailutilanteen Kiinan ja Yhdysvaltojen kanssa |6. Entä amerikkalainen protektionismi?

__ __
Tosiasioiden tunnustamisen eteen me tarvitsemme tuon 'Venäjällä on ystäviä myös ympäri Euroopan Unionin', jotka eivät halua ryhtyä Naton provosoimaan sotaan Venäjää vastaan, sillä silmänsä avanneet viisaimmat ovat jo oivaltaneet Venäjän olevan se toinen ydinasesuurvalta! |YS --


|YS ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/11/venajan-ydinaseiden-voima-kumpuaa-veden.html

"Venäjän ydinaseiden voima - kumpuaa veden alta"



__ __ __
EPILOGI


Lopulta kaikki me eu-eurooppalaiset tiedämme ettei eurooppalaista rauhankehitystä luoda toimivaksi tiekartaksi ilman Venäjää, mutta ilman Yhdysvaltoja se on hyvinkin mahdollista.

Tässä osaltansa yksi syy miksi Euroopassa ja EU-Euroopassa on myös Venäjän ystäviä, jotka haluavat tuon kokonaisvaltaisen Euroopparauhan tiekartan, jotta elämä olisi suunnitelmallisesti ennustettavampaa ja turvallisempaa -erityisesti lapsillemme.

Itse Venäjä haluaa olla osa Eurooppaa, vaikka sen itäinen ulottuvuus rajautuu Kiinaan, ollen heillekin voimakas perusasioiden luoja, jopa makean käyttökelpoisen veden (Baikal-projekti) - Kiinalle.

Venäjä on maailman suurimpia varantolähteitä ja kiihkottamasti asiaymmärrettynä se on suuri mahdollisuus ja potentiaali niin länteen kuin itään, ja tämän Venäjän ystävät ymmärtävät sataprosenttisesti 


-kiinalaisten ja BRICS' inkin |B osalta - myös!


|B ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/08/mika-on-brics-liittokunta-mitka-ovat.html

"Mikä on BRICS-liittokunta, mitkä ovat sen tavoitteet ja millaisin eväin -"



__

ALAKERTA:  ~ https://yle.fi/a/74-20065567 -, - Yle-otsikoituna näin: "Ostiko Venäjä Unkarin EU-änkyräksi halvalla energialla? Syy on synkempi, sanovat unkarilainen ja suomalainen asiantuntija Unkari voisi irtautua Venäjä-kytköksistä, jos haluaisi |U. Unkarilainen energia-alan asiantuntija sanoo, että energiaa saisi samaan hintaan muualta."

Yle-toimittajana: (23122023) Antti Parviala.
|Uhttps://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/12/rauha-eurooppaan-ukraina-jaetaan.html - IJL-BLOG-otsikoituna näin: "Rauha Eurooppaan - Ukraina jaetaan?" -- Unkarin PM Victor Orban ymmärtää ja oivaltaa sen ainoan keinon estää Euroopan suursota, sillä Venäjän varannot riittävät pitkäänkin sotaan, ja samalla se on se toinen ydinasesuurvalta - maailmassamme ja kykenee lyömään minkä tahansa valtion tässä maallisessa Elossamme; ja tämän Yhdysvallat tietää erinomaisesti. Eikä US tule vastaamaan tuohon Venäjän matalasäteilyydiniskuun, sillä Kreml ei voi voittaa koko Natoa perinteellisessä sodankäynnissä. 
__
EKSTRA

..
_
153073


|  244  SUOMI24  P  567  |   SUOMI24  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB totuus  |  X  |



_

2


x


..