keskiviikkona, elokuuta 23, 2023

Mikä on BRICS-liittokunta, mitkä ovat sen tavoitteet ja millaisin eväin -

BRI|2633|427788|CSKuva: ~ https://kansanaani.fi/brics-maat-ja-maailman-moninapaistuminen-1/

"

BRICS-maat ja maailman moninapaistuminen

"-- se voi päämääriään tavoitella?

Hyvä esimerkki kieliposkessa medianimitysilmaisuna - Viemärimedian |1 tavasta käsitellä jo otsikosta lähtien merkittävää asiaa -

[ ~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/19ecf50b-e027-47d5-a738-66d19e409c56 -, IL-yksipuolisuudessaan mielivaltaisesti osaotsikoituna näin:
"Putin joutuu nöyryyttävään tilanteeseen –"
-IL-toimittajana Meri Naski. ]


.. kysehän on yli puolesta ihmiskunnastamme muodostuvasta ja kehittyvästä BRICS-valtioiden liittokunnasta -sen hakiessa uusia toimintamuotoja ja tämän yhteiskokouksesta, jossa muun muassa saatetaan päättää uusista liittokunnan jäsenistä.

|1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/08/viemarimedia-huutaa-loopeistaan.html -
"Viemärimedia huutaa lööpeistään!" *
* Tässä kohdin sallitulla huumorilla tosin vakavasti ottaen on sijansa!


__ __
Yle Uutiset haastatteli erinomaisen analyysin antanutta Heikki Patomäkeä |2 tämän aamun YLE Aamu-uutisissa;

Heikki osasi kuvata asian kiihkotta, tasapuolisesti ja useita näkökulmia sisältyvästi -harvinaista herkkua mediapoolilta, joka on enemmänkin tottunut yksipuoliseen ja näkökulmattomaan vänkäämiseen lännen etujen ja päämäärien valossa. Tämän tyyppistä uutisointitapaa kansakuntamme kaipaa entistä enemmän - kyllästymisaste yksipuoliseen manipulaatioon on kasvun uralla.

|2 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Heikki_Patom%C3%A4ki -

__
Entä itse BRICS?
[ ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/BRICS - ]

BRICS hakee vaihtoehtoa vähemmistöisen länsimaailman valtahegemonialle - niin kaupallisesti kuin ehkä myöhemmin myös vastavoimaa ylläpitämään maailmallista rauhanpyrkimystä laajentumista yrittävää Natoa vastaan ja kohtaan.

Maailmamme on astumassa ehkä juuri BRICS' in myötä moniarvoisempaan ja -napaisempaan maailmaan, jossa juurikin ihmiskuntamme suuri enemmistö pääsee vihdoin tuomaan esille omia tarpeita ja päämääriä -lännen talous- ja sotakoneen siihen sekaantumatta ja sotkeutumatta.

Tähän päivää mennessä länsi on saanut mielin määrin sotkea ympäristöämme niin maaperällisesti kuin ilmastollisestikin - tilastot per asukas ja kumuloituen ovat kirkasta luettavaa |3, ja ei jää epäselväksi mistä pitää korjaustoimet aloittaa, jos vastuullisuuttakin ajatellen -unohtamatta mallin - ja esimerkin näyttöä pohdiskellaan konkreettisiksi teoiksi.

|3 ~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/b4ff4caa-77cc-496c-ac5a-82e4e79a9289 -
" .. Yhdysvallat on ylivoimaisesti eniten hiilidioksidipäästöjä aiheuttanut valtio menneen 171 vuoden aikana, käy ilmi ilmastokysymyksiin erikoistuneen Carbon Briefin analyysistä. USA:n osuus ajanjakson kokonaispäästöistä on 20 prosenttia. .. "
|3 ~ https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/12/12/ilmastonmuutos-on-ihmiskunnan-kohtalonkysymys-tutki-kuka-paastoista-oikeastaan -
"Ilmastonmuutos on ihmiskunnan kohtalonkysymys – tutki, kuka päästöistä oikeastaan on vastuussa"Onhan, toivottavasti järkiperäiseen kuluttamiseen, oikeus myös maailmallisella ihmiskuntaenemmistölläkin - vai ei?


__
TP Niinistö lausuu näin - HS-otsikointina ja ingressinä:

"Kaikki BRICS-maiden avaukset tuskin ovat lännelle mieleen, arvioi Niinistö – silti pitäisi yrittää ymmärtää
Toisen mielipiteen muuttamisen ei aina pidä olla tavoitteena, sanoi presidentti Sauli Niinistö puheessaan suurlähettiläille tiistaina. ”Toisinaan yhtä tärkeää on kunnioittavasti todeta erimielisyydet ja koettaa nähdä niiden ylitse muuhun, mahdollisesti yhdistävään asiaan.”
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009800145.html -
-HS-toimittajina Anni Keski-Heikkilä ja Alli Hallonblad.


Nyt on todettava vilpittömästi uuden kirkasvalon syttyneen presidentille, sillä BRICS edustaa yli puolta Pallomme ihmispopulaatiosta ja onkin viisasta osata huomioida tämän enemmistön mahdollisesti yhtenäistyvä (?) mielipide, varsinkin, jos BRICS-liittokunnan jäsenmäärä kasvaa -

.. arvioidaan Indonesian, Saudi-Arabian, Iranin, Vietnamin, Meksikon ja Argentiinan olevan kiinnostuneita BRICS-jäsenyydestä - entä lukuisat Afrikan valtiot, joille Kiinan valuutta on jo "maailmanvaluuttaa" ---__ __

INFO - RAHAPELI

Valuuttapeli on ollut amerikkalaisten USD-juhlaa vuosikymmenet


Se on ollut eräs juurisyy miksi Yhdysvallat on kyennyt pitämään maailmanpoliisiroolia päällä, sillä kultakannasta (Bretton Woods **) aikanaan irrotettua luottamus-dollaria (USD) on pystytty painamaan mielin määrin, joka on tarkoittanut valtavia us-sotamenoja, jatkuvasti kohoavan US-liittovaltiovelan kaaosmaisesta lisääntymistä *** - liki vuosittain kongressipoliittisena näytöksenä kuin myös rahallisia/ materiaalisia lupauksia "ystävällismielisille valtioille" raha- tavaravirroista, kuten nyt esimerkki jatkuva lahja-asevirta Ukrainaan ..


- näin dollari on valjastettu palvelemaan lopulta vain ja ainoastaan US' n omia etuja.

 

"USA' n velkakatto nousee jälleen, kuten aina ennenkin"

__ __


 


__


123785__


|  124  SUOMI24  531  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  X  |__

2


Näin lasketaan maailmallemme suureksi eduksi uuden maailmanvaluutan ilmestyminen ja siihen BRICS-maa Kiinalla on erinomaiset mahdollisuudet, sillä se on tänään maailman suurin kansantalous, vaikka meillä mediapooli toisin haluaakin väittää, mutta IMF on tilastoinut Kiinan jo maailman suurimmaksi (BKT/PPP) jo vuodesta 2016 |4, ja tämän vahvistaa myös EKP' n sivukonttori - Suomenpankki |5.

|4 ~ https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001859078.html -
"IMF:n mukaan Kiina on nyt maailman suurin talous"
|5 ~ https://www.bofit.fi/fi/seuranta/viikkokatsaus/2020/vw202044_4/ -
" .. Uusilla painoilla mitattuna Kiinan talous oli viime vuonna ostovoimakorjattuna [PPP] Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) mukaan kooltaan 17,4 % maailmantaloudesta, kun aiempi arvio oli 19,2 %. Kiinan talous on kuitenkin edelleen ostovoimakorjattuna maailman suurin ennen Yhdysvaltoja. .. "


__ __
BRICS tulee olemaan muutakin kuin vain Kiinan valuutan myötä toisen vaihtokelpoisen maailmanvaluutan haltija ---

Se on se toinen valinnan ja ystäväryhmän vaihtoehto, jossa Kiina ei ole syrjäyttämässä ketään eikä mitään -

.. vaan luomassa moniarvoisempaa maailmaa moninapaisena järjestelmänä, jossa erilaisuudet voivat koettaa kääntää maailmanlaajuisia ongelmiaan kaikkien eduksi ja hyödyksi, eikä vain jälkikoloniaalisena ilmiönä länsimaiden kirstuihin. Siksi tälle BRICS-järjestelmän kehittämiselle ja laajentamiselle on oiva tilaisuus ja mahdollisuus!Nyt lännen paljolti kiihdyttämän idän ja lännen välinen vastakkain asettelu vain kasvaa |6

|6 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/15487850/idan-ja-lannen-valinen-vastakkainasettelu-kiihtyy -
"Maailmallinen vastakkainasettelu kiihtyy!"
|6 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17569568/a-on-yha-syvemmassa-emvastakkainasetteluemssa---lannen-ja-idan -
"Maailma on yhä syvemmässä vastakkainasettelussa - lännen ja idän välillä"


.. ..

On muistettava, että nyt länsi käy kovaa kamppailua maailman herruudesta, vaikutteesta kuin määräämisestä -

.. pitkälti US-asemahdin kautta, onhan USA' lla valtava kokemus sotimisesta, kun taas Kiina ei ole tänään edes sotavaltio - vaan kauppias, joka myy tarvitseville tuotteitaan ja palveluitaan.

Tosin BRICS-asemahtikin kasvaa - lähinnä Kiinan myötä ja onhan liittokunnassa jo nyt se toinen ydinasesuurvalta - Venäjä.

Huominen maailma on toivottavasti enemmän ympäristön huolehtivaa suojelua ja asianmukaista kauppaa tasapainoisemmassa asetelmassa kuin nykyään - on siis kyse tasaisemmasta tulon- ja kulutuksenjaosta kuin puntit ovat tänään.

.. On myös tunnustettava että Kiina 1,42/8,2 populaatiosuhteellaan on myös maailman suurin vientivaltio ja on näin lonkeroinut silkkivöillään maailmaa kudelmiinsa ja tästä ei kaikkialla pidetä.

:: ::
Maailmaan tarvitaan myös kolmas liittokunta, ja se voisi olla aidosti puolueettomien valtioiden liitto, joka tarjoaa neuvottelupöytiä riitautuneiden ja sodista sokeutuneille - tavoitteena saavuttaa maailmallista rauhaa --

-- nyt tosin ilmassa on BRICS-maista uusia ajatuksia rauhan saavuttamiseksi muun muassa itäslaavien keskinäiseen sotaan Ukrainassa, jossa on jo havaittavissa pieniä ehkä maailmanpalon siemeniä, ellei nyt ryhdytä toimiin.

Suomi voisi ensi vuonna uuden valistuneen presidenttinsä myötä olla se rakentaja, joka yhtenäistää nämä puolueettomat, joiden painoarvoa voidaan nostaa hyvien "neuvottelupöytien kautta"!__ __
Lienee helppo arvata BRICS-liittokunnan kasvavan jäsenmääränsä osalta ja näin se nousee G7-valtioiden rinnalle, jopa ohi merkittävimpänä 'demokraattisena yleisilmiönä' - edustaen maailmallisesti ihmispopulaation reilua enemmistöä. Näinköhän tuon maailmallisen enemmistön myötä "kaiken kattava demokratiakin" saa aivan uusia muotoja - lopulta suorana kansalaisvaikuttamisena -mennee vuosikymmen tai kaksi?
__


ILU-MEDIA

IJL-ProductionsKansalaiskirjoittaja

Ilkka Luoma

YMPÄRISTÖTEOLLISUUS

https://www.ymparistoteollisuus.com

Total Visits: 832204 Total Visitors: 125125  220823  

Total Visits: 651805 Total Visitors: 104446  160523 


https://www.jontikka.blogspot.com

IJL-kommentteja HS-artikkeleihin

__
e

e

e
Ei kommentteja: