keskiviikkona, joulukuuta 13, 2023

Rauha Eurooppaan - Ukraina jaetaan?

HUN|2734|457809|GARY


Kuva: https://www.ess.fi/paikalliset/58202 -

 | Päivitetty  

"Putin vierailee Unkarissa ja tapaa Orbanin"


****


YLÄNURKKAhttps://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/12/miksi-usa-haluaa-sodituttaa-euroopan.html - -IJL-BLOG: 

"Miksi USA haluaa sodituttaa Euroopan vereslihalle - alkaen Ukrainasta?"

Miksi Yhdysvallat haluaisi sodituttaa ukrainalaiset sotilaat sen viimeiseen mieheen | naiseen .. 

 -vain sen takia, että amerikkalainen sotateollisuus saisi työtä ja kansalaistensa kierrätettyjä verodollareita, kun aseet ja muut tappavat komponentit tulee antaa kiovalaisille ilmaiseksi? -Suomestakin! Olisiko sittenkin kyse vain us-itsekkäästä Venäjän armeijan konventionaalisen iskuvoiman heikentämisestä; valmiudeksi vielä meille uusille Nato-jäsenvaltioille salaisesta elinpiirin laajentamisesta, kun näköpirissä heijastelee reaganismin mukainen idän eli Venäjän maailman suurimpien maaperävarantojen uusjako; Venäjän pilkkominen -jopa asein ja armeijamenetelmin?



PROLOGI - [ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/08/ukraina-jaetaan-tuloksena-kestava-rauha.html - | 

-IJL-BLOG: "Ukraina jaetaan - tuloksena kestävä rauha!" ]



__ _  _
Unkari ja sen PM Victor Orban ymmärtävät mikä on kokonaisvaltainen tie eurooppalaiseen rauhaan - yhdessä Venäjän kanssa! |1

Yllättävääkö? Ei suinkaan, kun ajattelee ennakkoluulottomasti
-ilman sumentuneita nykypäivän länsilaseja |2

|1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/04/venaja-ja-saksa-euroopparauhan.html -
Vuodelta 2014!: "Venäjä ja Saksa - euroopparauhan takuumiehinä!"
|2 "West trolling manipulation" -ilmiö
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ilkkaluoma/252561-ita-lansiottelu-lahestyy-west-trolling-manipulation-puree/ -
IJL-US-Puheenvuoro: "Itä – länsiottelu lähestyy – West trolling manipulation puree!"


__
On myös viisasta tarkastella sellaisella terävyyshavaintokyvyn osaamisella, jossa oivalletaan ymmärrettävästi maanosamme sotaan valmistautumis- ja sotahistoriasta - vuosilta 1933-45;

- erityisesti Adolf Hitlerin johtaman Saksan kolmannen valtakunnan laajamittaisena suurhyökkäyksenä Josif Stalinin Neuvostoliittoon, vuonna 1941.

Mehän Suomena otimme osaa myös tuohon hyökkäykselliseen voimainponnistukseen - "Lebensraum im Osten" |3 tavoitteena - Suur-Suomi ajatuksen voimistamana |4 -hyökkäysoperaationa. Oli kyse maailman sotahistorian suurimmasta yksittäisestä hyökkäyksestä Operaatio Barbarossasta, johon ottivat osaa myös Unkari, Romania, Italia ja Kroatia --

|3 ~ https://de.wikipedia.org/wiki/Lebensraum_im_Osten -
"Lebensraum im Osten ist ein politischer Begriff, der mit der „germanischen“ oder „arischen“ Besiedlung von Gebieten außerhalb der deutschen Grenzen, vor allem im (nördlichen) Mittel- und Osteuropa, verbunden ist. .. "
.
|4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/05/syyllisyydet-sotiin-ja-sotasyylliset.html -

"Syyllisyydet sotiin ja sotasyylliset"
|4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/04/mita-yhtalaisyyksia-loydamme.html -
"Mitä yhtäläisyyksiä löydämme presidenteistä Risto Ryti ja Sauli Niinistö?"

__ __ _
Nythän
useimmat suomalaiset poliitikot ja erityisesti viemärimedia |5, jota Iltalehti-toimittaja Kreeta Karvalakin edustaa, vaikkapa tästä kirjoituksestaan |KK -on hyytävästi joukko- ja sotapsykoosissaan -sokeutuneena 1941-nato-fantasioituneessa uhossaan!

|5 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/08/viemarimedia-huutaa-loopeistaan.html -
"Viemärimedia huutaa lööpeistään!"
|KK ~ https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/a94d3d92-687c-4696-817d-2e13ebd13b71 -
Iltalehti-otsikko: "Pääkirjoitus: Venäjällä on supervoima, jota lännessä ei tunnuta tajuavan"

-IL-toimittaja Kreeta Karvala

__ __ __  __
Entä Unkari, joka kantoi myös aikanaan suuren uhrin tuolloisen Neuvostoliiton pakkasen puremilta aroilta ..

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/11/unkari-viisaasti-huolehtii.html -
"Unkari viisaasti huolehtii ensisijaisesti omista eduistaan"

__   __   __ __ 
Oli myös aika (vuonna 2017) jolloin meidän TP Sauli Niinistö ymmärsi jo alustavasti mitä merkitsisi eurooppalainen yhteispuolustus |6,

.. mutta sitten vilahti presidentillinen berberi nurin ja väärinpäin - Suomi Natoon ja äkkiä -kysymättä kansaltamme sen omaa mielipidettä!

|6 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/09/yle-yritti-venajan-uhkaa-presidentti.html -
"Yle yritti Venäjän uhkaa - presidentti Niinistö aloitti vaalikampanjansa"
|6 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/03/eurooppalaisen-puolustuksen-ratkaisu.html -
"Eurooppalaisen puolustuksen ratkaisu poistaa vastakkainasettelun"

__  __  __  __
Kantaakohan Sauli vastuunsa, kun eläkkeelle kohta vankan päivätyön tehtyään ponnahtaa ..

-hoitamaan pientä poikaansa - Aaroa, kun samaan aikaan jo "UPI-asiantuntijoiden" myötä maalataan täyttä uhkaa Venäjästä, jo vuodelle 2025 (!) -kun kannustettiin johtavan UPI-tutkijan Charly Salonius-Pasternakin kiihkoisesta mielikuvituksesta reserviläisille täyttä terveyttä, niin mielen kuin fysiikankin osalta.

__ __ __ _
Karkasiko nyt näin Charly' n mopedi vikuroivaan hallitsemattomuuteen?

-Salonius-Pasternakin rauhattomasti harhailevat silmät kertoivat jotain sellaista, mitä ei enää kansakuntamme arkiviisaudesta saateta ymmärtää! (?)

__ __ __  __ 
Entä Unkari, joka osaa nähdä tosiasioita omaksi ja eurooppalaistenkin viisaudeksi -maalattaessa uutta turvallisuusnormaalia koko maanosamme eduksi ja hyödyksi?

..
EKSTRALINKIT - Unkari - Wiki


Ahttps://yle.fi/a/74-20064287 -
Yle: "Guardian: Unkarin pääministerin liittolaiset lobbaavat USA:n republikaaneja Ukraina-tuen lopettamiseksi
Unkarin pääministeri Viktor Orbán luottaa siihen, ettei Ukrainan apupaketti ei tule menemään läpi kongressissa, kertoo diplomaattilähde."
.
Bhttps://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000010048587.html -
HS: "EU-ulkoministerit tapaavat, Unkari vastustaa keskeisimpiä suunnitelmia
Poliittisen jumin odotetaan aukeavan aikaisintaan loppuviikosta EU-maiden poliittisten johtajien huippukokouksessa. Sekin näyttää nyt silti epävarmalta."


_
136548 | 1075 | 3559


|  100  SUOMI24  306  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  X  |



_

2


EPILOGI - Unkarissa on hoksattu eräs viisaus arkikansalaisälykkyytenä
-hiukan muunnellen meidän omaa suomalaista kansanviisautta:

"Tyhmästä ja ajattelemattomasta valtiojohdosta kärsii koko kansakuntaruumis"
-nyt voimme vauhdittaa tuon "perusvitamiinin imeytymistä" kohottamalla näkemys:

"Tunne eilinen, niin tänään saatat oivaltaa huomisen"
-sen arvoon arvaamattomaan ..

-- ja suunnaten opastaen sen sisältö meitä johtavien poliitikkojen aivoituksellisiin tulokulmiin; heidän toivottavasti kokien siitä aidosti mietitty turvallisuusympäristö äänestäjiemme rauhoittamiseksi, kun meilläkin lähestytään ensi vuoden presidentinvaaleja!

__  __  __ _ 
Ratkaiseva tavoite uudelle kohta valittavalle presidentillemme:

"Kuka heistä otettaisiin vastaan niin Kremlissä ja Valkoisessa talossa?"


-arvattavasti vain yksi vankan ja kokemusrikkaan ulkopoliittisen harkinta-analyysin omaava henkilö on tämä, kuka toivotetaan tervetulleeksi kumpaankin ydinasesuurvallan vallankehtoon!

-arvauksia otetaan vastaan 😉



__

Kuinka hyvin virkavuosiltaan pisimmän ulkopoliittisen kokonaiskokemuksen omaava henkilö tulisi toimeen niin Kremlin, Kiovan, Budapest' in kuin Valkoisen talon kanssa?



Hyvin Paavo tulisi kaikkien kanssa toimeen!

Entä tämän alla kuvatun mahdollisen toistamiseen us-presidentti Donald Trumpin kanssa, joka mielellään jakaa omia neuvoja, kuten sen, ettei suuri osa maailmaa enää haluaa ottaa vastaan läntistä paatosta, opastusta - neuvoja kuin kiristystäkään -länneltä! 


Ukrainan osalta Yhdysvallat voi vieläkin aseistaa Ukrainaa, jota taas Unkari ei halua tehdä -estääkseen suur-eurooppalaisen sodan syttymisen. Trump presidenttinä halunnee käydä kauppaa, eikä ottaa vastaan amerikkalaisten sotilaiden sinkkiarkkuja, 

 .. kuten tässä kuvassa se -tähtiliputettu ruumisarkku - on oli tulossa Afganistanista, jossa US kävi omaa veristä ja laajamittaista hyökkäyssotaansa 20 vuotta (vuosina 2001-21) - häviten pelin, jossa mekin pienenä Suomena olimme jo sodan osapuoli; näin sanaili aikaan ehkä yllättäenkin UPI-FIIA Charly Salonius-Pasternak -entä nyt Charly? Onko Suomi nyt Ukrainankin sodan osapuoli? - Kerrotko ajatuksesi tästä! 


****


Miten olisivat nuo Venäjän presidentti Vladimir Putinin varoitukset lännen kokoajan voimakkaammin lietsomalle vastakkain asettumiselle, ja sen seurauksille - idän kanssa? Olisiko nyt Euroopan kokonaisvaltaista rauhaa ajatellen hyvä huomata Unkarin vastahanka aseistettaessa itäslaavien keskinäistä voimainkoettelua Ukrainassa, jossa sisällissotamaista taistelua ylläpidetään länsiaseiden virralla, johon jo Suomestakin 1941-uho päällä heitetään peliin raskaita tykistöammuksia -lupailleen niitä aina vuoteen 2030 saakka. 
Miten kauan muuten meillä Jatkosodan yhteydessä tuota 1941-uhoa kesti, montako vuotta, ja miten meidän sitten lopulta kävi? Olisiko nykyisen toistaiseksi PuM Antti Häkkäsen hyvä antaa tähän vastaus, kun lupailee rinta rottingilla tykistöammuksia (ilmaiseksi?) kiovalaisille kansallismielisille - kerrotko Antti mielipiteesi? 


 .. tässä on huomattava tuo kokoomuksen mielipidelehden, Verkkouutisten vaikutus alla oleviin otsakkeisiin -toimittaja Ilkka Ahtokivi selittänee asiaa siltäkin osin mistä Verkkouutiset saa rahoituksensa ja miten sitä mahdollisesti ohjataan kokoomuksen ylijohdosta .. ?


"Antti Häkkänen IL:lle: Ukrainan selviytyminen on Suomelle kohtalon kysymys" |**


"Puolustusministerin mukaan Suomi alkaa valmistaa tykistöammuksia Ukrainalle. .. "

***

|** -välihuomautuksena on kysyttävä sanoiko tosiaan Häkkänen näin, sillä hänen ministerivalallaan tuli sidotuksi ainakin hänen virkaudellaan Suomi kohtaloonsa ja viestinä Kremliin, mikä varmasti tullaan noteeraamaan kun määritellään naapurisuhteita uuteen kuosiin -kantaako Antti nyt ja myöhemmin vastuuta lauseestaan ja kohtalostaan? -herää hyvin vakava kysymys kansakuntamme keskuudesta? 
Olisiko Antin nyt kansalaisedun nimissä jotenkin hillittävä mopedinsa kulkua ja sen vikurointia? Meidän kansalliset rahkeet, kansalaistemme ajatusrakenteet eivätkä halutkaan kestä tällaisia sidoksia "kohtaloon"! 


__
PS

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/dc13c2b5-b070-4faa-ad9f-a22c4353cb72 -
"Onko Eurooppaan muodostumassa ”Putinin blokki”?"

Iltalehti-ote: " .. Kysyttäessä akatemiatutkija Timo Miettinen ei lähtisi kuitenkaan puhumaan ”Putinin blokista”, vaan enemmänkin sen tyyppisen ajattelutavan noususta, jossa pidetään huolta vain omista asioista.

– Ajatus siitä, että voimme olla Ukrainan sodassa jonkinlainen neutraali toimija, jonka ei edes pitäisi ottaa kantaa tai osallistua tähän konfliktiin. Tämä on nähdäkseni se keskeinen ajattelutapa, joka ajaa eteenpäin varsinkin Unkarin pääministeri Orbán' ia. .. "

..
Tämä eurooppalainen uusnormaali muistuttaa kiinalaista vuosituhantista periaatetta olla sekaantumatta vieraiden itsenäisten omiin sisäisiin asioihin - vain osallistumalla sellaiseen, mihin on oma suoranainen kiinnike ja intressi -edesauttamaan molempia - kaikkia osapuolia!




______

ILU-MEDIA

IJL-Productions




Kansalaiskirjoittaja

Ilkka Luoma

YMPÄRISTÖTEOLLISUUS

https://www.ymparistoteollisuus.com


121223 -Total Visits: 1008903 Total Visitors: 145647  

051223 -Total Visits: 1001685 Total Visitors: 144453    

211123 -Total Visits:   977778 Total Visitors: 139688  

141123 -Total Visits:   967368 Total Visitors: 137833  

071123 -Total Visits:   959023 Total Visitors: 136707  

311023 -Total Visits:   951943 Total Visitors: 135561  

031023 -Total Visits:   916765 Total Visitors: 130470   


https://www.jontikka.blogspot.com

IJL-kommentteja HS-artikkeleihin

__
e

e

e

 

PORILAISTEN MARSSI


_

IJL-BLOG PHOTOS  from SHUTTERFLY 

1 Folder ~ https://photos.shutterfly.com/story_invite/5f17490d-78fc-4033-92de-1451606a447e -

2 Folder ~ https://photos.shutterfly.com/story_invite/a03e627a-84e7-4b50-aaf4-c25a6cb9447f - 


5 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

I e-mail:

Lähetetty: keskiviikko 13. joulukuuta 2023 10:04

Vastaanottaja: Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; Paavo Väyrynen; erkkituomioja@hotmail.com; mikko.hautala@formin.fi; ilmari.kaihko@helsinki.fi; teija.tiilikainen@hybridcoe.fi; eero.heinaluoma@europarl.europa.eu; tuomas.forsberg@helsinki.fi; charly.salonius-pasternak@fiia.fi

Kopio: arkady.moshes@fiia.fi; kristi.raik@icds.ee; rain.kooli@yle.fi; Olli Waris; antti.pelttari@supo.fi; antti.herlin@kone.com; sinikukka.saari@fiia.fi; Magnus Ehrnrooth; Antero Mukka

Aihe: Kansalaiskirjoitus: Näin lopetetaan itäslaavien ukrainalaissota!


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

II e-mail:

Lähetetty: keskiviikko 13. joulukuuta 2023 10:25

Vastaanottaja: Risto E. J. Penttilä; Jouko Juonala; juho.romakkaniemi@chamber.fi; timo.kivinen@mil.fi; heikki.patomaki@helsinki.fi; Heikki Aittokoski; matti.pesu@fiia.fi; esa.makinen@hs.fi; juha.ristamaki@iltalehti.fi

Kopio: jouko.jokinen@yle.fi; Laura Saarikoski; markku.kangaspuro@helsinki.fi; markku.mantila@ilkkapohjalainen.fi; matti.putkonen@perussuomalaiset.fi; Saska Saarikoski; jyri.lavikainen@fiia.fi; jyri.hakamies@ek.fi; Raitasalo Jyri PV PE

Aihe: Kansalaiskirjoitus: Näin lopetetaan itäslaavien ukrainalaissota!


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

III e-mail:

Lähetetty: keskiviikko 13. joulukuuta 2023 10:40

Vastaanottaja: ville.niinisto@europarl.europa.eu; heidi.hautala@europarl.europa.eu; heidi.hagelin@iltasanomat.fi; Pasanen, Inkeri; maria.stenroos@yle.fi; anu.vehvilainen@ollirehn2024.fi; jyrki.hara@yle.fi; mauri.pekkarinen@europarl.europa.eu; miapetra.kumpula-natri@europarl.europa.eu

Kopio: veera.luoma-aho@hs.fi; ilmo.ilkka@hs.fi; Sami Sillanpää; matias.turkkila@perussuomalaiset.fi; Ulla Appelsin; rikhard.husu@yle.fi; ilkka.enkenberg@iltalehti.fi; harri.pietarinen@hs.fi; seppo.varjus@is.fi

Aihe: Kansalaiskirjoitus: Näin lopetetaan itäslaavien ukrainalaissota!


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

IV e-mail:

Lähetetty: keskiviikko 13. joulukuuta 2023 11:35

Vastaanottaja: jarmo.huhtanen@hs.fi; Mikko Patokallio; eero.mantymaa@yle.fi; ville.ropponen@hs.fi; essi.sutinen@hs.fi; sara.vainio@hs.fi; toni.alaranta@fiia.fi

Kopio: riikka.kajander@yle.fi; tom.kankkonen@yle.fi; saana.uosukainen@yle.fi; matti.kalliokoski@otava.fi; FIIA; Anu Ubaud; tuomas.iso-markku@fiia.fi; toni.lehtinen@hs.fi

Aihe: Kansalaiskirjoitus: Näin lopetetaan itäslaavien ukrainalaissota!


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

V e-mail:

Lähetetty: keskiviikko 13. joulukuuta 2023 21:07

Vastaanottaja: pekka.hakala@hs.fi; Pekka Mykkänen; pekka.visuri@kolumbus.fi; pekka.kinnunen@yle.fi; jarkko.eloranta@sak.fi; essi.sutinen@hs.fi; olli.ruohomaki@fiia.fi

Kopio: henri.hakkinen@hs.fi; ari.hakahuhta@yle.fi; Vesa Sirén; Sirpa Pietikäinen; simo.loytomaki@hs.fi; elina.lappalainen@hs.fi; elina.vantonen@hs.fi; pirkko.pontinen@yle.fi

Aihe: Kansalaiskirjoitus: Näin lopetetaan itäslaavien ukrainalaissota!


..